arkadaşlar bu konuda cahilim kusuruma bakmayin. www.****.com bi site. şifresi zatımda mevcut ve degiştirmek istiyorum. nerden yapacagım ? domainin alındıgı yerden mi? alındıgı yer bilinmiyorsa başka yolu var mı? saygılar
cpanel şifresindenmi bahsediyorsun
hayır. yani cpanel şifresi control panel se eger ondan bahsetmiyorum. başka bi manaya geliyosa bilemiyorum. benwww.***.com domain inin şifresinden bahsediyorum. hani ftplerde de kullandıgımız.
3 tip şifren vardır.
Domain Şifresi : Bu şifre ile login olup domain admin bilgilerini değiştirebilirsin name server değiştirebilirsin vb.. bu şifreyi domain register firman verir ve giriş bilgilerinide onlardan alırsın..
Panel Şifresi : Bu şifre ile panele bağlanıp email subdomain veri tabanı gibi işlemler yaparsın..
FTP Şifresi : Bu şifre ile ftp ye giriş yaparak web sitenin dosyalarını upload veya download edebilirsin..
Şimdi tam olarak kastın nedir hangisine ihtiyacın var?
Saygılarımla..
abim teşekkür ederim vakit ayırıp beni bilgilendirdigin için. bu bilgilere göre benim şifrem ftp şifresi. ftp şifresi nerden nasıl değiştirilir ?
quote:
Orjinalden alıntı: orderemo
abim teşekkür ederim vakit ayırıp beni bilgilendirdigin için. bu bilgilere göre benim şifrem ftp şifresi. ftp şifresi nerden nasıl değiştirilir ?
Eğer cPanel kullanıyorsan, cPanel ve FTP şifreni panele girdikten sonra "Change Password" (Parola/Şifre Değiştir) bölümünden değiştirebilirsin.
İyi çalışmalar
Hosting firman sana bir panel verdimi? plesk, cpanel, directadmin vb..
İşte o panelden değiştiriyorsun. hosting firmanla irtibat kur sana bilgi verecekler. veya istersen kullandığın kontrol panelinin adını sürümünü söyle yardımcı olalım. Yada site adını yaz ben site adından bulurum hangi panelin kullanıldığını ve tam ftp yerini yazarım..
Bilginize..
Evet sana verilen kontrol paneli üzerinden değiştirebiliyorsun.
Eğer panelin Plesk ise giriş yaparak "Ayarla(Setup)" Butonuna tıklayarak değiştirebilirsin FTP şifreni ve kullanıcı adını
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme