Şimdi Ara

wireless ile en fazla hız 12mbps mi? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
1
Favori
13.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: gps87

ZYXEL WAP3205 300MBPS KABLOSUZ-N ACCESS POINT alsam acaba 17-18 de olsa görür müyüm ?

alıcında N destekliyorsa görürsün
  • bence 20 yi bile görürsün gps..
  • Cevaplar için çok teşekkür ederim.
    Alıcımın n destekli olup olmadığını nerden anlarım?
  • TiLGiN modem için yukarıdaki ayarları veren arkadaşlara çok teşekkür ediyorum..

"http://192.168.1.1/wireless/port/" ayar menüsünde

1- Güç seviyesi: ( 1 Dbm )
    2- Mod: 802.11bg, 2,4 GHz (54 Mbit/sn'ye kadar)

seçili olucak. Kanal yazıyor aşağıda, bunu genelde pclerde bulunan wireless modemler otomatik seciyorlar.
    bende fark etmedi..

yukaridaki iki ayar ile 11-12 mbit te takılı kalan arkadaslar hem 20mbit görebilecekler
    hemde pekçoğumuz icin daha onemli olan düşük ping değerleri elde edebilecekler..

( 5mbit upload icin "20Mbit"e geçtiğimden, downloadın 11- 12 de kalması na pek takılmamıştım, problemin çözümü bukadar basitmiş meğer
    gerçekten teşekkürler arkadaşlar, SOL Müşteri Hizmetlerinin aktardığı Teknik Servis"CİK" teki parayla çalışan insanlardan daha yardımcı oldunuz bana..)

• quote:

Orijinalden alıntı: gps87

Cevaplar için çok teşekkür ederim.
    Alıcımın n destekli olup olmadığını nerden anlarım?

n destekli ise zaten üstünde yada kutuda gözüne sokmak için yazmışlardır. yada aygıt yöneticisinden bak..
  • Arkadaşlar wireless alanı büyütmek için bana en uygun router önerebilir misiniz? İş görebilecek uygun fiyatlı lazım
  • bende an itibariyle müsteri hizmetlerini arayıp sordum bunu banada aynı cevap verildi, bu sekilde beklerseniz adamlara tmm deyip gecerseniz daha cok bekleriz, 20 mbit internetim var wireless ile 12-13 mbit, ne anladım o zmn 20 mbit den, modem in kontrolünü istedim, tilgin oldugu icin bise degismicek ve modem degisimini isticem, bakalım bi degistirmesinler noluyo, arkadaslar lütfen hakkınızı arayın, aa wireless ile 12 mbit diye oturmayın arayın söyleyin bnm hızım 20 mbit ise bana wireless ile bu hızı vermek zorundasın bu da bnm hakkın diyin, bide bana telefonda gayet iyi bi deger 13 mbit diyo, sordugum soruları eveleyip geveliyo iste
  • quote:

Orijinalden alıntı: sercrazy

bende an itibariyle müsteri hizmetlerini arayıp sordum bunu banada aynı cevap verildi, bu sekilde beklerseniz adamlara tmm deyip gecerseniz daha cok bekleriz, 20 mbit internetim var wireless ile 12-13 mbit, ne anladım o zmn 20 mbit den, modem in kontrolünü istedim, tilgin oldugu icin bise degismicek ve modem degisimini isticem, bakalım bi degistirmesinler noluyo, arkadaslar lütfen hakkınızı arayın, aa wireless ile 12 mbit diye oturmayın arayın söyleyin bnm hızım 20 mbit ise bana wireless ile bu hızı vermek zorundasın bu da bnm hakkın diyin, bide bana telefonda gayet iyi bi deger 13 mbit diyo, sordugum soruları eveleyip geveliyo iste

Alttaki çözümü denediniz mi?

quote:

Evet 20 mbps üzeri çok mantıklı olmayabilir ama 2,7 megabyte a kadar kablosuz ile idnrime yapabilmiştim önceden. dolayısıyla 10 Mbps i geçemeyen arkadaşların bir sorunu olduğu açık.

