Bayramdan önce almış olduğum Dell STUDIO 1558 marka laptopum ile LAN a ve Wireless e bağlanabiliyordum. Bugün işyerime geldim wireless dan bağlanmayı denedim, wireless açık görünüyor ama kablosu yayını bulamıyor ve hiçbir ağ bulunamadı diyor. Lan dan bağlanmaya çalıştım fakat bunda da sürekli olarak tanımlanamayan ağ diyor sorun için tara dediğimde ise bir hata bulamıyor fakat internete de bağlanmıyor ve sağ taraftaki internet bağlantısı işaretinin üzerinde klasik sarı üçgen içerisindeki ünlem çıkıyor ve tanımlanamayan ağ diyor. Kablosuz ağı ve yerel ağı devre dışı bırakıp tekrardan aktifleştirdim ama problemim devam etti. Bana yardımcı olabilirmsiniz?
modemi kuran kişi ile görüş istersen.şöyle söyliyeyim ben sana geçen sene yurtta kalıyordum şifreyi bildiğim halde internete bağlanamıyordum sürekli sorun gider vs vs.. çıkıyordu dayanamadım gittim yurt müdürüyle konuştum meğersem modeme MAC adresini ekliyolarmış başka bir MAC adresli bilgisayar girerse modem kabl etmiyor we baglantıyı sınırlandırıyormuş..belki modemi kuran kişi böyle birşey yapmıştır..iş yerindekilerden başkası girmemesi için güvenlkik tedbiri olabilir..belkide modem arızalanmısştır..
Yok başka bir ayar yok çünkü sadece 4 kişi bağlanıyoruz ve modemin ayarlarında hiçbir değişiklik yapılmadı. Diğer arkadaşlar bağlanabiliyorlar fakat ben wireless ağı bile göremiyorum. Sorun bu şekilde. Modemde çok büyük bir güvenlik ayarı yok. Sadece modem şifresi var o kadar. Ama sorun şurada wireless ağı bile göremiyorum
Kardeş laptoplarda bir düğme olur. Bizim evdekinde F12'de bu tuş. Eğer bu tuşa basarsan wireless 'ı kapar.O tuşu bul. O tuşun üstünde ışık olması lazım. Mavi ise sorununu bilemiyorum. Kırmızı ise o tuşa bas ve tekrar bağlanmayı dene.
imkanınız varsa başka bir wireless'den bağlanmayı deneyin eğr ondada problem cıkarıyorsa donanımsal bir sorun olabilir..sistemi geri yüklemeyi deneyin belki yazılımsal bir sorun vardır son çare olarak format yada fabrika ayarlarına geri dönün..ben olsam bunlardan birini yapardım pek detaylı bir bilgim yok aklıma gelen bunlar denedikten sonra tekrar yazın isterseniz ona göre çözüm yolu bulmaya çalışalım..