8 katlı bir apartmana tek bir wireless cihazla interneti dağıtabilirmiyim. Her katta 4 daire var. Yardımlarınız için teşekkürler
quote:
Orjinalden alıntı: fkd07
8 katlı bir apartmana tek bir wireless cihazla interneti dağıtabilirmiyim. Her katta 4 daire var. Yardımlarınız için teşekkürler
Çok zor.Ben Karşı dairenin ağına girmek için takla atıyordum ve girsem bile hız çok düşük oluyordu.
hayır ben büyük cihaz lar denedim ama pek verim alamadım dlink airties outdoor cihazlar denedim olmadıön taraflar tamam. arka taraflara sinyal ya hiç gitmiyor yada zayıf gidiyor
ne kullanirsan kullan. 8 kat zemin betonundan sinyal gecmez. ucuz access pointleri birbilerinden sinyal alcak konumlarda yerlestirip wds ile wireless baglamisi en temiz yol gibi.
wifi her yere gitmez acces kullanmalısın.kablo olayını hub olarak yözebilirsin.ama en üst düzey paketi alın yoksa bağlantı yavaş olur.
lazer(kablosuz) optik sistemini incelemeni öneririm
Tşekkürler ama bu sistem genellikle noktadan noktaya sistemler için yararlı oluyor sanırım bi de laser optik terminaller birbirini görüyor iken deniyor yani bi laser ışığı gibi duvardan geçemiyor
bunun için tek bir cıhaz yetmez en mantıklı yapılacak işlem.routerı saglam bır modem almak airties veya us robotıcs tavsıyemdır. 8-16 port bır hub alın. 8 adet access poınt alın her kata accesspoınt kurup lan kabloları her acceess poıntı ıle switche takın..switchi de modeme baglayın. bu sayede tum kablosuz ağlar bır yerel ağa bağlanmış olsun.accesspoıntlerın her bırıne farklı kablosuz ağ ısımlerı verın örneğin kat1,kat2,kat3 ... gibi accesspoıntlerın yayın kanalını değışık ayarlara alın (1-13 arasından secın)(bu sayede kablosuz ağ perfornasında kayıp yaşamazssınız)
bu işin maliyeti örnek olarak(airties ap-301 access pınt kullandıgınızı düşünelim)
eğer şifresiz bir ağ kuracağım dersenız access poıntlerı repeater moduna alır.modemınızden bır kablosuz ağ kurarsınız.access poıntler ağı tekrarlar ve işin maliyeti 650 mılyon gıbı bır fıyata kadar düşer. ancak şifresız kablosuz ağ kurmak bına dışından ınsanların ağınıza gırmesıne yol acabılır.
belirtmekte fayda var repeater modunda şifreli bir ağı normal bır access poınt/repeater cıhazına tekrarlatamazssınız.şifreli ağı tekrarlayabılecek cıhazlar mevcut olmasına karşın fıyatları daha yuksektır.us robotıcsın bazı modellerı bu şifreli ağın tekrarlanmasını desteklıyor bıldıgım kadarıyyla)
daha fazla bilgiye ihtiyacınız olusa yardımcı olabılırım msn adresim maviii@ttnet.net.tr
hahahahaa çok komik 8 katlı binada tek cihazla yayın mümkün nasıl mı işte yolu hemen en az 10 wattlık sekiz amfi alıyoruz. buna özel üretim 45 derecelik ve 50 dBi kazancındaki antenlerden 8 adet alıyoruz. Şimdi 10 wattlık sekiz amfiyi 8 tane yüksek kazançlı antenimize takıp splitter yardımı ile bir router a bağlıyoruz. sonuç itibariyle fıstık gibi bir bağlantımız oluyor maliyet konusuna gelirsek: 10 wattlık amfinin tanesi 3000 dolar 8 tanesi 24000 dolar eder 45 derecelik 50dBi kazançlı anten ise üretilmediği için özel üretim yapılacak bunun için 10.000 dolar ar-ge ye para vermeniz gerekiyor firmaya yaptıracağınız için firmanın özel aletler temini ve modifikasyonu için en az 50.000 dolar veriyorsunuz. Firma size 8 tane anteni yapıp veriyor yani yaklaşık 75.000 dolar falan tutuyor
toplam olarak 99.000 dolar. Bu da ne ki canım oturduğunuz binadan 2 daire satarsınız fiyatını karşılar.
ben kendi laptop'im ile baglaniyorum bizim yan tarafta yan derken bir 40 metre uzaktaki binanin 1 ve 2 ayrica yan tarafta 5. kattaki sinyalleri 1ile3 seviyesi arasinda ki ben 1 ile kopmadan baglaniyorum tabi gerek kalmiyor.Yalniz benim bilgisayarimda intel pro wireless yok amd islemci oldugu icin diger arkadaslarim benim modemi göremiyor ayni mesafeden yada cam acikken filan ancak görebildiklerini söylüyorlar.
