Şimdi Ara

World Of Warcraft için bu Pc nasıldır ? Önerileriniz varmıdır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba yaklaşık olarak 6 yıldır Wow oynuyorum. 6 ay kadar önce laptop'umu sattım iyi bir pc topladım diye düşünüyorum fakat çok fazla kasmalar var low'da oynuyorum oyunu resmen gıda geldi. Sorun pc demi yoksa herhangi bir parcasındamı bilgilerinizi söylerseniz çok makbule geçer. Önerilerinizi bekliyorum.

Sistemim

İşletim Sistemi Win7 Ultimate 64Bit (Tüm güncellemeri yapıldı)
    Ram :8 Gb DDR3
    İşlemci : AMD Fx -6100 Six-Core 6 cekirdek 3.300 MHZ
    Ekran Kartı : Gforce GT 430 1 Gb 128 Bit. Directx 11

4 özellik sanırım yeterlidir oyun için başka herhangi bir şeye gerek yok.

• İşlemci benimkisi ile aynısı.. Ram 4 ;GB var bende 1 GB 256 bit ekran kartı ile highta oynuyorum şu an.. Seninde en kötü Good ayarlarında oynaman lazım bu pc ile..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wholtran

İşlemci benimkisi ile aynısı.. Ram 4 ;GB var bende 1 GB 256 bit ekran kartı ile highta oynuyorum şu an.. Seninde en kötü Good ayarlarında oynaman lazım bu pc ile..
    işte bir sorun var ama nedir anlamış değilim good değil fair bile oynanmıyor çok fazla kasma yapıyor bir kaç yere daha yazdım ekran kartından olabilir diyorlar ısınmadanda olur diyorlar ama ısınma yok herhagi bir sorunda gözükmüyor anlamış değilim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jaxxi

işte bir sorun var ama nedir anlamış değilim good değil fair bile oynanmıyor çok fazla kasma yapıyor bir kaç yere daha yazdım ekran kartından olabilir diyorlar ısınmadanda olur diyorlar ama ısınma yok herhagi bir sorunda gözükmüyor anlamış değilim.

Alıntıları Göster
    Ekran kartıyla alaklı büyük ihtimal.Çok eskide kalmış bir ekran kartı kullanıyorsun ekran kartını yenilersen sorun çözülür.Ayrıca sadece wow damı sorun yoksa başka oyunlarda da oluyormu öyle.
  • quote:

Arkadaşlar merhaba yaklaşık olarak 6 yıldır Wow oynuyorum. 6 ay kadar önce laptop'umu sattım iyi bir pc topladım diye düşünüyorum fakat çok fazla kasmalar var low'da oynuyorum oyunu resmen gıda geldi. Sorun pc demi yoksa herhangi bir parcasındamı bilgilerinizi söylerseniz çok makbule geçer. Önerilerinizi bekliyorum.

Sistemim

Benim şu anki sistemim ile işlemci - ram bakımından hemen hemen aynı. Fakat Ekran kartı görece düşük güçte işlemci ve ramin yanında. Nüfus patlaması olan şehirlerde güçlü ekran kartları bile zorlanırken, sen bu kartla görüntü alabiliyorsan iyi bir durum sayılır. Daha güçlü bir ekran kartı alman gerekli.

Ekran kartı önerisi içinse bu sitede yada alternatif sitelerde birsürü fiyat performans tavsiyesi bulunuyor. Onlara bakmanı tavsiye ederim.

