Şimdi Ara

WoW artık baydı ... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
4.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: PesimistRap

Hem herkeste aynı item olmasından yakınmışsın hem de pvpnin dengesiz olmasından. Nasıl bir çelişki bu..

PVP'nin dengesiz olması itemdan dolayı değil zaten, class lar arasındaki dengesizlikten kaynaklanıyor.Asıl senin sorunda çelişki var.
  • edit: @infernall (mesajlar gelmis, karısmasın diye..)
    Benim için bossların kolay veya zor olmasının bir önemi yok açıkcası. En nihayetinde hepsi birer script. "Tank pullar, boss %70 hp'de şunu yapar, yandan şunlar girecek, casterlar dagilsin, meleeler acılsın vs vs".. Olay hep böyle. Gerekli kadar zaman/insan kaynagı ayırabildigin sürece her daim o bossu yatırırsın, herkes yatırır. Ogrenirsin, izlersin, ve yatar o en sonunda. Ben bunda degilim. Kaldı ki vanilla zamanında raidden raide kosan biri de degildim, hala da degilim. "üf ne süper bir item" düşüncesi tbc expansioniyla benden uçtu gitti. Dedigim gibi emek harcadıgın şeylerin senin istemin dışında elinden gittigini gordugunde biraz sönüyorsun, en azından benim için böyleydi.

Ilklerin hissi farklıdır elbet ki. Iste olay da biraz orda. İşi ogrendikce, oyundaki gelisimi gordukce, o 'ilk'in verdigi duygu biraz yokolmaya başlıyor. Tabi burda şu da var; bu mesajı yazan bir tek kişi.. Sonucta bu oyunu an itibariyle severek oynayan bir sürü kişi var. Olay "ben artık bu oyunu sevmiyorum, siz de sevmeyeceksiniz" degil :) Zevkler ve renkler...

Wow guzel mi? Evet. Ama topicte de yazdıgı gibi artık baydı mı? Evet... Bundaki etkenler, bir onceki mesajıma ek olarak ornegin bglerin dengesiz baslaması (bu Blizzardın sucu degil diyenler oluyor, bal gibi de Blizzardın sucu), World Pvpnin bitmesi, bir Bgye girdiginde zamanının cogunu bir mount uzerinde biryerlere kosturarak harcadıgını farketmen, ve bunun gibi bazı baska şeyler olabiliyor. Bu da tabi ki dedigim gibi kişiden kişiye değişen birşey. Sonucta 10k+ achievement pointe kasan oyuncular da var. Bu dogrudur, veya yanlıştır gibi bir yorumda bulunamam.

Benim için Wow, geldigi noktada, geliştirilmesi için aylık para ödedigim bir BETA gibi birşey şuan. Benim arzuladıgım şeyler yerine, başka şeyler görüyorum (adamlar 'pet'li classların petlerinin arenada takılma sorununu gideremedi, ancak sürekli vanity pet cıkartıyorlar. Boyle olunca "eh ben bunu niye oynuyorum ki" oluyorsun).

Neyse benim diyebileceklerim bunlar, daha kasmayayım sizi (: Iyı oyunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nament -- 17 Şubat 2010; 18:00:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lizard_King

quote:

Hem herkeste aynı item olmasından yakınmışsın hem de pvpnin dengesiz olmasından. Nasıl bir çelişki bu..

PVP'nin dengesiz olması itemdan dolayı değil zaten, class lar arasındaki dengesizlikten kaynaklanıyor.Asıl senin sorunda çelişki var.

Pvpnin dengesiz olduğundan şikayet eden birinin herkeste aynı item olmasından da şikayet etmesi bir çelişkidir zaten. Herkeste aynı item olması bir eşitlik durumudur. Classlar arasında bir dengesizlik olması kendinle çelişmeni değiştirmez.

• quote:

quote:

quote:

Pvpnin dengesiz olduğundan şikayet eden birinin herkeste aynı item olmasından da şikayet etmesi bir çelişkidir zaten. Herkeste aynı item olması bir eşitlik durumudur. Classlar arasında bir dengesizlik olması kendinle çelişmeni değiştirmez.

Şöle izah ediyim o zaman, "pvp'nin dengesiz olması" önermesine p diyelim , "herkeste aynı item var" önermesine de q diyelim. Çelişki olabilmesi için benim "p eşit değildir p" demem gerekiyor. Yani q nun p ile aynı önerimi yapmış olması gerekiyor.

Halbuki p ve q birbiriyle alakası olmayan önermeler oldugu için bir çelişkiden söz edilemez.

