Arkadaşlar uzun zamandır devam eden bir problemim vardı formatla çözüyordum ama artık sıktı bu durm neden olabilir yani şuan bir sürü program yüklü hepsini bir daha yüklemek ayarlamak. saatlerimi alır.
sorun şu; mesela bir program ve 10 tane normal pencere açık işte resimlerim, internet falan pc bir zaman sonra garipleşiyor.
11. pencereyi açıcam bu bir program olabilir msnnin ana penceresi olabilir ve hatta sağ tuşa tıklandığında o menü bile olabilir. hiç yanıt yok mesela 10 pencere varken temsili olarak 10 :) 11. pencereyi açtığımda o pencere tam açılmıyor yüklenmiyor eğer internet explorsa tam yüklenmiyor. mouseun sağ tuş menüsü açılmıyor.
1-2 pencere kapattığımda normal oluyor ama bu sıkıştırma giderek artıyor. yani mesela sonunda 5 pencere de işlem yaıyor 6.sında yapmıyor ctrl+alt+delete penceresi bile açılmyor.
ram sorunu sanıyordum dün takviye yaptım 1.5 gb ddr 2 ramim var yani sorun ram değil yazılımla ilgili ama neden
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
kardeş acaba ram lerde sorun olmasın yani kapasite gayet yüksek miş ama.belki güç yetmiyordur bilgisayara psu kaçlık.işlemci ney?hemde habire format atmana gerek yok.xp kurdugun yerin imajını al ghost ile.bişe oldugu zaman imajı yükle en fazla 15,20 dakkanı alır yüklemek.herşeyiyle pat diye gelsin önüne bilgisayar
asus 350w
amd 4200x2, winfast px 7900 var bir 40 bir de 80 gb hardsik. sorun yazılımsal olmalı donanım değil. yani format atınca düzeliyor ama bir zaman sonra böyle oluyor. donnım olsa hep olurdu ben de anlamadım.
Bence açılışla beraber çalışan programlar işlemler arttıkça pcye yük getiriyor..Başlat>Çalıştır a msconfig yazıp Başlangıç sekmesinden işinize yaramayan programın önündeki işareti kaldırarak sonlandırın.. Bir de bu sorun olduğu sırada ctrl+alt+del yapıp Görev Yöneticisi>İşlemler sekmesinden hangi işlemlerin ne kadar cpu harcadığına bakın..Anormal seviyede bir kullanım var ise o işlemleri sonlandırmayı ve başlangıçtan kaldırmayı deneyin..
1.Hocam donanımsal değildir diye düşünme. Güç kaynağın yetmiyor olabilir. Asus gerçek 350 w ama artık 400 wat gerekior en az eğer ekran kartın üst seviyeyse.
2. Bir ihtimal kullandığın windowstan olabilir. temiz bir windows bul.
3. kolay gelsin
yok ya ben orjinal xp kullanıyorum da noluyor benim de aynı hataraporu çıkıyor gönder desem de gönderme desem de açık olan tüm sayfaları hoooop siliyor.
750watt silverstone.
mübarek sanki crossfirelı 2ggpuyla bioshock oynuyoruz alt tarafı 10 tane explorer sayfası açık olcak sistem yiyiyor beynini.