Arkadaşlar epey bir uğraşın ardından buraya danışmaya karar verdim. WRT54GC v2 Linksys marka router kablo modeme bağlı (ADSL DEĞİL) modemmde hiç bir ayar yapılmıyor ki zaten kablo da port açmak gerekmiyormuş. Burası bir internet kafe 30 makine var ip ler sabit dış ip de sabit router automatic DHCP de duruyor. Şimdi ben port forward dan 6112-6119 portlarını açıyordum fakat buradaki ip bir bilgisayar ipsi olması gerekiyormuş, bu durumda sadece bir bilgisayar host olabilir. Ben ne yaparsam kafeye gelen müşteriler istedikleri zaman host olarak oyun kurabilirler. Veya böyle bir genelleme yapılabilirmi yani tüm bilgisayarlar warcraftta host olabilsin. ( Battle.net Tabi aynı ip üzerinden aynı zamanda 4-5 kişi bağlandığını biliyorum ) Bir yardımcı olursanız sevinirim.
Haydi beyler yok mu bilen bir zat- ı muhterem !
Malesef Wepla sizin istediğinizi desteklemiyor. Onun için GARENA'yı kullanabilirsiniz. Adresi:http://www.garena.com/ Client kurulumu, kayıt gerekmektedir. Ha bir de warcraft Frozen Throne 1.22a patchinin yüklenmesi de lazım. 1.20 patchi ile çalışmıyor. Wepla da 1.22a patchi ile çalışmıyor, garip bir durum. Çözüm olarak bilgisayarın C sürücüsüne Garena için WFT patch 1.22a D sürücüsüne de Wepla için WFT patch 1.20 kurulabilir. Ama maşakkatli olacaktır. Kolay gelsin.