İstersen burdan
    tr.wikipedia.org
    Matematiksel mantık - Vikipedi
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Matematiksel_mant%C4%B1k
    daha detaylı şekilde okuyabilirsin.

• kafa süper...kaça alıosunuz? nerden buluyorsunuz?
  • @tritone , walla bende kendime şaşırdım
  • İtemlerin farklı olması doğal olarak pvpde eşitsizlik yaratır. Sen hem pvpde eşitlik istiyorsun hem itemlerin aynı olmasından şikayet ediyorsun. Yani hem eşitsizlikten şikayet ederken eşitlik yaratan bir etkenden şikayet ediyorsun. İstensen google dan çelişki ne demek diye aratabilirsin..
  • quote:

İtemlerin farklı olması doğal olarak pvpde eşitsizlik yaratır. Sen hem pvpde eşitlik istiyorsun hem itemlerin aynı olmasından şikayet ediyorsun. Yani hem eşitsizlikten şikayet ederken eşitlik yaratan bir etkenden şikayet ediyorsun. İstensen google dan çelişki ne demek diye aratabilirsin..

ben herkesde aynı item var derken pvp'yi kastederek söylememiştim zaten, herkesin üzerinde T9 larla dolaşmasınaydı tepkim, sen başka türlü anlamışsın ... benim yakınmam pvp de iki adamında aynı itemlara sahip olmasına rağmen bir tarafın çok ağır basması ...
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Şöle izah ediyim o zaman, "pvp'nin dengesiz olması" önermesine p diyelim , "herkeste aynı item var" önermesine de q diyelim. Çelişki olabilmesi için benim "p eşit değildir p" demem gerekiyor. Yani q nun p ile aynı önerimi yapmış olması gerekiyor.

Halbuki p ve q birbiriyle alakası olmayan önermeler oldugu için bir çelişkiden söz edilemez.

İstersen burdanhttp://tr.wikipedia.org/wiki/Matematiksel_mant%C4%B1k daha detaylı şekilde okuyabilirsin.

yaratıcılığını takdir ettim tabi ama ortaya ilginç birşeyler sürüp kafa karıştırmaya niyetlendin herhalde.p ve q önermelerinin birbiriyle alakası yok demişsin ama bal gibi var. herkeste aynı item olması pvpyi tabiki etkiler.sen en iyisi çelişki diye googledan bak arkadaşın dediği gibi

• niye ölü mesajı geri getiriyorsun? :S 9 ay önceki sohbet
  • Bu oyuna yeni başladım ve oyunu çokta bilmem ancak günde 9-10 saat ayıran tipler var ( Konuyu açan kişiye değil bu mesajım) böyle dünyaya zarar tipler ondan doğaya aykırı. Oyunda bir item için kavga ederler ya da dışarı çıktıklarında (ayda 1 ) aptal aptal hareketler yaparlar,gerçek hayatı wow terimleri üzerinden konuşan kişiler bence bu oyunu hiç oynamasın. Oyun baydı diyen bu tip kişiler zaten neye dayanıyo acaba Sanal veya Gerçek hayatta günde 10 saat yaptığın birşeyden kim sıkılmaz. Adam geliyo 30 yaşında günde 5 saat wow oynuyo bence bu çok komik birşey,Git çocuğun eşinle ilgilen,ailecek aktivite yap ama yok adam illa wow oynayacak :) Vallaha 1 ay önce başladım bu oyuna 51 level oldum 1 ay içinde hiçte sıkılmadım günde max. 1.5 saatimi ayırıyorum çokta zevk alıyorum bu oyundan hepte böyle gidersem 2 sene zevkli vakit geçirirm bu oyunda sonra zaten eşek değilim ya bırakırım bu oyunuda :D

• 2 aya yakındır oynamıyorum.Hiç canım oynamak istemiyor.Cataclysmde dönerim heralde.
  • Hazır bu kadar konu da acılmısken icimi dokeyim biraz

Bir oyun neden bayar?gunde 10-12 oynadıgınız icinmi? BENCE hayır.Şahsen WoW oynamaya basladıgımda gordum sizin (WoW oyuncuların) soyledigi sekilde bırakın dunyaya kendime bile faydam dokunmayan sabahın 8nde yatıp ogleden sorna 15de kalkan.yuzumu bile yıkamadan zaten kapatmamıs oldugum bilgisayarın karsısına gecip wow oynuyorum.Wow baydımı?hayır.bence hala aynı heyecanda aynı guzellikte devam ediyo.Ha sıkılmadımmı hc farmlardan car kasmaktan veya ayni raidlere girmekten evet sıkıldım.Ama baymak ve sıkılmak ayrı seylerdir.Gene bence dua edelimki herkezde t10 war 5.8k gs war min.Eskiden daha fenaydı ya millet t9 larla dolasırdı pugdan raide girmeye calısırlardı hatta ''Main 6.2k KS!!'' diyenler olurdu.İcc kurardınız 11/12 5.3k lık adamı alırdın eee yok ki daha iyisi hepsinin guildi war 5-6 boss keser cikardınız.Simdi herifler 5.8-6k gs lerle dolasıyo KS olan olana.Her hafta LK yi kessen acaba baydı dermiydin (Ben hala ole her hafta LK yi kesemiyorum ama ne zaman Frozenthrone a ciksam heyecanlanıyorum bilemiyorum yani)

