Şimdi Ara

Word'de kitap yazmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
103.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar aklıma bir soru takıldı: Bir kitap Word'de nasıl yazılıyor yani demek istediğim word'deki bir sayfa normal bir kitapta ki 2-3 sayfa kadar ediyor. Bu nasıl ayarlanıyor daha doğrusu yazarlar bunu nasıl ayarlıyor. Pdf'ye çevirince mi normal bir kitap gibi oluyor?
    Cevaplarsanız sevinirim...

• Yapay Zekanın Yanıtı

Word'de Kitap Yazma: Kapsamlı Bir Kılavuz

Word, kitap yazmak için yaygın olarak kullanılan bir kelime işlemcidir. Kullanımı kolay arayüzü ve çok çeşitli özellikleriyle bilgisayarında kitap yazmaya başlamak için ideal bir seçenektir.

Word'de Kitap Yazma Ölçüleri

Bir Word sayfası kaç kitap sayfası olduğuna dair kesin bir yanıt yoktur. Sayfanın boyutuna, kenar boşluklarına ve yazı tipi boyutuna bağlıdır. Genel olarak, bir A4 Word sayfası, 12 punto yazı tipi ve varsayılan kenar boşluklarıyla yaklaşık 2 kitap sayfasına eşittir.

Word Kitap Yazma Şablonu

Word, kitap yazmana yardımcı olmak için kullanabileceğin çeşitli şablonlar sunar. Bu şablonlar, önceden tanımlanmış sayfa boyutları, kenar boşlukları ve yazı tipi boyutları ile birlikte gelir. Bir kitap şablonu kullanmak, kitabının profesyonel görünmesini sağlamaya yardımcı olabilir.

Bilgisayarda Kitap Nasıl Yazılır

Bilgisayarda Word kullanarak kitap yazmak için şu adımları izleyebilirsin:

1. Yeni bir Word belgesi oluştur.
    2. Bir kitap şablonu seç (isteğe bağlı).
    3. Sayfa boyutunu ve kenar boşluklarını ayarla.
    4. Yazı tipini ve yazı tipi boyutunu seç.
    5. Kitabının içeriğini yazmaya başla.
    6. Bölümler ve bölümler ekle.
    7. Başlıklar ve alt başlıklar ekle.
    8. İçindekiler tablosu oluştur.
    9. Kitabını gözden geçir, düzenle ve düzelt.

Word Kitap Yazma Page Düzeni

Word'de kitap yazarken sayfa düzenine dikkat etmek önemlidir. Sayfa düzenin, kitabının genel görünümünü ve okunabilirliğini etkileyebilir. Sayfa düzen seçeneklerini ayarlayarak şunları özelleştirebilirsin:

• Kenar boşlukları
    • Sayfa yönü
    • Sayfa numaralandırması
    • Başlıklar ve altlıklar

Word'de Kitap Yazma İpuçları

• Düzenli olarak kaydet: Kitabını sık sık kaydet, böylece olası veri kayıplarını önlemiş olursun.
    • Bölümler ve bölümler kullan: Kitabının yapısını organize etmek için bölümler ve bölümler kullan.
    • Tipografiye dikkat et: Profesyonel bir görünüm için yazı tipi boyutunu, yazı tipini ve kenar boşluklarını dikkatlice seç.
    • İçindekiler tablosu oluştur: Okuyucuların kitabında gezinmesine yardımcı olmak için bir içindekiler tablosu ekle.
    • Geribildirim al: Kitabını bitirdikten sonra, geri bildirim almak için başkalarıyla paylaş.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Word'de yazılan 1 sayfa kitap haline getirildiğinde benim bildiğim kadarıyla iki sayfaya tekabül ediyor. Gerekli düzenlemeleri yayınevleri zaten yaparlar ya da seni yönlendirirler. Bu arada eğer birşeyler karalıyorsan, karalamaya devam et. Ne kadar saçma olsa da.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Razer

Word'de yazılan 1 sayfa kitap haline getirildiğinde benim bildiğim kadarıyla iki sayfaya tekabül ediyor. Gerekli düzenlemeleri yayınevleri zaten yaparlar ya da seni yönlendirirler. Bu arada eğer birşeyler karalıyorsan, karalamaya devam et. Ne kadar saçma olsa da.

tşk. ederim saol
  • Benim bi arkadaşın annesi yazar, hatta kitaplarını bastırmış. Arkadaşım bana annesinin elinde yazdığını söylemişti. Pek inanmadım ama

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende merak ediyorum
  • Kitap boyutu A5'tir. A5 olarak yazacaksın

• quote:

Orijinalden alıntı: K.B.V.

