Şimdi Ara

WMF düdüklü tencere çığlık sesi çıkarıyor-video mevcut

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
5.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yaklaşık 6 ay önce WMF perfect plus düdüklü tencere aldık, düdüklü tencere dayanılmayacak derecede düdük çalar gibi ses çıkarıyor, bildiğiniz çığlık atıyor, ürünü servise verdim aldığım cevap kısık ateşte pişirin oldu tamam dedik kısık ateşte denedik bu seferde pişirme süresi çok uzuyor düdüklü tencerede pişirmenin bir önemi kalmıyor hemde belli süre sonra çığlık sesi yeniden çıkıyor, başına gelen var mı?

WMF düdüklü tencere çığlık sesi çıkarıyor-video mevcut

samet sariyoutube
    video 2020 05 09 12 22 34
    https://www.youtube.com/watch?v=8uNHna59dxw&feature=youtu.be

• Yapay Zekanın Yanıtı

Düdüklü Tencerelerin Çıkardığı Islık Sesine Neden Olanlar

Düdüklü tencereler, hızlı ve verimli yemek pişirme sağlayan kullanışlı mutfak gereçleridir. Ancak bazen düdüklü tencereler, pişirme sırasında rahatsız edici bir ıslık sesi çıkarabilirler. Bu ıslık sesinin birkaç nedeni olabilir:

• Yüksek Basınç: Düdüklü tencereler, basınçlı bir ortam yaratarak yiyecekleri hızlı bir şekilde pişirmeyi sağlar. Tencerede basınç arttıkça, buhar toplanır ve düdük vanasından dışarı atılır, bu da ıslık sesine neden olur.
    • Yetersiz Su: Düdüklü tencereyi kullanırken yeterli miktarda su eklemek önemlidir. Su miktarı azsa, buhar yeterince üretilemeyebilir ve düdük sesi zayıflayabilir veya hiç çıkmayabilir.
    • Tıkanmış Düdük Vanası: Düdük vanası, düdüklü tencerenin basıncını düzenlemekten sorumludur. Ancak zamanla, yiyecek parçaları veya kireç birikintileri vanayı tıkayabilir ve ıslık sesine neden olabilir.
    • Arızalı Düdük Vanası: Nadir durumlarda, düdük vanası arızalanabilir ve düzgün çalışmayabilir. Bu, ıslık sesinin sürekli çıkmasına veya hiç çıkmamasına neden olabilir.

Fissler ve WMF Düdüklü Tencerelerde Çığlık Sesi

Fissler ve WMF gibi tanınmış düdüklü tencere markaları da ıslık sesi sorunu yaşayabilir. Bu markaların düdüklü tencerelerinde genellikle güvenlik özellikleri bulunur ve aşırı basıncı önlemek için tasarlanmıştır. Ancak, yukarıda belirtilen nedenler yine de ıslık sesine neden olabilir.

Düdüklü Tencereden Gelen Sesleri Azaltma

Düdüklü tencerenizden gelen ıslık seslerini azaltmak için şu adımları deneyebilirsiniz:

• Tencereye her zaman yeterli miktarda su ekleyin.
    • Düdük vanasını düzenli olarak temizleyin ve tıkanmadığından emin olun.
    • Düdük vanası arızalıysa değiştirin.
    • Düdüklü tencereyi tam kapasitede doldurmaktan kaçının, çünkü bu aşırı basınca neden olabilir.

Düdüklü tencerenizin ıslık sesini hala azaltamıyorsanız, profesyonel bir tamirciye danışmanız gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • WMF perfect kullanıyorum. Yani sizdekinin alt modeli. Basınç göstergesi yukarıya kalktıktan sonra eğer altını kısmazsam benim tenceremden de bu ses geliyor, aşırı basınç oluştuğunu bildiriyor. Bu sebeple tencereyi önce yüksek ateşte kullanıyorum, sonra basınç düğmesi yukarıya çıkmaya başlayınca da sıkı takip edip; hangi kademede pişirmesini istemiyorsam o anda küçük göze, en düşük ısıya alıyorum. Ve pişirme dakikasını başlatıyorum. Yani aslında o ses güvenliğimiz için bu kadar yüksek, patlama riskini azaltıyor. Fissler olsun Wmf olsun kaliteli ürünler. Ama başından ayrılmamak gerekiyor, hızlı pişirdikleri için de dakikaya çok dikkat etmek lazım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.