Yukarıdakiler WoWu bıraktıktan 1hafta 10gun sonra yazdıklarımdır

Sanırım Pre-Paid im 1hafta once bitti 10gunde olabilir emin deilim.Emin olun ''WoW cok zamanımı alıyo bırakıcam kendime hobiler bulucam bundan sonrada oynamam artık''Vs diyenler Cata da tıpış tıpış donucekler.

Nedenmi?

Yok....yapıcak birsey yok cunku.

Ara verdigim surede.bir cok sey yaptım sosyal faaliyetler olsun gene sanal alemde birseyler yapma cabası olsun.yok yani hersey bir sure sorna sıkıyor yani.Surada yazdıklarımdan sonra Hemen battle.net e girip 3aylık gametime alıcam....

• armory mi ne yaptınız da bayıldınız bu oyundan diyen arkadaş için verdim.Tbc den beri hep en üst seviye guildlerde oynayııp end game yapmış yada yapma seviyesine yaklaşmış bi oyuncuyum .Fakat 6 tane 80 lvl char ve 4 tane 70 üstü char kasmama rağmen wow artık cidden ssıktı.En büyük sebebi ise bu blizzardın bütün itemleri herkese dağıtmasıdır.(hatırlayın swp geldiğinde badge temleri black temple itemlerinde daha iyiydi). Şimdi benim suçum neydi 3 hafta kaelin önünde wipe yerken yada vashj iyi kesmek için günlerimi harcarken ?Ha hyjale girecektik hand of adal olup noldu blizz attunenti kaldırdı bizim jc recipeleride yalan oldu(ahde maddi kayıp). Yani işin kısası bu oyun artık emeğe saygı göstermiyor.saygılar herkese

• armory linki isteyenler için hemen vereyim baştan :http://eu.wowarmory.com/character-sheet.xml?r=Auchindoun&cn=Belketre

Wow u yaklaşık 6-7 aydır oynamıyodum kingslayer title ı da o zamandan kalma.Şimdi dediğim gibi 6-7 aydır oynamıyodum ve içimde en ufak wow oynama isteği de yoktu ama şu talent olaylarının değişmesi yeni spell ler vs olayına bi açayım hesabı bakayım dedim neler değişmiş 2 gün oldu tekrar açalı.Gördüğüm 10 adamdan 9 u kingslayer ve nerdeyse 6k nın altında gearscore u olan kalmamış.Blizzard oyunu casual playerları baz alarak düzenlemekle çok yanlış yaptı,bu oyuna profesyonel anlamda emek,vakit harcayan birsürü insan var sen onlarla casual oyuncuları bir tutarsan zaten baştan kaybedersin.Vanilla wow zamanında oynamadım oyunu,tbc zamanında başladım ve tbc de sunwell hariç tüm high level raidleri gören biri olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki tbc deki raidler çok daha çeşitli çok daha zorlayıcı ve zevkliydi.Mesela tbc zamanında ortalama bir pve guildi 1 hafta içinde mount hyjal,black temple,tempest keep,serpenshrine cavern yapardı düşünün 1 haftaya 4 koskoca raid ve hepsi birbirinden zorlu,zevkli.Daha sonra birde ekstradan sunwell geldi.Peki wotlkda ne oldu?Bir ICC furyasıdır son 5 6 aydır almış başını gidiyor,aylarca aynı bossları kesmek aynı taktikleri uygulamak ve bunların yanı sıra bu raidin pug ile bile girilebilir olması son derece saçma.Tbc deki raid çeşitliliğini ve zorluğunu wotlk a yansıtamadılar ve bu blizzard ın en büyük kaybı oldu.İşe blizzard ın yönünden baktığınız zaman aslında onlar da haklı duruyor,sonuçta blizzard bu oyunu profesyonel anlamda oynansın,bir takım guildler kişiler para kazansın diye yapmadı,hepimizin verdiği para da aynı neden oyuncular arasında büyük uçurum olsun dediler.Ama tabi ben bunu doğru bulmuyorum en azından lore açısından.Warcraft evreni şuana kadar benim gördüğüm en sağlam hikayeye sahip evrenlerden biri ve sen bu evrenin en önemli bosslarından biri olan lich king i çoluk çocuğun eline madara ediyorsun,lore a biraz saygı duysalardı bari.Boss çıktı 1 hafta olmadan first kill haberleri gelmeye başladı,heroic modunda da aynısı olmuştu sanırım paragon 1 hafta olmadan kesmişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sargeist -- 8 Kasım 2010; 22:03:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Sargeist

