Şimdi Ara

WM 10 Digital Video Stabilization (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    4K (2160p) dijital video sabitleme seçeneklerden açık olsa bile çalışmıyor, sadece ois çalışıyor
    2K (1440p) seçeneği windows 10 da çıkmadığı için deneyemedim
    FHD (1080p) de dijital ve optik video sabitleme aynı anda çalışıyor ancak sonuç çok acayip. Optik sabitleme çalışırken köşelerde hafif geometrik oynama olur bu dijital optik sabitlemeyi açınca ikisi birleşip rahatsız edici bir oynamaya neden oluyor. Video çok sabit oluyor ancak köşeler oynak oluyor :D
    Daha düşük çözünürlüklerde 1080p deki gibi sonuç alacağımdan denemedim.
    Farklı karşılaştırmalarda ise WP 8.1 e göre 4K bit hızı daha düşük ve dolby digital ses kaydı almıyor.
    İşletim sistemi sürümü: 10.0.10586.36
    Kamera yazılımı sürümü: 2105.1215.41.0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 20 Aralık 2015; 15:18:18 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece Optik sabitleme

Optik sabitleme ve Dijital sabitleme açık

• Şu ana kadar kullanmadım bi kullanayım dedim ayarlardan kaldırmışlar Olacak iş mi şimdi bu? Y u du dis Microsoft

Geri gelir umarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NamelessWonder -- 20 Aralık 2015; 18:32:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam o kadar çalkalarsanız bu oynamaların olması çok normal yürürken tek elle test yapsaydınız daha güzel olurdu ama yinede elinize sağlık sonuç gerçekten güzel
  • turbo-powwer kullanıcısına yanıt
    Pilim bozuk olduğu için en uzak bilgisayarın ekranını çekebilirim Bence dijital sabitlemenin ne kadar fark ettirdiği iki videoyu kıyaslayınca çok iyi belli oluyor. Alttakini de ben çekmesem sanki telefon hiç sallanmamış sanacağım ama ikisi de aynı bayağı çalkalattım. Sadece ois olan üstteki video bile bayağı yumuşatmış, telefona O çizdirdim sürekli.
  • Hocam test güzel olmuş elinize sağlık orasına demedim zaten hani siz köşler sallanıyor dediniz ya size istinaden yazdım DIS+OIS gerçekten olmuş diyebiliriz

Şaka maka Lumia 950 XL gibi bir cihazla amatör film çekilebilir ki NatGeo yıllardır biz çekim yapıyoz diyor

• Hocam test güzel olmuş elinize sağlık orasına demedim zaten hani siz köşler sallanıyor dediniz ya size istinaden yazdım DIS+OIS gerçekten olmuş diyebiliriz

Şaka maka Lumia 950 XL gibi bir cihazla amatör film çekilebilir ki NatGeo yıllardır biz çekim yapıyoz diyor

Anlamadı ben bir daha yazar mısın

Kamera şartlarını oldukça zorladım tabi o videoya bakarak DIS tam olmamış denemez bence fazlasıyla olmuş. Optik sabitleme konusunda köşelerin oynaması zaten fiziksel olarak olan bir şey. Mercek düz değil sonuçta büyüteç gibi. OIS te mercek oynayıp sensör sabit kaldığı için mercek OIS esnasında sağa sola yukarı aşağı onarken merceğin ortasından kenara doğru oynama yapıyor. Bu da görüntüyü geometrik olarak değiştiriyor. Dijital sabitleme olduğu zamanda Optik sabitlemedeki geometrik değişim fark yarattığı için kenarlarda bükey sıçramalara yol açıyor. Zaten fiziksel olarak böyle olması gerektiğinden ortada bir sorun yok ancak OIS i kapatabilseydik sadece DIS olsa bu olmazdı. Ama nerede o günler el fenerini bile açınca OIS çalışıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 21 Aralık 2015; 0:51:15 >

• Hani hocam yukarıda yazmışsınız ya ois + dis birleşince video sabit ama köşler oynak oluyor diye ona istinaden yazdım DIS olmamış demedim gayet güzel olmuş diyorum hocam köşeler konusunu açıklayacaktım ki siz kendi kendinize açıklamışsınız zaten
    Beni yanlış anlıyorsunuz Ben o yorumu yaparak okuyanlara DIS kötü olmuş düşüncesi olmasın diye yazdım ve açıkladım. Sizin dedikleriniz için değil, yanlış anlaşılmasın diye yazdım.
  • Hocam idare edin bu aralar projeler vs ile uğraşıyorum kafa hiç yerinde değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: turbo-powwer

Lumia 950 XL ile çekilip renk oynaması yapılmamıştır

• W10 son surum l 830 kamera uygulamasında var. Ama denemedim.

• Biyturs_OnSr kullanıcısına yanıt
    Hocam sizi yakalamışken sorayım 4K da kayıt limiti( işlemci kritik sıcaklığa gelince kapanmadan önceki süre) ne kadar Lumia 950 de , şu ana kadar genellikle max 6 dkkaydı samsung sony vs de , iphone 6s plus 45 dkka çekebilmesi ile ön planda şu an diğerleri yaklaşamıyorlardı bile , şimdi Lumia 950 ve XL hiç kimse bunun için test etmedi siz upload etmeseniz bile bilgilendirirseniz çok iyi olur
    Bu akşam fırsat olursa deneyip yarın yazarım sonuçları. Bende merak ettim şimdi, bir gün kayıt yaparken kalmayalım ortada

• Super bi olaymış bu. Sevdim

Cevabınızı merakla bekliyorum
    Test yapıldı. Anladığım kadarıyla belli bir sınır yok. Telefon ısındığında kaydı kesiyor. Aralıksız 31:55 dakika kayıt yaptık. Yanlız son 10 dakika şans bu ya masanın üstüne koyduk, masa da sobanın önündeymiş Aşırı ısınmadan dolayı kayıt durduruldu yazıyordu en son ekranda. Mümkünse bir daha sobasız bir ortamda deneyeceğim bakalım ne kadar olacak süre.

Hocam yaklaşık 45 dakika desek gayet güzel bir değerde hatta daha da artabilir , 4K meselesi "Olmuş" Lumia 950 de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbo-powwer -- 26 Aralık 2015; 13:39:53 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.