Şimdi Ara

Wing Tsun Öğreten Yer Varmı İstanbulda? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
2.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tartışmaları okuyunca biraz üzüldüm aslında. Tabi ki tartışmalı. İyi dövüş kötü dövüş yoktur. 1 aylık wing chun cu 3 yıllık boksörü dövebilir ya da tam tersi. sistemleri karşılaştırmak imkansızdır. Yapılması gereken dövüşenleri karşılaştırmaktır.

Wing Tsun niye öğrenmek istiyorsun. Karizmatik olsun diye mi adam dövmek için, uzak doğu felsefesi için mi. Bunlar çok daha artırılabilir başlıklardır.
    Sonra işin içine para girer yaşadığın yer ayıracağın zaman. Bunların hepsine bakmak gerekir. Bu sorunları ve beklentileri cevapladığında zaten başlamak istediğin spor dövüş sanatı karşına çıkacaktır.

Türkiye de yaşadığımız durum kendine biraz geliştirmiş bir şeylerin temelini dahi öğrenmeden insanların çıkıp para kazanmak adına okullar açması, kendine unvanlar vermesi ve insanların para ve zamanlarını sömürmesi.

Umarım en kısa zamanda kendine uygun bir hoca bulabilirsin.

• Hala aynı terane arkadaşlar neden hep dövüş sporlarını karşılaştırmak ile meşgulsünüz ? Sen istersen 10 yıl boks yap yanlış bir hamlende adam seni indirdi diyelim nolacak ? 10 yıllık emek boşa mı gitti yani ? Dövüş sanatları kişi ile ilgilidir. Wing Chun 'a gelirsek wing chun bana göre 3 temel öğeden oluşuyor
    1- Refleks ( uzun yıllar çalışmanız reflekslerini inanılmaz arttırır)
    2- Teknik
    3- Silah Kullanmasını Öğrenmek / savunmak ( Uzun ve kısa sopa kullanmasını öğrenirsin ayrıca bıçak kullanmasını öğrenirsin ama küçük bıçaklar değil sanırım kılıç tarzı ismini hatırlamıyorum. Ayrıca bunlardan nasıl savunacağınıda öğretir)

Şimdi uzun süre wing chun yapıcam diyorsan bence ideal bir karar ama hocan ve sen kilit noktasınız bunu unutma. Ve bana göre 4 yıl wing chun yapacağına 2 yıl wing chun yap fakat aynı zamanda başka bir sporada git.
    Örneğin wingchun ile taekwondo
    yada
    wiing chun ile muay Tai gibi
    başka dövüş sporları ile desteklersen kendinde ki değişimi fark edeceksin.
    Bunlar benim görüşlerim hiç bir dövüş sanatını diğeri karşılaştırmanız mantıklı değildir. İstersen 20 yıllık bir boksör olsun 5 yıldır tekvando çalışan birinin tekmesine maruz kalırsa 20 yıllık boksör nakavt olur. Dediğim gibi her spora saygım var ve hepsinin avantajı/dezavantajı vardır.
    Selametle.

• bilimsel çalışan kazanır arkadaşlar,
    siz neden ısrarla bu yazılanların "stil karşılaştırması" olduğunu zannediyorsunuz?

bir tarafta 1 saat chi sao yapıp amma dövüştüm be diyeni,
    diğer tarafta ise sparring/rolling yapan, musabakalara katılan sporcu.
    bunlardan hangisi darbeye dayanıklı olur?
    hangisi adrenalin ortamındakendisinidaha iyi kontrol edebilir?
    elbette ikincisi!

