Şimdi Ara

Workstion toplamak için parça nerden bulurum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba ben bir workstation toplıcam. ama parça bulamadı.
    sorun intel i7 işlemci + ecc ram + quadro 2000 ekran karlı sistem istiyorum ama
    ecc ram kullanmak istiyorum. nerden bulabilirim
    yada ecc ram ve i7 uyumlu anakart tavsiyesine ihtiyacım var
    ayrıca ssd kullanmak istiyorum.
    bu parçaları için tavsiyelerinizi bekliyorum ve en uygun nereden temin edebilirm

• Anakart: Asus P9X79 WS Intel X79 2011
    Ram: HP PC3 10600 DDR3 1333MHz CL9 8GB Registered Server Bellek
    Ekran Kartı: PNY Quadro 2000 1GB DDR5 128 Bit PCI Ekspres Profesyonel Ekran Kartı

Ram uyumlu mu kesin emin değilim ama bu anakart ile xeon işlemci kullandığın taktirde ecc ram kullanabiliyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CodeMachine -- 1 Ağustos 2012; 14:57:52 >

• çok saol fakat anakart özelliklerinde ecc ram yazmıyor. siz kendi tecrubelerinize göre mi değerlendiriyorsunuz?
  • ecc ram'e ihtiyac duymanızın sebebi nedir ? Söylediğiniz bileşenler bana göre workstation sınıfına girmiyorlar.
    Sİstemin kullanım amacını,programları,bütçeyi belirtirseniz daha kaliteli yardım alabilirisniz.
  • solidworks yazılımı ve birde cam programı kullanılacak.
    bütçe 4.000 tl ye kadar
    hp ve delin wokrsitionlarına baktım.
    kendim toplasam daha uygun olur diye düşündüm fakat işlemci xenon değil i7 kullanmak istiyordum tabi ecc ram destekli anakart bulabilirsem
    yoksa mecvur xenon kullancam

• i7 ecc desteklemez, xeonlara bakıcaksınız ancak. Bu foruma ECC lazım diye sormanızın nedeni nedir? Ya bi yerde yannış bi annaşılma var yada gerçekten çok özel bişey istiyorsnuz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Türkiye'de Eren Bilgi İşlem'de bulabilirsiniz WS parçaları ;
    Intel Xeon E5-1650 3.2 Ghz - 630 USD + KDV - 1355 TL ( EREN BİLGİ İŞLEM'den alınacak) - ECC RAM için Xeon gereklidir
    Asrock X79 Extreme6/GB LGA2011 Anakart - 704 TL - (TEKNOBİYOTİK'TEN ALINACAK) ECC RAM destekler
    PNY Quadro 2000 1 GB Ekran Kartı - 971 TL (TEKNOBİYOTİK'ten alınacak)
    HP 4GB (1x4GB) DDR3 1333MHz ECC Unbuffered Memory x 4 (16 GB) - 1065 TL ( EREN BİLGİ İŞLEM'den alınacak)
    Corsair Force GT Serisi 120GB 2.5" Sata3 555-515MB/s SSD - 360 TL (TEKNOBİYOTİK'TEN ALINACAK)
    TOPLAM: 4500 TL
  • cevaplar için çok teşekkürler.
    ecc iel i7 nin çalışmadığını yeni öğrendim.
    ecc ile normal pc ramleri arasında ki temel fark sadece veri doğrulaması mı? tasarım için başk bir üstünlüğü var mı?
  • Tasarım derken hataya kesinlikle pay bırakılmaması gereken hesap kitap işleri için kullanıcaksanız düşünülebilir (ben bile iplemezken bu foruma soru sorduğunuza göre bence bu kategoride değilsiniz). Aksi takdirde kod/program yazmakdan 3d tasarım vs. gibi şeylerin hemen hiç birinde elzem teşkil etmez.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.