Benim ekran kartım R9-270x

Oyun grafik ayarlarına nerdeyse dokunmuyorum. AMD Gaming Evolved(Orjinalinde raptr diye bir yazılımdır.) uygulaması var. Bu program kendi otomatik olarak ayarlıyor oyun grafik ayarlarını. WOD paketi gelmeden önce Full

Grafik ayarında çalıştırıyordu. Çok kalabalık şehirde 15-25 FPSlerdeyken Raid ve sakin yerlerde 55+ FPS ile oynuyordum. WOD Geldikten sonra gerekmediği halde yukarıda bahsettiğim uygulama ayarları düşürdü. Şu an şehirlerde 25+ FPS diğer yerlerde 55+ FPS ile oynuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: bayneo

quote:

Arkadaşlar merhaba yaklaşık olarak 6 yıldır Wow oynuyorum. 6 ay kadar önce laptop'umu sattım iyi bir pc topladım diye düşünüyorum fakat çok fazla kasmalar var low'da oynuyorum oyunu resmen gıda geldi. Sorun pc demi yoksa herhangi bir parcasındamı bilgilerinizi söylerseniz çok makbule geçer. Önerilerinizi bekliyorum.

Sistemim

Benim şu anki sistemim ile işlemci - ram bakımından hemen hemen aynı. Fakat Ekran kartı görece düşük güçte işlemci ve ramin yanında. Nüfus patlaması olan şehirlerde güçlü ekran kartları bile zorlanırken, sen bu kartla görüntü alabiliyorsan iyi bir durum sayılır. Daha güçlü bir ekran kartı alman gerekli.

Ekran kartı önerisi içinse bu sitede yada alternatif sitelerde birsürü fiyat performans tavsiyesi bulunuyor. Onlara bakmanı tavsiye ederim.

Oyun grafik ayarlarına nerdeyse dokunmuyorum. AMD Gaming Evolved(Orjinalinde raptr diye bir yazılımdır.) uygulaması var. Bu program kendi otomatik olarak ayarlıyor oyun grafik ayarlarını. WOD paketi gelmeden önce Full

Grafik ayarında çalıştırıyordu. Çok kalabalık şehirde 15-25 FPSlerdeyken Raid ve sakin yerlerde 55+ FPS ile oynuyordum. WOD Geldikten sonra gerekmediği halde yukarıda bahsettiğim uygulama ayarları düşürdü. Şu an şehirlerde 25+ FPS diğer yerlerde 55+ FPS ile oynuyorum.

sadece wow oynuyorum ve dota2 . Ama wow'da bu sorunu yasıyorum herhangi bir yerde sıkıntım yok

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bayneo

quote:

Sistemim

sadece wow oynuyorum ve dota2 . Ama wow'da bu sorunu yasıyorum herhangi bir yerde sıkıntım yok

Hocam mesela Orgrimmarda AH nin önünde görüntü cok kasıyor hatta oyun donuyor buda fire modda iken oluyor fps yi hiç sölemiyorum dedigin gibi sanırım ekran kartım cok düsük kalıyor R9-270x bunu inceliycem alıcam artık bir tane oyundan zevk alamaz hale geldim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ekran kartı tam olarak çöp değiştir o kartı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vinewood

Ekran kartı tam olarak çöp değiştir o kartı
    oyunla ilgili bir problem yeni geln dreanor patciyle bendede townda raidlerde oyuncu sayısı fazlayken kasıyor eskiden kasmazdı sonraki patchle düzeltirler şimdilik böyle takıl
  • quote:

Orijinalden alıntı: woodnight

oyunla ilgili bir problem yeni geln dreanor patciyle bendede townda raidlerde oyuncu sayısı fazlayken kasıyor eskiden kasmazdı sonraki patchle düzeltirler şimdilik böyle takıl

Alıntıları Göster
    Daha iyi bir ekran kartı vacib olmuş sana.
    Diskini yazmamışsın?Disk te pek çok yerde yükleme sürelerini etkilediği için önemli aslında.
  • acark kullanıcısına yanıt
    disk windows puanlamasında 7,4 alıyor sorun yok o konuda ama ekran kartı 4,9 da kalıyor diğerlerinin hepsi 7,4 ve üstü :)
  • jaxxi J kullanıcısına yanıt
    O zaman bir arkadaşından felan ödünç ekran kartı alıp deneme şansın varsa al tak dene ,en azından emin olursun için rahat eder.
  • acark kullanıcısına yanıt
    götürdüm pc bakım evine denedik oradada zaten wow'un draneor paketinde istenilenlerin cok cok altında Good ayarlarına aldıgımız zaman otomatik olarak low'a cekiyor sorun ekran kartı ama işin garip tarafıda elimdeki aranan bi ekran kartı 120 tl ye müşterisini bile buldum :) alıcagım kart son sistem 316 tl elektronik aletlerdeki bu sacma fiyat olayıda burda görmüş oldum
  • quote:

götürdüm pc bakım evine denedik oradada zaten wow'un draneor paketinde istenilenlerin cok cok altında Good ayarlarına aldıgımız zaman otomatik olarak low'a cekiyor sorun ekran kartı ama işin garip tarafıda elimdeki aranan bi ekran kartı 120 tl ye müşterisini bile buldum :) alıcagım kart son sistem 316 tl elektronik aletlerdeki bu sacma fiyat olayıda burda görmüş oldum
    Oyundaki FPS sıkıntısı çoğu kişi de var! FPS düşmesi kasma vs.. yaşamıyorum diyenler ya low settings takılıyordur yada high end sisteme sahiptir ki ben evga gtx 760 ile sıkıntı yaşıyorum. sorun zaten PC lerden kaynaklanmıyor ! BLizzard bu patch te oyunun optimizasyonunu beceremedi. Offical forum "FPS&LAtency" başlıkları ile dolu.
  • kvo35 kullanıcısına yanıt
    o kadar çok yorum ve tavsite okudumki belkide 100 den fazla başlık altınta acılan Wow için en iyisi hangisi diye bir tane bile evga gtx 760 ismini duuymadım sanırım senın ekran kartındada desteklemeyen kısımlar var . Benım alıcagım ekran kartı herkesin tavisye ettiği ama kim bilir bir sonraki patch de buda çöp olabilir tabikide. Dedigin gibi forumlar sürekli FPS ve Latecy den şikayet ediyor resmi bir açıklama yok ama mmochampions.com da okudugum bir yazıda oyunun grafik ayarlarının düşürülmeyeceği tam tersi dahada yükseliceği yazıyor ne kadar doğrudur bilemem.
  • quote:

o kadar çok yorum ve tavsite okudumki belkide 100 den fazla başlık altınta acılan Wow için en iyisi hangisi diye bir tane bile evga gtx 760 ismini duuymadım sanırım senın ekran kartındada desteklemeyen kısımlar var . Benım alıcagım ekran kartı herkesin tavisye ettiği ama kim bilir bir sonraki patch de buda çöp olabilir tabikide. Dedigin gibi forumlar sürekli FPS ve Latecy den şikayet ediyor resmi bir açıklama yok ama mmochampions.com da okudugum bir yazıda oyunun grafik ayarlarının düşürülmeyeceği tam tersi dahada yükseliceği yazıyor ne kadar doğrudur bilemem.
    Arkadaşlar yeni paket için 7950 >> gtx 970 e geçiş yaptım.

Hala kalabalık şehirlerde ultra ayarlarda ve Nvidia'nın özelliği sayesinde 1080p monitörde 1440p oynayanbiliyorum. 50 fps lere kadar düşüş var.

• quote:

Merhaba.

Evga Amerika patentli olup Nvidia nın ana üreticilerinden bir tanesidir. Duymamış olmanızın sebebi henüz TR ye yeni sayılabilecek bir zaman aralıgında giriş yapmış olmasıdır. Türkiyede "Asus,Msı,sapphire ve zotac"kadar meşhur olmamasına bakmayın. evga kullandığınızda diğer kartların yüzüne dahi bakmak istemezsiniz. TAbi kişiye görede değişir bu durum ancak yukarıda belirttiğim gibi EVGA Nvidia nın en baba üreticilerinden bir tanesidir.

