vosvos ların görüntüsünü bende seviyorum ama motor seslerinden nefret ediyorum bana çok itici geliyor bizim sokakta var bitane kırmızı komple üstünü açtırdı sedefli kırmızı boyattı harika ama sadece duruken, giderken çıkardığı sese tahamül edemiyorum ama yeni new beetle lara bayılıyorum hele bide rsi modeli ise yemede yanında yat
5 yildir vosvos kullanan biriyim. Oncelikle vosvos'un parca problemi yok. Ankara'da 3, Istanbulda 10'a yakin parcacisi mevcut. Vosvos kullanicilarinin hurdacidan cikma almasinin 2 nedeni var. 1- Piyasada bazi parcalarin orjinal almani bulunmuyor. Ya brezilya yada Yerli oluyor. Orjinal vosvoslardan hoslananlar, hurda vosvoslardan orjinal parca topluyor. 2- Piyasada orjinal Alman Piston gomlek takimi 325-350 milyon arasindayken, hurdacida bu fiyat 100-150 milyon oluyor. Yani sebeplerden biri orjinalcilik digeri ise ekonomik. Bir arkadasimizda vosvos yerine baska bir araci ornek gostermis. Bu araclar gunumuz teknolojisine yetisemeyebilir; ama cagin muhendislik harikasidir. Benim elimde 74 model bir vosvos oldugu icin ozellikle bunun ozelliklerinden bahsederek, bu senedeki diger araclarla ufak bir karsilastirma yapilmasini temenni ederim. 74 senesindeki bir vosvos'a yapilanlar, - Emniyet kemeri ve el freni uyari ikaz lambasi. - Harita veyahut baska bir is icin kullanilmak uzere harita lambasi, - Guneslikte Turkiyede kullanilmayan ama Almanya kullanilan Parkmetre (City modellerinde cikar) - Arkaya oturanlar icin emniyet kemeri takimi - Sulu sogutma yerine hava sogutmasi - Birbirinden bagimsiz amortisorler - Egsoz gaziyla isinmis havayi kullanarak yapilmis kalorifer sistemi, - Cok soguk havalarda yani kaloriferin yetmedigi durumlarda, bugun Magiruz ve herturlu sehirlerarasi yolcu tasima araclarinda kullanilan webasto (benzinle isitma) sistemi - 65-70'li modeller arasindaki benzin deposunun 2 kademeli olmasi. Yani benzini alirsiniz. Baktiniz yolda kalmak uzeresiniz. Bir kolu cekerek ekstra depoyu devreye sokabilirsiniz. - Sicak havalarda icerideki havayi sogutmasi icin 2 kademele fan sistemi, - 2 kademeli ve 3 kademeli silecek sistemi. Ayrica Lux modellerinde 1.kademede fasila sistemine mevcut. (bugunki teknolojik araclarda kullanilanlardan. 10sn bir silecegi calistir hesabi) ve aklima gelmeyen bir dolu ozellik. Bir arkadasta eksoz sesleri cok gicik, dayanamiyorum demis. Dostum bu araclarin ozelligi bu. Eksoz kazani ve eksoz uclari bu sesi cikartmasina sebep oluyor. Ha eger headers takarsan o zaman bu ses kaybolur. + performans artisida saglarsin. Eski vosvoscular new beetlelari sevmezler. Sebebi ise RUHU olmamasidir. Bu arabayi hic kullanmamis, yada sadece binmek icin kullanan arkadaslar bana gulecektir. Ne ruhu diye. Ama bu araci severek, isteyerek kullanan biri bu RUHUN ne oldugunu anlar. Son soz olarak, bugun altinizda son model bir mercedesle yolda kalsaniz, baska bir mercedesci yada baska marka bir arac sahibi sizin yardiminiza kosmazken, bir vosvoscu yolda kalmis baska bir vosvoscuya yardim etmeyi amac edinmistir. Aramizda selamlasma standartlasmistir; ama bunlari diger marka araclarda bulamazsiniz. Neyse cok kafa sisirdim. :) Hepinize iyi gunler.
Bir Vos Sahibi Olarak .. Bizlere Söylenecek Söz Bırakmamışsın (: Hiç Bir Araç Yerini Tutamaz.. Kafanızın Bozuk Olduğu Bir Anda.. Mutsuz Olduğunuz Bir Anda.. Vos'la Gezerken
"KARŞINIZDAN GELEN BİR VOS'a MERAKLA BAKABİLİYOR.. O SİNİRLİ ANINIZI UNUTUP KÜÇÜK BİR TEBESSÜM EDEBİLİYORSUNUZ.."
Vos Ruhu Anlatılmaz Yaşanır.. !!
"Issız Ada" Sizleri Selamlıyor :))
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme