Merhabalar. Hazırlayıp, temalarını ayarlayıp ve editleyip, bileşenlerini yüklediğimiz wordpress sistemlerini kuruluma hazır bir şekilde paketlememiz gerekiyor. Bunu nasıl yapabiliriz. Yani hazır bi sistem hazırlıcaz. Sadece ilgili hostinge kurup içerik yerleştirilmesi yapılacak. Böyle birşey mümkün müdür?
Hazır paket olmasının amacı birden fazla kullanıcıya hitap edebilmesi için. Paketleri hazırladıktan sonra sadece kurulum yapmak istiyoruz. Nasıl yapabiliriz bunu??
Yardımcı olursanız çok sevinirim acil baya :(
BliztwingB
kullanıcısına yanıt
Diyelim ki, temayı kurdunuz, gerekli eklentileri yüklediniz ve ftp'deki klasörün komple yedeğini aldınız.Bunu tekrar başka bir sunucuya atıp çalıştırdığında hata mesajı alacaksınız.Çünkü veritabanı aynı olmayacak ve sizden veritabanını tekrar göstermenizi isteyecek.Ha veritabanının da yedeğini alıp, herkese aynı veritabanını verebilirsiniz.Ama bu da saçma olacaktır.Wordpress zaten kolay kurulumu ve kullanımı ile popüler olan bir cms sistemidir.Hazır bir paketi tekrar paketlemenin ne mantığı var anlamadım.
Amaç tam olarak yeniden paketlemek değil. ThemeForest tarzı yerlerden tema alırken size wp yada joomla için demo package sunabiliyor. İstediğimiz şey daha çok bu. Ben kurulumu yaptıktan sonra demo içeriğiyle birlikte hazır bir sistem teslim etmeyi amaçlıyorum. Kullanıcı sadece içeriği değiştirecek. Zaten yapılan birşey ama tam olarak nasıl yapacağımı kavrayamadım. Her seferinde demo içeriği kurmaktansa hazır bir şekilde teslim etmek daha kolay olacaktır. Bunu nasıl sağlayabilirim? @MOLİVER
Bu link faydali olur. Wpkgr ile modifiye edilmis kurulum hazirllayabilirsin.
yamyamyamyamY
kullanıcısına yanıt
Bende bu siteyi önermek için arıyordum.Favorilere eklediğimden emindim ama bulamadım.