merhabalar toshiba satellite laptobum war üzerinde wista yüklü kendisine xp yüklemek istedim ama hdd yi görmedi f3 bas cık diyo sadece araştırdım ve sata olduğundan görmediğini anladım düzeltmesi baya zor we düzeltildikten sonra xp tam performans çalışmıomus bende xp sevdasından vazgeçtim kendi cd ile wista yüklüyüm dedim boot ile acıorum cd yi windows is loading files dio sonra cmd ekrani gelio waiting for ODD to become available... ODD drive F: ready. check for medium in drive f:... yazıo kalıo saatlerce kalıo bu ekran kapatıp tekrar denedim gene burda kalıor napmalıyım yardım edermisniz lütfen
Esas sorunuz bu değil ama şunları düzeltmek istedim
quote:
sata olduğundan görmediğini anladım düzeltmesi baya zor we düzeltildikten sonra xp tam performans çalışmıomus
Yapılması düşündüğünüz kadar zor değil,hatta çok kolay.Sadece n-lite programıyla yeniden xp cdsi hazırlıyorsunuz.Google'a dizüstünüzün marka ve modelini yazın,adım adım xp nasıl kurulur,sata driverli xp nasıl yapılır anlatılan bir çok site bulabilirsiniz.Hatta forum içinde vardır.
Xp tam performans çalışmıyor derken; eğer sata driversiz kullanacaksanız biostan harddiski seçeneğini ıde olarak kullanmayı seçersiniz ve elinizdeki xp cdsiyle kurulum yaparsanız,evet bir performans kaybı yaşanır ,şayet satalı xp kurarsanız herhangi bir performans kaybı yaşamazsınız.