Şimdi Ara

Wow öldü mü? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
2.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben oyuna 1 ay once basladım daha bedava surem bitmedi ve bir paladin actım tum class ozelliklerini bularak bana yakın geldigi icin ama suan okuduklarımdan sonra sanki uzerime alındım 30 level oldu paladinim bu kadar pala varken nasıl dglerde yer bulucam diye dusunur oldum peki ben simdi napıcam yeni bir char daha mı acıcam ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Freaky51

ben oyuna 1 ay once basladım daha bedava surem bitmedi ve bir paladin actım tum class ozelliklerini bularak bana yakın geldigi icin ama suan okuduklarımdan sonra sanki uzerime alındım 30 level oldu paladinim bu kadar pala varken nasıl dglerde yer bulucam diye dusunur oldum peki ben simdi napıcam yeni bir char daha mı acıcam ?

Valla o kadar imba bir class ki en fazla nüfus paladinde bile olsa dg na yer bulabilirsin.Hatta buff gerekliliğini saymassak full paladin raid/dungeoon bile yapılabilir çünkü her rolü oynar paladin rahatlıkla.

Tank/Healer olursun yer sıkıntısı çekmessin.

• Sorunum o digil ben ileriyi dusunerek raidlerde bulamamaktan korkuyorum ortalık paladin kaynıyorsa nasıl yeni bir 80 olarak yer bulabilirimki bide su yonden bakılmalı nufusu cok olan bir class olmak baskalarıyla surekli bir yarıs halinde olmayı gerektiriyor.
  • quote:

Sorunum o digil ben ileriyi dusunerek raidlerde bulamamaktan korkuyorum ortalık paladin kaynıyorsa nasıl yeni bir 80 olarak yer bulabilirimki bide su yonden bakılmalı nufusu cok olan bir class olmak baskalarıyla surekli bir yarıs halinde olmayı gerektiriyor.

Yav yanlış anlamışsın kardeş sen.Evet paladin yoğunluğu çok olan bir raidde item alabilmen zor olabilir AMA burda yer bulmak %95 class a değil rolüne bakar.
    3 rol vardır dungeon/raidlerde healer/tank/dps bu 3 rolden yeteri kadar alınır ve girilir.Bazen buff lar için class çeşitliliği istenebilir.Ama paladin her 3 rolü oynadığı için yine de backpackinde setler durduğu sürece 3 rolü de oynayabilirsin.

Yani ana şehirlerden birinde her talent ağacı için set dizdiysen az çok seviyene göre LFM diyen herhangi bir raid e herhangi bir rolle girebilirsin.

O yüzden bir hunter/rogue/mage/warlock gibi pure dps classlar bir paladin veya druidden çoook daha zor yer bulur.(Özel dungeonlar hariç)Özel dungeonlar dediğimde kalmadı eski raidlerdi onlar herkesin rolünü dikkatli yapması gerektiği çeşitli cc lerin gerektiği o yüzden paladin le her türlü rahat dungeon/raid bulursun.

• Yok sizde beni yanlış anladınız

Oyunu biliyorum genel olarak genede sagolun acıklamalarınız icin benim dedigim simdi gs si 3000 olan pala mı 6200 olan pala mı alınır yani pala cok bulundugu icin bizi dg/raid lere alırken classımızdaki digerleri ile cok karsılastırıyorlar buda palaların dg/raid bulmasını zorlastırıyo anlamında konusmustum
  • quote:

Yok sizde beni yanlış anladınız

Oyunu biliyorum genel olarak genede sagolun acıklamalarınız icin benim dedigim simdi gs si 3000 olan pala mı 6200 olan pala mı alınır yani pala cok bulundugu icin bizi dg/raid lere alırken classımızdaki digerleri ile cok karsılastırıyorlar buda palaların dg/raid bulmasını zorlastırıyo anlamında konusmustum

Birazdan yazacaklarım sadece pala için değil, tüm classlar için geçerli; GS6200 olan pala tabii ki alınır. Kimse kimseye boost yapmak istemez. Çok yakın ve sağlam bir arkadaş çevren yoksa kimse seni 3k gearscoredan yukarı çıkarmak için sırtında taşımaz. Artık bazı uyanıklar 4-4,5k gearscore ile raid kurmaya başlıyor, senin gsni beğenmiyor. Resmen booster arıyor kendine, adam alıyor 9 tane 6k gearscorelu adamı raide gidiyor icc-voa artık neresiyse. Düşecek itemlerden daha iyisine sahip olduğu için herkes, itemler de buna kalıyor.