bu nedenle; muay thai gibi, wushu sanda gibi, boks gibi BJJ gibi dalları tavsiye ediyoruz.
    aikidoka veya wing chun alemi de böyle çalışsın, onları da tavsiye edelim.
    üstünlük stilde değildir, çalışma prensiplerindedir.
  • Wing chun yapan arkadaşlar. Dediklerimi hakaret olarak algılamayın lütfen ama Türkiye'de wt öğrenmektense boks ve turevi sporlara gitmek daha mantıklı inanın bana. Gidip antrenmanları yerinde izledim. İnsanlar birbirine canı acıyacak diye vurmaktan çekiniyorlar. Tamamen işe yaramaz diyemem ama wt ye harcayacağınız zamanı gidin boks, kick boks, gureş vb. bir şeye harcayın. Arkadaşım kick boksa gidiyor, bacakları her gun mor. Eli yüzü şiş. Sizce bu arkadaş enayi mi kendinr acı çektiriyor ? Muay thaici enayi mi kaval kemiğini sopayla eziyor ? Boksçu enayi mi kafasına darbe almaktan kekelemeye başlıyor ? Bu insanlar gerçekten dövüşebilmek için acı çekiyorlar. Acı yoksa kazançta yok. Bakın şu nokta çok önemli, wt darbe almamayı hedefleyen bir sanat ama boks ve turevleri darbe almak uzerine kurulu. Darbe alacaksın diye eğitiyorlar insanları. Duşunun Guard halindeyken bile kollarına darbe alıyorlar. Sırf bu yuzden kolları çuruk dolaşıyorlar. Wtciler lutfen gerçekçi olun, sağlam darbeler almadığınız antrenmanlar size ne oğretebilir hayali tekniklerden başka. Lutfen chief arkadaşın dediği gibi bilimsel sporlara yonelin. Neredeyse yarı yarıya ucuz olan diğer sporlara yönelin. Chief isimli arkadaşın dediklerini dikkate alın, iş biraz tartışma ve sidik yarışına donse de adam haklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AdamBaliKokusu -- 8 Temmuz 2014; 3:55:06 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• Dayak atmak için dayak yemek şart değildir. Boks ve türevi sporlar muay tai falan çalışma prensibi antremanlarda dayak yemeği gerektiriyorsa yersin.
    Ben tekvando musabakaların da koruma olmasına rağmen kafama gelen darbelerden beynim sarsılıyor. Wing chun'a gelince. Wing chun zaten tek başıma yeterli olmadığı için üzerine bir şeyler eklenmiştir. Örneğin Avci Wing Tsun sisteminde yerde dövüşü öğretiyorlar ekstra olarak. Çünkü bir güreşcinin karşısında wing chun yapan adamın şansı yok. Bunlar önemli noktalar. Her dövüş sisteminin açığı vardır. Zaten wing chun amacı adam dövmek değil kendini savunmak. Boksun amacı adam dövmektir mesela. Yani bilemiyorum arkadaşlar wing chun hakkındaki görüşlerim benimde biraz karışık.
    Ve genelde savunma sporlarında fazla darbe almazsın örneğin tekvando. Ama tekvando yapan adam mı iyidir muay tai yapan mı derseniz işte burada olay kişide biter. Stilde değil!. Demek istediğimi umarım anlatabilmişimdir.

• darbe almadan antrenman yapabilirsin ama darbe almadan asla dövüşemezsin!

gerçek bir kavgada darbe neredeyse kaçınılmazdır.

gerçek kavga hızlıdır, öngörülemezdir ve kaotiktir!

buna göre antrenmanını yapan kazanır.

buna göre antrenman yapmayan YAPTIRMAYAN stiller de kötü stillerdir.

sparring yaptırılmayan aikido ve wing chun kötü stillerdir, direkt ve net!

bilimsel çalışılırsa güzel olur, bunu da bir tek Avcı WT yapmıştır, benim bildiğim.
  • Valla seninle polemiğe girmek istemiyorum ama inşallah bir gün karşına DARBE ALMADAN dövüş sporu çalışan biri denk gelirde o zaman dersin ben boşuna dayak yemişim gittiğim yerde diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vecih-i

Valla seninle polemiğe girmek istemiyorum ama inşallah bir gün karşına DARBE ALMADAN dövüş sporu çalışan biri denk gelirde o zaman dersin ben boşuna dayak yemişim gittiğim yerde diye.

neden karşılaşmayalım ki?
    o kadar musabaka var, turnuva var, hem artık WT Wushu bünyesine de girdi.
    girsenize wushu sanda maçlarına?
    tehdite gerek yok Vecih-i, varsa kerametin seni hukuka uygun hareketlerde görmek isterim.
    (hukuka aykırı olsa ne olacak ki? el yumruğunu yemeyen kendisinkini balyoz zannedermiş. E sen de şimdi darbesiz çalışoıyorsun ya, hah havaya girmişsindir. Halbuki o hava sırf sen daha uzun süre devam et diye yaratılmış psikolojik oyuunlardır. Kilo verdiren Kellog's gibi anlayacağın.)

dilerim, sevdiklerini ve kendini pumpumla korumak zorunda kalmazsın.

son olarak, borazanlığın tarafgirliğin alemi yok.
    millet bu işlerden para kazanıyor, PARA!
    Yani, ticaret olarak görüyor bu işleri.
    hakkını hukukunu bilen MÜŞTERİLER olun isterim.
    WT alemindeki gariplikleri yazdık.

geçenlerde bir 12 SG arkadaşım WTyi bıraktı.
    neden biliyor musun?
    1 TG eğitimi için istenen uçuk meblağları öğrendi de ondan!