armory linki isteyenler için hemen vereyim baştan :

Wow u yaklaşık 6-7 aydır oynamıyodum kingslayer title ı da o zamandan kalma.Şimdi dediğim gibi 6-7 aydır oynamıyodum ve içimde en ufak wow oynama isteği de yoktu ama şu talent olaylarının değişmesi yeni spell ler vs olayına bi açayım hesabı bakayım dedim neler değişmiş 2 gün oldu tekrar açalı.Gördüğüm 10 adamdan 9 u kingslayer ve nerdeyse 6k nın altında gearscore u olan kalmamış.Blizzard oyunu casual playerları baz alarak düzenlemekle çok yanlış yaptı,bu oyuna profesyonel anlamda emek,vakit harcayan birsürü insan var sen onlarla casual oyuncuları bir tutarsan zaten baştan kaybedersin.Vanilla wow zamanında oynamadım oyunu,tbc zamanında başladım ve tbc de sunwell hariç tüm high level raidleri gören biri olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki tbc deki raidler çok daha çeşitli çok daha zorlayıcı ve zevkliydi.Mesela tbc zamanında ortalama bir pve guildi 1 hafta içinde mount hyjal,black temple,tempest keep,serpenshrine cavern yapardı düşünün 1 haftaya 4 koskoca raid ve hepsi birbirinden zorlu,zevkli.Daha sonra birde ekstradan sunwell geldi.Peki wotlkda ne oldu?Bir ICC furyasıdır son 5 6 aydır almış başını gidiyor,aylarca aynı bossları kesmek aynı taktikleri uygulamak ve bunların yanı sıra bu raidin pug ile bile girilebilir olması son derece saçma.Tbc deki raid çeşitliliğini ve zorluğunu wotlk a yansıtamadılar ve bu blizzard ın en büyük kaybı oldu.İşe blizzard ın yönünden baktığınız zaman aslında onlar da haklı duruyor,sonuçta blizzard bu oyunu profesyonel anlamda oynansın,bir takım guildler kişiler para kazansın diye yapmadı,hepimizin verdiği para da aynı neden oyuncular arasında büyük uçurum olsun dediler.Ama tabi ben bunu doğru bulmuyorum en azından lore açısından.Warcraft evreni şuana kadar benim gördüğüm en sağlam hikayeye sahip evrenlerden biri ve sen bu evrenin en önemli bosslarından biri olan lich king i çoluk çocuğun eline madara ediyorsun,lore a biraz saygı duysalardı bari.Boss çıktı 1 hafta olmadan first kill haberleri gelmeye başladı,heroic modunda da aynısı olmuştu sanırım paragon 1 hafta olmadan kesmişti.

Tamamen haklısız ben ilk çkıktığından beri warcraft oynamış ve yaklaşık 6 yıldır dota hastası biri olarak hikayeyi benimsemiş bi tutkun iken onlar lich king madara etti o lick kingg bu oyunda o karakterden daha gösterişli ve konusu bukadar güzel biri yokki resmen elemanı boss yaptılar ve öldürtüler en azından cata ya kadar kimse kesememeli herkez denemeliydi herkezi 5.8 -6.2k gear yaptın ee niye bosslarıda kolaylaştırdın onuda geçtim sen paket içeriği lich king üzerine olan bi oyunda o karakteri rezil ettin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Alkımm

quote:

Orijinalden alıntı: Sargeist

armory linki isteyenler için hemen vereyim baştan :http://eu.wowarmory.com/character-sheet.xml?r=Auchindoun&cn=Belketre

Tamamen haklısız ben ilk çkıktığından beri warcraft oynamış ve yaklaşık 6 yıldır dota hastası biri olarak hikayeyi benimsemiş bi tutkun iken onlar lich king madara etti o lick kingg bu oyunda o karakterden daha gösterişli ve konusu bukadar güzel biri yokki resmen elemanı boss yaptılar ve öldürtüler en azından cata ya kadar kimse kesememeli herkez denemeliydi herkezi 5.8 -6.2k gear yaptın ee niye bosslarıda kolaylaştırdın onuda geçtim sen paket içeriği lich king üzerine olan bi oyunda o karakteri rezil ettin.

