Şimdi Ara

wireless çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

vgn-ns21z model bir vaio bilgisayarım var. Windows Vista yüklü. Ancak wirelessı düğmesinden açtığım halde on ışığı yanmıyor. Ve dolayısyla çevredeki ağları algılamıyor. Ağ paylaşım merkezine girip bir ağa bağlan dediğimde windows başka ağ bulamıyor diyor. Windowsun neden başka ağlar bulamadığını tanıla dediğimde ise wireless'ınız kapalı düğmesine basarak açabilirsiniz şeklinde sorunun sebebini buluyor. Ama düğmeyi zaten açıyorum. Ayrıca düğme çalışıyor da. Çünkü aç kapa yaptığımda VAIO smart network programı otomatik çalışıyor. Driverda da bir sorun gözükmüyor. Aygıt yöneticisinde sürücü yüklü gözüküyor. En son birkaç ay önce hotelde kablosuz bir ağa bağlanmıştım. O tarihten sonra hiç wireless açmayı denememiştim. Şimdi kullanmam gerektiğinde ise çalışmadığını fark ettim. Otelin wireless'ı paralıydı. Kullanmak istediğimde wireless ayarlarımda bir takım değişiklikler yapılmış olduğunu sanıyorum. Bundan dolayı olduğundan şüpheleniyorum. Gerçi ağ ve paylaşım merkezinden kablosuz ağları yönet kısmına geldiğimde hotelde bağlandığım kablosuz ağ adı gözüküyordu ve sonra onu sağ tıklayıp kaldır diyerek kaldırdım ama problem düzelmedi.

Ne yapabilirim bilmiyorum.

• dugmeden actıktan sonra o halde iken pc yi yeniden baslat olmazsa wifi yazılımını kaldırıp tekrardan yukle yazılımsal hatalardan dolayı acılmıyordur buyuk bir ihtimal
  • Sürücüyü kaldırıp tekrar yükledim ama düzelmedi, format atıcam bakalım nolacak.
  • rewalker R kullanıcısına yanıt
    formattan önce devre dışı bırak. sürücüyü kaldır. uninstal programları ile yap. pc yi kapat tekrar yükle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asonket -- 24 Ağustos 2013; 12:25:59 >
  • öyle yapıcam sağolun.
  • Evet fotmat attım. Nihayet bilgisayarın wifi çalışır hale geldi. Sonra arkadaştan ödünç aldığım airties rt 210 modemi güç kaynağına taktım. Internet hattına bağladım ve lan kablosuyla da bilgisayara bağladım. Sonra internette birçok yerde anlatıldığı gibi 192.168.2.1 adresi ile web arayüzüne girip şifre kullanıcı adı girip modemin kurulumunu yaptım. Ayarları kaydedip çıktım. Sonra windowsun ağ paylaşım merkezinden bir ağa bağlan dediğimde kablosuz ağlar listesinde benim modemi de gördüm. Ama nedense benimki diğerlerinin aksine güvenli olmayan ağ olarak belirtilmişti. Neyse dedim fazla takılmadım. Bağlan dediğimde de bağlandı. Ama web tarayıcıyı (chrome veya explorer) açınca ise hiçbir site açılmadı. Sonra lan kablosunu çıkarıp bir de öyle denedim. Yine bağlandı göründü ama yine hiçbir siteyi açamadı ama 192.168.2.1 adresini girdiğimde bilgisayarla arasındaki lan kablosu olmadığı halde web arayüzüne girebildi. Sorun bilgisayarda mı ki diye televizyonun kablosuz bağlanma özelliğini açtım. Yine gördü benim modemi bağlan dediğimde ise tv-modem arasında bağlantı kurdu ama modem dns arasında bağlantı kurulamadı gösterdi. TCP-IP ayarları ise hem IP adresini hem DNS adresini otomotik alacak şekilde seçili. Sorun nedir acaba yardımcı olabilecek kimse var mı yoksa yine kaldım eski modeme.

• bir de modemin bütün ışıkları yanmasına rağmen ppp ışığı yanmıyor.
  • Bugün ttneti de aradım. Hatta bir sorun yok. Uzaktan erişimle modeme baktılar. 192.168.2.1 ile web arayüzüne girip yapmış olduğum ayarlamalarda bir sorun yok yapılmış görünüyor. Ama web arayüzünde girmiş olduğum ttnet kullanıcı adı ve şifresi nedense karşı tarafta girilmemiş görünüyor ve dolayısıyla cihaz ip alamıyor. Bana söyledikleri bu. Airties'ın teknik destek merkezini aramamı söylediler. Orayı da aradım. Modemin 3 yıllık garanti süresi dolmuş. garanti süresini 1 yıl uzatırsam 34 tl karşılığı yardımcı olacaklarını söylediler. Vazgeçtim ben de. Modem de bir arıza olduğunu da sanmıyorum. Sanki bir ayar sorunu varmış gibime geliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.