Şimdi Ara

Wolksvagende yaşanan olaylar ve Skoda'ya etkisi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
1.966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    bilmiyorum pek üstad zira dizel otomatik kullandım auris 2012 olarak. forumda aratırsan birileri kesin yazmıştır bir şeyler...
  • Hmm..bkalım artk ;)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk satılan firma büyük ihtimalle Skoda olacaktır.Vw Skoda'dan desteğini çektiği an marka biter.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyide.. Vw üretimi olan aracların sağlamlığında zaten sıkıntı yok.. Haa satın aşan şirket markayı bozarsa bişey diyeöem.
    Önemli olan eger satılırsa yedek parçaları da snradan üretecek firmanın nasıl parca uretecegi..

• VW NİN YAPTIĞI HİLEDEN BAĞIMSIZ OLARAK DÜŞÜNCEM BU sahtekarlık işinin sadece vw de olması biraz garip geldi aynı hacimde iki motorun emisyonları arasında 40 kat fark olması biraz garip değil mi 100 km de 4 lt dizel tüketen iki araçtan birinin diğerinden 40 kat fazla zararlı gaz salınımı yapması açıkça diğer markalarda da buna benzer değerlerle oynama işinin olacağını düşündürüyor
    bu nasıl bir teknolojidir ki sadece vw mühendisleri bilemiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykut11

VW NİN YAPTIĞI HİLEDEN BAĞIMSIZ OLARAK DÜŞÜNCEM BU sahtekarlık işinin sadece vw de olması biraz garip geldi aynı hacimde iki motorun emisyonları arasında 40 kat fark olması biraz garip değil mi 100 km de 4 lt dizel tüketen iki araçtan birinin diğerinden 40 kat fazla zararlı gaz salınımı yapması açıkça diğer markalarda da buna benzer değerlerle oynama işinin olacağını düşündürüyor
    bu nasıl bir teknolojidir ki sadece vw mühendisleri bilemiyor

Mesele bilememek değil, böyle bir yola başvurmak. Sahtekarlığa kaçmak. Emisyon geliştirmelerine ar-ge, zaman harcamak yerine sahte bir yazılımla kendini akıllı zannetmek.
  • Amaç hazmedilmeyen bir ekonomiye darbedir
    Bunun böyle oldugu daha öncede bliniyordu bence,abd ile bi anlaşmazlık... Takkk foya ortaya çıkarıldı.
    Bugün dünya üzerinde herşey böylee dönüyor ki
    Güçlüler, payını verdin mi seni bile gizler :))

• Arkadaşlar lütfen mantıklı olalım adam yazmış 15 güne fabia alacağım ne yapmalıyım hocam birincisi o skandal dizel motorlu belli bir yıla ait araçlarında oldu ikincisi problem emisyon değerinde sanki çok takıyorsun da kaç kere sordun Araba alırken bunun gaz salınımı ne kadar diye yapma Allah aşkına diğer arkadaş ta hemen yapıştırmış cevabı punto öneririm diye güldüm hemde çok Güldüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingb04 -- 7 Ekim 2015; 0:14:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyide hocam bizim derdimiz zaten o değilki..
    Ben diyom ki almayı dsunuyom ama vw, skodadan el çekerse sonrası kötü olablir..misal chevrolet
    O acıdan dwgerlendirelim istedim

• commandx C kullanıcısına yanıt
    dediklerinize katılıyorum vw nin sahtekarlığı affedilmez bununla bence hepsi aynı yola başvurmuş olmalı kağıt üstünde aynı değerleri veren iki motordan birinin 40 kat fazla zararlı gaz üretmesi veya diğerinin 40 kat kat daha az zararlı olması eşyanın tabiatına aykırı 2kat 3 kat 5 kat anlaşılır belki ama 40 kat ı benim mantığım almıyor ama global dünyada ekonomik savaşlar çıkarlar var Almanyanın Amerika tarafından biraz kulağının çekilmesi gerekiyordu hem kulağı çekildi hem aşağılandı ama ben vw nin bu suçu yalnız başına işlediğine inanmıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykut11

dediklerinize katılıyorum vw nin sahtekarlığı affedilmez bununla bence hepsi aynı yola başvurmuş olmalı kağıt üstünde aynı değerleri veren iki motordan birinin 40 kat fazla zararlı gaz üretmesi veya diğerinin 40 kat kat daha az zararlı olması eşyanın tabiatına aykırı 2kat 3 kat 5 kat anlaşılır belki ama 40 kat ı benim mantığım almıyor ama global dünyada ekonomik savaşlar çıkarlar var Almanyanın Amerika tarafından biraz kulağının çekilmesi gerekiyordu hem kulağı çekildi hem aşağılandı ama ben vw nin bu suçu yalnız başına işlediğine inanmıyorum

Ülke millet gözetmeden bu suçu işleyen tüm sahtekar firmaların en büyük cezaları almasını temenni ediyorum. Hepsi yabancı markalar ve insan sağlığına zarar verebilecek bir konuda sahtekarlık yapabiliyorlar.

• VW küçülmeye gidecek.

