Şimdi Ara

Wireless Yazıcı Kontrolü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar, ben laptop kullanıcısıyım ve kendi kablosuz modemime wirelessten giriyorum. Yazıcımı laptopa bağlamadan veya masaüstü pc'yi açmadan kablosuz ağ üzerinden laptop ile döküman yazdırmam mümkün müdür? Bunu nasıl gerçekleştirebilirim?

• bende usr modem var ve bu modeme yazıcıyı bağladığında wirelesstan çıktı alabiliyorsun

diğer markalarda yok sanırım bu özellik sadece usr modemlerde var
  • Ben düşündüm ki, mesela bir modem üzerindeki portlara bağlanan bütün kullanıcılar ortak yazıcı kullanabiliyorlar ya, kablosuz olarak bağlanan kullanıcılar da ana bilgisayardaki yazıcıyı ortak olarak kullanabilirler mi?
  • ama senin sorduğunda pcyi açmadan diyorsun

pcyi açmadan anca dediğim gibi olur

ama şu olabilir ethetnetli bi yazıcın varsa ve bunu modemin ethernetine bağlarsan o zaman wirelesstan gönderebilirsin sanırım

mantık olarak olması lazım ama denemedim hiç
  • quote:

Orjinalden alıntı: akula2005

Merhabalar arkadaşlar, ben laptop kullanıcısıyım ve kendi kablosuz modemime wirelessten giriyorum. Yazıcımı laptopa bağlamadan veya masaüstü pc'yi açmadan kablosuz ağ üzerinden laptop ile döküman yazdırmam mümkün müdür? Bunu nasıl gerçekleştirebilirim?

Merhaba,
    İlk mesajınızla ikinci mesajınızda yazdıklarınız arasında yapmak istediğiniz şey konusundan farklılıklar var.
    İlk mesajınz notebooka yazıcı bağlı olmadan ve PC açık olmadan nasıl döküman yazdırırım gibi algılanırken ikincisi kablosuz olarak yazdırabilirmiyim gibi algılanmakta.

JackDaniels'ın da mesajında açıkladığı gibi belli şartların olması durumunda her iki mesajınızda sorduklarınızı yapmak mümkündür.

1. Bir yazıcıya uzaktan döküman yazdırmak için bu yazıcının ya print sunucu tarzda bir yazıcı olması (ethernet portlu yazıcılar) veya bir cihazın (başka bir bilgisayar vs.) bunu üstlenmesi gerekir. Ethernet özelliği olan yazıcılar doğrudan ağa dahil edilir ve çalışması için başka bir bilgisayara ihtiyaç duymaz.

2. Print server özelliği olan cihazlar mevcut. Bu cihazlarla paralel port veya USB'den çalışan cihaları bağlayıp ağa dahil edebilirsiniz.

3. Bazı modemlerin print server özelliği var. Modem arkasındaki USB portuna bir yazıcı bağlayarak bu yazıcıyı doğrudan ağa dahil edebilirsiniz ve ethernet üzeriden paylaşıma açmış olursunuz. Ama bu özelliği olan modmler her USB yazıcıyı desteklemeyebiliyorlar.

4. Bir yazıcı ethernet ağı üzerine dahil olduktan sonra ister ethernet kablosu isterseniz wireless olarak yazıcıya döküman gönderebilirsiniz. Zaten wireless olayı bilinen ethernetin kablosuz halidir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.