Ben bunları yıllardır yazıyordum halbuki!
    okuyup, daha baştan daha açık ve dürüst bir işe girseydi şimdiye o sporda siyah kuşak olurdu, alavere dalavere olmadan, bir sürü parasını da kaptırmadan.
    hem de daha etkili bir dal öğrenmiş olurdu.
    mesela wushu sanda veya muay thai gibi!
    etkili!
    ne olduğu belli!
    çalışması bilimsel!

Vecih-i, siz sparring yapıyor musunuz?
    hangi org'dasın ?

• Chief of Tabernacle C kullanıcısına yanıt
    Boşver hocam, bizi wt ye düşman sanıyorlar. Oysa ki biz cepleri yolunmasın paraları boşa gitmesin diye parmağımızı yoruyoruz. Ego dan kibirden alev almış hocaları, saçma para tuzaklarını görüyoruz biliyoruz ki uyarıyoruz. Biz üstümüze düşeni yaptık.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben wing chun dersi almıyorum sebebi ise bulunduğum il deki ücreti çok pahalı. Evet kendi ağızım ile söylüyorum çok pahalı. O zaman neden wing chun'u savunuyorsun diyeceksin. Arkadaşım sen beni anlamadın. Ben taekwondo'cuyum. Ve taekwondo çalışırken muay tai ve ya benzeri sporlar gibi sert darbeler almıyoruz. Sen diyorsun ki ben böyle sporo kötü stil derim diyosun. Sen taekwondo gibi wing chun gibi daha çok savunma sporu olarak geçen stillere kavgada bir halt edemez diyorsun. Ben buna kızıyorum. WC'nin para tuzağına dönüştüğünü çok kişi söylüyor, doğrudur ama bu wing chun'u bu kadar aşağılabileceğiniz anlamına gelmez. Ben sana taekwondo'nun çalışma prensibini söyliyeyim. İlk önce daima ısınma vardır bacaklar yoğunluklu olmak üzere ardından, ap-chagi, yop-chagi, yopcha-olligi, apcha-olligi, neoryo-chagi, dollyo-chagi, dwi-chagi gibi ayak teknikleri çalışılır tabi kuşağına göre değişir. Ve hocaya bağlı olarak kuşaklar arası musabaka yapılır. Senin diğer dalları tavsiye etme sebebini çok iyi anlıyorum ama bu kadar ön yargılı olmamalısın.

bir tarafta 1 saat chi sao yapıp amma dövüştüm be diyeni,
    diğer tarafta ise sparring/rolling yapan, musabakalara katılan sporcu.
    bunlardan hangisi darbeye dayanıklı olur?
    hangisi adrenalin ortamındakendisinidaha iyi kontrol edebilir?
    elbette ikincisi!

bu nedenle; muay thai gibi, wushu sanda gibi, boks gibi BJJ gibi dalları tavsiye ediyoruz.
    aikidoka veya wing chun alemi de böyle çalışsın, onları da tavsiye edelim.
    üstünlük stilde değildir, çalışma prensiplerindedir

demiştin buna katılıyorum. Avci Wing Tsun bunları göz önünde bulundurarak eğitim veriyor mesela. Ve bu adam askerlerin eğitimcilerine eğitim veren bir adam. Verdiği dersin temeli wing chun. Bu yüzden kızıyorum böyle demene. Yoksa " hangisi adrenalin ortamındakendisinidaha iyi kontrol edebilir?
    elbette ikincisi! " buna bende katılıyorum.

• Vecih-i V kullanıcısına yanıt
    Vecih-i olayı hiç anlamamışsın.
    ben WTnin doğru antrenman tekniklerinden dolayı başarısız olduğunu biliyorum.
    WT'ye de 2002 yılında Avcı'da başlamış birisiyim, 2002!
    Eğer doğru antrenman teknikleri uygulasalar o da etkili olur dedim.
    aVCI DA BUNU YAPAN YEGANE YERDİR DEDİM.
    (caps lok fail)
    ama emin ol sparring ortamında WT teorilerinin çoğu uygulanamıyor, bu nedenle müsabakaya girmeleri ve hatta hakiki sparring yapmaları yasaktır WTcilerin.
    İstisnası Avcı'dır; o da WTsinde inanılmaz köklü değişiklikler yapmış birisidir.