Bu senin görüşün. Bana göre de illidan dan daha iyi hikayesi olan yok. Ne olacak şimdi ?

• vanilla da eşya almak gerçekten zordu. Ben server ın en iyi guild ında oynama şansı bulmuş ve her eşyaya erişmiştim uzun seneler. Fakat bu kadar zor olmasıda diğer insanlar için anlamsızdı..
    Aslında olaya şu açıdan bakmak lazım blizzard ın amacı burda para kazanmak..evet herşey çok kolaylaştı eskiden epic eşya düşünce olay olur yer yerinden oynardı şimdi kimse sallamıyor bile..
    Blizzard vanilladan sonra özellikle Wotlk ile olaya ticari açıdan iyice bakmaya başladı çünkü kazanabiliceği paraları önceden tahmin etti. Önemli olan sadece hardcore oynayanlara hitap etmek değil. Günlük 1-3 saat arası oynayan insanların bile bişeyler alması ve bir şekilde oyuna bağlanması. Zaten hardcore raider lar için hc eşyalar çıkarıldı.
    İnsanlar bu oyuna para veriyolar ve blizzard artık hardcore raider lardan ziyade casual oynayan insanlarada imkan vermesi gerektiğini anladı ki para kazanmak isteyen bir firmanında tam yapması gereken buydu..
    Vanilla zamanı gibi WSG için tek bir yere gitmek, herkezin aynı anda sıraya girmesi, HW için 6 ay hiç nefes almadan oynamak..Bunları yapan zaten kaç kişi vardı..
    Ayrıca WoW unda çok ciddi bir lore u olduğu için herşeyide herşeye uydururlar sonuçta adamlar para için herşeyi yapıyolar..Olması gerekende bu..Bence olaya Blizzard lore u bozdu çok kolay oldu olarak bakmak yerine daha çok oyuncuya nasıl hitap edip bağlayabilirim diye baktığını düşünerek yorum yapılırsa daha anlamlı olur..

• illidan neticede bi karakter harcana bilirdi harcandıda zaten ama Lich king adı üstünde kral bi kral kaybet timi olay bitmiştir.İlidanı da çok severim kendine has bi karizması var ama ikilemde kalmıştı aslında kötü biri değil bazı şeyleri düzelmeye çalışmıştı.Gel gelelim lich king e baştan sona kötü hiç taviz vermedi ve duruş olarak karizması ilidan dan iyi burda karşılaştırma yapmıyorum neticede bi oyun bu belki benmi Lich king sevmemden kaynaklı şuan ki durum.
  • bence oyun taktikler bittikten sonra baydı
    nedir bu taktikler
    oyunda illaki boss taktikleri var onlar duruyor onlara bir lafım yok peki boss a gelene kadar kestiklerimiz, işte sorun burda
    oyunda eskiden heroic bile şimdiki kadar çok yapılmazdı, direk dps seç 10-15 dakka sonra random party hazır sistemi var, eskiden heroic için bile guildde adam yokken milleti ikna etmeye çalışırdın
    esas önemli her sınıfın bir önemi vardı, mage polymore yapardı, hunter trap yapardı, rogue sap yapardı, warlock succubus ile seduce yapardı vs, bu gibi taktikler çok kullanılırdı ve oyuna eğlence katardı, kendini moria madenlerine girmiş yüzük kardeşliği gibi hissederdin, çünkü her sınıfın bir önemi vardı, şimdi dps olarak kim gelmiş kim gitmiş hiç bir önemi yok, insanlar isimlerini bile söylemeye gerek duymuyor artık warlock yukarı mage aşağı vs
    şu an tank gelir aoe tanking yapar, sende aoe yaparsın(dps isen) ve böyle böyle biter zindan, çoğu sınıfta tek tuş aoe tek tuşla ezbere oyun oynamak sıkıyor adamı, bir de aynı heroicleri sürekli yapa yapa bıkıyo insan, raidlerde yani icc hariç anlamsız, mesela voa giriyorsun, içerde 4 boss var 2 sini kesip gidiyosun, kardeşim madem öyle 2 boss koyarlardı oraya 4 değil, ama oyuncular haklı çünkü bir getirisi olmuyor 4 boss u da kesmenin
    sürekli ezbere aynı rotasyonla oynamak, zindan yaparken lore u hissedememek wow un zevkini kaçıran etkenler bence

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.