• Wow can çekişiyo bence. Ben bırakalı bir ay oldu. 80 rogum vardı 6k gs. satmak için 2 ay uğraştım.Can çekişme meselesine gelince pvpsi berbat
    ve pve çok sınırlı.Sonra item kasması gold kasması çok kolay.leveling kolay. ben 150k gold kasmışımdır. 43k goldla satmıştım hesabı.
    onun dışında Yaptığımız tek şey dalaranda bekleyip onun bunun gs una bakıp inspectlemek. Sonra haydi icc10 icc25. topla. topladın 4 saat raid yap. Tam item beklediğin bossa gelsin uyuzun biri raidi terketsin.İcc de fazla ilerleyemedim ama öyle bir istek yoktu artık baymıştı.Paladin üstünlüğü de canıma tak etmişti. Bıraktıktan sonra aradım biraz ama başka oyuna yöneldim ve hiç aramıyorum
    Kimse kimseden item olarak üstün olamıyor. yani sen uğrşıp güzel bir item aldın çoğunda yok diyemiyorsun. bu da icc25 ilk 4 bossun aşırı kolay olmasından ve güzel droplarından kaynaklanıyo.Sınıflar arası da tam tersine büyük dengesizlik var hem pve hem pvp de.Healer ve casterların manası hiç azalmıyo.her sınıf bazılarına üstün bazılarına zayıf.
    Oyunu kurtaran tek şey atmosfer. ÇOk sarıyo insanı.Özellikle warcrafttan itibaren oynayanlar için.
    bence Cata çok güzel olacak. çok umutluyum devam edenler adına.Hayata döndürecek gibi wowu.Umarım artık oyuncular sınıfla değil kabiliyet ve gearla üstünlük kurarlar.Gear elde etmek çok zorlaşır.

• Eskilerden yazan arkadaşlar bana göre doğru yazmışlar... WoW artık basitleşiyor bu yüzden monoton hal alıyor. Bu yüzden ölüyor.
    @druen
    Arkadaşımın dediği gibi: eski tadı kactı wow un. o mistik havası, normal instanlarda bile taktiklere cok dikkat etmek, en iyi tankları bile zorlayan bosslar.. eskiden(lvl60) her instance zor idi. suan en dandik tank bile topluyo addleri topluca tanklıyo aoe yapılarak kesiliyor. instancelarda boss haric herkes aoe yapıyor. cok cok sacma.. eskiden biri sheep biri sap , 1 i trap.. tek tek emek verilirdi.
  • Beyler konuya biraz geniş açıdan bakın. Sadece raid veya instance olayından değil. Tanıdığım GM arkadaşlar, Cataclysm'de tekrar bir Vanilla havası(max 60lwl zamanları) tutturacaklarını ısrarla söylüyorlar. Hemen bırakmadan denemenizde yarar var diye düşünüyorum
  • Wow,oyuncularının yaş ortalaması kınaytınkine yaklaştığı gün burada bunları tartışacak kadar "düşünen" insanlar oyunu bırakacaklardır ki bu hiç uzak bir zaman değil.. Sahiden bilen var mı oyuncuların yaş ortalamasını WOW daki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hunter777

quote:

ben oyuna 1 ay once basladım daha bedava surem bitmedi ve bir paladin actım tum class ozelliklerini bularak bana yakın geldigi icin ama suan okuduklarımdan sonra sanki uzerime alındım 30 level oldu paladinim bu kadar pala varken nasıl dglerde yer bulucam diye dusunur oldum peki ben simdi napıcam yeni bir char daha mı acıcam ?

Valla o kadar imba bir class ki en fazla nüfus paladinde bile olsa dg na yer bulabilirsin.Hatta buff gerekliliğini saymassak full paladin raid/dungeoon bile yapılabilir çünkü her rolü oynar paladin rahatlıkla.

Kardeşim sen hiç paladinin dps sinin ne kadar ezik olduğunu gördün mü?

Geçen gün shadowmourne ve full heroic t10 seti olan paladan daha çok dps yaptım adam 6700 gs ben 5700 ve onu geçtim çok rahatlıkla.DPS çok yakındı birbirine bi ben 8 k oldum bi o 8.5 k oldu sonra 9 k ...ama damage done da aramızda bayağı bir fark vardı ben önde gidiyordum demonology warlock ile.Vesselam demonology warlock en iyi dps de değildir zaten kim olsa paladinden daha iyi dps yapar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Failimechul

Wow,oyuncularının yaş ortalaması kınaytınkine yaklaştığı gün burada bunları tartışacak kadar "düşünen" insanlar oyunu bırakacaklardır ki bu hiç uzak bir zaman değil.. Sahiden bilen var mı oyuncuların yaş ortalamasını WOW daki?

14
  • quote:

Orijinalden alıntı: light in th dark

Wow can çekişiyo bence. Ben bırakalı bir ay oldu. 80 rogum vardı 6k gs. satmak için 2 ay uğraştım.Can çekişme meselesine gelince pvpsi berbat
    ve pve çok sınırlı.Sonra item kasması gold kasması çok kolay.leveling kolay. ben 150k gold kasmışımdır. 43k goldla satmıştım hesabı.
    onun dışında Yaptığımız tek şey dalaranda bekleyip onun bunun gs una bakıp inspectlemek. Sonra haydi icc10 icc25. topla. topladın 4 saat raid yap. Tam item beklediğin bossa gelsin uyuzun biri raidi terketsin.İcc de fazla ilerleyemedim ama öyle bir istek yoktu artık baymıştı.Paladin üstünlüğü de canıma tak etmişti. Bıraktıktan sonra aradım biraz ama başka oyuna yöneldim ve hiç aramıyorum
    Kimse kimseden item olarak üstün olamıyor. yani sen uğrşıp güzel bir item aldın çoğunda yok diyemiyorsun. bu da icc25 ilk 4 bossun aşırı kolay olmasından ve güzel droplarından kaynaklanıyo.Sınıflar arası da tam tersine büyük dengesizlik var hem pve hem pvp de.Healer ve casterların manası hiç azalmıyo.her sınıf bazılarına üstün bazılarına zayıf.
    Oyunu kurtaran tek şey atmosfer. ÇOk sarıyo insanı.Özellikle warcrafttan itibaren oynayanlar için.
    bence Cata çok güzel olacak. çok umutluyum devam edenler adına.Hayata döndürecek gibi wowu.Umarım artık oyuncular sınıfla değil kabiliyet ve gearla üstünlük kurarlar.Gear elde etmek çok zorlaşır.

Rogue biraz zordur ya pure dps classı olduğu için sıkabilir mesela warrior açabilirsin şu paladinlerin inadına.İnanır mısın sırf paladinler yüzünden gittim warrior açtım prot PVP oynuyorum çok değişik bi stil.Canın azalmadan kesiyorsun yani.Cataclysm de daha iyi olucak anlaşılan.

• quote:

Orijinalden alıntı: cracksiz Bilgisayar

quote:

Orijinalden alıntı: Hunter777

quote:

Kardeşim sen hiç paladinin dps sinin ne kadar ezik olduğunu gördün mü?

Geçen gün shadowmourne ve full heroic t10 seti olan paladan daha çok dps yaptım adam 6700 gs ben 5700 ve onu geçtim çok rahatlıkla.DPS çok yakındı birbirine bi ben 8 k oldum bi o 8.5 k oldu sonra 9 k ...ama damage done da aramızda bayağı bir fark vardı ben önde gidiyordum demonology warlock ile.Vesselam demonology warlock en iyi dps de değildir zaten kim olsa paladinden daha iyi dps yapar.

Abartma paladin hiç bir zman o kadar düşmemiştir o arkadaşın armory sini çok merak ettim. Kişisel bir şey olabilir. Sonuçta bu her paladinin kötü olduğu anlamına gelmez ki.

quote:

Yok sizde beni yanlış anladınız

6k gs si olan herhangi bir class ı 3k lık paladine tercih ederler zaten.Yani sen olaya paladin olarak bakma. Dps-healer-tank olarak bak.

• Rogue ile paladin arasındayım acıkcası catada paladinin ozellikleri dusurulucek sonucta rogue nolcak bilmiyorum ama yardımcı olabilirmisiniz ?
  • Paladin öldü arkadaşlar yeter artık vurmayın.

Paladinin hiçbir işe yaramadığı gibi birkaç cümle gördüm ayrıca nasıl bir saçmalıktır bu? Bkz imza.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkest earth -- 30 Eylül 2010; 19:53:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Failimechul

Wow,oyuncularının yaş ortalaması kınaytınkine yaklaştığı gün burada bunları tartışacak kadar "düşünen" insanlar oyunu bırakacaklardır ki bu hiç uzak bir zaman değil.. Sahiden bilen var mı oyuncuların yaş ortalamasını WOW daki?

yas ortalaması degisir elbet, parasını odeyebilen herkez oynuyor. lakin knightonline ı bilgisayarı interneti olan , yası 10 olan dahi oynuyordu. ingilizce bilmesine gerek yoktu.

wow biraz daha üst seviyeye hitap ediyor. ben 6 yıldır wow oynayan biri olarak liseli yaslarda cok oyuncu ile tanısmadım. wow da genelde 20ustu insanlar var. medyatik tvlerde gordugumuz birkac ünlü ile bile tanıstım (isim veremem). enaz 10-15 doktor tanıyorum. aksam saat 8e cafeye yetismeye calısan 45 yasındaki göbekli avukat , gemi işletmeci abilerimi biliyorum. oyunu bizden ogrendiklerinden cafeye geliyorlardı. hatta para ile badge farmlatanlar bile vardı :)

son 1 sene icinde liseli 1-2 kisi hatırlıyorum. yas ortalamamız genelde 25-28 civarı olmakla birlikte , abi dedigimiz 40 üstü cok kisi vardı. guildin agır abileri ve bazılarının eşleri ile oynuyorduk. hatta karıkoca gm olan bir guildde bile oynadım. hatta birdefasında vente girdigimde dogu sivesi ile konusan bir abimizi duyunca ben biri taklit yapıyor sanmıstım ama konusması aynı tvlerdeki komedi sanatcıları gibiydi, cok espirili ve ingilizceyi tamamen türkce okuyan abimiz simdi serverdaki en sevilen tanklar arasında :)

wow da seviye bircok oyuna gore iyi durumda. wow bu popüleritesi ile uzun sure yeni patchler devam eder. milyonların akıttıgı parayı blizzard kesmek istemez. taaki artık sayı azalmaya baslayınca yenisini yapar.

ha buarada biraz alakasız olabilir ama wow un filmi yapılıyor. eger wow bitecek olsa filmi sonunda yapmanın cok anlamı olmaz. ama sona yakın oyunu canlandırma amaclı olabilir. dünya tarihinde gise rekoru nasıl kırılır blizzard onu göstermek icin bekliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi druen -- 1 Ekim 2010; 11:21:59 >

• Cata bu oyunun sonu olacak gibime geliyor.
    Tbc den sonra oyunun orjinalliği bozuldu sanki.
    Irklar için classların seçilenibilirliği arttırıldığından o ırk çekiciliğini kaybetti gibi
    Tabi bunlar benim düşüncelerim,sizin düşüncelerinize ne kadar uyar bilmiyorum ama benim için wow çekiciliğini kaybetmeye başladı.
    Yaş soruyorum karşımdaki 11 diyor nasıl iştir anlamadım .s :D
  • geberdi
  • Ya arkadaşlar bu paladin hakkında yazılanları görünce bişeyler yazmadan kendimi alamadım.Ben WoW'a 22 ocak 2006 da başlamışım, tabiki şu güne kadar kesintisiz oynamadım, bazen aralara bazı boşluklar koydum,
    mesela 6 aydır oynamıyordum, şimdi tekrar account umu açtım.

Diyeceğim şudur ki, benim WoW daki ilk karakterim paladin di. Paladinleri de çok severim, Diablo 2 de çok oynamışlığım vardır.Ayrıca hem ağır zırh giyip hemde büyü yapabiliyor olmaları beni hep cezbetmiştir.O yüzden
    WoW da da hiç düşünmeden Paladin açtım.

Zaman geçti, lvl 60 olundu, 5man 10man dungeonlar yapıldı, 40man raidlere girildi.

O zamanlar paladinler WoW'un alay konusuydu, paladinlere hep "gay" muhabbeti yapılırdı , yok "elbise giyer paladinler", yok "bubble+hs mi yapıcan", healbot/buffbot oluşları, hiçbişeyi solo edememeleri vs.vs.

Raidlerde prot paladinmiş , hatta raid i bırakın instance larda bile prot tank diye bi kavram yoktu. Raidlerde Ret paladin diye bişey alınmazdı.Neyse ...

Ayrıca çabucak biten bufflar, bütün raide ayrı buff yapmalar, herkesin başka bir buff istemesi, sadece single target heal ların olması, düzgün bi healing shield olmaması, bunlardan daha bahsedebilirim .. uzar gider.

Yani sonuçta paladin sadece raidlerde arkada durup flash of light spamliyen, support healer gibi bişeydi ... şimdiki gibi AoE healler falan yoktu.

TBC den önce işler değişmeye başladı, yeni talent specler geldi, ve oda ne Ret paladin OP olmuştu... herkesi pataklıyodu paladin.

Herkes ama herkes ağlamaya baladı "oha paladin OP oldu , bu neee, ..." falan diye, sonuçta blizzard hayvan gibi bir nerf getirdi ve ret paladin normale döndü.

Bu arada Prot paladinler için baya kullanılabilir bi spec oldu.Instance larda , raidlerde main tank bile oldular.

İşte ben TBC çıktıktan birkaç ay sonra paladin oynamayı bıraktım, bu arada hep holy olarak oynamıştım. (bazen pvp yapmak için ret oluyordum).

Şimdi ise oyunun en OP class ı yine paladin oldu. Herhalde WoW tarihinde üzerinde bu kadar oynama yapılan ve değişim geçiren başka bi class yoktur.

Bunları sizinle paylaşayım dedim

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.