Şimdi Ara

Wüsthof, KAİ, Zwilling, vs. Bıçak fırsatları (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
213
Cevap
29
Favori
44.200
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam hiç yurtdılşı alışverişiniz oldu mu bilmiyorum ama şans işi bunlar biraz. Ürün bedeli 100 euro yu geçmediği taktirde ben paket açılma riskinin dahi olacağını pek sanmıyorum. Dediğim gibi gerçekten şans, benim hiçbir ürünüm takılmadı daha. İçerinde oldukca hacimli ve pahalı olanları da vardı. Sonuçta ben satmıyorum bıçağı hocam benden alasınız, ben bilgilendirme anlamında fiyatını yazdım. Shun gibi olmadığını göstermek için, belkide sipariş geçerim denerim bilmiyorum.
  • dextrr kullanıcısına yanıt
    Hocam haklısın valla benimle aklımda Shun Premier şef bıçağı var acayip bir şey yahu !!!

http://www.sile.com.tr/urundetay/kai/shun-premier-tm/asci-bicagi/tdm-1706/?pid=1751

Birde maalesef arkadaşın çakmasını aldığı SEKI MAGOROKU COMPOSITE şef bıçağı hefaaa

http://www.sile.com.tr/urundetay/kai/seki-magoroku-composite/asci-bicagi/mgc-0406/?pid=1841

Wüsthof, KAİ, Zwilling, vs. Bıçak fırsatları

Tüm ürünleri burada baktıkca kafayı yememek elde değil
    http://kai-europe.com/kitchen/sekimagorokucomposite.php?lang=tr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semp -- 20 Ağustos 2015; 11:32:40 >

• Arkadaslar yurtdışından çakı dahil kesici delici alet getirilmesi gümrük mevzuatına gore yasaklı. Getirmek için tek bir yol var, bulunduğunuz ildeki emniyete gidiyorsunuz ben su amacla su urunu yurtdisindan getirecegim diye dilekçe veriyorsunuz, dilekceye urunu aldiginiz sayfanin ciktisini ve yeminli tercuman tarafindan cevirilen onayli turkcesini ve aldiginiz andaki odediginiz fiyati belgeleyen ciktiyi ekliyorsunuz. Onlar ankaraya yolluyor ankara egm o yaziyi icisleri bakanligina gonderiyor oradan cevap geliyor, gelen yazida urunu yurticine sokmanizda bir sakinca gorulmemistir yaziyirsa size gelen yaziyi gumruge yolluyorsunuz ve urun gumrukten geciyor. Bu surec duruma gore 2 ayi gecebiliyormus. Diger turlu gumrukten gecen butun kesici delici aletler SANS eseri gecmistir. 2-3 ay evvel bir caki aldim amazondan tecrube ettigim icin bu kadar net konusuyorum. Art arda iki paketim geldi ikisinde de caki vardi ilki gecti ikincisi gecmedi DHL ile gorustum, ikiside DHL ile gelmesine ragmen ilk paketin nasil gectigini anlamadiklarini soylediler, gozden kacmis demek ki dediler normalde kesici delici hicbir alet gumrukten gecmiyormus (emniyet ve icisleri bakanligi onayi olmadan) Bu bilgileri emniyetten aldim. Icisleri bakanligi ne alaka gumruk bakanligi bakmaz mi bu islere diye dusunebilirsiniz fakat bu kesici delici aletlerin suc unsuru olma ihtimalinden dolayi isicleri bakanliginin alanina giriyormus. Bilgilerde hata varsa emniyet mudurlugunun yalancisiyim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam dün akşam ben de ona baktım amazon'dan :)
    Set halinde fiyatı fena değil, bir sıkıntı olmadığı sürece uzun ömürlü bıçaklar bunlar, bir kere al, uzun süre kullan.

http://www.amazon.com/Shun-TDMS0300-Premier-Starter-3-Piece/dp/B00457LN64/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1440063067&sr=8-2&keywords=shun+premier

benim favorim ise Shun Edo serisi http://www.amazon.com/Shun-BB1503-2-Inch-Chefs-Knife/dp/B00BIGCJAE/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1440063404&sr=8-2&keywords=Shun+Edo

Yalnız Lj.23 nickli arkadaşın dediğini araştırmak lazım, orada asıl sıkıntı başvuru filan değil, işin süresi.
    Aldığın ürünün dilekçesini veriyorsun, aldığınız sayfanın çıktısını ekliyorsun demiş ve bu iş 2-3 ay sonra sonuçlanıyor.
    ben ürünü aldıktan maximum 15 gün sonra gümrüğe girecek ve ürün geri dönecek yakalanırsa ama onay en erken 2 ay sonra çıkacak, ürün çoktan geri gönderilmiş olacak. Bir çözümü olmalı bu işin.

