Şimdi Ara

wireless ile en fazla hız 12mbps mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
1
Favori
13.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

20 mbit. tılgın modem kullanıyorum. az önce 20 mbite geçerken adama sordum , en fazla 20 mbit destekliyor dedi kablosuzda..ama sonuç 13-14
    Tam 20 mbit veya daha yakın aldığınız modem var mı , varsa arayıp ondan isteyeyim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: CaPAxA

wireless ile en fazla hız 12mbps mi?

20 mbit. tılgın modem kullanıyorum. az önce 20 mbite geçerken adama sordum , en fazla 20 mbit destekliyor dedi kablosuzda..ama sonuç 13-14
    Tam 20 mbit veya daha yakın aldığınız modem var mı , varsa arayıp ondan isteyeyim..

Tilgin, kablosuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ZeneX

quote:

Tilgin, kablosuz.

pinglerdeki farka bakın..
    bunu da söyledim aradığımda bugün teknik desteğe.. yok sizinki normal deyip geçtiler. dedim görüyorum internette paylaşılan pingler düşük sizinki normal diyor..

bu durumlar adanaki sistemden mi kaynaklanıyor merak ediyorum.. adanalı arkadaşlar hızlarını paylaşabilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: ZeneX

quote:

Tilgin, kablosuz.

pinglerdeki farka bakın..
    bunu da söyledim aradığımda bugün teknik desteğe.. yok sizinki normal deyip geçtiler. dedim görüyorum internette paylaşılan pingler düşük sizinki normal diyor..

bu durumlar adanaki sistemden mi kaynaklanıyor merak ediyorum.. adanalı arkadaşlar hızlarını paylaşabilir mi?

• İstanbul 'dan Adana 'ya da yaptım. Belki yardımı dokunur.
  • 802 bg ayarında 54 mbpse kadar hız verebiliyor tilginın arayüze girip wirelss ayarına bakabilirsiniz eğer ki ayar 802 b de ise 11 mbps e kadar verir bu ayarı kontrol edin arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bowers wilkins -- 11 Mayıs 2011; 1:50:41 >
  • Bende de o seçenek seçili ama max 14 mbit. alıyorum.
  • valla benimde modem evin bir ucunda dahili wireless ta evin diger ucunda 10 mbit görebiliyorum torrentlerde. şimdilik wireles sorunum yok çok şükür.
  • 10 mbit kullanıyorsanız , 10 mbitte sorun yok zaten.. 20 mbit ve üstünde wireless sorunu oluyor..
    10 mbitken. 1.1 - 1.2 ile bile indirebiliyordum..Orda sorun yoktu..
  • 10 aydır wireless fiber modem kullanıyorum ve kablosuz modemin desteklediği max hız : 54Mb/s.
    Siz de kablosuz ağ özelliklerinizden max veri hızını görebilirsiniz ;

• 10 gün sonra 20 mibte geçecegim o zmn da yorum yaparım :)
  • access point alın takın adam akıllı bieşy olsun çatır çatır girersininz nette
  • quote:

Orijinalden alıntı: bowers wilkins

802 bg ayarında 54 mbpse kadar hız verebiliyor tilginın arayüze girip wirelss ayarına bakabilirsiniz eğer ki ayar 802 b de ise 11 mbps e kadar verir bu ayarı kontrol edin arkadaşlar

Arkadaşlar topiği ben açtım biliyorsunuz şuan wireless 19-20mbps görebiliyorum access point kullanmadan

Modem TILGIN anten olarak Tp-Link ANT2408CL 8dBi

Yaptığım değişiklikler ne kadar fayda sağladı bilmiyorum ama

Önce yukardaki ayarlarda 802.11.g seçili
    Bağdaştırıcada da aynısını seçtim

Ayrıca güç seviyesini 1dbm yaptım
    Kanallar aynı olmalı bildiğiniz gibi

Birde adaptörümü değiştirdim TP-Link TL-WN822N kullanıyorum.

