Şimdi Ara

worm trojan virus sorunu, firewall işi çözer mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar ingilterede mastera baslamis bulunuyorum. şifremi aldıktan sonra ilk kesz dün gece yurtta internete baglandim ve sanirim firewall olmamısından dolayı yüzlerce popup, virus vs ile karsikarsiyayım.. cogunu siliyorum tekrar geri geliyor.. internette yabanci forumlardaki önerileri takip ederek smsc.exe den kurtuldum ama daha bunun gibi onlarcasi var. ve internete baglı kaldıgım sürece fazlasi gelecek. şimdi yapmak istedigim ilk etapta daha fazla saldırıyı ve virüsü engellemek sonra da bilgisayarı temizlemek.. ogrenmek istedigim
    1) bunların gelmesini engellemek icin firewall mu gerekir antivırus programı mı, yoksa ikisi de mi? onerdiginiz software var mi? mesela nortonun antivırusu ve firewallu iş görür mü
    2) mevcut virüslerden vs kurtulmak için kullanabilecegim telk bir program var midir? yoksa internetteki forumları vs takip ederek her birinden ayrı ayrı mi kurtulmam gerekir.. çok ileri bir kullanıcı olmadıgım icin ve virüslerin cogu system32 nin altında oldugu için silme işlemi yaparken biraz cekiniyorum acıkcas.. sizin öneriniz nedir..

başımın belası dosyalardan bazıları setver32.exe, videosd32.exe, o.exe, agrsmmsg, gqqbqdx, bargains (bullseye network - bundan bi türlü kurtulamıyorum), conscorr, nszyellc.exe, dp-him.exe, e4j.exe, ezap px.exe, Ishost.exe, istsvc.exe, lo, isasss.exe, msie.exe,vrTbubb788.exe,xpcd.rumexe,ndstray.exe,powerscan (bundan da bi türlü kurtulamıyorum), sais (180 solutions - en büyük bela bu!!), bi kaç tane daha var onları yazmıyorum..

(msconfigde onlarca program gözüküyor.. sildigim halde hala gözükenler var.. mesela smsc.exe.. bunu nasıl engelleyebilirim.. bir de videosd32 ve setver 32 gibi dosyaları msconfigden kapatıp restrat etsem de windows acildiginda bunlar tekrar calisiyor.. bu nasil engellenir??)

önerilerinizi bekliyorum.. şimdiden teşekkürler..

• norton antivirüs firewall işini görür tabii ki.yeterki düzenli güncellemeyi unutma.aslında sana başka virüs programıda önerebilirdim ama ondan sonra topiğin yönü birden değişiyor.sende milletin arasında kalırsın çözümsüz bir şekilde.
  • spyboots programıyla tarama yapıver çoğunu buluyor
    birde adawere programı ile tarama yaptır
    virüs programı mutlaka gerekli
    ve internet security programı çok işine yarar...
    güncellemeleri mutlaka ve mutlaka yap...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.