Şimdi Ara

Wireless hızı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sinyal gücü mükemmel demesine rağmen internet yavaş :S nedeni ne olabilir.

verici linksys wag160n

alıcı linksys wusb600n

• Selam
    Bağlantının mükemmel olması linksys wag160n ile linksys wusb600n arasındaki ilişkidir kardeş. Yani bu gibi bağlantılarda mükemmellik 2 cihaz arasındaki bağlantıyı belirler.

İnternet bağlantınızın iyi olduğunu belirlemek için direkt linksys wag160n ile bağlı bilgisayardan test ederek durumu öğrenebilirsiniz. Burada durum normal ise, sorunu sürücü yükleyerek linksys wusb600n üzerinde gidereceksiniz.
    Kolay gelsin..
  • 2sininde sürücüsü yüklü. Alıcı modemin alıcısı diye satın almıştım zaten. Ne yapabilirim ?
  • internetin yavaşlığı tamamen internet hızı ile alakalıdır sinyal iki bile olsa yeterlidir
  • internet ayarlarını mı yapılandırmam gerekiyo? çünkü eskiden 8mbit internetle 700kb/s ile indirebilirken şimdi 200ü geçemiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: heyLOU

2sininde sürücüsü yüklü. Alıcı modemin alıcısı diye satın almıştım zaten. Ne yapabilirim ?

Selam
    Yukarıda yazdım kardeş.. linksys wag160n ile önce test edin durum normal değilse, TTNet'in 444 0 375 numaralı telefonunu arayarak şikayetinizi bildirin. Müşteri hizmetleri size yardımcı olacaktır.
    Başarılar..
  • test edin derken kablolu bağlantı ile mi nası bi test bu :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heyLOU -- 7 Temmuz 2011; 23:17:58 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    100 MBPS WiFi Ayarları
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

internet ayarlarını mı yapılandırmam gerekiyo? çünkü eskiden 8mbit internetle 700kb/s ile indirebilirken şimdi 200ü geçemiyorum

hayır internet hızınızı ölçün kullandığınız paket 8 mbps ise google ye speedtest yazın bi test yapın
    eğer sonuç 7 mbps nin üstünde çıkarsa o zaman iç donanımları test edersiniz ama sizin donanımda bişey olsa hiç bağlanmaz
    bu ttnet in standart kazığı insanlara ilk aylar hızlı sonra yavaş bi internet
  • yoo ben uzun süredir ttnet 8mbit kullanıcısıyım ve daha bu kazığı yemedim :D arada yavaşlıyor tamam ama oda olsun :D

dowload 1.33mbps çıktı
  • Selam
    8 Mbit kullandığınıza göre 1.33 mbps download almanız çok çok zayıf bir değer.

Test yaptığınızda aşağıdaki resim gibi bir tane ekler misiniz?

Ben 16 Mbit kullanıyorum ve download değerim bu şekilde.
     Wireless hızı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bay_KG -- 7 Temmuz 2011; 23:48:38 >
  • sorun wireless ayarlarındaymış. 2mbs ye sabitlenmiş hız. 13-2.4 e çıkarttım. alıcının max. gücü 5mbit olduğu için artık speedtestde download hızı 5.3 falan oluyor. herkese teşekkürler
  • TTNET ile ilgili bir sorununuz olursa heylou p.m atarsanız yardımcı olurum.
  • Merhabalar 8mbit ttnet için speedtest sonucu download 3.50 upload 0.21 sayısal değerler doğru mudur? yoksa bu sayısal değerler 4mbit sonuçlarına mı eşdeğer?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aytacnet
    Merhabalar 8mbit ttnet için speedtest sonucu download 3.50 upload 0.21 sayısal değerler doğru mudur? yoksa bu sayısal değerler 4mbit sonuçlarına mı eşdeğer?

