Şimdi Ara

WireLess ve Kablo birarada iken wireLess'ı ilk seçenek haline getirebilirmiyiz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir problemim var ve oldukça sağlam network bilgisi olan dostlardan yardım rica ediyorum.

Sorunum kısaca şöyle.

İş yerinde Noebook'la Router'dan gelen Cat-5 koblosu ile Local Network'e bağlanıyorum. Netsis ve benzeri programları, ağdaki sunucularda yer alan paylaşımları, ağ yazıcılarını vs. kullanabilmek için kablo takılı olmalı doğal olarak. Ayrıca birde WireLess ile ikinci ADSL hattına bağlanıyorum ki sorun bu noktada başlıyor.

LAN'ı deaktive edip sadece WLAN'ı açarsam ikinci hattın dış IP'sini alıp internete onun üzerinden çıkabiliyorum, sorun yok. WLAN'ı deaktive edip LAN'ı açarsamda birinci hattın IP'sini alıp internete onun üzeriden çıkıyorum. Yine sorun yok. Ama her ikisini birden açtığım zaman bilgisayar otomatik olarak hızlarına bakıyor ve doğal olarak 54 MB olan WLAN'ı değil 100MB olan LAN'ı dışarı çıkmak için kullanıyor. Halbuki ben LAN bağlantısını Local Network için WLAN bağlantısınıda dış internet için kullanmak istiyorum.

Windows'a bunu yaptırmanın bir yolu varmıdır? Her iki bağlantıda açık iken Local Network haricindeki adresler için WLAN ilk tercih yapılabilirmi?

Bilen varsa, yardımcı olursa çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.