Şimdi Ara

WoW'da Roleplay yapanların toplandığı köşe

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, foruma henüz bugün kaydoldum ve World of Warcraft oynayan nüfusun epey fazla olduğunu gördüm. Yine de daha çok PvE ve PvP ile uğraşılıyor gibi, RP yapan göremedim pek. Ben de merak edip sormak istedim.

Şu sıralar argent dawn realm'inde Blinnes Brotherhood adında bir RP guild'ini yönetiyorum. Yaklaşık 10 kişiyiz, az sayıda olsak da her hafta sık sık event düzenliyor ve oldukça aktif bir şekilde RP yapıyoruz. Bu forumda da roleplay işine gönül vermiş, roleplay'e başlamak isteyen ya da zamanında roleplay yapmış kişiler varsa onları daha yakından tanımak isterim ^^ Beni oyunda Trooga nickiyle bulabilirsiniz. Peki siz hangi realmde oynuyorsunuz, karakter adınız ne? Bulunduğunuz bir RP guild'i var mı?

RP ile ilgili sorularınız varsa onları da seve seve cevaplayabilirim.

Sevgiler, saygılar...

Doğa.

• Öncelikle foruma hoşgeldin diyerek lafa giriyim Doğa. Müteakiben sorum var tabi :D RP'nin tam olarak ne olduğunu, nasıl RP yapıldığını açıklayabilir misin? Teşekkürler..
  • Hoşbulduk ^^ RP'yi nasıl açıklayabilirim ki? En iyisi bizim guild'in websitesinden copy-paste yapayım direk :)

Role-play(ya da kısaca RP) adı üstünde rol yapma oyunudur. Belli bir fantastik evrende(bizim durumumuzda bu warcraft evreni oluyor) mümkün olan herhangi bir hayali karaktere bürünür ve o karakteri oyun içinde yaşayarak beklenmedik fantastik maceralara atılırsınız. Bir nevi sizin yazıp yönettiğiniz bir tiyatrodur. Neler yapabileceğiniz sadece hayal gücünüzle sınırlıdır. Sarhoş bir cüce, bir goblin mucidi ya da Varian Wrynn için savaşan sadık bir asker olabilirsiniz. İlla ki savaşçı olmak da zorunda değilsiniz, katedralde çalışan bir sıhhiyeci ya da sıradan bir terzi bile olabilirsiniz. Varınızı yoğunuzu toplayıp Azeroth'u keşfe çıkabilir, Stormwind sokaklarında altın dilenebilir, Ironforge'da kütüphane görevlisi olabilir ya da ölüp bir hayalet olarak halka problem çıkarabilirsiniz. Kısaca oyuncu ve senarist sensin, yönetmen ise bütün dünya.

WoW'da RP yapmak ise bambaşka birşeydir. Zaten dünya ve lore buna elverişli olduğu için yapmanız gereken tek şey nasıl bir karakter açtıysanız onun ağzıyla konuşmak ve davranmaktır. Bu giderek daha zevkli bir hal alır, ilk hafta içinde bu dünyanın sizi içine çektiğini farkedersiniz. Daha sonraki haftalarda ciddi bağımlılık yapar, 1 yıldan ileriki zamanlarda artık karakterinize bürünürsünüz. Arkadaşlarınıza "What's on yer mind?" ya da "Time is money friend!" diye konuşmaya başlarsınız

Buradaki önemli nokta, PvE ve PvP nasıl öğreniliyorsa, RP yapmak da oynaya oynaya öğrenilir. Her karakterin ve class'ın farklı bir rp yapma şekli vardır. Buradaki en çekici noktaysa şu; sadece oyundaki classlar ile yetinmek zorunda değilsiniz. Irk olarak bir Jungle Troll, class olarak bir Shadow Hunter olabilirsiniz vs vs.

Daha fazla açıklama istersen sana pmden link yollayabilirim. Burada harici linkin yasak olup olmadığını bilmiyorum henüz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogabeey -- 10 Aralık 2011; 12:54:35 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.