Ben de süperonline kullanıyorum 2 gündür. 2 gündür ne yaparsam yapayım bağlantı 11 Mbps i geçemiyordu kablosuzda. daha sonra bu kanal değiştirme olayını denemek istedim. kanalı 4 e ayarladığımda bağlantı 11 Mbps den 19,5 Mbps e çıktı. Bu da şöyle açıklanabilir; genel olarak kablosuz ürünler 11. kanalı kullanıyor (1 ve 6 kullanımı da yüksek). dolayısıyla bu kanalda gürültü olayı yüksek. Hele ki siteler gibi birbirine yakın çok fazla dairenin ve tabii ki bu kadar çok kablosuz ağın olduğu yerlerde iyice yüksek. Oturduğum yer tarama sonuçlarında 20 den fazla bağlantı görünüyor mesela. Bu sorunu en iyi şekilde çözmek için de basit bir kablosuz tarama programı ( wireless monitör, inSSIDer 2 gibi..) ile en yüksek sinyal seviyesindeki kablosuz ağların kullandığı kanallardan uzak durabilirsiniz.

Bu arada modemim Pirelli A226 olan çift antenli kırmızı modem. Siyah antensiz pirelli takmışlardı kurarken fakat çalışmadı ve bununla değiştirdiler.

• quote:

Orijinalden alıntı: kill1033

quote:

bende an itibariyle müsteri hizmetlerini arayıp sordum bunu banada aynı cevap verildi, bu sekilde beklerseniz adamlara tmm deyip gecerseniz daha cok bekleriz, 20 mbit internetim var wireless ile 12-13 mbit, ne anladım o zmn 20 mbit den, modem in kontrolünü istedim, tilgin oldugu icin bise degismicek ve modem degisimini isticem, bakalım bi degistirmesinler noluyo, arkadaslar lütfen hakkınızı arayın, aa wireless ile 12 mbit diye oturmayın arayın söyleyin bnm hızım 20 mbit ise bana wireless ile bu hızı vermek zorundasın bu da bnm hakkın diyin, bide bana telefonda gayet iyi bi deger 13 mbit diyo, sordugum soruları eveleyip geveliyo iste

Alttaki çözümü denediniz mi?

quote:

Evet 20 mbps üzeri çok mantıklı olmayabilir ama 2,7 megabyte a kadar kablosuz ile idnrime yapabilmiştim önceden. dolayısıyla 10 Mbps i geçemeyen arkadaşların bir sorunu olduğu açık.

Ben de süperonline kullanıyorum 2 gündür. 2 gündür ne yaparsam yapayım bağlantı 11 Mbps i geçemiyordu kablosuzda. daha sonra bu kanal değiştirme olayını denemek istedim. kanalı 4 e ayarladığımda bağlantı 11 Mbps den 19,5 Mbps e çıktı. Bu da şöyle açıklanabilir; genel olarak kablosuz ürünler 11. kanalı kullanıyor (1 ve 6 kullanımı da yüksek). dolayısıyla bu kanalda gürültü olayı yüksek. Hele ki siteler gibi birbirine yakın çok fazla dairenin ve tabii ki bu kadar çok kablosuz ağın olduğu yerlerde iyice yüksek. Oturduğum yer tarama sonuçlarında 20 den fazla bağlantı görünüyor mesela. Bu sorunu en iyi şekilde çözmek için de basit bir kablosuz tarama programı ( wireless monitör, inSSIDer 2 gibi..) ile en yüksek sinyal seviyesindeki kablosuz ağların kullandığı kanallardan uzak durabilirsiniz.

Bu arada modemim Pirelli A226 olan çift antenli kırmızı modem. Siyah antensiz pirelli takmışlardı kurarken fakat çalışmadı ve bununla değiştirdiler.

evet denedim, kendileri biliyor zaten 12 yi gecmedigini tilgin modem benim ki

• quote:

Tilgin modemde 20 mbit alabilrsin
    http://forum.donanimhaber.com/m_48963013/tm.htm
    Bu knudaki ayarları yapın..
    Modemim tilgin benim de ve wireless ile aldığım hız:
     wireless ile en fazla hız 12mbps mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: CaPAxA

quote:

tesekkür ederim ilginiz için, şu anda denedim oldu fakat söyle birsey var, güc seviyesi 1 dBm oldugu icin pek uzaga gidemiyorum modemden, yani aramızda 4-5 metre var hemen 16-17 mbit e düsüyor, fakat dbm i artırınca iyice azalıyor ne saçma bir modemdir bu, ayrıca superonline bundan habersiz kesinlikle, daha kendileri bilmiyor bu ayarları demek ki bana piskin piskin 12-13 mbit hız gayet iyi wireless ile diyolar bi de

• quote:

quote:

quote:

tesekkür ederim ilginiz için, şu anda denedim oldu fakat söyle birsey var, güc seviyesi 1 dBm oldugu icin pek uzaga gidemiyorum modemden, yani aramızda 4-5 metre var hemen 16-17 mbit e düsüyor, fakat dbm i artırınca iyice azalıyor ne saçma bir modemdir bu, ayrıca superonline bundan habersiz kesinlikle, daha kendileri bilmiyor bu ayarları demek ki bana piskin piskin 12-13 mbit hız gayet iyi wireless ile diyolar bi de

Güç seviyesini 7 yapın..Ben öyle kullanıyordum..
    Bende nedense şu an hiç bir ayar yapmadan yukarıdaki sonucu alıyorum..Modem yazılımlarıyla da ilgili sanırım..
    Giriş sayfasındaki
    Yazılım ailesi: HG13xxx
    Yazılım revizyonu: CSx000-01_07_01_16
    Bu bilgiler ne durumda sizlerde?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Güç seviyesini 7 yapın..Ben öyle kullanıyordum..
    Bende nedense şu an hiç bir ayar yapmadan yukarıdaki sonucu alıyorum..Modem yazılımlarıyla da ilgili sanırım..
    Giriş sayfasındaki
    Yazılım ailesi: HG13xxx
    Yazılım revizyonu: CSx000-01_07_01_16
    Bu bilgiler ne durumda sizlerde?

superonline dan geldiler, sanırım yazılım güncellemesi oldu, güc 18 dbm de ve kanal otomatik şu an 20 mbit alıyor, yazılım revizyonu su anda sizdeki yazıyor, önceki nasıldı bilmiyorum

• http://www.speedtest.net/result/1367300943.png
    benim hızım idare eder heralde
  • arkadaşlar dün superonline'a geçtim. pirelli modem, wireless bağlantı ile hız bu

ama torrentte bir türlü süper hızlı download yapamıyorum.
    edit: internet download manager ile bir dosya indirdim, 5mb idi; kısa sürede 1,3mb/saniye hıza çıkıp anında indirdi. sorun torrentin paylaşım olaylarında sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ht07 -- 29 Aralık 2011; 19:27:20 >
  • bende çok teşekkür ederim, bir yıldır 12 mbit olan wireless hızım tek tıkla 20 mbite çıktı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cptANGRIST

TiLGiN modem için yukarıdaki ayarları veren arkadaşlara çok teşekkür ediyorum..

seçili olucak. Kanal yazıyor aşağıda, bunu genelde pclerde bulunan wireless modemler otomatik seciyorlar.
    bende fark etmedi..

yukaridaki iki ayar ile 11-12 mbit te takılı kalan arkadaslar hem 20mbit görebilecekler
    hemde pekçoğumuz icin daha onemli olan düşük ping değerleri elde edebilecekler..

