Grafikler kesinlikle ralli oyunu için çok çok iyi. Daha fazla yapabilecekleri bi şey yok ki. Hatta ağaç çim vs yoğunluğu ve detayı haddinden bile fazla ki muhtemelen bu yüzden performans sorunları var. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
EA SPORTS WRC 23 | PS5 | ANA KONU (7. sayfa)
-
-
Gunduz çevre fena degil ama araç grafikleri baya kötu ben begenmedim, geceyi de begenmedim.
Bu arada yarisirken anlık donma takilmalar oluyor mu sizde ?
Update şart gibi oyuna.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kaput kamerasından oynadığım için araç grafiğine yorum yapamıcam. Evet anlık fps düşüşleri mevcut. 3 saat oynamış oldum en büyük eleştrim etapların sıradanlığı hala. Önceki wrc serisi bu konuda baya iyiydi. Beklenmedik bi kaza yapabileceğim hiç bi durum yaşamadım daha. Hardcore damage açık oynuyorum ama bu gidişle çok zor görmem.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yırtılma sorunları mevcut ve çok sık oluyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bende 3 saate yakın oynadım araç grafikleri evet biraz rahatsız ediyor daha iyi olabilirdi dedirtiyor. Ultra ya aldım 2k da 50 fps kadar düştü ama gerek yok çünkü istediğim grafiği yine elde edemedim. Bir arkadaşım en iyi WRC oyununun WRC 8 olduğunu grafiğin bundan daha iyi olduğunu söylüyor WRC serisine hakim olan biri ne düşünüyor bu konu hakkında acaba indirimdeyken alsam mı Wrc8 i de hem türkçe yama da varken.
Dirt Rally 2 bu oyunun içinden geçer. WRC'den sonra Dirt Rally 2'ye geri döndüm. DR2'nin grafikleri bile daha iyi. Araç sürüş fizikleri ve hissiyatıda daha iyi. EA Games Codemasters'ı da katletmiş. Not : 2 oyunuda Series X'te oynadım.
Cmr den Dirt rally'e tüm seriyi oynadım hiçbir oyunda'da grafiye dikkat etmem daha çok oynanışa bakarım ama bu oyunda grafik kötü aga. Optimizasyon da bir o kadar kötü.
Önceden bilgisayar bozulur, yada yeni nesil grafik ağır gelir kasma yapar öyle sistemi değiştirirdik yükseltirdik, şimdi oyunlar direk bozuk çıkıyor. Hadi hikaye bazlı oyunlar neyse de, yarış oyunları gibi tam konsantre olduğun oyunda virajı dönerken oyunun kekelemesi takılması insanı sinir ediyor.
-
-
Sonunda resmi lisanslı wrc oyununda, iyi fizikler ve sürüş görebildik. En son ps2'ye çıkan, evolution studios'un yaptığı wrc'ler iyiydi. Ondan sonra çöp firma milesstone oyunun fizikleri bir türlü duzeltememişti. Balon arabalar, saçma fizikler, kötü sürüş en son çıkan oyuna kadar devam etmişti. Bence oyunun fizikleri dirt rally ile dirt rally 2.0 arasında diyebilirim. Etaplar falanda gayet iyi. İstersen daha uzun seçeneğini seçebiliyorsun. Ben mediumda oynuyorum. Bundan önceki wrc'nin balon fiziklerinden sonra ilaç gibi geldi. O ne rezil sürüş fiziğiydi, asla unutmam. Bu oyunu kotuleyenler herhalde , bundan önceki leş fizikli, arabaların bir ağırlığının olmadığı wrc'leri oynamamış sanırim. Bu oyun ondan fersah fersah ileride. Kıyaslanamaz bile. Grafiklerlerde fena değil, sadece renkler biraz cansız gibi. Biraz da optimizasyon sıkıntısı var, bazi yerlerde , gpu kullanımı baya düşüyor, işlemci olarak 5800x3d olmasına rağmen, güncelleme ile düzeleceğini düşünüyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Eski arabalarla oynamayı daha çok seviyorum... timetrial haricinde carreer ve şampiyona kısımlarında göremedim.. quick race seçip kendi şampiyonamızı yarattığımmızda puan xp para gibi getirileri var mı bu arada?
Karlı etaplarda hava açıksa bariz parlama sorunu var, yol görünmüyor neredeyse. güneş gözlüğü takmak istedim.
Kariyer kısmında her hafta bazı etkinlikler var ama sadece bir tane seçebiliyorsun, onu da istediğini seçemiyorsun. Detaylı kurcalamadım ama karışık geldi.
Dr2 de çok ciddi yoldan çıkma yaşarken, burada araç yolda kalmaya daha meğilli gibi geldi.
Ekran titremesi olan etaplarda kısa sürede düzelir güncelleme ile.
Araç içinde oturma pozisyonu çok aşağıda ve bunu ayarlama opsiyonu yok. Örneğin Ford fiesta kokpit kamerasında pilot koltuğu en aşağı kademeye indirmiş gibi yol görünmüyor, hele eğimli çıkış var ise önünü nerdeyse hiç göremiyorsun. Direksiyon görünmeyen kokpit kamerası Bi nebze daha iyi ama aynı sorun yine de var.
Bi çok araçta hız, vites göstergesi gibi dashboard yok, sağ alt köşeye bakmak zorundasın o zaman gözünü yoldan ayırıyorsun. En eski arabada bile hız göstergesi olması lazım, nedense yok araçların bazısında.
Oyunun en başında 3 zorluk seviyesinden birini seçtikten sonra ayarlar kısmında zorluk o kategoride %50 geliyor. Onu artırmazsanız oyun kolay oluyor baya ve tat vermiyor. Oyun açılışında orta seviye seçip ayarlardan zorluğu %100 yaptım, kendine geldi yapay zeka.
Hep olumsuz yazdım ama genel olarak iyi oyun zamanla güncelleme aldıkça kendine gelir bence. Artık hiçbir oyun bitmiş şekliyle çıkmıyor, çıktıktan sonra güncellemeler ile adam ediyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkan450 -- 1 Kasım 2023; 15:6:14 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Kariyer kısmında bazı yarışlara eski araçlarla giriyorsun. Her kategoride yarış oluyor en eski yavaş arabalardan yenilere doğru. Sana takımın verdiği haftalık bütçe ile araba alıyorsun, para yetiyor.
Oo iyiymiş peki cariyer dışında para ve xp kazanılan mod varmı?
Daha 4 saat oynadım akşam iş bitsin Bi 4 saat daha oynarım. Zamanla görcez para muhabbetini, şu an bilmiyorum. Rally okulunu bitirip kariyere daldım Junior dan.
Eğer ea codemasters ın içine etmezse bi sonraki rally oyununda çok daha iyi olacaktır extra da ue5 ile yaparlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi run...rabbt -- 1 Kasım 2023; 15:24:49 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Kardeş biz dlss falan nedir bilmeyiz:))
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
EA Sports WRC - Launch Trailer | PS5 Games
PlayStationyoutubehttps://www.playstation.com/en-in/games/ea-sports-wrc/ Pre-order EA SPORTS™ WRC and get behind the wheel from October 31st as well as extra content. Take on EA SPORTS™ WRC with over 200 rally stages with greater realism, fidelity, and detail than ever before along with 78 real-world rally cars, covering the entire history of the sport. The Dynamic Handling System is the most authentic and dynamic handling model the Codemasters team has built to date. Get behind the wheel starting November 3, 2023 on PlayStation®5! Pre-order* EA SPORTS™ WRC and receive 3-day early access, all five VIP Rally Pass seasons, and the 3x Team Apparel Pack: http://x.ea.com/78484 EA SPORTS™ WRC lets you build the car of your dreams in the all-new official video game of the FIA World Rally Championship, the first developed by the award-winning team behind the DiRT Rally series. Design and drive your dream rally car with the debut of Builder mode, race and overcome recent events alongside real-world highlights and nostalgic throwbacks in Moments mode, or battle the elements across dirt, snow, and asphalt in the pursuit of the perfect run. #ps5 #ps5games #wrc #wrc2023https://www.youtube.com/watch?v=cBbT39nq32E -
Selamlar herkese, pc bölümünde konu açılmadığından dolayı ve burada pc'den de oynayıp yazan arkadaşlarla paylaşım yapmak istedim. Bir videodan gördüm denedim ve bir iki basit ayar değişiklikleri ile fps droplardan kurtuldum gibi. 1080p'de 60+ fps çok rahat alıyorum. Bu arada sistemim 4060 ti, i5 13400f ve 16 gb ram.
Basit grafik ayarlarında anti-aliasing ayarını epicte tuttum, anisotropic filtre 16x'te ve dlls falan açmadım. advanced grafiklerinde ise her şeyi ultraya çektim sadece 5 yerde değişiklik yaptım.
1. crowd : high
2. trees : high
3. dynamic objects : high
4. car reflections : medium
5. mirrors : high
Bu ayarları yaptığımda 1080p ile çok çok nadir fps droplar görüyorum ve dediğim gibi 60 üstü fps rahat alıyorum.
-
performans sorunları çözülür ama oyunun en büyük eksisi etapların yeterince özenli ve detaylı yapılmaması bence. Wrc Gen'de ki etap içi farklı atmosfer yaşatacak hiçbir şey yok, sanki generate tuşuna basılıp oluşturulmuş gibi. 5 saat oynadım ama daha bir etapta bile beklenmedik bir durumla karşılaşmadım, gt araçlarıyla ezberlediğim bir pisti dönüyormuşum gibi hissettiriyo. Wrc gen'de ise gerçekten heyecan verici etaplar vardı çünkü nerdeyse her viraj düşünülerek el ile çizilmiş gibiydi. Ayrıca araçların yol tutuşları da olması gerekenden çok iyi. yardımlar kapalı olmasına rağmen sadece 3 kez spin attım ki ilk defa bir ralli oyununu gamepad ile oynuyorum yani kontra bile veremiyorum veya gazı istediğim gibi ayarlayamıyorum. Maalesef EA'nin sığlığından nasibini almış oyun. Ayrıca dirt 5'de 120fps modu varken bu oyunda olmaması hoş olmamış umarım getirirler. Ralli oyununda ağaçlara ve uzak çizime gereksiz kasmışlar bence. 4k yerine de dinamik çözünürlük getirilebilirdi. Bu kadar basit hataları anlayamıyorum.
-
Videoları izliyorum gayet güzel görünüyor oyun 🤔
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X