Arkadaşlar merhaba, geçen gün akrabamın vista yüklü dizüstü bilgisayarına kendi evimde windows7 32bit yükleyerek format attım. Formattan sonra evimdeki kablosuz ağa ve telefonundaki mobil ağa sorunsuz bir şekilde bağlandım. Fakat akrabam kendi evine gittiğinde evindeki kablosuz ağ ile ilgili sorunlar yaşamış. Gidip baktığımda kablosuz ağdan ara sıra kopmalar olduğunu gördüm. Bağlı olduğu süre boyunca da internet o kadar yavaş ki ya çok geç sitelere giriş yapıyor ya da "Dns probe finished no internet" hatası vererek siteye giriş yapmıyor. Bu sorunu çözmek için yaptığım işlemler aşağıdaki gibidir: 1) Dns olmadan ve farklı dns değerleri girdim fakat bir şey değişmedi. 2) cmd.exe yi yönetici olarak çalıştırıp sırasıyla netsh int ip reset a.txt netsh winsock reset netsh winhttp reset proxy netsh advfirewall reset ipconfig /flushdns yazıp tek tek komutları onayladıktan sonra bilgisayarı yeniden başlattım fakat bir değişiklik olmadı. 3) Modemin reset düğmesine belirli bir süre basarak ayarlarını sıfırladım fakat bir değişiklik olmadı. 4) Bilgisayarın kablosuz ağ le ilgili sürücülerini güncelledim fakat bir değişiklik olmadı. 5) İnternet protokol sürüm 4 e IP adresini el ile girdim bir değişiklik olmadı.
Kısacası ne denediysem olmadı. Sizin önerebileceğiniz bir çözüm yolu var mı?
denetim masası - aygıt yöneticisi - ağ bağdaştırıcıları'nı açın ve orda güç yönetimi sekmesine gelip "Güç kazancı sağlamak için bilgisayar bu aygıtı kapatsın" seçeneğinin işaretini kaldırın. Aynı pencerede "gelişmiş" sekmesine gelip kablosuz sinyalin gücünü (ordaki adı neydi hatırlamıyorum) en yükseğe getirin. düzelmezse modemin arayüzüne girip kablosuz sinyal kanalını değiştirin. sorunsuz çalışan bir kanal bulana kadar hepsini deneyin.
cabriolet1981
kullanıcısına yanıt
Dediklerinizi yeni deneme şansım oldu. Denedim fakat bir şey değişmedi. Kendi bilgisayarımla da denediğimde o kadar olmasa da bağlantıda bir sıkıntı vardı. Fakat hız testi yaptığımda olması gerektiği gibi çıktı. Sorun nerede anlayamadım bir türlü.
Sorunu çözdüm. Bilgisayarıma tekrar format attıp windows7 32 bit yükledim. Kurulum bitikten sonra Denetim Masası > Sistem ve Güvenlik > Windows Update > Otomatik güncelleştirmeyi aç veya kapattan "Güncelleştirmeleri denetle, ancak karşıdan yükleme ve kurma konusundaki kararı bana bırak" seçtim. Sonra güncelleştirme yaparken aşağıdaki güncelleştirmeleri yüklemeyip gizledim. Böylece hızım eskisi gibi oldu. Aynı sorunu yaşayanlar için bir seçenek olsun burada. KB971033 KB2952664 KB2977759 KB3021917 KB3035583 KB3068708 KB3075249 KB3080149 KB3081954 KB3123862 KB3139923 KB3150513 KB3161608 KB3163589 KB3172605 KB3173040 Aylık kalite toplaması isimli güncelleme
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme