Arkadaslar benim isyerim 2 katlı ve odam ust katta, 2 ay oncesine kadar asagı katta Airties RT 210 modem oldugu halde internete kablosuz baglanıyordum ve hicbir sifreleme yoktu fakat internetimde surekli kopmalar oluyordu, alt kata indiğimde ciddi anlamda bir kopma yasamıyordum. Bende bu sorunun uzaklıktan kaynaklandıgını dusunerek ust katta tam odamın kapısının onune D-link dwl 2100Ap marka bir access point taktırdım. Bu alete internet asağıdan kablo ile geliyor ve tam benim kapımın onunde wireless dagıtım yapıyor. Fakat tum bunlara rağmen bu kopma problemini cozebilmis değilim hala makinam internetten dusuyor. Cok ilginctir eski notebookum varken sadece asağıdaki airties modeme baglanarak ciddi kopmalar yasamadan internete girebilmekteydim. Problem simdiki notebooktan oldugunu dusunsem asağı kata indiğimde sıkıntı yasamıyorum, evimde kullanırken pek sıkıntı yasamıyorum. ama ne zaman ofisimde bişey indirmeye kalksam yada skype yada msn den konusmaya calıssam anında kopmalar yasıyorum. sizlerden birisi bana yardım edebilirse cok sevineceğim simdiden tesekkurler.
notebook marka / modeli nedir? notebookdaki wireless USB , PCMCIA veya notebook üzerinde mi?
Merhaba Murat'ın dediği gibi Notebook'un marka modeli önemli. Genelde birçok Notebook İntel'in 2200 BG Serisi wireless kart kullanır. Bu kopmalar zamanında birçok müşterimde yaşanıyordu. Notebook'un kendi driverlarının yanında İntel'in sitesinden Wireless kısmına gir ve 2200BG'yi arattır. Yaklaşık 45 MB bir dosya geliyor. Bu dosya da wireless ethernet kartının güncel driver'ı olduğu gibi bir de özel bir program var. O programı kur ve ağına bağlan. Sanırım sorunun çözülecektir. Kolay Gelsin.
arkadaslar öncelikle cevapladıgınız icin tesekkur ederim... notebook sony vaio fs serisi ve wireless üzerinde... intelin kendi sayfasından driver guncellemesi yaptım dediğiniz gibi baska br programda yukledi aynı zamanda fakat buda cozum olmadı, bazen cıldırtıyor beni. fırlatıp makineyi kırasım geliyor artık. su anda evden baglıyım ve hiçbir sıkıntı yasamıyorum wireless ile.. yardımlarınız bekliyorum