Şimdi Ara

Wireless modemle ağ kurma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
18.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Airtes 205 wireless modemim var bu modemi kullanarak laptopimla masa üstü bilgisayarim arasında LAN kurabilirmiyim. bunun bir yolu varmıdır ?

masa üstü bilgisayar modeme ethernet kablosuyla bağlı dizüstü iste wirelessla bağlanıyor ikisi arasında doğrudan bağlantı (yerel ağ) kurmak istiyorum.

teşekkür ederim.

• http://forum.donanimhaber.com/m_5936730/tm.htm

Arkadaşlar sanırım sorunumla ilgili kimsenin bir fikri yok.forumda araştırırken bu topic i buldum faydalı bilgiler var fakat istediğim bilgiye henüz ulaşamadım. acaba yanlış gurubamı sordum soruyu?
  • Aynı sorun bende de var.Aynı wireless modeme sahibim.pc im bu modemle internete bağlanıyor.
    Laptop la bu interneti kullanarak nasıl bağlanacağız nete.Birs ürü şey denedim ama bir türlü laptopum kablosuz ağ bağlantısı bulamıyor. İki pc de de yapamamız gereken ayarlar neler. biri bunu ayrıntılı analatabilir mi lütfen?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulo61gun -- 5 Mart 2007; 18:22:05 >
  • Modem ayarlarına ethernetten bilgisyarı bağlayarak girin
    Modem ayarlarında kablosuz-->Kablosuz Ayarları sayfasında

Kablosuz Ağı Etkinleştir: Kutu onaylı olacak
    Kablosuz Ağ Adı (SSID): Bir ağ adı girin
    Kablosuz Ağ Adını (SSID) gizle: Bunu kullanmanızı önermiyorum hiçbir zaman ağa bağlanamayabiliyorsunuz.
    Kanal: en fazla 11 yapın bazı wireless kartlarda 11. kanalın üzerini göremiyor. 6 yaparsanız sorunsuz her kart görecektir.
    802.11 Mode: mixed öneririm.
    G++: buna gerek yok
    Kullanıcı Izolasyonu: bunu da işaretlemenize gerek yok
    QoS Desteği: Ne işe yaradığını bilmediğimden işaretlemedim ağ yine de sorunsuz kullanılıyor.

Kablosuz güvenlik sayfasında da WEP veya WPA seçerek şifrenizi girin sonra mac filtrelemeyi açmak isterseniz mac fitreleme sayfasından bilgisayarların mac adresinin kaydını yapın. Kaydet dediğinizde modem resetlenecek ve kablosuz bağlantıya açık olacaktır.

• @equrante
    masa üstü bilgisayarda da laptopunuzda da dosya ve yazıcı paylaşımı açıksa bilgisayarlar birbirinin paylaştırılmış klasörlerini görecektir.

@sulo61gun
    Sizin sorununuz modemde wireless açıksa kanal yüzünden olabilir. Kanalı 6 yapıp tekrar bağlanmayı deneyin büyük ihtimalle görecektir. Wireless kartınızın ayarlarından sinyal kapatılmış da olabilir, bu ayara denetim masasında veya başlat menüsünde tüm programlar içinde ağ kartı denetim programınızla ulaşabilirsiniz.
  • Cevaplariniz icin tesekkur ediyorum sorunu hallettim.

sadece dopsya ve yazici paylasiminin acik olmasi yetmiyor. ag ozelliklerinden ağ kurmak gerekiyor.bunun nasıl yapıldığını yukarda verdiğim topic linkinde arkadaşlar anlatmislar zaten.tek dikkat edilecek sey her iki bilgisayarinda ayni calisma grubunda olmasi.daha sonra bir sure bekleyince bu bir kac dakika surebiliyor.
  • kanalı 6 nerden yapacaz acaba.wireless modemin anahtarı açık.sinyal ayarları başka nerden yapılıyor acaba

Modem ayarları Airties ın kendi sayfasındaki ayarlarından yapılıyor hani 192.168.2.1

Ayrıca "bu ayara denetim masasında veya başlat menüsünde tüm programlar içinde ağ kartı denetim programınızla ulaşabilirsiniz. " bu dediğiniz yeri bulamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulo61gun -- 6 Mart 2007; 11:14:08 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kanalı ağ ayarlarından değiştirelim

Başlat menüsü-->Denetim masası-->Sistem-->Donanım-->Aygıt yöneticisi-->Listede "Ağ bağdaştırıcıları" başlığı altında wireless kartınızı göreceksiniz çift tıklayın özellikleri açılacak, gelişmişe tıklayın. Çıkan listede "Yayın Etkin/Devre Dışı" seçeneği var onu seçtiğinizde sağdaki değer Etkin görünmeli.

Ayrıca modemin kanalı, Modem ayar sayfasında "Kablosuz" başlığı altında "Kablosuz Ayarları" sayfasında var, buradan değiştirebilirsiniz.

Wireless modemle ağ kurma

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.