Şimdi Ara

Wow'u Ultrada kasmayacak pc (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaşlar tutturmuşsunuz sabit 60fps gidiyorsunuz. Sabit 60fps olmayınca oynanmıyor mu bu oyun. Oyunun oynanabilir minimum fps değeri 30 diye biliyorum. Yani siz sabit 40-45 fps yakaladıktan sonra rahat rahat oynarsınız... Hedefiniz 60 olmasın. Zaten optimizasyonda sakatlıklar var. Aynı sistemde biri 50 fps alırken biri 30 alıyorum diyor. O yüzden sadece wow için toplanacak ise bir sistem, çok abartmayınız. Hoş bu saatten sonra yeni çıkacak bir oyuna heves ettiğinizde ve de yüksek ayarlarda oynamak istediğinizde wow için aldığınız orta performans pc yeterli kalmayabilir ama yine de amaç wow ise servet harcamaya gerek yok.

Ayrıca ekran kartı fos olduktan sonra oynatmaz mantığı da biraz hikaye. Fosluktan kasıt ne o da önemli tabi. GTS 450 ile (az biraz OC var tabi) çatır çatur ultra ayar çekenler var. Ne GTS 450'si.. 9800GT ile bile yükleniliyor ultraya. İşlemci hızı ve kapasitesi daha ön planda. Ghz artırımı gerçekten büyük fps kazancı sağlayabiliyor. Ekran kartına yapılan OC'den 5 fps kazanıyorsanız, işlemciye yapılan OC'den 10 fps kazanıyorsunuz gibi bir olay söz konusu.

Ayrıca mert1905 o 2500k'nın sonundaki k çarpan sayısı açık, manual OC yapılabilir demek. Sen az biraz yüklen ona 4ghz'e vurdur işlemcini gör bak FPS canavarı olur makinan.. Hele işlemci soğutucu alırsan 4.2lerde stabilite yakalar ağlatırsın FPS'yi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elemriel -- 26 Ağustos 2011; 1:18:56 >

• Hepsini banamı yazdn bilmiyorumda bana yazdıysan tam okumamısın ben 2 ay once degeri 70 tl olan 4830 ekran karti ile oynuyordum wow u ultrada shadow haric 32" tv de yani 1920 çözünürlükte bende cok iyi bir kart gerekiyor demiyorum zaten suan 550tl lik ekran kartım var wow icin aşırı fark yok.

İşlemci konusunda işlemciye oc cok gerekli degil eger yeni işlemcilerden ise cunku suan 4cekirdek isteyen oyun nerdeyse yok 4 cekirdegide tam anlamı ile kullanacak oyun yok zaten işlemciler fazla oyunlar icin.2.sizaten 2500 den ayıran ve fiyatının artmasını saglayan o k.Üsütden cocage true sprit özel sogutucsuda var merak etme bende bu işlerdeyim burda fps canavari vs hikaye insan gozunun algıladı max fps 60 dır sen 250bin dolarada sistem al gene degişen hicbirşey olmaz.Oc de herkes yanlılıyor oo oc yaptım smdi 500fps alacam ucacak gibisinden bu sacmalık tamamen oc yaptinmi olay su ben 60 fps ile oynarım ama düşme oldumu 30 a düşer bu oc yaparsan gene 60 fps max ile oynarsın ama dustumu 35 40 a duser.Yani oc cok gerekli birşey degil ömrünüde kısaltıyor 2.el fiyatında dusuruyor iş degil yani her işlemci oc de stabil olmuyor sıcaklıktı suydu buydu hiç gerek yok wow icin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mert1905x -- 26 Ağustos 2011; 16:33:09 >

• Şimdi ben değil de sen biraz yanlış okumuşsun benim yazdıklarımı. Daha doğrusu yanlış yorumlamışsın. Yazının başında 60fps stabilite takıntısının gereksizliğinden dem vurmuşken 500 fps almak için OC yap mantığını savunmayacağımı kavrayabilmen lazım. İlk paragrafı okursan anlarsın.

