Şimdi Ara

Word 2007 - Başlık Numarasına Göre Resim ve Tabloları Numaralandırmak [ÇÖZÜLDÜ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
15.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tez yazarken karşılaştığım bir sorun hakkında önerilerinize ihtiyacım var.

Resim, tablo ve şekilleri numaralandırırken tez yazım yönergesine göre "ait oldukları başlığın numarasına göre" sıralandırmalıyım. Örneğin 2 no'lu Düzey 1 başlığı altındaki resimler 2.1, 2.2. vs. olması gerekirken, 4 nolu Düzey 1 başlığı altındakiler 4.1., 4.2., şeklinde devam etmeli. Ama Word'de resim altlarını numaralandırırken başlık numarası gözetmeden devam ediyor.

Çözüm konusunda yardımcı olursanız çok memnun olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oxaxxax -- 3 Ocak 2013; 11:18:55 >

• Biraz daha açabilir misin?
  • Sorun çözüldü. Aynı sorunla karşılaşanlara yardımcı olmak için sorunu ve çözüm yolunu daha ayrıntılı anlatayım:

Yönerge, benden aşağıdaki kurala uygun numaralandırma yapmamı istiyor;

quote:

Çizelge ve şekillere, ilk rakam bölüm numarası (eklerde harf), ikinci rakam Çizelgenin (veya şeklin) bölüm içindeki sıra numarası olmak üzere, ana bölümlerde “Çizelge 1.1”, “Şekil 1.1”, eklerde “Çizelge A.1”, “Şekil B.1” biçiminde sıra ile numara verilir.

Örnek:

quote:

Çizelge x.y. Oturakların tabii frekansları, bu frekanslarda iletkenlik ve
    sönümleme değerleri

(Burada x, çizelgenin yazı içerisinde bulunduğu bölüm numarasını, y ise bu bölüm içinde kaçıncı çizelge olduğunu gösteriyor)

Benim çözümüm:

quote:

Resim yazısı verilmek istenen resim, tablo ya da denkleme sağ tıkla. Resim Yazısı Ekle. Açılan kutuda "Yeni Etiket" butonuna bas. Çizelge hangi bölüm numarasında ise "Çizelge x" şeklinde etiket oluştur. Y değerini Word otomatik olarak atıyor zaten. Resim Yazısı bölümüne açıklamayı gir.

Kısaca işin püf noktası, her bir bölüm numarası için ayrı etiket girmekte imiş. Yine de daha pratik bir çözüm varsa görüşlerinizi bekliyorum :)

• oxaxxax O kullanıcısına yanıt
    Şu anda bende aynı sorunu yaşadım hocam.

Başlık 1, Chapter one diye geçiyor ve ona numara veremediğim için, resim yazısında tanımlayamıyordum.

Dediğiniz gibi yaptım, oldu gibi. Sadece noktadan sonra boşluk kalıyor, 1. 2 fffff gibi. Onunda çaresine bakacağız artık.

Verdiğin bilgi için teşekkür ederim.
  • Şekiller tablosunda Şekil 0.1 sorununun çözümü bu sitededir. mehmet1903tr.blogspot.com
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.