Hangisi fayda sağladı bilmiyorum ama hızım super

• 802.11g platformu 54Mbit per second diye geçsede pratikte 11Mbps civarında çalışır daha yüksek hızlara erişemez. 802.11n için durum nedir tam bilemem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deepestlove

araya n destekli bir router koy al sana 300m hız

Araya ne koyarsan koy sistem en yavaş olan parçanın hızında çalışır. Araya sadece çekim gücü düşük olduğundan kaynaklı bir yavaşlama olduğunda router koymanın faydası olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aeris

quote:

Araya ne koyarsan koy sistem en yavaş olan parçanın hızında çalışır. Araya sadece çekim gücü düşük olduğundan kaynaklı bir yavaşlama olduğunda router koymanın faydası olur.

Yanlış bilgi...

Modemin ethernet çıkışına bağlayacağınız bgn destekli bir AP ile 150mbit hızı görebilirsiniz ama modeminiz ethernet çıkışı maksimum 100mbit destekliyorsa modemle en fazla 100mbit ile haberleşebilirsiniz. Sonuç olarak üst sınırına kadar kullanabilirsiniz. 11-12mbit ile sınırlı kalmazsınız.

MAC clone olayı AP yi modeme bağladığınızda modem onu başk bir cihaz bağlıymış gibi değil de gene bilgisayar bağlıymış gibi algılaması için. MAC adresine bağlı bir sınırlandırma getirmiyorsa modeminiz buna gerek yok. Ben uydunet kullanıyorum nedense AP kendi MAC adresi ile DHCP den IP alamıyor. Superonline de IP atama işini modemin DHCP si yaptığı için böyle bir işleme gerek olduğunu sanmıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: samed.yıldırım

quote:

Orijinalden alıntı: Aeris

quote:

Yanlış bilgi...

Modemin ethernet çıkışına bağlayacağınız bgn destekli bir AP ile 150mbit hızı görebilirsiniz ama modeminiz ethernet çıkışı maksimum 100mbit destekliyorsa modemle en fazla 100mbit ile haberleşebilirsiniz. Sonuç olarak üst sınırına kadar kullanabilirsiniz. 11-12mbit ile sınırlı kalmazsınız.

MAC clone olayı AP yi modeme bağladığınızda modem onu başk bir cihaz bağlıymış gibi değil de gene bilgisayar bağlıymış gibi algılaması için. MAC adresine bağlı bir sınırlandırma getirmiyorsa modeminiz buna gerek yok. Ben uydunet kullanıyorum nedense AP kendi MAC adresi ile DHCP den IP alamıyor. Superonline de IP atama işini modemin DHCP si yaptığı için böyle bir işleme gerek olduğunu sanmıyorum.

Wireless olarak dedim 802.11g olan bir modeme wireless router koyarsan onun hızını geçemez yoksa sistemde en düşük hızlı ne varsa onun hızında çalışır. ethernet çıkışını kullanırsan tabiki bu sefer en düşük olan hız artmış dolayısıyla sistemin hızıda artmış oluramai bence ethernet çıkışına bağlamak için yeni bir router alınana kadar daha iyi bir wireless modem almak daha mantıklı ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: manyax

quote:

802 bg ayarında 54 mbpse kadar hız verebiliyor tilginın arayüze girip wirelss ayarına bakabilirsiniz eğer ki ayar 802 b de ise 11 mbps e kadar verir bu ayarı kontrol edin arkadaşlar

Arkadaşlar topiği ben açtım biliyorsunuz şuan wireless 19-20mbps görebiliyorum access point kullanmadan

Vallahi çok teşekkürler, günlerdir süperonline müşteri hizmetlerinin ve teknik servisin yapamadığını sayende 1-2 dk içinde hallettim.Bu ayarlarla 20mbit hızı alıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: manyax

quote:

ayarlardan 802.11.g seçip gücü 1 dbm yapınca hızım arttı gerçektende. Daha önce bende olan tp-link modemin antenini de taktım ayrıca ama yaptığım denemelerde hızı artıran 802.11g yi seçmemdi.

Daha önceki sonucumu yukarıda paylaşmıştım.

Edit: Ek olarak max 1.6 ile indirirken şu an 2.1 ile indirebiliyorum..

manyax verdiğin bilgi için teşekkürler

Edit2: 3 mb/sn hızı da gördüm.. 2.5 ortalama hız ile indirme yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaPAxA -- 12 Mayıs 2011; 23:53:27 >

• şu işi bende çözemedim masa üstümde 21m gördüm testlerde,laptopla test yaptığımda en fazla 9-10m çıkıyor
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.