Neyse.Ekran kartı fos olduktan sonra iş yapmaz demişsin ona hitaben söyledim ben de kart kullanımında aşırıya kaçılmasının gereksiz olduğunu. FPS canavrından kastım 500 FPS alırsın değil; kalabalık şehirlerde ya da cafcaflı 25m fightlarında yadaşığın fps düşüşünün önüne geçilebileceğiydi.

OC ömrünü kısaltıyor evet nasıl koruman gerektiğini ve nasıl yapman gerektiğini bilmezsen. Senin işlemcinin kaldırabildiği bir sınır vardır o sınır dolaylarında kullanırsan hiçbir şey olmaz sen merak etme. İşlemciye yapılan OC'nin FPS getirisi gerçek anlamda oyunu rahatlatıyor. İstersen OC teslerine, benchmarklara göz at. Offical forumlarda da konuyla alakalı başlıklara göz gezdir.

• Ekran kartı yada işlemci kutularının ustune bakarsan bunlar yazıyor zaten resmi forumlardanda araştırabilirsin belirli ömür zamanları var ocsiz 100yıl ocli 50 yil gibi Kartı yapanlarda yanılacak degil sanırım? Zaten o sınırları fazla aşarsan ne olacagını sende bende biliyoruz ondan bahsetmiyorum. Evet ekran kartın kötu olsun sen istedigin kadar oc yap işlemcinin katkısı biyere kadardir sende iyice testleri incele oc nin hangi makinalarda yapildigini hangi ayarlarda hangi ekran boyutlarında bakıldıgını Şuan 4 cekirdegi tam kullanabilen bir oyun yok bu yuzden yapacagin oc belli bir miktar etkiler daha sonrasını etkilmez senin dedgin gibi olsa amd nin 6 cekirdek aynı ghz da olan işlemcisi i5 2500k dan daha kotu performans vermezdi.Yazdıgım gibi forumda bile araştirsan işlemcinin belli bir seviyeye kadar yardımcı oldugunu gorursun oyunlarda butun yuk ekran kartındadır sonuc olarak zaten iyi birşey icin darbogaz olmamsı icin her parca birbirne yakın olmalı.

Sende benim yazıyı okumamsın ozaman ayni şeyi yaziyoruz kalabalık şehirlerde ya da cafcaflı 25m fightlarında yadaşığın fps düşüşünün önüne geçilebileceğiydi.
    60 fps ile oynarım ama düşme oldumu 30 a düşer bu oc yaparsan gene 60 fps max ile oynarsın ama dustumu 35 40 a duser.Y

Sonuc olarak özet şu ben sadece wow oynucam diyen birisi en fazla max 1000lirayi gecmemli ekstra verdigi boşa olur.

• Bu forumdaki kadar ilginc şeyler gormedim ekran kartı oyunlar icin daha az önemsiz diyen ilk defa birini gördum işlemci %20 etkilerse ekran kartı %60 etkiler
  • quote:

Orijinalden alıntı: thedealer

Bu forumdaki kadar ilginc şeyler gormedim ekran kartı oyunlar icin daha az önemsiz diyen ilk defa birini gördum işlemci %20 etkilerse ekran kartı %60 etkiler

http://www.swfcabin.com/swf-files/1295302480.swf
  • mert1905x

Enteresan bir yorumlama mekanizman var. Tartışıcak ya da ben bilirim mantığını kavratıcaksın diye düşünmeden yazılar yazıyorsun. Benim OC'nin faydasından kastım; mevcut sisteminin performansından memnun olmayan birisinin çözüm olarak kullanabileceğidir. Yani orta-üst seviye sistem toparlamış birisi ya da orta seviye farketmez; performans bazında memnuniyetsizliği varsa bu açığı OC ile kapatabilir. 6 çekirdek, 4 çekirdek, o işlemci buna göre daha kötü olmazdı gibi enteresan cevaplar vermişsin anlamadım. Ben işlemcilerin gücünü, şu işlemci iyidiri tartışmadım. Ben de bile 2500k gibi bir işlemci olmasına, 2gb lık high-end ekran kartı olmasına rağmen FPS düşüşü yaşıyorum demene karşın OC yap kafan rahatlasın dedim. İşlemcilerin kalitesini karşılaştırmadım. Senin verebilceğin cevap; OC yaptım hiç dedeğişiklik olmadı yanılıyorsun demektir. 6 çekirdek, 4 çekirdek kıyaslamalarıyla cevap vermenin benim yazdıklarıma kapak olması söz konusu değil

thedealer

Sen de çok enteresan bir yerden yakalamışsın yazılanı. Ekran kartının etkisinin işlemciye göre az olmasından kasıt; 80 yıllık kart da aynı performansı verir, 2 yılık kart da aynı performansı verir değil. Eğer sen performans bazında bir etki istiyorsan ekran kartı yerine işlemciye yapacağın boost ile -ama oc ama başka işlemci alma- daha çok verim alabileceğindir. Yani atıyorum 1gb gtx460 karta ve i3 550 işlemciye sahip birinin FPS artışı için gidip yeni ekran kartı almasındansa işlemcisini OC'lemesi ya da değiştirmesi daha etkili olur deniliyor. Bunu bizzat denedim mi ? Hayır. Savunucusu, testi çok.

• Yazdıklarını kapak etme gibi bir dusuncem olsa yarım sayfa yazı yazardım zaten.Ben fps dususu oluyor bundan rahatsızm elem ne yapayim demedim istedigin kadar oc de yapsan benim yasadıgım fps dususlerin neler oldugu yazıyor iyi okursan onları yasarsin.Sen işlemci oc yapmak ve işlemci ekran kartından önemli ye getirdin bende bunun böyle olmadıgını yazdım yani haklı cıkarma ila alakası yok.5fps icin degmez dedim.Tabiki düşük sistemi olanların yapacagı birşey ama öyle cok iyi sonuclar icin iyibir sogutma sistemi iyi birkasa gerekli onlari yapanda zaten iyi bir para harcamalı.Yani oc yaptım oOo artık her oyun akıcı oynuyorum diyen birini ben daha görmedim o yuzden oc %90 performansa dayalı degil insanlar zevk alıyor bundan yoksa 50 fps de iken oyunu oraya 55 yazdır bu 50 fps diyen kim cıkar.Oc düşük fps oldugu zaman kendini gösterir ki bundada aynı şeyleri yazıyoruz zaten kimse haksız degil.

Onu bunu bırakta bana bir video cekme programı öneririmisiniz Fraps i denedim fps hayvan gibi emdi ve 30sn lik video yu 10gb yapmıs hayvan.Camtasia stduio denedim oda siyah goruntu cekmiyor yokmu guzel birşeyler.

• quote:

Bu forumdaki kadar ilginc şeyler gormedim ekran kartı oyunlar icin daha az önemsiz diyen ilk defa birini gördum işlemci %20 etkilerse ekran kartı %60 etkiler

wow için işlemci %20 ise ekran kartı %5 falan
  • Hangi sistem icin? ben eski 4cekirdek 9650 amd 2.3ghz da ekran kartını sattgım icin 1dusuk olanı vardı arkdasımda 20 fps fark vardı.Ekran kartı herzaman 1numaradır online oyunlarda fazla client acımında işlemci ve ramden yer.