Sorununa gelince böyle modemler mevcut airties 3 km sinyal veren modemi var ama fiyati bir laptop kadar.Ayrica linksys bir modemi var ama o kadar güclümü bence linksys teknik destegi ile konusup deneyebilirsin. http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=45&productid=bd95147 görüntüsüne göre yeterli ama kesin bilmiyorum.
8 kat beton diyoruz. acik alanda 50km giden sistemlerde mevcut. ama kati yogun bir seyden gecmek cok baska. 2.4ghz wireless kati yogun ortamlardan ceptelefonu sinyali gibi gecemiyor. 2kat ici dolu kirmizi baca tuglasindan gecebilcek indoor wireless sistemi bilmiyorum ancak cevresinden yansiyan sinyalleri alabilirsin.
smartnet' in wireless router'i var. Fiyat olarak baya uygun.(30 ytl) Her 3 kat arasina boyle bir cihaz koyarsan sanirim maliyet acisindan uygun bir ag kurmus olursun. Ama sinyal kalitesi acisindan daha tecrubeli arkadaslara danismakta fayda var.(en alt en ust erisim suresi acisindan)
quote:
Orjinalden alıntı: cenkmavi
bunun için tek bir cıhaz yetmez en mantıklı yapılacak işlem.routerı saglam bır modem almak airties veya us robotıcs tavsıyemdır. 8-16 port bır hub alın. 8 adet access poınt alın her kata accesspoınt kurup lan kabloları her acceess poıntı ıle switche takın..switchi de modeme baglayın. bu sayede tum kablosuz ağlar bır yerel ağa bağlanmış olsun.accesspoıntlerın her bırıne farklı kablosuz ağ ısımlerı verın örneğin kat1,kat2,kat3 ... gibi accesspoıntlerın yayın kanalını değışık ayarlara alın (1-13 arasından secın)(bu sayede kablosuz ağ perfornasında kayıp yaşamazssınız)
bu işin maliyeti örnek olarak(airties ap-301 access pınt kullandıgınızı düşünelim)
eğer şifresiz bir ağ kuracağım dersenız access poıntlerı repeater moduna alır.modemınızden bır kablosuz ağ kurarsınız.access poıntler ağı tekrarlar ve işin maliyeti 650 mılyon gıbı bır fıyata kadar düşer. ancak şifresız kablosuz ağ kurmak bına dışından ınsanların ağınıza gırmesıne yol acabılır.
belirtmekte fayda var repeater modunda şifreli bir ağı normal bır access poınt/repeater cıhazına tekrarlatamazssınız.şifreli ağı tekrarlayabılecek cıhazlar mevcut olmasına karşın fıyatları daha yuksektır.us robotıcsın bazı modellerı bu şifreli ağın tekrarlanmasını desteklıyor bıldıgım kadarıyyla)
daha fazla bilgiye ihtiyacınız olusa yardımcı olabılırım msn adresim maviii@ttnet.net.tr
Evet en mantıklı ve sağlam yöntem bu olacak.
bak en sağlam yöntemi anlatim. 8 katlı apartman diyosun en orta kattaki komşunde olsa modem bi tane hub alırısn 8 lik. sonra dairelere kabloyla teker teker dağtırsın neti sonra router alırsın 25 ytl ye . olay biter. 8x25 = 200 kablo modemde tutsa tutsa 300 ytlç daire başına 37.5 ytl.
bak en sağlam yöntemi anlatim. 8 katlı apartman diyosun en orta kattaki komşunde olsa modem bi tane hub alırısn 8 lik. sonra dairelere kabloyla teker teker dağtırsın neti sonra router alırsın 25 ytl ye . olay biter. 8x25 = 200 kablo modemde tutsa tutsa 300 ytlç daire başına 37.5 ytl.
pardon her katta 4 daire var demişsin o zaman her kata router koyarsın o routerlara neti hubla dağıtırsın olay biter. ama sen bayağı sağlam bi net bağlantısı yapmalısın. çünkü 32 daireye net dagıtmak kolay değil
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme