Şimdi Ara

Wireless USB ile Interneti Paylaştırmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Desktop bilgisayarım bilgi işlemden gelen ethernet kablosu ile statik lan ip'si ile internete bağlanıyor.
    Wireless usb aldım ve internetimi paylaştırıp laptop ile de bağlanmak istiyorum.
    İşletim sistemim Win 7. Eğer ethernetten gelen interneti paylaşıma aç dersem ip'mi değiştirmek istiyor. 192.168.137.1 yapmaya çalışıyor ki böyle birşey yapamam. Kendi lan ip'm 160.75..

Ne önerirsiniz bu interneti istediğim bir ip ile nasıl paylaşabilirim ?

Şimdiden teşekkür ederim..

• Merhabalar,

Anladığım kadarıyla yardımcı olmaya çalışayım. Sizin işinizi bir AccessPoint görür. Bilgi İşlemden gelen kabloyu AccessPointe bağlayın. Ayar sayfasında ise IP dağıtma aralığı şöyle olsun. 160.75...X.X birkaç PC için. Size gelen kablo bu cihaz sayesinde kablosuza dönüşecek. Aldığınız Wireless aparat sayesinde masaüstü bilgisayar da kablosuz internete çıkabilecek. Notebook zaten kablosuz bağlanabilir. Bu şekilde olayı halledersiniz diye düşünüyorum. Farklı algılamışsam lütfen bilgilendirin, ona göre tekrar düşünelim. Kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatal1ty89

Merhabalar,
    Desktop bilgisayarım bilgi işlemden gelen ethernet kablosu ile statik lan ip'si ile internete bağlanıyor.
    Wireless usb aldım ve internetimi paylaştırıp laptop ile de bağlanmak istiyorum.
    İşletim sistemim Win 7. Eğer ethernetten gelen interneti paylaşıma aç dersem ip'mi değiştirmek istiyor. 192.168.137.1 yapmaya çalışıyor ki böyle birşey yapamam. Kendi lan ip'm 160.75..

Ne önerirsiniz bu interneti istediğim bir ip ile nasıl paylaşabilirim ?

Şimdiden teşekkür ederim..

access pointle işi halledin derim airties 4240 ı da acces point olarak kullanabilrsiniz biz öyle yapmıstık

• Merhabalar, yardımlarınız için teşekkür ederim.
    Biraz daha açayım konuyu;
    bilgi işlemden kullanmamı istedikleri ip 160.75.207.144... Fakat ben elimdeki wifi usb dongle ile bu ip yi kablosuz ağa açmak istiyorum. Şimdilik accespoint almayı düşünmüyorum.

Yapmak istediğim şöyle birşey;
    Şimdi bizim evde kullandığımız modemler, ISP den gelen 75.184.12.2 gibi bir WAN IP'sini evdeki kullanıcılara 192.168.1.2-3-4 diye atıyor ya bende öyle birşey yapmak istiyorum. Yani bilgi işlemin bu işten çok haberi olsun istemiyorum.
    Benim kuracağım sistemdeki 160.75.207.144 sanki evdeki modemde ISP den alınmış 75.184.12.2 gibi olsun, ben bunu usb wifi dongle ile diğer bilgisayarlarıma 192.168.1.2 tarzında ip vererek kullanıma açayım?
    Ve asıl bilgi işlemin hizmet verdiği diğer bilgisayarlarla bir çakışma olmasın vs vs, bilgi işlem bu konuda çok sıkı, 1hafta kesiyorlar interneti...

Şimdiden tekrar teşekkür ederim, iyi günler...

• Merhaba, bahsettiğiniz olay Network Adress Translation (NAT) yapısı şeklinde IP leri ayarlamak. Bilgisayarınızı sanki bir router gibi kullanmak istiyorsunuz, işin özeti bu şekilde. İnternette "bilgisayarı router yapma" şeklinde aratırsanız ilgili bilgiye ulaşırsınız. Ben burada kopyala - yapıştır yaparak sayfayı doldurmayayım. Kolay gelsin, iyi çalışmalar.
  • crackedboy86 teşekkür ederim, sence bu sayede bilgiişlem bu işten haberdar olabilirmi?
  • Rica ederim, önemli değil. Herhangi bir problem çıkacağını sanmıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.