Şimdi Ara

WoW 'dan sıkılsam da oynamayı bırakamıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    - iyi kötü, birçok kez ara versem de WotLk (Ulduar patch'den) beridir wow oyuncusuyum.
    öncesinde private dönemim de var.
    ne kadar oyundan vazgeçmek istesem de, 3-4 ay ara versem bile yine oyuna dönmekten kendimi geri alamıyorum.
    hiçbir zaman hard-core oyuncu olmadım.
    casual takılsam da zevkli zaman geçirdim oyunda.
    arkadaşlarla oynayınca çok daha güzel oluyor WoW.
    - her neyse; wow bırakıp birçok oyun denedim. HotS (blizzard moba oyunu) oynadım uzun süre.
    ama gelin görünki WoW'dan ne kadar bıksam, sıkılsam, hep aynı şeyler desem de dönüp dolaşıp wow'a geliyorum.
    başka hiçbir MMO zaten wow yerini tutamaz bence.
    - blizzard şu wow'u kapatsa da kurtulsak diyorum :)
    keşke starcraft evreni tabanlı yeni bir MMO yapsa.

• Öğrenciyken iyiydi, bir ömür oynarım diyordum.
    Öğrencilik bitince işler değişti. Şimdi eve kendimi atma derdindeyim. Arada bir Battlefield falan oynadığım oluyor. Onun dışında sanırım oynadığım bir şey yok. Steamdeki mobil oyun misali birkaç liralık oyunlarla arada vakit geçiriyorum bazen.
    Wow'a girip dailydir, şudur budur uğraşmaya kafa beyin kalmıyor. Habire geri kalmaya başlıyorsun sonra tadı kaçıyor.
    İnsan çalışırken zaten yoruluyor. Eve gelip bide 3-4 saatini kitliyorsun wow'a. Sabah kalktığında mal gibi oluyorsun. E hadi az vakit harcayayım raid'e girmeyeyeyim tek takılayım filan dersen bu seferde oyunun pek keyfi olmuyor. Birde üstüne bizim para birimimizle 50-60 lira bayılıyorsun. Sonra oyunu bırakıyorsun. İnternette bişiler okuyup video izleyip gaza geliyorsun. Sonra tekrar başlıyorsun ve aynı döngü devam ediyor
  • Beni çok baydı, token çıktığından bu yana oyuna para da vermemiştim en son girdiğimde sırf bırakmak için tüm goldumu erittim. Akabinde dayanamadım game time alıp 2 ay daha oynadım, bu son raidde yine ara verdim.
    Time'a para verip gireyim diyorum sonra aynı paraya direkt bir oyun alıp bitirmek aklıma geliyor ki öyle yapıyorum origin access ile direkt oyun kütüphanesi bile alabiliyorsunuz yani. Sırf ona ayıracağınız zaman bile bu oyuna bakmamak için bir neden.
    Yani daha öncesinde kendimi wow ile sınırlandırmışım sanırım, şuan relaxım.
    Yeni paketten ümidim yok, bildiğin balon hatta oyun tarihinin en kötü paketi geliyor bana göre.
    Classic gelince onu deneyeceğim, sararsa devam edeceğim yoksa wow ile zamanımı öldürmek istemiyorum.
    Eskiye nazaran çok rahat bir şekilde wow oynamadan da bilgisayarımda online kalabiliyorum.
    Blizzard'ın da artık adam akıllı oyun çıkaracağını sanmıyorum, warcraft 4 ü çıkarmaya cüret edemezler yüzlerine gözlerine bulaştırma düşüncesi bile yeter.
    sc online oyunu fikri ilgi çekici değil, aynı başarıyı gösteremezler.
    blizzard oyun çıkarırken pazar payına bakıyor. örneğin hots pastadan pay kapmak için çıkarıldı (beğenirsiniz beğenmezsiniz ama amaç bu)
    --------
    fps-mmo karışımı yeni bir bakış açısıysa bir oyun türü yapacaklarsa anca o tutar. diğerleri başarısız oluyor. buna en iyi örnek hearthstone bu türü ilk kendileri çıkardılar şimdi hiç bişi yapmasalar dahi popüler bir oyun.

• Öğrenciyken iyiydi, bir ömür oynarım diyordum.
    Öğrencilik bitince işler değişti. Şimdi eve kendimi atma derdindeyim. Arada bir Battlefield falan oynadığım oluyor. Onun dışında sanırım oynadığım bir şey yok. Steamdeki mobil oyun misali birkaç liralık oyunlarla arada vakit geçiriyorum bazen.
    Wow'a girip dailydir, şudur budur uğraşmaya kafa beyin kalmıyor. Habire geri kalmaya başlıyorsun sonra tadı kaçıyor.
  • İnsan çalışırken zaten yoruluyor. Eve gelip bide 3-4 saatini kitliyorsun wow'a. Sabah kalktığında mal gibi oluyorsun. E hadi az vakit harcayayım raid'e girmeyeyeyim tek takılayım filan dersen bu seferde oyunun pek keyfi olmuyor. Birde üstüne bizim para birimimizle 50-60 lira bayılıyorsun. Sonra oyunu bırakıyorsun. İnternette bişiler okuyup video izleyip gaza geliyorsun. Sonra tekrar başlıyorsun ve aynı döngü devam ediyor
  • Genelde casual oyuncuların yaşadığı durum. Özellikle content sonrası az giren, mythic raid yapmayan arkadaş çevremden duyarım. Bunun sebebi hype’ı kaybetmek ve yaptığın contentin bir hedefi olmaması.

Örneğin ben m+’a girerken upgrade’i alıp önümüzdeki mythic raid bossunu kesmeyi hedefliyorum.(bu hafta m. kin’garoth deniyoruz ve eksiklerim var hala) Raid yapmayan casual oyuncunun böyle bir arzusu olmadığı için m+’ı sadece keyif için yapıyor. Aslında güzel bir takımın varsa sadece mythic+ yaparak vakit geçirenler var. Günde 10 saat +20 pushlayan streamerları görebilirsiniz.

Diğer sebep legendary doygunluğu. Geçen sene çoğumuzun hergün düşürmeye uğraştığı legendary’ler vardı. Drop rateleri baya düşüktü o zamanlar. Gene de bizi emmissary yapmaya, m+ spamlamaya hırslandırırdı. Şuan ise maksimum 2 hafta, uğraşırsan haftada bir legendary düşüyor ve zaten BiS legendarylerimizi artık düşürdük. Bunun çözümü alt kasmak olabilir. Tabii ne denli hevesli olduğunuza bağlı.

Onun dışında iş, zaman bulamama vs. gibi bahanelere girmemek lazım. Bu oyunu oynayan herkes birşeylerden feragat ediyor. Eskiden de böyleydi şimdi de. Eminim şuan soğuyup bırakanların yarısından fazlası BfA çıktığında burada olacaklar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• wow bırakılmaz ara verilir
  • wow u bırakmak ne oynamak istediğine bağlı! yani MMO arıyorsan piyasa da değişik oyunlar var ama warcraft ismi ile yan yana bile gelemezler. ben de zamanın da wow killer olarak çıkan tüm MMO ları denedim . hiç biri yanından geçemiyordu. belki biraz age of conan lore olarak cezbediciydi, değişik combolar ve fatality olayı falan bir süre baya bir oyuncu çekmişti ama o dönem için çok yüksek sistem gereksinimleri ve oyunun beta düzeyin de piyasaya sürülmüş olması diğer wow killer lar gibi tarihin tozlu raflarına gömülmesine sebep oldu. kısacası MMO olarak halen daha wow un eline su dökecek oyun yok. dolayısı ile mmo konusunda wow dan daha bir alternatifin olmadıgı için bir çok oyuncu bırakıp tekrar başlıyor.

Ha ben single player takılıcam diyorsan bence bırakırsın niye bırakmayasın ? piyasa da tonla oyun var. güzel yapımlar var. mesela benim bir arkadaşım PS4 alarak bıraktı. zaten benim yaş grubum genelde evli barklı çocuklu adamlar oldugu için fazla vakit bulamıyorsun. oyun bagımlılıgı varsa da ps4 gayet güzel bıraktırıyor. zaten işten sonra oynayacagın en fazla 4 saat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kvo35 -- 21 Aralık 2017; 20:11:6 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.