Şimdi Ara

WIRELESS?????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler wireless bi modem almayı düşünüyom ama bi kaç sorum war..

1-http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=265 Bununla laptop umu nete baglarım di mi..
    Yani laptop lar farklı bi araca gereksinim duymuyo di mi... Bi de bu baglantıyı nasıl ayarlarımm
    (Bu konuda bi dökuman gibi bişi werebilirseniz cok yardımcı olur..)
    2-Wireless olarak kaç tane pc weya laptop bağlayabilirim bu modeme..
    3-Bu wireless la ne kadar mesafeden baglanabilirim..
    4-Modemden uzaklastıkca baglantı düşer mi..

Simdiden tesekkuler.... ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Anderson -- 8 Eylül 2005, 11:14:52 >

• 1-Icinden CD si cikior okuma yazmasi olan her insan rahatca cozebilir
    2-243 max Wireless kullanicisi olmasi lazim.
    3-Bir Mt belirtmek imkansiz ama en fazla 5 duvar (tugla) sonrasinda Baglantin duser.
    4-Evet sinyal gucune bagli.

5.Iyi bir Modem Oneriyorum.
    6.Yeri Network
    7.BU modem hakkindanetworkte bayagi yazildi
    8. Birsey degil
    9.Bir dahakine daha dikkatli olun
    10.Iyi Gunler.
  • Edit: Cevabını aldıgım için sildim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Anderson -- 8 Eylül 2005, 18:05:31 >
  • laptopunda da wireless kart olması gerekiyor
    4 tane kablo ile pc wireless olarak ise 50 civarında bağlayabilirsin
    senin nerede kullanacağına göre mesafe değişir ama bu modemler 4-5 duvardan rahat geçiyor
    modem uzaklaştıka değilde bağlantı zayıfladaıkça düşer tabii uzaklaşınca bağlantı düşeceğinden uzaklaşıncada düşer
  • quote:

Orjinalden alıntı: kornkrunded

laptopunda da wireless kart olması gerekiyor
    4 tane kablo ile pc wireless olarak ise 50 civarında bağlayabilirsin
    senin nerede kullanacağına göre mesafe değişir ama bu modemler 4-5 duvardan rahat geçiyor
    modem uzaklaştıka değilde bağlantı zayıfladaıkça düşer tabii uzaklaşınca bağlantı düşeceğinden uzaklaşıncada düşer

Kardes centrinolarda da bu dedigin karta ihtiyac war mı?? yoktur heralde..
  • evet centrinolarda gerekyok onlarda bu kart zaten var
  • diğer arkadaşların dediklerine tek bir nokta dışında katılıyorum. katılmadığım nokta mesafe olayı. bu wireless bağlantı 4-5 duvardan falan biraz zor geçer. geçse de bağlantı hızı çok düşer. ayrıca o iş o 4-5 duvarın kalınlığına bağlı. evlerdeki aynı kattaki odaları ayıran duvarlardan 4-5 tanesinden geçiyor, ama kat aralarındaki duvarlardan 2 kat yukarı çıkmıyor haberin olsun. yaklaşık 1m kalınlığında beton var, boru değil.
  • quote:

Orjinalden alıntı: catalyst

diğer arkadaşların dediklerine tek bir nokta dışında katılıyorum. katılmadığım nokta mesafe olayı. bu wireless bağlantı 4-5 duvardan falan biraz zor geçer. geçse de bağlantı hızı çok düşer. ayrıca o iş o 4-5 duvarın kalınlığına bağlı. evlerdeki aynı kattaki odaları ayıran duvarlardan 4-5 tanesinden geçiyor, ama kat aralarındaki duvarlardan 2 kat yukarı çıkmıyor haberin olsun. yaklaşık 1m kalınlığında beton var, boru değil.
    dogrudur katılıyorum deneme,den alan cok yanılır...
  • Madem ki siz de "kablosuzlar ailesine" katılmaya karar verdiniz, bari AiRTies RT-210 alınız. En azından ADSL2+ destekli (USR-9106 da oldukça iyi bir modem ama sadece ADSL2 destekliyor ve Türkiye'de ADSL2 hiç olmayacak... USR "Amerikan malı" diye fazlasıyla övülüyor amma övülmesi gereken tek modem de USR değil!...) ve çekim/yayım konusunda USR'dan kesinlikle aşağı kalmaz. Ayrıca Türkiye'nin yetersiz alt yapı koşullarına göre geliştirilmiş devresi ve güç adaptörü de var bu AirTies'ların...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 9 Eylül 2005, 16:54:32 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: mafaky

Madem ki siz de "kablosuzlar ailesine" katılmaya karar verdiniz, bari AiRTies RT-210 alınız. En azından ADSL2+ destekli (USR-9106 da oldukça iyi bir modem ama sadece ADSL2 destekliyor ve Türkiye'de ADSL2 hiç olmayacak... USR "Amerikan malı" diye fazlasıyla övülüyor amma övülmesi gereken tek modem de USR değil!...) ve çekim/yayım konusunda USR'dan kesinlikle aşağı kalmaz. Ayrıca Türkiye'nin yetersiz alt yapı koşullarına göre geliştirilmiş devresi ve güç adaptörü de var bu AirTies'ların...

Onları da baya inceledim hatta en basta onu almayı düsünüyodum ama mesafe sorunu warmış..
    Sen AiRTies RT-210 bunu kullanıyon heral.. Sence nasıl mesafe konusunda.. Bi de cok ısınıyo
    diyolar... ADSL2+ konusunda kesinlikle haklısın ama telekom bole bi uygulamaya pratikte hemen
    gecebilir ama gercek anlamda bu hizmet için telekomun daha cok zamana ihtiyacı war bence...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Anderson -- 8 Eylül 2005, 17:08:00 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Mr.Anderson

Onları da baya inceledim hatta en basta onu almayı düsünüyodum ama mesafe sorunu warmış..
    Sen AiRTies RT-210 bunu kullanıyon heral.. Sence nasıl mesafe konusunda.. Bi de cok ısınıyo
    diyolar... ADSL2+ konusunda kesinlikle haklısın ama telekom bole bi uygulamaya pratikte hemen
    gecebilir ama gercek anlamda bu hizmet için telekomun daha cok zamana ihtiyacı war bence...

1) Yerine (kullanılım konumuna), arada kaç duvar olduğuna ve de özellikle aradaki beton kat durumuna göre alacağınız her kablosuz modem yetersizlikler gösterebilir. AirTies'ların özellikle USR'lara göre "yetersiz"dir denmesi tamamen USR taraftarlarının uydurmasıdır! Ben aynı mekanda hem USR 9106 hem de AirTies RT-210'u karşılıklı olarak denedim; birbirlerinden farklı değildi. Deneme yaptığım yer 3 katlı (dublex) bir evdi. Ancak araya girecek kalın beton duvarlar, tavanlar, metal konstruksiyonların nasıl etkileyeceği önceden tahmin edilemez. Esasen tüm kablosuz modemlerin "telsiz" çıkışları da belli standartlar altındadır yani kağıt üzerinde bunlar bir markadan diğerine aynıdır...

Ayrıca laptopunuzdaki "kablosuz alım seviyesine" de fazlacana itibar etmeyiniz; sonuçta o bir yazılım amma her zaman en doğru sonuçları vermez. Laptop'u 10 cm. yana kaydırınca değişiklik göstermeye başlar ancak alışınız yine devam eder, kopma falan olmaz. Yani teoride (modem-laptop arasındaki ilertişimi kastediyorum...) olan 54 mbps, pratikde 25-30 mbps'dir. Bu değer 10 mbps'ye inse n'olur ki siz zaten 256 kbps ile, bilemediniz 2.048 mbps ile, bağlanıyorsanız (ADSL2+ gelince de herkese "canavar gibi" 25 mbps geleceğini de herhalde zannetmiyorsunuzdur !)

Isınma konusuna gelince: AirTies modemlerin alt gövdesi plastik değil metaldir ve burada ısıyı yayma ve tahliye etme özelliği daha iyidir. Örneğin, USR-9106 büyük ve hantal bir kasa yapısına sahip olmakla beraber havalandırma özelliğ fazlaca iyi değildir. Ama RT-210'un daha da az ısınmasını sağlamak isterseniz, bunun altına mevcut ayakları yükseltecek şekilde 3-4 adet çift taraflı yapışkan parçacık koyarak modemin tabanı ile üstüne konulan yüzeyin arasındaki mesafeyi arttırmak ve daha geniş bir havalanma hacmi yaratmak mümkündür; ama bunun da yaz sıcağında Adana, Antalya'da yapılmasında bir yarar olabilir. Yoksa RT-210, aslında USR-9106'lardan daha az ısınır. Bugün kimi kişiler, sadece RT-210 ve 9106 için değil başka marka/model modemler için de "ısınıyor" damgasını rahatça vuruyorlar ama bazılarının modemlerini pencere kenarına koyup gündüz 12 güneşi altında çalıştırdıklarını da biliyorum!

ADSL2+ konusunda kesinlikle ön yargılı veya çekimser olmayınız. ADSL2+ isteyen abonelerin kullanımına 2006 ilk yarısında girmeye başlayacaktır. (Detay, tarife vs. şu an için sormayın ama yakında bunların da ön bilgisi gelecek... Ama bana kalırsa ilk hedefleri Digitürk'le rekabete girmek olacaktır...)

• Arkadaslar bu mesafe konusuna cozum pointer almak olucaktir diye dusunuyorum. Birkac yerde okumustum. Tam olarak nedir ne degildir bilmiyorum. Bilen varsa ve aydinlatirsa sevinirim. Benim bildigim wireless modemin kapsama alanini yukselten bir cihaz. Mesela modem, 1. katta ve 4. kat cekmiyor, 3. katta baglanti iyi. 3. kata bitane pointer koyuyorsunuz olay bitiyor. Sanirim kamuya acik alanlarda falan da bu uyguluma var.
    Ha bide bende biraz sans olsa gerek benim odamdan bitane zoom modem yakaliyorum baglantisi "very good" oluyor ve 25 kbs ile download yapiyorum.
    Karsi dairede kuzenim oturuyor. Onun odasindan da Usr modem yakaliyorum ama gelende baglantisi "low" oluyor ve surekli kopma yasiyorum.
    Ama yinede modemlerini sifrelemeyen adamlarada tesekkur ediyorum bedava 256 kbs adsl ne sans ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beredfb -- 8 Eylül 2005, 19:19:37 >

• O dediğiniz "pointer" değil "Access Point" yani Erişim Noktası diye tanımlanan bir cins aktarıcı ve dolayısı ile ara kuvvetlendirici cihazlardır.
    Ancak bunların fiyatları da neredeyse bir ADSL kablosuz modem kadardır; ortalamada $ 85-95+KDV gibi...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.