Şimdi Ara

Wireless hızı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Splitter kullanmıyorum uzun zamandır duvardan gelen hat kablo olarak ikiye bölünük biri telefon için yapılmıs diğeri modem için,çok farklı bir sistem bunun yavaşlatma ihtimali var..
    Bu bağlantıya bugün geçirdim açıkçası ve telefon hattını iptal ettirip yalın adsl'e geçiş yaptırdım. (59,99x12 ay netlimitsiz kampanyası..) twitter üzerinden mesaj attım arıza kaydı aldılar bi gelip kontrol etsinler bağlantı/kablolar eski,çok değişik şekilde bi sistem yapmışlardı duvardan gelen hatta..sanırım onla da alakalı olabilir ama genel olarak değerleri anladım teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AytacA. -- 1 Ağustos 2011; 21:33:28 >
  • an itibariyle sorunu çözmek yerine ttnet hızımı 2048'e düşürdü..ne güzel memleket
  • TTNET sorunu çözemez. Otomatik olarak bağlantıda kopma yaşayanlara ve hat değeri kötü olanların hattında hız düşümüne gidilir. Yetkililerle irtibata geçin en yakın santral binasına gidin ve durumu bildirin. Bir incelensin, durumu sizi bildirsinler.
  • Santraldan gelen yetkililer an itibariyle hızımı 2'ye sabitlediler oysa binadaki kutuya kadar gelen hız 10 civarında..daireye doğrudan hat çekmekten başka çare gözükmüyor şimdilik..
  • quote:

Orijinalden alıntı: makedonn

Noise Margin ( S.N.R ); hat gürültü seviyesini ifade eden değerlerdir. Açıkçası değerleriniz oldukça kötü hem yükleme hem de gönderme değerlerinin 16 Db ve üstü olması gerekir ki ideal olan budur. Sizin ki ise 8-11 < 16

Hat Zayıflaması; ( Line attenuation ); bağlantı adına ne kadar düşük olursa o kadar iyidir. Sorun yaşanmaması için olası en kötü değer 40 Db 'dir. Sizin ki ise 45-50 Db olarak gözükmektedir. Ki buda oldukça kötü bir değerdir.

Kısacası bunun saha dolabı ile ve santral ile olan uzaklığınızla doğrudan ilişkisi vardır. Tabi ki hatta oluşmuş bir arıza da buna sebebiyet verebilir. Ayrıca evinizin içerisinde yer alan telefon hattının bağlantıları ''Splitter'' kutusuna bağlı değil mi? ( Yani el ile tek tek birbirine bağlanmış ilkel bir yapı yok. ) Bu da etkileyecektir, kesinlikle. Splitter kutusunu değiştirmek de çözüm olabilir.

Bir de modeminizi mümkünse telefon hattına bağlayın ve öyle deneyin. Değerlerde bir değişme olacak mı bakalım.

Tüm bunları göz önünde bulundurun. En yakın zamanda da santral binasına gidin ve durumu bildirin.

İyi forumlar.

noise margin upstream: 7 db
    output power downstream: 17 db
    attenuation upstream: 52 db

noise margin downstream: 19 db
    output power upstream: 11 db
    attenuation downstream: 56 db

yeni hat değerlerimi yorumlamanız mümkün mü? ek olarak üstteki kümeyle alttaki kümenin de farkını anlayamadım ben,bunları açıklar mısınız.modem: zyxel p-660w-t1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AytacA. -- 3 Ağustos 2011; 16:07:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aytacnet

quote:

Orijinalden alıntı: makedonn

Noise Margin ( S.N.R ); hat gürültü seviyesini ifade eden değerlerdir. Açıkçası değerleriniz oldukça kötü hem yükleme hem de gönderme değerlerinin 16 Db ve üstü olması gerekir ki ideal olan budur. Sizin ki ise 8-11 < 16

Hat Zayıflaması; ( Line attenuation ); bağlantı adına ne kadar düşük olursa o kadar iyidir. Sorun yaşanmaması için olası en kötü değer 40 Db 'dir. Sizin ki ise 45-50 Db olarak gözükmektedir. Ki buda oldukça kötü bir değerdir.

Kısacası bunun saha dolabı ile ve santral ile olan uzaklığınızla doğrudan ilişkisi vardır. Tabi ki hatta oluşmuş bir arıza da buna sebebiyet verebilir. Ayrıca evinizin içerisinde yer alan telefon hattının bağlantıları ''Splitter'' kutusuna bağlı değil mi? ( Yani el ile tek tek birbirine bağlanmış ilkel bir yapı yok. ) Bu da etkileyecektir, kesinlikle. Splitter kutusunu değiştirmek de çözüm olabilir.

Bir de modeminizi mümkünse telefon hattına bağlayın ve öyle deneyin. Değerlerde bir değişme olacak mı bakalım.

Tüm bunları göz önünde bulundurun. En yakın zamanda da santral binasına gidin ve durumu bildirin.

