Şimdi Ara

Wing Tsun Öğreten Yer Varmı İstanbulda? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
2.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: furkan3191

forumda "niye mesaj yazıyorsun" diye mantık yoktur. Burası özel mesaj penceresi değil.

bir forum başlığında sana aradığın konuda doğrudan yardım ve ya alternatif öneriler sunulabilir. Mesela ben bunu kültürü için yapmak istiyorum dendiğinde sana bu işte kültür olamdığının uyarısı yapılabilir. Uyarı gelemsin yorum yapılmasın diyorsan konuyu kilitlersin.

Bak ben kararımda kesinim.Diğer sporlar umrumda değil.Zaman öldürmek istediğimi varsay ve 1-2 çin ile alakalı şey öğrenmek istediğimi varsay.Bitti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabi anladım, ancak senin de anlaman gereken şey bunu söylyene kadar niyetini bilemezdik.

Okulda hava atmaya çalışan ergen olmadığını ancak sana yardım etmekten başka amacı olmayan insanlara sen daha ne konuşuyon diyecek kadar seviyesiz ergen ötesi biri olduğunu da birlikte anlamış olduk. Bitti.
  • Furkan çok haklı.
    sen şimdi kamuya açık bir alanda reklam yapacaksın, kararım WT, kültür diyeceksin.
    BU SENİN KARARIN buna ancak saygı gösterebiliriz.
    Umarım aradıklarını bulursun.
    Fakat bir de burayı okuyan yüzlerce insan var, foruma üye veya değil!
    Bu yazdıklarımız esas onlar için.
    Niye yazıyorsun deme hakkın zaten olamaz, dediğim gibi burası kamuya açık bir forum ve forum kurallarına uyulduğu müddetçe ve hukuka elbette, dilediğimizi yazarız.

Furkan çok haklı, bir kere daha yazayım.

Neden bir genç WTye gitmemelidir?
    Çünkü çok etkili değildir.
    Büyük Sifun Kosif de dahil, WTcilerin hiçbirini sporcuların karşısında göremeyiz. Çıkanlar ise Muay Thai ve BJJ yaparlar buz gibi.
    İki; WT bir para tuzağıdır, aylık ücretlerini çok yüksek bulmuyorum, esas her 3 ayda bir 240 lira seminer parası vereceksin (seminer 80 avro ise; 200 avrolukları da oluyor gerçi yani 600 lira), tişört parası vereceksin, İLERLEMEK için özel ders almak zorunda kalacaksın.
    İlk 5 SGde olmasa bile ilerleyen zamanlarda illa ki özel ders almak zorunda kalacaksın.
    Yine, 1 TGyi almak 4-5 bin liraya mal olacak. O zamana kadar ki toplam demiyorum; sadece 12 sg'DEN 11 TGye geçişte ödeyeceksin bu parayı. En az 3 bin lira ödersin.
    Seminerlere girmeden WT'de yükselemezsin bu arada. Ama 1 TGye gelince sektionenlar var; hah bunları özel ders yoluyla alman ve bunu da belgelemen şart.
    4-5 yılda 1 TG olursun; yıl başına 3000 lira ödesen; 15000 + TG parası yani 18000 lira ödersin. fena değil!
    o parayı sonra sen öğrencinden çıkartmaya başlarsın; anlaştığın salonlara yazılmaya gelen öğrencilerini evine, özeld ers almaya davet edersin, salon sahibine çaktırmadan (=gerçek olaylar bunlar)

Kaldı ki WT ÇAKMA bir daldır, Leung Ting sahtekardır; Türkiye'deki WTnin hemen hepsi Leung Ting kökenlidir, YANİ WT köksüz uyduruk bir daldır.
    Leung Ting çalışan WT ekolleri: EWTO, EBMAS, ÇİFÇİ, AVCI, PROWES, DYNAMIC WT, UWTO, IKWTS.

1 TG alanlar daha uzun sopayı, tahta adamı kullanmayı bile bilmezler! NEDEN? Parayla bunlar yavaş yavaş satılır da ondan!

Bu yazdıklarım sana değil Bitlikene; maksat ahali okusun.

• quote:

Tabi anladım, ancak senin de anlaman gereken şey bunu söylyene kadar niyetini bilemezdik.

Okulda hava atmaya çalışan ergen olmadığını ancak sana yardım etmekten başka amacı olmayan insanlara sen daha ne konuşuyon diyecek kadar seviyesiz ergen ötesi biri olduğunu da birlikte anlamış olduk. Bitti.

Seviye durumunu belirliyebilicek bir düzeyde değilsin.Gereksiz şekilde uzatıyorsunuz konuyu.Yarın kaydımı yaptırıyorum WT ye...

• quote:

Orijinalden alıntı: Chief of Tabernacle

Neden bir genç WTye gitmemelidir?
    Çünkü çok etkili değildir.
    Büyük Sifun Kosif de dahil, WTcilerin hiçbirini sporcuların karşısında göremeyiz. Çıkanlar ise Muay Thai ve BJJ yaparlar buz gibi.
    İki; WT bir para tuzağıdır, aylık ücretlerini çok yüksek bulmuyorum, esas her 3 ayda bir 240 lira seminer parası vereceksin (seminer 80 avro ise; 200 avrolukları da oluyor gerçi yani 600 lira), tişört parası vereceksin, İLERLEMEK için özel ders almak zorunda kalacaksın.
    İlk 5 SGde olmasa bile ilerleyen zamanlarda illa ki özel ders almak zorunda kalacaksın.
    Yine, 1 TGyi almak 4-5 bin liraya mal olacak. O zamana kadar ki toplam demiyorum; sadece 12 sg'DEN 11 TGye geçişte ödeyeceksin bu parayı. En az 3 bin lira ödersin.
    Seminerlere girmeden WT'de yükselemezsin bu arada. Ama 1 TGye gelince sektionenlar var; hah bunları özel ders yoluyla alman ve bunu da belgelemen şart.
    4-5 yılda 1 TG olursun; yıl başına 3000 lira ödesen; 15000 + TG parası yani 18000 lira ödersin. fena değil!
    o parayı sonra sen öğrencinden çıkartmaya başlarsın; anlaştığın salonlara yazılmaya gelen öğrencilerini evine, özeld ers almaya davet edersin, salon sahibine çaktırmadan (=gerçek olaylar bunlar)

Kaldı ki WT ÇAKMA bir daldır, Leung Ting sahtekardır; Türkiye'deki WTnin hemen hepsi Leung Ting kökenlidir, YANİ WT köksüz uyduruk bir daldır.
    Leung Ting çalışan WT ekolleri: EWTO, EBMAS, ÇİFÇİ, AVCI, PROWES, DYNAMIC WT, UWTO, IKWTS.

1 TG alanlar daha uzun sopayı, tahta adamı kullanmayı bile bilmezler! NEDEN? Parayla bunlar yavaş yavaş satılır da ondan!

Bu yazdıklarım sana değil Bitlikene; maksat ahali okusun.

Ya sıkıntı memlekette (belkide dünyada) insanların bu kişilere bu ücretleri kendilerini koruyabilecek şeylerin öğretileceğini umarak katlanması. Bu herifler de bunun farkında ve reklamını bunun üzerine yapıyor. Resmen umut tüccarlığı. Her şeyi açıkça anlattıktan sonra tabi ki kimsenin neyden ne kadar aldığı tartışılamaz herkesin ekmek parası.

İstanbulda wt aramak için buraya denk gelen ziyaretçi arkadaşlar her ne kadar cevap-algı seviyesi yerlerde olan konu sahibi bu yazıları onun wt salonuna göndermeme çabamız olarak görse de asıl hedef sizlersiniz. Amacı paradan başka bir şey olmayan bu sahtekarlar size bir kültürü öğretebilecek son kişilerdir. İyi dövüşmeyi kendileri başka dallarda ararken sizi yalan umutlarla kandırmalarına izin vermeyin.