Selam
    Verdiğiniz değer 4 Mbit değerlerine de uymuyor kardeş. Upload 0.21 diye belirtiyorsunuz ki, bu değer çok çok düşük. Çünkü hızınız ne olursa olsun, upload hızları 1024 Kbps üzerinden verilir ama bizlerin aldığı hız 800-900 Kbps arasında oluyor.
    Hattınızda bir tıkanma var ve bunu 444 0 375 numaradan müşteri hizmetlerini arayarak durumu anlatın..
    Kolay gelsin.
  • wireless modemlerde ayarlar çok önemli kanal seçimi örneğin 1-6-13 bu üçü en performanslı kanallar
    şifreleme sıkıntı olabilir wpa /tkip yada wpa2 /aes deneyin wireless çekim moduda önemli modemde alfabetik olarak seçilir karışık ta yapılabilir öreneğin /b /g /n b olan zayıftır pure g yada destekliyorsa pure n yapın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

quote:

Merhabalar 8mbit ttnet için speedtest sonucu download 3.50 upload 0.21 sayısal değerler doğru mudur? yoksa bu sayısal değerler 4mbit sonuçlarına mı eşdeğer?

Selam
    Verdiğiniz değer 4 Mbit değerlerine de uymuyor kardeş. Upload 0.21 diye belirtiyorsunuz ki, bu değer çok çok düşük. Çünkü hızınız ne olursa olsun, upload hızları 1024 Kbps üzerinden verilir ama bizlerin aldığı hız 800-900 Kbps arasında oluyor.
    Hattınızda bir tıkanma var ve bunu 444 0 375 numaradan müşteri hizmetlerini arayarak durumu anlatın..
    Kolay gelsin.

Modemle ilgili bir ayar olabilir mi bu tıkanıklıkla ilgili? Cevaplarınız için teşekkürler

• quote:

quote:

quote:

Selam
    Kolay gelsin.

Modemle ilgili bir ayar olabilir mi bu tıkanıklıkla ilgili? Cevaplarınız için teşekkürler

Modeminizin arayüz sayfasından hat degerlerinizi buraya eklerseniz yardımcı olabilirim.

iyi forumlar.

• quote:

sorun wireless ayarlarındaymış. 2mbs ye sabitlenmiş hız. 13-2.4 e çıkarttım. alıcının max. gücü 5mbit olduğu için artık speedtestde download hızı 5.3 falan oluyor. herkese teşekkürler

Şu wireless ın 2mbps ye sabitlenme olayına takıldım. Arkadaşlar bunun ayarı neren acaba bende de böyle bir durum olabilir mi diye düşündüm şuan. Ben de bir kontrol edeyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: makedonn

quote:

quote:

quote:

Selam
    Kolay gelsin.

Modeminizin arayüz sayfasından hat degerlerinizi buraya eklerseniz yardımcı olabilirim.

iyi forumlar.

noise margin upstream: 8 db
    output power downstream: 17 db
    attenuation upstream: 50 db

noise margin downstream: 11 db
    output power upstream: 11 db
    attenuation downstream: 45 db
     Wireless hızı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AytacA. -- 1 Ağustos 2011; 19:19:48 >

• Noise Margin ( S.N.R ); hat gürültü seviyesini ifade eden değerlerdir. Açıkçası değerleriniz oldukça kötü hem yükleme hem de gönderme değerlerinin 16 Db ve üstü olması gerekir ki ideal olan budur. Sizin ki ise 8-11 < 16

Hat Zayıflaması; ( Line attenuation ); bağlantı adına ne kadar düşük olursa o kadar iyidir. Sorun yaşanmaması için olası en kötü değer 40 Db 'dir. Sizin ki ise 45-50 Db olarak gözükmektedir. Ki buda oldukça kötü bir değerdir.

Kısacası bunun saha dolabı ile ve santral ile olan uzaklığınızla doğrudan ilişkisi vardır. Tabi ki hatta oluşmuş bir arıza da buna sebebiyet verebilir. Ayrıca evinizin içerisinde yer alan telefon hattının bağlantıları ''Splitter'' kutusuna bağlı değil mi? ( Yani el ile tek tek birbirine bağlanmış ilkel bir yapı yok. ) Bu da etkileyecektir, kesinlikle. Splitter kutusunu değiştirmek de çözüm olabilir.

Bir de modeminizi mümkünse telefon hattına bağlayın ve öyle deneyin. Değerlerde bir değişme olacak mı bakalım.

Tüm bunları göz önünde bulundurun. En yakın zamanda da santral binasına gidin ve durumu bildirin.

İyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 1 Ağustos 2011; 19:49:53 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.