Fps isteyen icin işlemci biryere kadardır İşlemci fizik motorunda kendini gösterir etkileşimler titreşimler catlamalar bagımsız haraketler de.Ben fps arttırcam diyen ekran kartına abanacaktır.Zaten sizin dedginiz gibi olsa 1.5milyarlık pc toplanırken 300 350 tl lik işlemci yerine 700 tl işlemci 300tl lik ekran kartı alınır ama gercekte durum tam tersi.Ekran kartın iyi olmatıkdan sora altında 8 cekirdek olmus kime yarar. Suan yapilan oyunlar 4 çekirdek bile desteklemiyorken işlemciye sadece oyun icin abanmak boşa.Nerden biliyorsun testler vs dersenizde 2ay oldu olmadı pc mi alalı forumdki bu işte uzman herkesle konustum 1ay boyunca okumadıgım kalmadı Ve kendim eski pcmde gorduklerimden sonra.Misal suan wow acık pes 2012 acık firefox acık media player acık torrent acık fraps acık opera acık işlemci %12 kullanılıyor ama ben 2 3 client actıgım zaman bu oran %26 oluyor oyuna girmeden.Tabiki bazı yerlerde işlemci dha one cıkıyordur ama ekran kartının etkisi %5 ise benim bu pcye 70 tl lik kart takınca aynı performansı alcam demek e buda imkansız :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ToughGui

quote:

Git biraz araştırma yap %5miş hiçbir oyun icin ekran kartı işlemciden dusuk olmaz. ozaman al bitane i7 990X Extreme koy üstüne 150 liralık kart 10 sene gotursun seni

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ToughGui

quote:

Git biraz araştırma yap %5miş hiçbir oyun icin ekran kartı işlemciden dusuk olmaz. ozaman al bitane i7 990X Extreme koy üstüne 150 liralık kart 10 sene gotursun seni

sen git biraz araştırma yap. veri akışı grafiksel yükten daha fazlaysa tabi ki işlemci daha önemli olucak.

• Tek client uzerindeki hangi oyunda işlemci daha onde yapma ya
  • @mert1905x Video çekmek için WeGame kullan

@Elemriel Senin önerdiğin özelliklerde PC toplamayı düşünüyorum shadow okadar önemli değil benim için
  • Abi shadow'u geçeceksin zaten. Herkesde yok yere sorun çıkartıyor. Çok mu lazım Ultra yapmak. Çok gözüne batarsa yaparsın Fair-Good. Partical Density, Ground Clutter falan max'lensin tamam işte yeter . Ki o sistem inanıyorum ki ultrada 40 fps stabilite yakalar.
  • Phenom II x6 1055T
    8Gb ddr3 1333mhz ram
    Ati hd 5850 OC 1gb 256bit.
    18.5" monitörle 40 45 fps arası alıyorum. sw içinde gezerken. 25man raidlerde denemedim ama yerlerde sürünür büyük ihtimal ama high da shadow vs acıkken standart 60 FPS 25man raidler dahil.
    25man raidlerde ultrada kasmayacak makina zor :) zor derken alınır ama arabayla takas ederiz herhalde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realmadboy -- 28 Ağustos 2011; 1:20:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: realmadboy

Phenom II x6 1055T
    8Gb drr3 1333mhz ram
    Ati hd 5850 OC 1gb 256bit.
    18.5" monitörle 40 45 fps arası alıyorum. sw içinde gezerken. 25man raidlerde denemedim ama yerlerde sürünür büyük ihtimal ama high da shadow vs acıkken standart 60 FPS 25man raidler dahil.
    25man raidlerde ultrada kasmayacak makina zor :) zor derken alınır ama arabayla takas ederiz herhalde

ekran kartı secimin yanlıs o yuzden fpsn dusuk yukarda denilenler pratikde gecerli degil zaten işlemci guclu oldumu fps artar diye birşey tam anlamı ile yok yani tabiki artacak sonucta pcnin herşeyi.Ama fps asıl getiren ekran kartıdır sen o sisteme 6950 tak 55in altına inmezsin.
  • vsync açmayı unutmayın anı fps düşmeleri için + triple buffering de açmanız lazım yoksa pc niz bazı yerlerde fps i çok düşer
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.