• Ben de yazayım düşüncelerimi, 2011 yılında wt ye gitmek için can atıyordum. Tabiki bunda ipman filmi etkili oldu. Arkadaşlarım gitme wt dandik diyorlardı ama beb wt yi savunuyordum hep. Zamanla fikirlerim değişti ve wt bin para tuzağı olduğunu düşünmeye başladım. Belki para tuzağı değildir işe yarıyordur ama boks ve türevleri çok daha etkili diye düşünüyorum. Bu düşüncelerimde emin Boztepe ve wing chun ustasının kavga videosu etkili tabi herkes izlemeli. Bu işe yıllarını vermiş iki insan resmen mahallede kavga eden çocuklar gibi dövüşüyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: AdamBaliKokusu

Ben de yazayım düşüncelerimi, 2011 yılında wt ye gitmek için can atıyordum. Tabiki bunda ipman filmi etkili oldu. Arkadaşlarım gitme wt dandik diyorlardı ama beb wt yi savunuyordum hep. Zamanla fikirlerim değişti ve wt bin para tuzağı olduğunu düşünmeye başladım. Belki para tuzağı değildir işe yarıyordur ama boks ve türevleri çok daha etkili diye düşünüyorum. Bu düşüncelerimde emin Boztepe ve wing chun ustasının kavga videosu etkili tabi herkes izlemeli. Bu işe yıllarını vermiş iki insan resmen mahallede kavga eden çocuklar gibi dövüşüyorlar.

mantıklı bir analiz budur mesela.
    gitmiş çalışmış, nedneleriyle anlatıyor işte.
    WT ancak çok iri adamlardaişe yarar.
    yani siz zaten iri bir adamsanız, kütleniz varsa bir de,WTniz eh işte işe yarar.
    bu kadar.
    ha, o da anca sizden ufak insanlar üzerinde işe yarar.
    saçmalığı çoktur, bu kadar uğraşmaya değmez.

gerçekten uzakdoğu kültürü isteyen ise WTye gitmez; kendove aikido daha iyi tercihler olacaktır.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: AdamBaliKokusu

Ben de yazayım düşüncelerimi, 2011 yılında wt ye gitmek için can atıyordum. Tabiki bunda ipman filmi etkili oldu. Arkadaşlarım gitme wt dandik diyorlardı ama beb wt yi savunuyordum hep. Zamanla fikirlerim değişti ve wt bin para tuzağı olduğunu düşünmeye başladım. Belki para tuzağı değildir işe yarıyordur ama boks ve türevleri çok daha etkili diye düşünüyorum. Bu düşüncelerimde emin Boztepe ve wing chun ustasının kavga videosu etkili tabi herkes izlemeli. Bu işe yıllarını vermiş iki insan resmen mahallede kavga eden çocuklar gibi dövüşüyorlar.

mantıklı bir analiz budur mesela.
    gitmiş çalışmış, nedneleriyle anlatıyor işte.
    WT ancak çok iri adamlardaişe yarar.
    yani siz zaten iri bir adamsanız, kütleniz varsa bir de,WTniz eh işte işe yarar.
    bu kadar.
    ha, o da anca sizden ufak insanlar üzerinde işe yarar.
    saçmalığı çoktur, bu kadar uğraşmaya değmez.

gerçekten uzakdoğu kültürü isteyen ise WTye gitmez; kendove aikido daha iyi tercihler olacaktır.

Hocam sifu Aydın Erdem hakkındaki düşünceleriniz nedir? İp ching wing chun

http://www.wingchunturkey.com/

• Aydın Erdem'i tanımıyorum.
    Leung Ting WT vermediğini biliyorum, EWTO kökenli değildir.
    benim eleştirilerimin onunla yakından uzaktan alakası olmamıştır.
  • quote:

Aydın Erdem'i tanımıyorum.

Sizce bu gerçek ipman wing chun mudur? Savunmada etkili olur mu? İp ching ip man'in oğluymuş.Sizce bu gerçek ipman wing chun mudur? Savunmada etkili olur mu? İp ching ip man'in oğluymuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: crtasus

quote:

Aydın Erdem'i tanımıyorum.

