Şimdi Ara

Wireless 2 laptopla baglanamıyoruz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • TP-LINK TD-W8901G modem var 2 tane laptopla Wireless bağlanamıyoruz. 1 tanesi bağlanıyor 2 laptop hata veriyor kablolu bağlanıyorum 2 laptopta Wireless bağlanmak istediğimde uyarı veriyor boöyle bi ağ bulamadı windows diye ama Wireless ismini goruyorum ama şifre kısmı cıkmıyor tanımlanıyor diyor ama tanımlanamadı diye hata veriyor ama obur bilgisayar rahatça giriyor acaba sorun nedir??

• çifte kazık kullan, bağlantı kopmaz.

şimdi bunun bir sürü sebebi olabilir. Nat ayarları modemden tek bir ip dağıtıyor olabilir, doğru dedim galiba. nat ayarlarını kontrol etmeli.
    sonra b-g-n bağlantı ayarı n ayarına sabitlenmiş olabilir. gerçi n modu kullanmayan laptop kaldı mı bilmem bendeki hariç.
    modem uzun süre bağlantıda kalınca sapıtabilir. fişini çekip tekrar çalıştırmak da fayda verebilir.
    pc'nin wireless sürücüsünü güncellemek de fayda verebilir.
    modemi güncellemek de yine öyle.
    wireless adaptör, wireless ayarlarını desteklemiyor olabilir. gerçi bunu ikinci maddede belirtmiştik.
    dns ayarları ve-veya sabit ip yapılandırması ve-veya ağ yapılandırma ayarlarında dışlama tercih edilmiş olabilir mi, tek ayarda kalmak gibi.
    uygun olmayan karakterleri kullanmak da böyle sorun yaratabilir, denemek lazım. basit şifrelerle kısa veya uzun şifreleme seçip denemeli.
    bir sürü şey yazılabilir sabah sabah aklıma gelenler. son olarak ehil birine başvurmak da fayda verebilir. kurcalamak iyidir ama o da bir yere kadar.

• Merhaba,

Sanırım 2 laptopun wireless aracılığıyla ağa bağlanamaması sadece 1 laptop için geçerli.
    Yani 1 laptopun wireless bağlantısını kapattığınız zaman diğer laptop modeme yine de bağlanamıyor.

İlk adım olarak modemi fabrika ayarlarına döndürerek tekrar kurunuz.

Büyük ihtimalle Windows Vista yada Windows 7 kullanıyorsunuz.
    Otomatik bağlanan-yeğlenen ağları listeden siliniz.Tekrar bağlanmayı deneyiniz.Vista'da sık karşılaşılan bir sorundur.

Eğer başarılı olmazsa,wireless-ethernet-bluetooth gibi sürücüleri kaldırıp,güncel sürücüleri yükleyiniz.
  • Arkadaşlar olmuyor xp olan bilgisayar bağlanmıyor buyuk bi ihtimal modemin ayarlarından cunku cevredek diğer wirelesss bağlanıyorum ama kendi modemi bağlanamıyorum windows 7 olanda sorun yok ama xp de sorun var xp kullananmamın nedeni (eokul windows 7 de sorun cıkarıyor) nasıl cozebilirim
  • mac şifreleme kullanmıyorsunuz değilmi
  • quote:

Orijinalden alıntı: severgoekhan

Arkadaşlar olmuyor xp olan bilgisayar bağlanmıyor buyuk bi ihtimal modemin ayarlarından cunku cevredek diğer wirelesss bağlanıyorum ama kendi modemi bağlanamıyorum windows 7 olanda sorun yok ama xp de sorun var xp kullananmamın nedeni (eokul windows 7 de sorun cıkarıyor) nasıl cozebilirim

WindowsXP işletim sistemi altından kablosuz bağlantı özelliğinin sadece Windows tarafından kullanılabiliyor olduğundan emin olun ayrıca wireless ağını varsayılan ağ listesinden çıkartıp yeniden ekleyin

Wireless 2 laptopla baglanamıyoruz

• @severgoekhan

Eğer diğer kablosuz ağlara bağlanabiliyorsanız sorun modeminizden kaynaklanmakta.
    MAC adresiniz engellenmiş olabilir.

Modeminizi fabrika ayarlarına döndürün.Gerekli ayarlamaları yaptıktan sonra tekrar bağlanmayı deneyiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.