( 5mbit upload icin "20Mbit"e geçtiğimden, downloadın 11- 12 de kalması na pek takılmamıştım, problemin çözümü bukadar basitmiş meğer
    gerçekten teşekkürler arkadaşlar, SOL Müşteri Hizmetlerinin aktardığı Teknik Servis"CİK" teki parayla çalışan insanlardan daha yardımcı oldunuz bana..)

arkadaşlar ilginçtir ben bu ayarları yapınca hızım ve çekim gücü yerin dibine girdi. eski ayarlara geri döndüm. neden böyle oldu acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: ht07

quote:

Orijinalden alıntı: cptANGRIST

TiLGiN modem için yukarıdaki ayarları veren arkadaşlara çok teşekkür ediyorum..

bende fark etmedi..

arkadaşlar ilginçtir ben bu ayarları yapınca hızım ve çekim gücü yerin dibine girdi. eski ayarlara geri döndüm. neden böyle oldu acaba?

Her cihaz 802.11bg olayını desteklemiyor olabilir.Yani tam emin değilim tabi.

• Wireless bağlantısının olumsuz özellikleri

-Lisans gerektirmeyen frekans aralıklarında çalıştığı için, Wi-Fi cihazlar diğer kablosuz cihazlarla çakışabilir veya birbirlerinin iletişimini engelleyebilirler.

-2.4GHz frekans aralığında çalışan 802.11b ve 802.11g uyumlu cihazların iletişim kalitesi ve hızı, diğer Wi-Fi cihazlar dışında, Bluetooth, mikrodalga fırın, telsiz telefon, bazı telsizler ve benzeri radyo sinyalleriyle çalışan cihazlar tarafından düşürülebilir veya tamamen engellenebilir.

-Wi-Fi için yapılan uluslararası düzenlemelerin tümü aynı olmadığı için değişik ülkeler için üretilen cihazların bazı kanallarda uyumsuzluk çıkarması olasıdır.

-Diğer standartlara göre güç tüketimi oldukça yüksektir.

-Kablosuz olsa dahi gereksinimleri çoktur.

-En yaygın kablosuz şifreleme standardı, WEP'in, düzgün yapılandırıldığında bile kolaylıkla kırılabildiği görülmüştür. 2003 te cihazlarda kullanılmaya başlanan WPA ve WPA2 şifreleme standartları ise bu sorunu çözmeyi amaçlamıştır.

-Ayrıca Wi-Fi kullanıcılarının küçük bir kısmı, Wi-Fi kullandıktan sonra bazı sağlık sorunlarıyla karşılaştıklarını bildirmişlerdir. Wi-Fi hastalığı veya Wi-Fi duyarlılığının, olağandışı baş ağrısıyla birlikte şu belirtileri gösterdiği bildirilmiştir: mide bulantısı, kalpte ritm düzensizliği, denge kaybı ve baş dönmesi, göğüs ağrısı, aşırı stres, panik atak ve idrak ile ilgili sorunlar. Bazı sağlık uzmanları, bu sağlık sorunlarını nörolojik unsurlarla açıklamıştır.

Veri Hızları

IEEE 802.11
    2 Mbps max.

IEEE 802.11a
    54 Mbps max. (40 MHz'ta 108 Mbps)

IEEE 802.11b
    11 Mbps max. (40 MHz'ta 22 Mbps, 60 MHz'ta 44 Mbps)

IEEE 802.11g
    54 Mbps max. (g+ =108 Mbps, 125 Mbps'a kadar mümkün; 2 Mbps Karma (g+b) IEEE 802.11b)

IEEE 802.11h
    54 Mbps max. (40 MHz'ta 108 Mbps)

IEEE 802.11n
    300 Mbps max. (kullanılan Teknik MIMO; 20. Ocak 2006'da tasarlandı; Versiyon 2.0 19. Mart 2007'de geliştirildi)

Kablosuz Bağlantı Hızınızın Arttrılıması için;

1- Modeminizin arayüzüne giriş yapın kanal yayını özellikle 6-9-11.nci kanalları deneyin. (Diğer komşu wireless kanallarıyla çakışıyor olabilir.)