Kitap boyutu A5'tir. A5 olarak yazacaksın

Bu bilgi kesin doğru mudur. Ben temmuzdan beri yazıyorum A4 olarak.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pdf yi kitap yapma?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: İrem'

quote:

Dogrudur irem. A4 formatını A5 düzenle.

• quote:

quote:

quote:

Dogrudur irem. A4 formatını A5 düzenle.

Teşekkürler

• Word'de A4 yazabilirsiniz sıkıntı olmaz 1 A4 word sayfası arkalı önlü 1 A5 kitap sayfasına tekabül eder font olarak 13 kullanınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emmesen -- 13 Ekim 2012; 21:07:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emmesen

Word'de A4 yazabilirsiniz sıkıntı olmaz 1 A4 word sayfası arkalı önlü 1 A5 kitap sayfasına tekabül eder font olarak 13 kullanınız.

Peki 1 A4 sayfası, kitapta kaç sayfaya tekabül eder? Veya 1 sayfaya denk gelir mi? Font boyutu olarak 13 ile.
  • quote:

quote:

Word'de A4 yazabilirsiniz sıkıntı olmaz 1 A4 word sayfası arkalı önlü 1 A5 kitap sayfasına tekabül eder font olarak 13 kullanınız.

Peki 1 A4 sayfası, kitapta kaç sayfaya tekabül eder? Veya 1 sayfaya denk gelir mi? Font boyutu olarak 13 ile.

Arkalı önlü bir A4 sayfasından mı bahsediyorsun yoksa wordde ki bir sayfadan yani tek yüzlü bir sayfadan mı bahsediyorsun. Wordde 1 sayfa A4, kitapta 1 sayfa arkalı önlü A5'e denk geliyor. Arkalı önlü bir A4 sayfası da kitapta 2 arkalı önlü a5 sayfaya denk geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emmesen -- 13 Ekim 2012; 21:22:52 >
  • quote:

quote:

quote:

Arkalı önlü bir A4 sayfasından mı bahsediyorsun yoksa wordde ki bir sayfadan yani tek yüzlü bir sayfadan mı bahsediyorsun. Wordde 1 sayfa A4, kitapta 1 sayfa arkalı önlü A5'e denk geliyor. Arkalı önlü bir A4 sayfası da kitapta 2 arkalı önlü a5 sayfaya denk geliyor.

Tek yüzlü A4 sayfasından bahsediyordum. Teşekkürler cevap için

• quote:

quote:

quote:

quote:

Tek yüzlü A4 sayfasından bahsediyordum. Teşekkürler cevap için

Kitapta arkalı önlü yazılacağından 1 sayfa A5'e denk gelir yani kısaca şöyle diyeyim 80 sayfa tuttuysa word'de kitap haline getirince de 80 sayfa çıkar Anlamışsın gerçi de açıyım dedim.

• quote:

ciddn çok gerekli bi bilgi . Payşatıgın için sağol

• quote:

Bütün düzen bozuldu
  • quote:

quote:

Bütün düzen bozuldu

Evet biliyorum ben 80 sayfa yazmıştım 160 sayfa çıkacak ohh iyi diye gittim 80 sayfa çıktı yanlış mantık kurmuşum
  • quote:

quote:

quote:

Bütün düzen bozuldu

Evet biliyorum ben 80 sayfa yazmıştım 160 sayfa çıkacak ohh iyi diye gittim 80 sayfa çıktı yanlış mantık kurmuşum

O kadar söylemişken kenar boşluklarını ne kadar ayarladın onuda söyle bari

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bütün düzen bozuldu

Word ilk yüklendiği haldeki gibiydi ama biraz dar oldu açıkçası standartken biraz yanları açabilirsin azcık ama

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bütün düzen bozuldu

Word ilk yüklendiği haldeki gibiydi ama biraz dar oldu açıkçası standartken biraz yanları açabilirsin azcık ama

Peki

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.