İyi forumlar.

noise margin upstream: 7 db
    output power downstream: 17 db
    attenuation upstream: 52 db

noise margin downstream: 19 db
    output power upstream: 11 db
    attenuation downstream: 56 db

yeni hat değerlerimi yorumlamanız mümkün mü? ek olarak üstteki kümeyle alttaki kümenin de farkını anlayamadım ben,bunları açıklar mısınız.modem: zyxel p-660w-t1

Hocam kümeden kastınız Upstream/Downstream durumu ise, Downstream birimi hattınızın yüklenme durumunu, Upstream ise sizin hattınızın veri gönderim durumundaki hat değerleri yansıtmaktadır. Her iki içinde aynı değerler göz önünde bulundurulur, sağlıklı bir hat için.

Durum şu ki; yeni değerlerde iç açıcı değil. Hat zayıflaması gerek Upstream (52) için gerekse Downstream (56) adına oldukça kötü çünkü 40 Db barajının biraz üstünde ki bu da olumsuz bir durumdur. Hattınızın kopmasına sebebiyet verir. Ve hızınız oldukça yavaşlar. Bir alt ADSL hızına tabi tutulursunuz.

S.N.R ( Signal to Noise Ratio ) Margin; hat gürültüsünün değerini ifade ediyor, yukarıdaki mesajımda bahsetmiştim. Sağlıklı bir hat için bu değerler 14-16 Db üzerinde olması gerekir. Ki sizin değerlerinizden biri 7, diğeri 19 kısacası sınıfta kalıyor. Aslında sizin hattınızın durumu oldukça kötü.

Bence yapmanız gereken santral ile irtibata geçin, ve durumu bildirin. Gelip bir baksınlar. Ayrıca daha önce yine dedim splitter kutusu ucuzdur. Sizin hattınız muhtemelen karışıyor, bunu gelen yetkililerde söylecektir. Splitter kutusu alıp, yeniden bağlantı kurulmalıdır. Bir dönem aynı sorunu ben de yaşamıştım. Bir kutu aldım, bağlantıları yaptım şu an sorunsuz 1 Mb indirme hızı mevcut. Hat değerleri oldukça iyi. Ayrıca telefonunuzdaki hatta da sorun yaratır, parazitlenme vb. sorunlar oluşturur.

Nerede ikamet etmektesiniz?

İyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 3 Ağustos 2011; 16:29:22 >

• Merhabalar,
    hat değeleri değerlendirmeniz için teşekkürler.
    ikametim antalya-merkez. bugun santral yetkilileri gelip inceleme yaptılar,bir alt sokakta 16mbit, bizim binaya kadar gelen hat ise 10mbit destekler durumdaymış(elindeki ölçüm cihazından max.hızı da gördüm) ancak daireye gelene kadar işler değişiyor,bina yeni olmasına karşın iç hatlar hızı büyük ölçüde etkileyecek kadar yıpranmış olabilir,önceki telefon hattımda dediğiniz gibi parazitlenmeler yaşıyordum ancak yalın internete geçtim,duvardan gelen hat direk modeme bağlı artık telefonla ilgili bir sorunum kalmadı.yine de splitter kullanmamın bir anlamı olur mu,elimde iki adet splitter var zaten? şöyle bir planım var, bina içerisindeki telefon kutusundan daireme direk kablo çektirmeyi düşünüyorum,bu daha faydacı bir çözüm olmaz mı?
  • Elbette, ancak Splitter'in anlamı farklıdır. Net ile telefon hattınızdaki sorunları ve bu iki hattı birbirinden ayırmaktadır. Yani kullanmak farz gibi bir şey.

Ayrıca modeminizden hız da sabitlenmiş olabilir veya farklı bir problem vardır. Modem ayarlarınıza ''RESET'' atın. Ve yeni bir kurulum yapın.
  • Selam
    Musadenizle konuya bende katılıyorum.
    Kardeş tek hat üzerinden hem telefon hem de ADSL alacaksanız, makedonn'un yazdığı gibi, Splitter kullanmak bir mecburiyettir(farz).
    Yeni kablo çektirecekseniz, bina içindeki ankesörden olmak üzere daireye kadar Cat5 veya Cat6 kablolarını tercih edin. Normal telefon kabloları internet işi görmez! Görsede sürekli sorunlu olur.

Splitter'i 2 şekilde yapabilirsiniz.
    1. Binadaki ankesör içine takarak telefonla ADSL'yi ayırabilirsiniz.
    2. Aynı şekilde daire içine takarak telefonla ADSL'yi ayırabilirsiniz.

Cat5 veya 6 takarsanız, her faz için çift kablo taktırın. Odada bunun birine ADSL, diğerine araya Splitter'i ekleyerek telefona bağlayabilirsiniz. Bu şekilde daha etkin bir şekilde internet bağlantısı sağlayacağınızı söyleyebilirim.
    Kolay gelsin..
  • eet bendede wireless adapter var 2 çekse bile 900 kb la çekiyorum dosyaları sorun net te
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.