Şimdi Ara

Windows7 UEFİ kurulumu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar , Geçen günlerde W10'a geçmiştim fakat yaşadığım bir sorun yüzünden tekrar Windows7 Dönme kararı aldım. Sorun şu ben W7'yi UEFİ olarak kurmak istiyorum W10 UEFİ kurarken Direk Rufus ile iso'yu Flash Belleğe yazdırmıştım. Windows 7 Uefi kurlumu için de aynı işlemler geçerli olur mu yoksa illa bu sitedeki şekilde mi yapmalıyımhttp://7.enpedi.com/2012/12/windows-7-uefi-kurulum-icin.html?m=1 bu sitedeki yol biraz karmaşık geldi o yüzden soruyorum bu soruyu. Şimdiden herkese teşekkürler

• linktekine gerek yok. rufusta win7 isosunu gösterdikten sonra "UEFI icin GPT Bölüm Düzeni" seçip yazdırıcaksın USB ye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: halisakal

linktekine gerek yok. rufusta win7 isosunu gösterdikten sonra "UEFI icin GPT Bölüm Düzeni" seçip yazdırıcaksın USB ye.
    Tamam Teşekkür ederim
  • Cukerinho C kullanıcısına yanıt
    Yine direk olarak Rufus ile yazdırın, yazıdaki 14. adımdan sonraki işlemi gerçekleştirin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MRT_

Yine direk olarak Rufus ile yazdırın, yazıdaki 14. adımdan sonraki işlemi gerçekleştirin.
    Yazıda 14'ten sonra boot klasörü felan var onları mı yapmam lazım, ayrıca birisi Windows 7 için UEFİ kullanmamı önermem dedi sizce herhangi bir sorun çıkar mı yoksa klasik olarak UEFİ ile uğraşmadan mı kurayım
    İsterseniz normal şekilde legacy olarak kurun çünkü flash diski ayarlamaklada bitmiyor HDD/SSD'yi MBR'den GPT'ye çevirmeniz gerekiyor. Eğer yapmasını bilmiyorsunuz biraz zor olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 2 Ağustos 2016; 14:50:35 >
  • quote:

İsterseniz normal şekilde legacy olarak kurun çünkü flash diski ayarlamaklada bitmiyor HDD/SSD'yi MBR'den GPT'ye çevirmeniz gerekiyor. Eğer yapmasını bilmiyorsunuz biraz zor olabilir.
    Ya aslında ben Windows 7 kullanıyordum ve temiz kurulum yaparak UEFİ ile Windows 10 kurdum fakat Windows 10'da kendi kendine kitlenmeye başlayınca tekrar 7 geçmeye karar verdim şu durumda ne yapmam gerekiyor ?
    Daha önceden UEFI olarak windows 10 kurduysaniz diskiniz GPT formatindadir dönüştürme yapmanız gerekmez sadece flash diski hazirlamaniz yeterli olur.
  • quote:

Daha önceden UEFI olarak windows 10 kurduysaniz diskiniz GPT formatindadir dönüştürme yapmanız gerekmez sadece flash diski hazirlamaniz yeterli olur.
    Peki Rufus'ta iso'yu yazdırırken hangi seçeneği seçmem gerek
    -MBR Bölüm düzeni: BİOS yada UEFİ için
    -UEFİ için MBR bölüm düzeni
    -UEFİ için Gpt bölüm düzeni
    UEFI için GPT olanı seç
  • quote:

UEFI için GPT olanı seç
    Ya internette de araştırdım W7 Uefi desteklemiyor felan söylenmiş ama benim Harddisk UEFİ için biçimlenmiş durumda şu anda yani UEFİ ile kurmaya çalışsam sıkıntı çıkar mı ? veya klasik kurulum yapmaya çalışırsam yeniden harddiskleri sıfırlamam mı gerekir ?
  • Klasik kurulun yapman için harddiski MBR olarak bicimlendirmen gerekir bu da bilmiyorsan biraz zor bir işlemdir. Windows 7 UEFI destekliyor merak etme tek yapman gereken USB diski rufus ile hazırladıktan sonra üsttekj sayfada anlatıldığı şekilde 14. işlemden itibaren olanları yapman
  • quote:

Klasik kurulun yapman için harddiski MBR olarak bicimlendirmen gerekir bu da bilmiyorsan biraz zor bir işlemdir. Windows 7 UEFI destekliyor merak etme tek yapman gereken USB diski rufus ile hazırladıktan sonra üsttekj sayfada anlatıldığı şekilde 14. işlemden itibaren olanları yapman
     Windows7 UEFİ kurulumu Böyle bir hata aldım rufus yazdırırken neden acaba ?

• quote:

Klasik kurulun yapman için harddiski MBR olarak bicimlendirmen gerekir bu da bilmiyorsan biraz zor bir işlemdir. Windows 7 UEFI destekliyor merak etme tek yapman gereken USB diski rufus ile hazırladıktan sonra üsttekj sayfada anlatıldığı şekilde 14. işlemden itibaren olanları yapman
    14. adımdan sonraki işlemi rufus otomatik yapıyor usbdeki dizinde oluşturuyor zaten. ona gerek yok. sadece format atarken hdd deki tüm bölümleri sil. eger disk yönetiminde bu şekilde EFI bölümü varsa onada gerek yok.

Windows7 UEFİ kurulumu

• quote:

14. adımdan sonraki işlemi rufus otomatik yapıyor usbdeki dizinde oluşturuyor zaten. ona gerek yok. sadece format atarken hdd deki tüm bölümleri sil. eger disk yönetiminde bu şekilde EFI bölümü varsa onada gerek yok.

Windows7 UEFİ kurulumu

Alıntıları Göster
    HDD bölümlerini neden silmem gerek ? zaten UEFİ'ye uygun olarak biçimlendirilmiş durumdalar? yinede silmem mi gerekli

eger disk yönetiminde yukarıdaki resimdeki gibi EFI bölümü varsa gerek yok. MBR bölüm varsa gerek var komple mbr bölümleri silmelisin format ekranında.
  • quote:

Kullanmak istediğiniz ISO dosyanız modifiye edilmiş bir ISO dosyası olabilir. Modifiye edilmemiş orjinal iso dosyası kullan. techbenchden indir.

https://www.microsoft.com/en-us/api/controls/contentinclude/html?pageId=cfa9e580-a81e-4a4b-a846-7b21bf4e2e5b&host=www.microsoft.com&segments=software-download,windows10ISO&query=&action=GetProductDownloadLinksBySku&skuId=GLC-01539&language=Turkish

https://gist.github.com/mkuba50/27c909501cbc2a4f169be4b4075a66ff
    şu anda İSO'yu indiriyorum. İndikten sonra rufus ile UEFİ'ye uygun biçimde USB'ye yazdıracağım fakat anlamadığım bir yer var. HDD'yi silmeli miyim Formatlarken yoksa silmemeli miyim ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Cukerinho

şu anda İSO'yu indiriyorum. İndikten sonra rufus ile UEFİ'ye uygun biçimde USB'ye yazdıracağım fakat anlamadığım bir yer var. HDD'yi silmeli miyim Formatlarken yoksa silmemeli miyim ?
    MBR bölümler varsa ufak 100 mblik onları komple silmen lazım. UEFI için EFI bölüm oluşturcak çünkü
  • quote:

MBR bölümler varsa ufak 100 mblik onları komple silmen lazım. UEFI için EFI bölüm oluşturcak çünkü

Alıntıları Göster
    Yardımınız için teşekkür ederim EFİ bölümü var bilgisayarda, eğer kitlenme/donma sorunu da devam ederse donanım kaynaklıdır garanti belgelerimi alıp vatanın yolunu tutarım artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cukerinho -- 2 Ağustos 2016; 16:17:25 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.