• semp kullanıcısına yanıt
    Bir de hocam Shun ürünleri için Avrupa sayfasına bakma hiç, Amerika sayfasına bak,
    Amerika sitesinde daha bol çeşit var ve daha güncel.

http://shun.kaiusaltd.com

Bir de unutmadan Shun'un Blue Steel serisi var, bi incele :) youtube'tan filan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dextrr -- 20 Ağustos 2015; 12:49:22 >
  • http://www.amazon.com/gp/product/B000YL4NY4

türkiyeye gönderim varmış, 25 usd, 6USD de kargo
  • quote:

Orijinalden alıntı: dextrr

Hocam dün akşam ben de ona baktım amazon'dan :)
    Set halinde fiyatı fena değil, bir sıkıntı olmadığı sürece uzun ömürlü bıçaklar bunlar, bir kere al, uzun süre kullan.

http://www.amazon.com/Shun-TDMS0300-Premier-Starter-3-Piece/dp/B00457LN64/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1440063067&sr=8-2&keywords=shun+premier

benim favorim ise Shun Edo serisi http://www.amazon.com/Shun-BB1503-2-Inch-Chefs-Knife/dp/B00BIGCJAE/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1440063404&sr=8-2&keywords=Shun+Edo

Yalnız Lj.23 nickli arkadaşın dediğini araştırmak lazım, orada asıl sıkıntı başvuru filan değil, işin süresi.
    Aldığın ürünün dilekçesini veriyorsun, aldığınız sayfanın çıktısını ekliyorsun demiş ve bu iş 2-3 ay sonra sonuçlanıyor.
    ben ürünü aldıktan maximum 15 gün sonra gümrüğe girecek ve ürün geri dönecek yakalanırsa ama onay en erken 2 ay sonra çıkacak, ürün çoktan geri gönderilmiş olacak. Bir çözümü olmalı bu işin.

Ilinizdeki emniyet genel mudurlugunu bir arayip sorun isterseniz hocam, ben bu bilgileri emniyet genel mudurlugunden aldim(Konya). Hatta emniyetteki abi proseduru anlatmadan once kardesim istersen hic ugrasma geri yolla harci borcunu odemez sadece yeminli tercuman onayli ciktiya cakiya verdigin kadar para verirsin demisti ben yinede proseduru ogrenmek istiyorum demistim de oyle anlatti. Mevzuatta kesici delici aletlerle ilgili madde varmis ucreti 75 avro altinda olsa bile gecmiyormus. En sağlıklı bilgiyi emniyetten alirsiniz sagolsunlar durumu anlatinca gercekten cok yardimci oluyorlar. Siz durumu anlatin yurtdisindan kargo yoluyla mutfakta kullanmak icin bicak alacagim gumrukte kesici delici alet olarak islem gorur mu gorurse prosedur nedir diye bir sorun belki mutfak gereci diye gecer kesici delici alet sinifina sokmazlar bilemiyorum ama kamp cakisi almistim ben o gecmedi.

• dextrr kullanıcısına yanıt
    bence pahalı-priority- kargo ile alırsanız sorun yaşamazsınız. genelde zırt diye geçiriyorlar. xbox alan insanlar var. vergi bile ödenmiyor.

• Kendo Eğitimi: 17.000 USD
    Katana: 25.000 USD

Ben böyle çıkardım mutfaktaki işçilik masrafımı. Çok daha fazla keyif alıyorum. Fruit Ninja oynuyorum sanki yemek hazırlarken.
  • Şeytan diyor al amazondan 25 dolara, takılırsa da soğuk su iç artık ne yapalım. ilk 50 ürün takılmadı, bu takılır mı acaba ama bilemiyorum işte
  • Yiyecek biftek bulamiyozki biçagini napak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Negnem N kullanıcısına yanıt
    Hocam niye soğuk su içeceksiniz, en kötü amazon'a iade edilir onlar da size ürünün parasını yollar ve sadece kargo parası ödemiş olursunuz, o da 6 dolar,
    burada adamlar İstanbul'dan yolladığı kargoya 15 lira istiyor, adamlar aynı fiyata Amerika'dan yolluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yigit+

bence pahalı-priority- kargo ile alırsanız sorun yaşamazsınız. genelde zırt diye geçiriyorlar. xbox alan insanlar var. vergi bile ödenmiyor.

hocam normal kargo 10 dolar, priority ile yollayınca 55 dolar ekliyor, bir de üzerine vergi alıyor 80 dolar civarı, set parası kadar da onlar tutacak az daha zorlarsak,
    dediğim gibi doların şu hali hiç cazip değil, yılbaşına doğru şansımı deneyeceğim, normal kargo ile, geçerse geçer, geçmezse amazon setin parasını iade eder, kargo vs. için bir bardak su içeriz artık :)
    2008 yılında dolar kuru 1,35'ti, bilgisayar getirtmiştim arkadaşa Amerlka'dan, bir de şu hale bak, geçen sene 2.16 idi, şimdi 3 lira,
    Kur düşük olunca giden gelen oluyordu telefon getirip satmaya, biz de birkaç sipariş veriyorduk, dolar yükselince kimse gitmiyor artık.

• Ben bu kadar keskin bıçak kullanmaya korkarım. Hata payı olacak kadar kör olsun bıçak az. Neşter gibi değdiği gibi yaracak bıçak almam. Profesyonel aşçılar dışında da gereksiz bu kadarı bence. Bursa'nın tahta saplı bıçakları yeter. Önerilen bıçakları gördükçe Kill Bill deki Hattori Hanzo kılıcı aklıma geldi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -dehşet-

Ben bu kadar keskin bıçak kullanmaya korkarım. Hata payı olacak kadar kör olsun bıçak az. Neşter gibi değdiği gibi yaracak bıçak almam. Profesyonel aşçılar dışında da gereksiz bu kadarı bence. Bursa'nın tahta saplı bıçakları yeter. Önerilen bıçakları gördükçe Kill Bill deki Hattori Hanzo kılıcı aklıma geldi.

Sadece domates doğrarken sıkıntı oluyor. Domatesin kabuğu en zor kesilen şeylerden biri. Bak geçen ay üzerinden kaydı parmağıma değdi, değdiği gibi kesti ki bastırmıyordum zaten domates ezilmesin diye. İleri geri bi yönde kaydırmak şart domates için.

• yigit+ Y kullanıcısına yanıt
    "Dehşet" kör bıçakla açılan yara zor iyileşir hatta hastaneye gittiğinde dikiş dahi atmıyorlar tabi nasıl kestiğine bağlı olarak durum değişiyor. Adam akıllı kesme tekniklerini öğrenmeden zaten şef bıçağı almayın kullanmayın derim.

Yigit+ Domates soyma harbi işkence olaydır benim aldığım sette karga burunlu bıçaktan yada o seti almanızı tavsiye ederim. Yanına alacağınız adam akıllı el bilyeici ile senelerce kullanırsınız.

Kavisli soyma,
    http://www.sile.com.tr/urundetay/wusthof/silverpoint/kavisli-soyma-bicagi/4033-6-cm/?pid=675

Ama ben domates soyarken bunu IKEA 365+ VARDEFULL tercih ediyorum. piyasdan alacağınız o salak patates soyucuları unutun. Domates döndüre döndüre başından sonuna kadar alıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semp -- 22 Ağustos 2015; 10:14:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lj.23

Arkadaslar yurtdışından çakı dahil kesici delici alet getirilmesi gümrük mevzuatına gore yasaklı. Getirmek için tek bir yol var, bulunduğunuz ildeki emniyete gidiyorsunuz ben su amacla su urunu yurtdisindan getirecegim diye dilekçe veriyorsunuz, dilekceye urunu aldiginiz sayfanin ciktisini ve yeminli tercuman tarafindan cevirilen onayli turkcesini ve aldiginiz andaki odediginiz fiyati belgeleyen ciktiyi ekliyorsunuz. Onlar ankaraya yolluyor ankara egm o yaziyi icisleri bakanligina gonderiyor oradan cevap geliyor, gelen yazida urunu yurticine sokmanizda bir sakinca gorulmemistir yaziyirsa size gelen yaziyi gumruge yolluyorsunuz ve urun gumrukten geciyor. Bu surec duruma gore 2 ayi gecebiliyormus. Diger turlu gumrukten gecen butun kesici delici aletler SANS eseri gecmistir. 2-3 ay evvel bir caki aldim amazondan tecrube ettigim icin bu kadar net konusuyorum. Art arda iki paketim geldi ikisinde de caki vardi ilki gecti ikincisi gecmedi DHL ile gorustum, ikiside DHL ile gelmesine ragmen ilk paketin nasil gectigini anlamadiklarini soylediler, gozden kacmis demek ki dediler normalde kesici delici hicbir alet gumrukten gecmiyormus (emniyet ve icisleri bakanligi onayi olmadan) Bu bilgileri emniyetten aldim. Icisleri bakanligi ne alaka gumruk bakanligi bakmaz mi bu islere diye dusunebilirsiniz fakat bu kesici delici aletlerin suc unsuru olma ihtimalinden dolayi isicleri bakanliginin alanina giriyormus. Bilgilerde hata varsa emniyet mudurlugunun yalancisiyim

ganzo multitol 302 b ürününü satım aldım 100 tl fiyata ,
    Aldığım ürün bıcak ve bir çok kesici içermekte hiçbir sorun çıkmadı posta ile teslim aldım ürünü,
    Birçok ürün outdor tarzı hepsi geldi,ozaman çokmu şanslıyım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leventsr -- 21 Ağustos 2015; 15:15:27 >

• semp kullanıcısına yanıt
    Hocam soyarken değil tahtaya koyup 2'ye keserken kaydı. İkea linki çalışmadı bu arada

• Yahu, ip6 ya da ne bileyim lg g4 muhabbetinde "3110'un neyi eksik?" diyen ya da Passat cc başlığında "Şahinin neyini beğenmiyon?" diyen görmedim de, kai wüsthof başlığında rok falan muhabbeti okudum ya, bu forum her türlü sürprize açık! Kutluyorum tüm kalbimle!
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.