Sizce bu gerçek ipman wing chun mudur? Savunmada etkili olur mu? İp ching ip man'in oğluymuş.Sizce bu gerçek ipman wing chun mudur? Savunmada etkili olur mu? İp ching ip man'in oğluymuş.

savunmada etkili olunacaksa nedne muay thai gibi BJJ gibi alive yani canlı çalışılan sporlar seçilmez ki?
  • Chief of Tabernacle C kullanıcısına yanıt
    çünkü karizmatik kıyafetleri, artistik hareketleri, süslü filmleri, efsane aktörleri, çekici çince kıdem isimleri ve en önemlisi kaybedeni yok (deneyeni olmayınca).
  • quote:

çünkü karizmatik kıyafetleri, artistik hareketleri, süslü filmleri, efsane aktörleri, çekici çince kıdem isimleri ve en önemlisi kaybedeni yok (deneyeni olmayınca).

Biraz daha saydırın istiyorsanız...Ama bilinki yanılıyorsunuz.Birde yaptığınız genelleme,çindeki sifularada hakaret!

• Furkan'ın yanıldığı falan yok.
    nereden çıkarıyorsun?
  • 3 aylık deneyim sonunda yazıcam yorumumu...Bunları okuyup Wing Chung merak edenler kimsenin birşeyden anladığı yok(bende dahil).İstediğine git beğenirsen devam et...Yoksa çok laf atarlar tekvandoya,güreşe,wing chuna vs...%99 kulaktan duyma ile geliyor.Bu konu devam etsin etmesin bir sonraki yorumum yaz tati sonunda olucak

• yav he he.
    ben 4 yıl yaptım, kendi WT'm ile de dövüşebilirim mesela!
    ama bu bile WTyi eleştirmemize engel olmamalı!
    Neyse o!
    WT maalesef iyi çalışılmıyor. Ortamı dogmatik.
    İlaveten bizdeki WT köksüz, yalan dolan bir WT, yetersizliği görüldüğü için tüm hocaları gizli gizli BJJ, MT ve escrima kasarlar, zor durumda marizlenmeyelim diye.
    Kosif de BJJ çalışmaya çalışanlardandır diye biliyorum.
    hayırlı olsun senin için ama keşke judo gibi federe ve etkili bir spora gitseydin; yaşın genç 2 yıla müsabık ve hatta milli sporcu olman bile mümkündü!
    :(
  • Ben de kışın ninjutsuya, wing tsun ya da chun(Emre kosifin ders verdigi yerde ninjutsuya başlayacagim, wt yi kötülüyorlar ama sifu iyi, bir de oturduğum yere cok yakın wing chun var ama hocası nasıl bilmiyorum), ve son olarak karar veremedigim bir spora başlayacagim; düşündüklerim, karate, aikido, judo, muay thai. Bunlardan birine daha başlayacagim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hanzas

Ben de kışın ninjutsuya, wing tsun ya da chun(Emre kosifin ders verdigi yerde ninjutsuya başlayacagim, wt yi kötülüyorlar ama sifu iyi, bir de oturduğum yere cok yakın wing chun var ama hocası nasıl bilmiyorum), ve son olarak karar veremedigim bir spora başlayacagim; düşündüklerim, karate, aikido, judo, muay thai. Bunlardan birine daha başlayacagim.

WT sana yakışır.
    Ninjutsu da olur.
    Bir de aikidoyu eklersen, overkill olur.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hanzas

Ben de kışın ninjutsuya, wing tsun ya da chun(Emre kosifin ders verdigi yerde ninjutsuya başlayacagim, wt yi kötülüyorlar ama sifu iyi, bir de oturduğum yere cok yakın wing chun var ama hocası nasıl bilmiyorum), ve son olarak karar veremedigim bir spora başlayacagim; düşündüklerim, karate, aikido, judo, muay thai. Bunlardan birine daha başlayacagim.

WT sana yakışır.
    Ninjutsu da olur.
    Bir de aikidoyu eklersen, overkill olur.

ciddiyse aikidoya mı başlayayım ben şimdi :D.

• Bu üçünü yaparsan sokakta milletten haraç toplamaya başlarsın.
    Tabii yapma bunları, hukuka aykırı şeyler ama o kadar tehlikeli olursun!
    Ercan Şarbat çok süper hocadır bu arada!
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.