2- Özellikle pirelli modemlerde modem arayüzünden Ağ bağlantıları\LAN Wireless 802.11g Access Point\Kablosuz iletim hızı bölümü var orayı 11'e çekin (Özellikle modeminiz ile bilgisayarınız arasında uzaklık varsa)

3- Daha önce ve özellikle yasaklı siteler içingirmiş olduğunuz dns sunucu adresleri varsa bunları silin, internet servis sağlayıcınızdaki dns adreslerinizi kullanın (belki internette yavaşlama sorunu bu yüzdende olabilir.)Aynı zamanda daha önce girmiş olduğunuz internet sitelerini internet seçenekleri bölümünden çerezlerinizi ve tüm geçmiş belleği silin.

4- Hız testi yapın (özellikle hizinitestet.com veya speedtest.net adresinden ve bu arada ikamet ettiğiniz iliseçerek teste başlayın yanlış bir yer seçmeyin aksi takdirde sonuçlar sizi kesinlikle aldatacaktır. Bunun yanısıra hiçbir program ve dosya indirme/gönderme işlemi yapmayın. Antivirüs veya benzeri güvenlik duvarını sadece o anda devredışı bırakın)

5- Modeminizi kapatın veya fişini çekin 10 sn. sonra açın ve pc'nizide kapatıp açın. Modeminizden farklı ip adresi aldırmaya çalışın. Ama modeminize kesinlikle hard reset atmayınız (Yani 20 ila 30 sn kadar basılı tutmayınız, yoksa tüm kablosuz ayarlarınız fabrika ayarlarına döner ve yeniden yapılandırmanız gerekir. Bunu son çare olarak kullanabilirsiniz.)

6- Kablosuz şifreleme metodunu (örneğin WPA ise WEP yapın. WEP şifreleme metodu ASCII ise 5 haneden oluşan sayısal bir şifre olması gerekir. HEXI ise 10 haneden sayısal bir şifre belirleyebilirsiniz.) değiştirin.

7- Kablosuz ağlarda internet hızınız ile ilgili olarakta duvar kalınlıkları ve uzaklık mesafesi fazlaysa bir AccesPoint aygıtı temin edin. Bilgi sahibi değilseniz bilgisayarcıdan
    destek alarak odanızın herhangi bir yerine monte edebilirsiniz. Böylelikle sinyal kaybıda yaşamazsınız.

8- Halen hızınızı testte düşük olarak görüyor veya bağlantınız sık sık kopuyorsa servis sağlayıcınızın müşteri temsilcisi/teknik destek biriminden yardım alınız.

En iyi performansı herzaman kablolu bağlantıda yaşarsınız bunu unutmayınız.

İyi günler dilerim

Kolay gelsin herkese...

• Kablosuz hızınızı denemek için iki bilgisayar arasnda dosya transferi yapın.
    Özellikle birini kablo ile bağlayın.
    Böylece DNS falan filan gibi geyik sorunları ortadan kaldırırsınız.

Bu arada Tılgının wifi performansının çok kötü olmasının ana sebebi, muhtemelen iç yapısı kendi sinyallerini kendi bozuyor.
    Cihaz benim olsaydı içini açma yetkim olsaydı neler yapardım onu da söyleyeyim.
    İçindeki wifi kartı ile (görebildiğim kadarı ile mini PCI) anten erasındaki dandik kabloyu değiştirir değişmesi zor görünyorsa da dandirik kabloyu yalıtırdım.
    Bir de gariban mini PCI karta biraz iş yapar bir soğutucu takardım.
    Ancak Router malesef Super online firmasına ait.
    Bu arada sanırım anakartta Telnet için açıkta pinler de var belki bu pinlerle root şifresine gerek olmadan evimizin güvenliğini sağlayabilirdik. Malum Superonline Evimizin ağına Nasrettin hoca Türbesi gibi kafasına göre girip çıkıyor.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.