Şimdi Ara

WoW artık baydı ... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
4.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Eventlar eksik 8k ach var birkaç gün önce bıraktım oynamayı. Şuan cataclysm feast of str ler felan geldi sanırım birde event felan başlayacak onlar da kaçacak artık daha da oynamam. yapacak daha iyi iş yok diyen adam gitsin spor yapsın vücudu şekle girer. oyuna verdiğiniz parayla gidin sinemada film izleyin daha iyi. yok neymiş şu gün şu saat bilgisayar başında olunacak raid var. gelmeyen atılır. ya bi düşünün iş mi bu maaş mı kazanıosun da böyle zorluosun kendini. ben sırf beni başka şeyler düşünmekten alı koyuyor dışarıda çok para harcamamı da engelliyor diye oynuyordum baktım ki zararları paradan vs daha önemli. cataclysm de döneceksiniz diyenlere de şöyle diyim öldürseler oynamam artık. Bırakmak için sebep arıyorsanız da sadece açın blizzcondaki adamları izleyin. o tasarımcıların oynayan kişilere bakışını onlarla alay edişini görünce anlarsınz zaten nasıl bir konumda olduğunuzu.

• Bişey sorucam hazır aklımdayken herlioom lar cata gelicek diye fiyatları artı keşke önceden alsaymışım onu geçtim almak şuan mantıklımı yoksa değilmi almadık diyelim gene pişman olucaz gibi geliyor bana blizzard okadar itemı tak diye silemez neticede bi anlamı olmalı eskiden herlioom back hand feed vardı artık nereye gittiler onlar ilk oynarken 1. paket vardı taki lich king çıkana kadar ara vermiştim o noktada bazı şeyleri kaçırmışım.

Mavi posta okuduğuma göre guild vendor eklenecekmiş ee ozaman lvl 85 veriyor demekki eskileri 80 de kalıcak bunlar 85 kadar desteklicek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alkımm -- 9 Kasım 2010; 20:12:05 >
  • ben tekrar başlamak istiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: `Gonzalez´

ben tekrar başlamak istiyorum

cata ile arkadaş arıyordum baştan başlıcak gel twisting nether eu ally :D
  • Oyunda zorluk kavramı kalmadı.Classic'te ne güzeldi ilk zamanla çok iyi hatırlıyorum epic item alanın peşinden koşuyordu bakmak için.40 kişilik raidler vardı tam strateji isteyen nerde onlar.World pvp vardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akbaba89 -- 10 Kasım 2010; 14:53:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elemriel

@ infernall

Vanilla zamanında da taktik vardı olmaz mı. Nefarian, Twins, BWL 3Drakes, BWL İlk boss vb.. Pozisyon almak çok önemliydi, bossla savaşırken duracağın yer falan bir sürü şey vardı vanillada da ama raidler 40kişilikti. Wotlk'daki gibi sürekli action halinde olmanı gerektiren taktikler yoktu diyebiliriz zaten olsa kaos olurdu raidlerde. Benim vanilla wow oyuncusu olarak yakındığım nokta set dizmenin kolaylığı. Eskiden 40 kişi raide giderdin organizasyonu sendüşün, 10kişilik party grupları olurdu bildiğin 5m gibi mavi item düşüren, ne raidi.. Daha zordu instance yapmak.. 40 kişisin, düşen bir item'ı isteyen class bazında 7-8 kişi var senin item alman ayları bulabilir her zaman da düşmüyor sonuçta.. Mor item gördüğün zaman durup bir bakardın adamın arkasından.. Boss fightlar belki daha monotondu vanillada ama kişinin egosunu tatmin ediyordu item almadaki zorluk.. Benim tek istediğim her çıkan instance'a da LFG yapılmasın yahu, PuG olmasın, suyu çıkmasın.. WoW senaryosunun en bilinen, en öndeki insanı Lich King'in mekanı geliyor oyuna bir bakmışsın LFM,LFG ICC yazılıyor.. Bu mudur ? Patch ile LK geliyor, 10 saat içinde bir bakmışsın World first killer havada uçuşuyor.. Bu mu yani Wotlk paketinin simge instance'ı nın zorluğu ? HC mod var guildler onlara gider PuG çıkartılmaz da diyemiyoruz.. LFM Togc diyen adam kaynıyor ortalık.. Oyunu bu kadar basitleştirmenin manası yoktu, vanilla oyuncusu olarak yakındığım nokta bu. Hele LK puga düşsün bir de, Blizzard rezilliğine rezillik katsın..

Biz pug (golddkp diyim daha doru olur) her cumartesi-pazar 2x 25man yapiyoruz.Iki raidde 10Boss u hc kesiyor ve sind+lk normal kesiyor.Gelecek hafta sind25 hc ye basliycaz vakit kalirsa.Ama oyuncularin hep main charlari light of dawn li.PUg ilede tum bosslar kesiliyor yane merak etme.Ama bu blizz rezilligi deildir oyuncu kalitesi diyelim.Alt charimda nerdeyse full 277 oldu.

• oyunun kolay olması gerekir ve lazımdı. Vanilla casual oyuncular için hiçbirşey vaadetmiyordu kimsede bişey alamıyodu zaten. Herkez shadowmourne la dolaşsın demiyorum ama bu kadarınada gerek yok.

İllaha bir farkınız olsun istiyorsanız heroic eşyaları toplarsınız. Zaten iyi iseniz bu belli olur kötü isenizde. Eşyası iyide olsa bir yerde saçma bir hata yapıp patlak vericektir taktiksel olarak.

Oyunun günde 12 saat başından kalkmayan sabah aksam raid videosu izleyip taktik okuyan değil, akşamları 1-2 günde bir 2-3 saat oynayan insanların bolca zevk alması üzerine kurmaları hem oyuncular için hemde blizzard ın kar politikası için en doğru olandır. zaten bu insanların progress i genel olarak bu patch dede gördüğümüz gibi Saurfang i geçmez. Geçenlerde istisnadır ve genel durumu bozmaz.

Bu araba işine benzer. Çok parası olan mercedes alır ama piyasada mercedes den başka araba yok olan onu alsın demekte doğru bir yaklaşım değil. insanlar bıraktıklarında bile oyunu, döner dönmez kısa sürede eşya almaları gene onları tetikleyen şey. Forumlarda hep açılan "bıraktım haydin görüşürüz" deyipte 2 hafta dönen insanların dönme sebebide bu.

• eski bir wow oyuncusu olarak diyebilceğim bu oyun level 60 Zamanında oyundu. 40 kişi boss kesmeler falan haz verirdi yani o zamanlar pvp falan bile cok heycanlıydı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zenciboy
    eski bir wow oyuncusu olarak diyebilceğim bu oyun level 60 Zamanında oyundu. 40 kişi boss kesmeler falan haz verirdi yani o zamanlar pvp falan bile cok heycanlıydı.

yemin ederim blizzard 2-3 tane classic server açsa büyük bir haz ile kasarım hep içimden keşke açsalar diyorum.. Çünkü wow oydu. Şuan başka bir oyun gibi geliyor bana..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alkımm

quote:

Orijinalden alıntı: `Gonzalez´

ben tekrar başlamak istiyorum

cata ile arkadaş arıyordum baştan başlıcak gel twisting nether eu ally :D

sorun o değil ailem yasakladı . yoksa 5 tane 80 levelim falan var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gelu

Biz pug (golddkp diyim daha doru olur) her cumartesi-pazar 2x 25man yapiyoruz.Iki raidde 10Boss u hc kesiyor ve sind+lk normal kesiyor.Gelecek hafta sind25 hc ye basliycaz vakit kalirsa.Ama oyuncularin hep main charlari light of dawn li.PUg ilede tum bosslar kesiliyor yane merak etme.Ama bu blizz rezilligi deildir oyuncu kalitesi diyelim.Alt charimda nerdeyse full 277 oldu.

bu dediğin pug olmuyor işte. adam zaten tüm herşeyi bilerek geliyo raide

classic zamanından beri oynarım şu anki durumla tek fark ozaman taktikler bu kadar kolay bulunamıyordu bu kadar geniş bir paylaşım yoktu. raidler oyuna direk eklenip daha sonra düzenlemeler yapılıyordu şimdiki gibi beta olayı nadiren uygulanıyordu o yüzden zordu. şimdiki gibi boss mod lar yoktu zamanlamalar için proglama bilgisi olanlar kendi script lerini yazardı naxx 40 zamanı çıktı o timerlar ki doğru düzgün çalışmıyorlardı. şuan oyunu kolaylaştıran en büyük etken boss timerlarıdır. şundan eminim ki o timer lar olmadan çoğu top guild bile bir çok boss u rüyasında ancak keserdi.

classic tüm raidleri gördüm, tbc de nerf öncesi swp de ilk twin kesenlerden biriydim wotlk ta okadar başarım olmadı ama genede icc hariç her raidi bitirdim ( okulsal sebeplerden dolayı) sık sık ara vermek zorunda kaldım peki sıkıldımmı hayır , şuan yeni pc alsam ilk yapacağım iş laptopumdan wowu kopyalamak olur. mmorpg ların en büyük özelliği aynı zamanda sosyal hayata katkıları olmasıdır. bir çok yabancı ile tanıştım yurt dışına çıktığımda onlarla görüştüm gezdim onlar istanbula geldi yardımcı oldum vent te geçen sohbetleri anlatmama bile gerek yok

uzun lafın kısası bu bir oyun ve sizi kontrol etmesine izin veriyorsanız zaten umutsuz vakasınız demektir ve sıkılmanız çok normal

mesele oyunu oynamakta oyunun sizinle oynamasında değil

• Avrupa'da açıldığı ilk gün başladım Wow'a... Şimdi neredeyse 2 senedir oynamıyorum, ama hala aklıma güzel anılar geliyor... Muhabbetler ve birlikte yapılan questler ve köy basmalar. Eskiden, Battlegroundlar yokken, Southshore ve Gadgetzan mezarlığın oradaki 40'ar dan fazla insanın karşılıklı, sanki duello yapar gibi karşı karşıya geçip, bir kıvılcım çıkmasını beklemelerini özledim... Sonra biri koşmaya başlayınca herkes koşardı, sanki " Freedom" diye bağırarak...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fefe

Avrupa'da açıldığı ilk gün başladım Wow'a... Şimdi neredeyse 2 senedir oynamıyorum, ama hala aklıma güzel anılar geliyor... Muhabbetler ve birlikte yapılan questler ve köy basmalar. Eskiden, Battlegroundlar yokken, Southshore ve Gadgetzan mezarlığın oradaki 40'ar dan fazla insanın karşılıklı, sanki duello yapar gibi karşı karşıya geçip, bir kıvılcım çıkmasını beklemelerini özledim... Sonra biri koşmaya başlayınca herkes koşardı, sanki " Freedom" diye bağırarak...

...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ael

vanilla da eşya almak gerçekten zordu. Ben server ın en iyi guild ında oynama şansı bulmuş ve her eşyaya erişmiştim uzun seneler. Fakat bu kadar zor olmasıda diğer insanlar için anlamsızdı..
    Aslında olaya şu açıdan bakmak lazım blizzard ın amacı burda para kazanmak..evet herşey çok kolaylaştı eskiden epic eşya düşünce olay olur yer yerinden oynardı şimdi kimse sallamıyor bile..
    Blizzard vanilladan sonra özellikle Wotlk ile olaya ticari açıdan iyice bakmaya başladı çünkü kazanabiliceği paraları önceden tahmin etti. Önemli olan sadece hardcore oynayanlara hitap etmek değil. Günlük 1-3 saat arası oynayan insanların bile bişeyler alması ve bir şekilde oyuna bağlanması. Zaten hardcore raider lar için hc eşyalar çıkarıldı.
    İnsanlar bu oyuna para veriyolar ve blizzard artık hardcore raider lardan ziyade casual oynayan insanlarada imkan vermesi gerektiğini anladı ki para kazanmak isteyen bir firmanında tam yapması gereken buydu..
    Vanilla zamanı gibi WSG için tek bir yere gitmek, herkezin aynı anda sıraya girmesi, HW için 6 ay hiç nefes almadan oynamak..Bunları yapan zaten kaç kişi vardı..
    Ayrıca WoW unda çok ciddi bir lore u olduğu için herşeyide herşeye uydururlar sonuçta adamlar para için herşeyi yapıyolar..Olması gerekende bu..Bence olaya Blizzard lore u bozdu çok kolay oldu olarak bakmak yerine daha çok oyuncuya nasıl hitap edip bağlayabilirim diye baktığını düşünerek yorum yapılırsa daha anlamlı olur..

Seninle karşılıklı oturup bu mevzuyu tartışsak tez falan oluştururuz kesin Benim düşüncelerimin çoğunu yazmışsın.

• Olayın Classic serverle filan alakası yok arkadaşlar.

Emin olun wowa hiç ek paket gelmemiş olsaydı şimdi wow oynamazdınız.

Bence Blizzardın yaptığı en büyük hata oyunu git gide kolaylaştırması... Kolay olunca sarmaması yada bıkmasıda çok kolay oluyor.

Bu gidişle Catadan sonra bir ek paket daha çıkarsa raidleri 5 kişi Hcleride Soloya düşürcekler. Hani demek istediğim Epic diyoruz hiç bir değeri yok herhangi bir epic item almak böyle kolay olmamlı.

Eskiden Bir Bloodfang seti giymiş roga gıptayla bakardık şimdi ? 10 yaşında çocuk son tieri giyiyo. Bence insanların çabuk bıkmasındaki ana neden bu.

Gel gelelim lvl kasmaya.. Eskiden bi zevkliydi lvl kasmak ne bilim mageden yemek alır kastığımız sürece onları harcardık vs. şimdi ne oldu? Yemek yemeye su içmeye gerek yok. Warlock salsın lvl10da felhunteri kessin herşeyi.

Addonlarda koyuyo blizz zaten bide Bot addonu koysun biz hiç uğraşmayalım madem bu kadar kolay yapıyorsa.

Ha bu arada hiç ICCgirmemiş görmemiş birini herhangi random bi normal ICC raidine sokun Bossmod addonu yüklü olsun ve onları takip etsin emin olun 1-2 boss haricinde hiç sırıtmaz. Sanki aylardır biliyomuş gibi rahat bir şekilde bosslar kesilir. Demek istediğim oyun o kadar basitleşti.

Blizzard Casuallar için oyunu kolaylaştırdı ama o kadar abarttıki artık Casualler bile oyundan zevk almıyor malesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reahax -- 16 Kasım 2010; 13:05:37 >

• HC giriyosun mesela güya HEROIC , yahu ben dk yım mesela bikaç aoe sallıyorum arkamdan magede sallıyo bütün bir grup öldü.. Yani tank agro kaçırıyor ama farketmiyor çünkü moblar zaten geride duran dps grubuna ulaşana birkaç saniye içinde kadar ölmüş oluyor bu derece komedi bir durum

Eskiden CC vardı, zindana girince strateji uygulanırdı herkesin görevleri vardı, hunter tuzak kurardı rogue sap mage sheep yapardı.. Şu anda hc zindanda bile tankla healerın bile görevleri yok gibi..

lvl kasmaya gelelim ordada çok haklısın, lvl 32 paladinimle mesela dalıyorum moblara, aynı anda 3-4 tane lvl 35 mobu çatır çatır kesiyorum.. Heirloomlar vs.

Yani anlayacağınız oyun balon gibi oldu iyice.. Hiçbir şeyin değeri yok ne lvl 80 olmanın nede epiclerin nede title ların. Böyle olunca oyunda bir amaçta kalmıyor zaten.

Ha siz hc zindana raide girip tavuk keser gibi hiç heyecanlanmadan hiç strateji uygulamadan boss kesip epic almayı seviyorsanız tam siz göre oldu oyun size başarılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: JakX

HC giriyosun mesela güya HEROIC , yahu ben dk yım mesela bikaç aoe sallıyorum arkamdan magede sallıyo bütün bir grup öldü.. Yani tank agro kaçırıyor ama farketmiyor çünkü moblar zaten geride duran dps grubuna ulaşana birkaç saniye içinde kadar ölmüş oluyor bu derece komedi bir durum

Eskiden CC vardı, zindana girince strateji uygulanırdı herkesin görevleri vardı, hunter tuzak kurardı rogue sap mage sheep yapardı.. Şu anda hc zindanda bile tankla healerın bile görevleri yok gibi..

lvl kasmaya gelelim ordada çok haklısın, lvl 32 paladinimle mesela dalıyorum moblara, aynı anda 3-4 tane lvl 35 mobu çatır çatır kesiyorum.. Heirloomlar vs.

Yani anlayacağınız oyun balon gibi oldu iyice.. Hiçbir şeyin değeri yok ne lvl 80 olmanın nede epiclerin nede title ların. Böyle olunca oyunda bir amaçta kalmıyor zaten.

Ha siz hc zindana raide girip tavuk keser gibi hiç heyecanlanmadan hiç strateji uygulamadan boss kesip epic almayı seviyorsanız tam siz göre oldu oyun size başarılar.

HClerin halini çok iyi anlattın kardeşim. Hatta bir HC yapmıştık 4 DPS 1 healer. 30-35k Hpli DPS war bi grup mobun arasına girer Ben daha 2.fireballı atamadan grup ölür.

Ya bossların ömrüne ne demeli 9snden başlayıp 20snyeyi geçmiyor eğer özel bir şeyi yoksa.

Ya HCye giriyorum resmen yarı uykulu halle dps yada tanlık yapıyorum Kafa arada gidiyor uykudan kaldırıyorum moblar ölmüş felan.

şaka bir yana.. Umarım Catada blizz bu çok kolaylık hatasından vazgeçer ne diyeyim. Gerçi söylentilere göre zor olucakmış felanda 2patchlede kolaylıştırıyolar onlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reahax -- 16 Kasım 2010; 23:30:55 >

• Betadan gördüğüm biraz adam olmuş HC ler. :)

Ama yine son tierler gelince kolay sopalanırlar heralde.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.