Benim ekran kartımda yada sizlerin ekran kartlarında desteklenmeyen bir kısım yok! Blizzard AMD yada Nvida farketmeksizin iki GPU yada destek vermektedir. Bahsettiğim gibi şu an gelen patch te Grafik değişiklikleri oldugu için ve bu karakter modellemeleri hariç texture detaylarında bile degişikler oldugu için oyunda optimizasyon sıkıntısı var.

Unutmadan oyunun sistem gereksinimleri zaten yükseldi .wow un sistem gereksinimleri daha da yükselmez çunku wow un en iyi özelliklerinden biride düşük seviye pc lerde bile çalışabilmesidir.

saygılar.

doğru diyon çok iyi çalışıyor o yüzden dünya masrafa girdim dimi :)
  • quote:

doğru diyon çok iyi çalışıyor o yüzden dünya masrafa girdim dimi :)
    Dostum burada yardımcı olmak olmak amacımız "Ekran Kartı : Gforce GT 430 1 Gb 128 Bit. Directx 11" yazmışsın. hayır zaten 128 bit lik ekrankartı ile neyi? kaç sene oynamayı bekliyorsun? sistemine şimdi baktım. işlemci falan götürür seni ancak o ekran kartı ile ancak "low settings" takılırsın ve daha da öteye götürmez seni yani high ve ultra gibi ayarlar o ekran kartı ile zor :) Birde "disk windows puanlamasında 7,4 alıyor sorun yok" yazmışsınız ! burada SSD kullandıgınızı var sayıyorum çunku mekanik diskler 5.9 falan alıyor. mesela SSD almak yerin e ekran kartınızı yükseltebilirdiniz böylece low settings te takılmak gibi bir sıkıntı yaşamazdınız.

GT420m ekrankartlı bir laptop um var. wow u "Fair" ayarlarda rahatça çalıştırıyor. daha fazlasını da bu özellikten beklemem zaten. Ama bunun yanında gidipte bir MSI gaming serisi laptop alıpta LOW settings te oynarsam işte bu dünya masrafa girer ve bir problem oldugunu gösterir. Sizinki dünya masraf değilde biraz bilinçsiz masraf olmuş.

saygılar.

şimdi hocam ben o cümleyi şunun için kullandım demek istediğin elindeki ekran kartı yanı GT 430 ile fair yada low da oynayabilirsin demendi bende sana karşılık olarak doğru diyosun oyanayabildigim için masrafa girdim dedim ki oynayamıyordum resmen işkence cekiyodum. (Masraf dediğim: R7 260x 316 TL PSU 185 TL totalde 500 tl )harcadım buda benım için iyi bir miktar. Ben sistem ve network uzmanıyım yani bilgisayarın genelinden anlarım yazılımda dahil. Ama iş oyun için ekran kartlarına geldimi çok fazla bilgim yoktur vakti zamanında iş nedeni ile çıktığım seyehatta bilgisayarı kuzenim topladı sadece bana özellikleri bunlar bunlar yazdı. Şimdi diyiceksinki uzun yıllardır wow oynuyosun ekran kartın hiçmi sorun çıkarmadı bu güne kadar valla laptop ile oynuyodum ki sanırım oyun için idealdi good ayarlarında cok rahat oynadım yıllarca onun için PCI ekran kartı Gt 430 ile tanıştım. Gelelim sonuca gittim aldım ATİ R7 260X high ayarlarda 30 man raidde fps 55 70 arası yani mükemmel oldu sorunda bitmiş oldu.Sıkıntısı olan arkadaşlar için R7 260X öneririm 315 TL ye sanırım daha iyisi yoktur.

HDD ve tüm bilgisayarı ben toplamadım ama HDD gayet iyi ondan yana sıkntım yok sadece ekran kartında yanlış bir harcama yapıldı doğrudur buda tamamen bilinçsizliktendir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jaxxi -- 30 Ekim 2014; 12:56:49 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.