Taekwondo da ilginç bir örnek mesela!
    Benim sevdiğim ve adamının elinde çok etkili olduğunu bizzat gördüğüm bir dal olmakla beraber;
    MTye veya Sanda'ya oranla çok aptalca musabaka kuralları olan bir spor.
    Bu nednele sokağa ve savunmayua hazırlık konusunda "ideal" değil.
    Ama "aslında" taekwondo çok geniş bir daldır, maalesef iş bilmez adamların elinde tekme eskrimine döndürülmüştür.
    halbuki TKD'de her şey vardır, el ayak bükmeler, ne istersen.

mesele anlaşılmıştır umarım. antrenman teknikleri önemli.
    sen adama sadece tekme attırıp bağırtırsan, bu adam asla yumruk atamaz. teorisini bilse bile "gerçek" anda atamaz.

• Anladım, ben tutup her gün kavga etmek istemiyorum veya ringe çıkıp para kazanmak falan değil. Kendimi sokakta koruyabilecek kadar öğrenmek istiyorum ve hobi olarak yapmak istiyorum o yüzden muay tai veya boks gibi şeyler istemiyorum. Tekvando yakın mesafede etkisiz olduğu için wing chun'a çok bağlandım. En azından denemek istiyorum. İzmir'de önerebileceğin bir yer var mı wing chun için. Ve avci wing chun stilini biraz anlatır mısın ? Oraya gitmeyi düşünüyordum sence gideyim mi?
  • quote:

Anladım, ben tutup her gün kavga etmek istemiyorum veya ringe çıkıp para kazanmak falan değil. Kendimi sokakta koruyabilecek kadar öğrenmek istiyorum ve hobi olarak yapmak istiyorum o yüzden muay tai veya boks gibi şeyler istemiyorum. Tekvando yakın mesafede etkisiz olduğu için wing chun'a çok bağlandım. En azından denemek istiyorum. İzmir'de önerebileceğin bir yer var mı wing chun için. Ve avci wing chun stilini biraz anlatır mısın ? Oraya gitmeyi düşünüyordum sence gideyim mi?

Şahsen tanıdığım yok.
    Ama Prowes ve Avcı WTleri tavsiye ediyprum.
    Avcı'nın sebebini biliyorsun; doğru çalışıyorlar.
    ProWes'de de ticari alavere yok.
    Bu ikisine bak derim.
    Yakın mesafe dövüş için aslında mUAY tHAİ VEYA jUDO DA DÜŞÜNÜLMELİDİR (caps lock fail)
    ilkinde clinch var.
    ikincisi zaten bildiğin ceketli güreş!

Eğer WT'de aradığını bulamazsan bu dallara da bak.

• Tamam teşekkür ederim :)
  • Konuyu açan adam unutmuş.Siz tartışıyorsunuz.

Kısaca sadece WT yetmez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BitliKene

Konuyu açan adam unutmuş.Siz tartışıyorsunuz.

Kısaca sadece WT yetmez

başlıklar böyledir.
    bir kere açıldı mı kendine ait bir hayatı oluyor.
    İstanbul'dan İzmir'e de geçtik netekim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chief of Tabernacle

Kaldı ki WT ÇAKMA bir daldır, Leung Ting sahtekardır; Türkiye'deki WTnin hemen hepsi Leung Ting kökenlidir, YANİ WT köksüz uyduruk bir daldır.
    Leung Ting çalışan WT ekolleri: EWTO, EBMAS, ÇİFÇİ, AVCI, PROWES, DYNAMIC WT, UWTO, IKWTS.

1 TG alanlar daha uzun sopayı, tahta adamı kullanmayı bile bilmezler! NEDEN? Parayla bunlar yavaş yavaş satılır da ondan!

Bu yazdıklarım sana değil Bitlikene; maksat ahali okusun.

Dostum burada Leung Ting sahtekardır, Leung Ting çalışan WT ekolleri: EWTO, EBMAS, ÇİFÇİ, AVCI, PROWES, DYNAMIC WT, UWTO, IKWTS. demişsin.
    Ama bana avci'yi tavsiye ettin, bilimsel ve doğru çalışıyorlar diye. Kafam karıştı şimdi ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Chief of Tabernacle

Kaldı ki WT ÇAKMA bir daldır, Leung Ting sahtekardır; Türkiye'deki WTnin hemen hepsi Leung Ting kökenlidir, YANİ WT köksüz uyduruk bir daldır.
    Leung Ting çalışan WT ekolleri: EWTO, EBMAS, ÇİFÇİ, AVCI, PROWES, DYNAMIC WT, UWTO, IKWTS.

1 TG alanlar daha uzun sopayı, tahta adamı kullanmayı bile bilmezler! NEDEN? Parayla bunlar yavaş yavaş satılır da ondan!

Bu yazdıklarım sana değil Bitlikene; maksat ahali okusun.

Dostum burada Leung Ting sahtekardır, Leung Ting çalışan WT ekolleri: EWTO, EBMAS, ÇİFÇİ, AVCI, PROWES, DYNAMIC WT, UWTO, IKWTS. demişsin.
    Ama bana avci'yi tavsiye ettin, bilimsel ve doğru çalışıyorlar diye. Kafam karıştı şimdi ?

çakma WT
    çalışma ise bilimsel

zor değil...

• Chief of Tabernacle C kullanıcısına yanıt
    Senin ve furkan arkadaşımızın kesinlikle spor sanatlarından anlamadığını yorumlarınızdan anladım. Özellikle savunma sanatlarından.
    Gelip burda boks ve ya başka sanatlarla WT yi kıyaslayamazsınız. Yav he he kelimesinden anlaşıldığı gibi sen ne biliyorsan o'dur bencilliğindesin, asla olmamalı. Çünki WT hızlı ve atik olmanızı sağlar. Ki bu adam WT ye gidecek diye çinliler japonlar afrikalılar gibi incecik bir deri bir kemik kalcağı düşüncesi ne alaka sizde ki? 5yıllık prof boks yapmışlığım var ama asla bir WT gibi olamaz bu. Sen zaten yumruğunu kaldırana kadar o adam seni kitliyor. Senin ne haddine yumruk atmak kısacası? Bu adam dışarda kendini savunmak için gidecek. Prof olmaya değil. Olursa daha iyi ama gözüken o ki onun için gidiyor. Ve Bir boks yapanın yumruğunu kıyaslama gibi gereksiz konularını çok gördüm senin arkadaşım. WT hariç her dalı veren dengesiz boş geveze birisiniz ikinizde. Senin yumrukların 5kilodan 1ton ağırlığında yumruk atabilmen için 10 sene geçmesi lazım? bu adam hiç mi kol çalışmıycak? bu adamın da yumrukları oturucak? tek sıkıntı olan şey ne olur bilirmisin? Boks yapan kişinin surat ve alt kısımlara yumrukların etkılenmemesı olacaktır. Çünki alışkındır boks yapanlar. WT değildir. Sizin tek bakış açınız bu. Dengesiz yorumları kesin de artık sırf sizin için kayıt oldum... WT ile BOKS kıyaslanamaz. Adamın daha sert güçlü yumruk atabilmesi için 10 sene vermeli boks'a ? e o zaman 10 yıllıkta WT ci koydunmu karşına? 10yıllık WT el hareketleriye zaten ona yumruk attırmaz? Atsa bile ne olacak ki kardeşim? WT dediğin eğer yumruğunu yakalarsa ve ya elini 10saniyede işin biter. Kitlenirsin, Sonra Allah'a tövbeler edersin kötülediğin spor sanatına. Eğer ki boks ya da başka bi sanat WT hariç yaptıysan özelime mesaj atabilirsin çekinmeden kanıtlayabilirim bunu. 5yıllık boks yaptığım halde 3.kişi de sıkıntı yaşanır sokak kavgasında 2yıllık WT ile 5kişiye korunabilirsin. Darbesiz dahi çıkabilirsiz eğer iyi istekli çalıştıysan. Şimdi bişeyleri kötülemeyi bırakın artık. Neymiş efendim yumruk,kalıp,boy,pos bir gidin Alllah aşkına çocuk gibi muhabbetler doldurmayın :)

• LeaderOF L kullanıcısına yanıt
    WT yumruğu yakaladı mı kitler demişsin, bir tane örneğini göster Allah aşkına bende tamam diyeyim. Başta wt öven biriydim ama artık övemiyorum çünkü icraat yok. Türkiye'deki en büyük WT ci Emin Boztepe'nin kavga videosunda bile WT den başka her şey var mahalle kavgası gibi. Yunruğunu kitlermiş bilmemne yaparmış teoride böyle şeyler öğretiliyor ama uygulayanı göremiyorum, göremediğim için de WT sen soğudum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.