Dizel Volkswagen’lerin onarımı Ocak’ta başlıyor, Türkiye’de durum belirsiz

Volkswagen’in yeni CEO’su Matthias Mueller, emisyon skandalından etkilenen dizel araçları Ocak ayında servislere çağırmaya başlayacaklarını ve operasyonun önümüzdeki yılın sonunda tamamlanacağını açıkladı.Mueller, Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ)’a verdiği röportajda, skandala az sayıda şirket çalışanının isminin karıştığına inandığını da söyledi. Aynı röportajda VW’nin daha küçük ve daha az merkezi bir şirket haline dönüşeceğini de vurguladı. Mueller, “Kriz bize VW’nin yapısını gözden geçirme fırsatı veriyor. Şirketi zayıflatacağız ve markalara daha çok sorumluluk vereceğiz” dedi.Dizel araçların Türkiye’de onarılıp onarılmayacağına dair henüz bir açıklama yapılmadı. Türkiye distribütörü Doğuş Otomotiv daha önce yaptığı açıklamada şöyle demişti:Volkswagen Grubu markaları tarafından yapılan açıklama uyarınca; etkilenen araçlar dahil olmak üzere Türkiye’de satışa sunulan tüm araçlarımızın ülkemizin resmi mevzuatlarına, sürüş ve yol güvenliğine uygun olduğunu belirtiriz.Üretici firmaların devam eden çalışmaları doğrultusunda teknik güncellemeler yapılabilecektir. Gelişmelerle ilgili müşterilerimizle iletişime geçilecektir.

Kaynak

• quote:

Orijinalden alıntı: wndrby

İyide hocam bizim derdimiz zaten o değilki..
    Ben diyom ki almayı dsunuyom ama vw, skodadan el çekerse sonrası kötü olablir..misal chevrolet
    O acıdan dwgerlendirelim istedim

hocam wv skodayı satarsa yeni bir sahibi olur ve üretime devam eder tabi kalitesi nasıl olur orasını bilemem ama chevrolet te durum farklı iflas etmedi çekti chevyi ama kalan araçlara opel bakıyor zaten kardeş marka wv audi skoda tarzı aynı grubun markası zaten motorda aynı ecotec o yüzden pek sıkıntı olmaz ama skoda satılırsa durum farklı olur
  • wndrby W kullanıcısına yanıt
    ilkönce VOLKSWAGEN yazmayı öğren bence.
  • skoda
    seat
    bu son olaylardan ister istemez etkilenecektir.
  • absolut2055eab754ee kullanıcısına yanıt
    çözümün bir parçası olmak yerine sorun üreten,senin gibi asalaklar oldugu sürece böyle güzel forum siteleri kirlenir ...bir tek sen akıllısın da yanlış yazıyı farkettin.. Gerisi g..zekalı dimi?

Fikri olmayıp görüşü olan cins insan...

bi tek ben akıllıyım demedim zaten. konuyla ilgili araştırma yapmadığın fazlaca belli, sırf buraya ego tatmini için geldiğini düşünmekteyim. Tamam Volkswagen grubu araçlar hariç hepsi sağlam, emisyonları mükemmel derecede ve çevreci. burada konuşmak yerine keşke somut olarak bir şeyler yapsan hocam neyse eğer araştırma yapıp da aracın adının WOLKSVAGEN olmadığını anlamadıysan bence çözüm için sen uğraşma bırak başkaları halletsin.
    ayrıca volkswagen grubunun bütün araçlarını kullanmış ve şuan 2015 model volkswagen jetta sahibiyim. varsa aklına takılan bir şey cevaplayabilirim.
  • absolut2055eab754ee kullanıcısına yanıt
    Ha volksvagen yazdım diye arastrmadıgım belli oluyo yani...
    He yani birisi vosvogen yazsa küfür edecen belki de..

Sen git de bo..unla misket oyna bebe..
    Forumuda cok bilmişliğinle kirletme..
    Ötelen hadi..

• Olmadık söylentiler çıkıyor ama VW, Skoda'nın haklarını kolay kolay devredemez bence. Bu Çek-Skoda ile VW arasıdna marka kullaımına dayalı bir anlaşma. Firmanın çoğunluğu (yoksa önemli bir kısmı) hala Çek Skoda'ya aittir, platformlar VW ile ortaklaştırlmış da olsa en büyük fabrikası halen Bratislava'dadır. Skoda, döküm, demiryolları, troleybüs, metro sistemleri planlayan, Çek Cumhuriyeti'ni ayakta tutan önemli üreticilerden biridir. VW bu firmayı satacak bile olsa marka haklarını devrdebileceğini pek sanmıyorum.

VAG GM gib şişti. Yine GM'in Pontiac, Oldsmobil'den vazgeçmesi gibi zayıflamaya karar verirse bu uzun zaman alacaktır. Fabia III'ün platformu Audi ile bile paylaşılıyor. Bu firmanın satılması bütün VW "know-how"ınn da uçması demek olur. Yani, ancak GM gibi öldürebilir belki ama devredebileceğini sanmıyorum.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.