Şimdi Ara

www.poiturkey.com

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
3.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar, yasaksa özür dilerim ve mod silebilir bu mesajı. Değilse buradan duyurmak isterim. Tamamen amatörce önemli noktaları (poi) paylaşabilmek amacıyla çok basit bir site yaptım. Paylaşmak istediğiniz önemli noktalar, gps'e ait herhangi bir konu.... ziyaret ederseniz sevinirim. Bilgiler sitede var.

• dostum, iş fikri super. domaını gorur gormez altı benım ıcın hemen doldu.

ancak bunu yonetmek gerek.

tum navıgasyon cıhazlarındakı noktaları ınsanlar dısarı cıkartıp buraya yukleyebılmelı

hatta kısısel notlar vs vs..

ornek benım elınde su anda 350 nokta var x,y ve detay bilgi hatta kalkan'dakı kuru'nun yerınde patronun ısmınden ne en guzel yenecegıne daır her sey var.

bunları ben nasıl gonderecegım ? bu ıs maıl ıle olmaz, teknolojı gerekır..

bunları hallet, super bır sıte olur..

OZETLE MARKA BAGIMSIZ TUM CIHAZLARDAN POILERI ALABILECEK BIR YONTEM BULMAN GEREKIYOR...

pb
  • quote:

Orijinalden alıntı: pianoblack

dostum, iş fikri super. domaını gorur gormez altı benım ıcın hemen doldu.

ancak bunu yonetmek gerek.

tum navıgasyon cıhazlarındakı noktaları ınsanlar dısarı cıkartıp buraya yukleyebılmelı

hatta kısısel notlar vs vs..

ornek benım elınde su anda 350 nokta var x,y ve detay bilgi hatta kalkan'dakı kuru'nun yerınde patronun ısmınden ne en guzel yenecegıne daır her sey var.

bunları ben nasıl gonderecegım ? bu ıs maıl ıle olmaz, teknolojı gerekır..

bunları hallet, super bır sıte olur..

OZETLE MARKA BAGIMSIZ TUM CIHAZLARDAN POILERI ALABILECEK BIR YONTEM BULMAN GEREKIYOR...

pb
    Teşekkürler :) Fikir bencede çok güzel. GPS'imi geçen ay aldım. Bu ullandığım 4'üncü GPS. Bu sefer yapabildiklerine ve haritaların güncelliğine inanamadım. Dün Konya'ya gidip geldim Ankara'dan. Yol üstü birkaç noktayı işaretledim. Sonra gece bunları paylaşmak gerektiği fikri ile uyuyamadım. Sabah kalkıp çok kabaca bu kadar yapabildim siteyi. Tabiiki çok amatörce. Mesela bir upload scripti henüz bulamadım :) Ancak paylaşacak çok şey var tabiiki. Siteyi nasıl tanıtacağımıda bulamayıp buraya gördüğünüz basit maili attım. Bildiğiniz GPS'le ilgili forumlar varsa adreslerini verirseniz sevinirim. Oralardada duyurayım. Mutlaka sizin, benim gibi ilgilenen birkaç kişi çıkacaktır değişik bölgelerden. Bir soru; elinizdeki 350 poi'nin formatı nedir mesela ? Nasıl paylaşıma açabiliriz ?
    Saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: ccamur

Teşekkürler :) Fikir bencede çok güzel. GPS'imi geçen ay aldım. Bu ullandığım 4'üncü GPS. Bu sefer yapabildiklerine ve haritaların güncelliğine inanamadım. Dün Konya'ya gidip geldim Ankara'dan. Yol üstü birkaç noktayı işaretledim. Sonra gece bunları paylaşmak gerektiği fikri ile uyuyamadım. Sabah kalkıp çok kabaca bu kadar yapabildim siteyi. Tabiiki çok amatörce. Mesela bir upload scripti henüz bulamadım :) Ancak paylaşacak çok şey var tabiiki. Siteyi nasıl tanıtacağımıda bulamayıp buraya gördüğünüz basit maili attım. Bildiğiniz GPS'le ilgili forumlar varsa adreslerini verirseniz sevinirim. Oralardada duyurayım. Mutlaka sizin, benim gibi ilgilenen birkaç kişi çıkacaktır değişik bölgelerden. Bir soru; elinizdeki 350 poi'nin formatı nedir mesela ? Nasıl paylaşıma açabiliriz ?
    Saygılar

Alıntıları Göster
    selam dostum,

1- bence sıteyı tanıtmaya baslamadan once , sıstem altyapısını tasarlaman ve uygulamaya geçirmen gerekiyor. Bir çok İYİ iş fikri uygulama sorunlarından dolayı ÇÖP oluyor, bu nedenle önce sistem kurulumu gerek.
    2- cok fazla teknık olaylardan anlamam ancak bence kısılerın en azından koordınat, yer ısmı ve acıklama gırebılecegı bır alan acman gerekır dıye dusunuyorum. Tabı bu gırılen alanlar once senı ( admın ) onune dussunkı kısıler gercek dısı koordınatlar veya metınler yazmasın.
    3- daha krıtık olan ıse benın senın sıtenden aldıgım bu koordınatları kendı GPS cıhazıma veya NAVIGASYON cıhazıma nasıl aktaracagım. Örnek garmin'ın favori için kullandıgı sistematıgı cozmen gerekıyorkı kişiler senın sıtenden 10 tane koordınatı paket halınde alıp garmını veya baska bır marka navıgasyon cıhazı ıcıne yuklesın. Bu ısın en krıtık ve cozmen gereken yerı burası bence.
    4- basarı ıcın cok hızlı toplaman ve cok kolay dagıtman gerekıyor bu noktaları tabı kontrollu.
    5- benım poılerımın sanırım 80 tanesı falan aıle arkadas vs bunları veremem :) bunun dısındakıler kalkan, kas, asos, dalyan vs gıbı tatıl bolgelerınde topladıgım kendı begendım restoran , kafe veya tarıhı yer gıbı noktalar. bunları arkadaslarımla paylasmak , hatıra olsun dıye tutuyorum ama senınle paylasırırım tabı. benım yaptıgım seyahat defterınının bıraz daha mobılıze olmus halı aslında...
    6- su anda ben data edıtoru olarak navıa'nın destek cdsı ıcınden cıkan programı kullanıyorum. burada koordınat ozel not, telefon ıvır, zıvır her sey kayıt edılıyor, sonra bunu bır formata cevırıyor. bu formatı navıa'da okuyabılıyorum, sanırım formatı xml. ozetle ben su anda datamı xmlde tutuyorum...

kolay gele

pb

• quote:

Orijinalden alıntı: pianoblack

selam dostum,

1- bence sıteyı tanıtmaya baslamadan once , sıstem altyapısını tasarlaman ve uygulamaya geçirmen gerekiyor. Bir çok İYİ iş fikri uygulama sorunlarından dolayı ÇÖP oluyor, bu nedenle önce sistem kurulumu gerek.
    2- cok fazla teknık olaylardan anlamam ancak bence kısılerın en azından koordınat, yer ısmı ve acıklama gırebılecegı bır alan acman gerekır dıye dusunuyorum. Tabı bu gırılen alanlar once senı ( admın ) onune dussunkı kısıler gercek dısı koordınatlar veya metınler yazmasın.
    3- daha krıtık olan ıse benın senın sıtenden aldıgım bu koordınatları kendı GPS cıhazıma veya NAVIGASYON cıhazıma nasıl aktaracagım. Örnek garmin'ın favori için kullandıgı sistematıgı cozmen gerekıyorkı kişiler senın sıtenden 10 tane koordınatı paket halınde alıp garmını veya baska bır marka navıgasyon cıhazı ıcıne yuklesın. Bu ısın en krıtık ve cozmen gereken yerı burası bence.
    4- basarı ıcın cok hızlı toplaman ve cok kolay dagıtman gerekıyor bu noktaları tabı kontrollu.
    5- benım poılerımın sanırım 80 tanesı falan aıle arkadas vs bunları veremem :) bunun dısındakıler kalkan, kas, asos, dalyan vs gıbı tatıl bolgelerınde topladıgım kendı begendım restoran , kafe veya tarıhı yer gıbı noktalar. bunları arkadaslarımla paylasmak , hatıra olsun dıye tutuyorum ama senınle paylasırırım tabı. benım yaptıgım seyahat defterınının bıraz daha mobılıze olmus halı aslında...
    6- su anda ben data edıtoru olarak navıa'nın destek cdsı ıcınden cıkan programı kullanıyorum. burada koordınat ozel not, telefon ıvır, zıvır her sey kayıt edılıyor, sonra bunu bır formata cevırıyor. bu formatı navıa'da okuyabılıyorum, sanırım formatı xml. ozetle ben su anda datamı xmlde tutuyorum...

kolay gele

pb

Alıntıları Göster
    Cok güzel bir fikir...
    Biraz profesyonel yardim alsan iyi olur.

• Fikir verenlere teşekkürler :)
    Bu durumda biraz fikir alışverişi yapalım. Bende Garmin var. Diğerlerini bilmiyorum ancak Garmin'de Poiloader diye bir program var, bu program ile istediğin farklı formatlardan cihaza veri atrabiliyorsun. Hatta rota yada belli bölgelere yaklaşırken sinyal yada farklı mp3'ler atayarak çalmasını sağlayabiliyorsun. Bunları öğrendiğim sayfanın adresi

http://www.gpsinformation.org/penrod/poiloader/poiloader.html

Bu yöntemle gerekirse word, excel yada notepad'den bile veri alabiliyorsun. Ben bunları hazırlamak için EasyGPS diye bir program kullanıyorum. Buradan her türlü bilgi girişi kolay. Hatta hız sınırlamaları falan bile girilebiliyor. Koordinatlar için GPS'e kaydetmeyipte masa başında yer buluyorsam kendi sitemdeki harita sekmesini kullanıyorum. Google Earth'e göre hızlı oluyor. Sonuçta verileri zaten oradan alıyor.

Elle siteye koordinat girmek için manuel olarak forum'lar kullanılabilir. Ben bir tane örnek girdim. Ayrıca sizdeki derlenmiş xml gibi dosyaları upload edilebilmesi için şu anda scripti tamamlıyorum. Sitede upload ve download bölümleri olacak. Yani Kaş Kalkan bölgesinin restoranlarını tek file olarak paylaşabileceğiz :)

Tabiiki profesyonel yardım almak kulağa hoş geliyor ancak ben ticari düşünmediğim bu siteye yatırım yapmayıda planlamıyorum. Önemli olan şekli ve süsünden öte içeriği bence. Bu arada bunu okuyupta bu işi biliyorum yardımcı olayım diyen varsa domain'e ait tüm bilgileri, şifreleri paylaşabilirim. Önemli olan işlevsel bir paylaşım ortamı yaratmak...

Ve elinizdeki farklı derlenmiş verilerden bana 1-2 örnek atabilirseniz mail olarak bir şekilde siteye koymaya başlayıp siteyi hareketlendirebiliriz. Ben farklı marka cihazlar için derlenmiş örneğin xml uzantılı dosyaları nasıl Garmin'e convert edip yükleyebileceğimi bulup paylaşabilirim. Sizde bunu farklı markalar için yaparsanız tüm bilgileri istediğimiz formata çevirebiliriz. Mesela ben şu anda Ankara'nın Top 100 Restaurantları listesi hazırlıyorum. Bunu 1-2 gün içinde siteye koyacağım ve çekip deneyebilirsiniz. Bunu ilk planda GPS exchange format olan gpx uzantısında yapıyorum. Bu şekilde tüm marka cihazlara yüklenebileceğini düşünüyorum.

Şimdiden yardımlara teşekkürler...

• quote:

Fikir verenlere teşekkürler :)
    Bu durumda biraz fikir alışverişi yapalım. Bende Garmin var. Diğerlerini bilmiyorum ancak Garmin'de Poiloader diye bir program var, bu program ile istediğin farklı formatlardan cihaza veri atrabiliyorsun. Hatta rota yada belli bölgelere yaklaşırken sinyal yada farklı mp3'ler atayarak çalmasını sağlayabiliyorsun. Bunları öğrendiğim sayfanın adresi

http://www.gpsinformation.org/penrod/poiloader/poiloader.html

Bu yöntemle gerekirse word, excel yada notepad'den bile veri alabiliyorsun. Ben bunları hazırlamak için EasyGPS diye bir program kullanıyorum. Buradan her türlü bilgi girişi kolay. Hatta hız sınırlamaları falan bile girilebiliyor. Koordinatlar için GPS'e kaydetmeyipte masa başında yer buluyorsam kendi sitemdeki harita sekmesini kullanıyorum. Google Earth'e göre hızlı oluyor. Sonuçta verileri zaten oradan alıyor.

Elle siteye koordinat girmek için manuel olarak forum'lar kullanılabilir. Ben bir tane örnek girdim. Ayrıca sizdeki derlenmiş xml gibi dosyaları upload edilebilmesi için şu anda scripti tamamlıyorum. Sitede upload ve download bölümleri olacak. Yani Kaş Kalkan bölgesinin restoranlarını tek file olarak paylaşabileceğiz :)

Tabiiki profesyonel yardım almak kulağa hoş geliyor ancak ben ticari düşünmediğim bu siteye yatırım yapmayıda planlamıyorum. Önemli olan şekli ve süsünden öte içeriği bence. Bu arada bunu okuyupta bu işi biliyorum yardımcı olayım diyen varsa domain'e ait tüm bilgileri, şifreleri paylaşabilirim. Önemli olan işlevsel bir paylaşım ortamı yaratmak...

Ve elinizdeki farklı derlenmiş verilerden bana 1-2 örnek atabilirseniz mail olarak bir şekilde siteye koymaya başlayıp siteyi hareketlendirebiliriz. Ben farklı marka cihazlar için derlenmiş örneğin xml uzantılı dosyaları nasıl Garmin'e convert edip yükleyebileceğimi bulup paylaşabilirim. Sizde bunu farklı markalar için yaparsanız tüm bilgileri istediğimiz formata çevirebiliriz. Mesela ben şu anda Ankara'nın Top 100 Restaurantları listesi hazırlıyorum. Bunu 1-2 gün içinde siteye koyacağım ve çekip deneyebilirsiniz. Bunu ilk planda GPS exchange format olan gpx uzantısında yapıyorum. Bu şekilde tüm marka cihazlara yüklenebileceğini düşünüyorum.

Şimdiden yardımlara teşekkürler...
    Forumuna üye oldum,
    yardımım olursa sevinirim.
    Çaylak Navigasyoncuyum ama ,
    elimden geleni yaparım.

selamlar

• POIConverter_setup318
    TomTom overlaysTomtomNavigatorOverlays (*.ov2, *.ovr)
    TomTom ASCIITomtomAsciiData files (*.asc)
    TomTom Navigator 3 ItineraryTomtomNavigator3ItineraryFiles files (*.itn)
    Maptech MarksMaptechMarks files (*.mxf), RouteMaptechRouteFiles files (*.rxf), TrackMaptechTrackFiles files (*.txf)
    Memory-Map CSV files (*.csv)
    Garmin PCX5 WaypointGarminWaypoints files (*.wpt), RouteGarminRouteFiles files (*.rte), TrackMicrosoftAutorouteMaps files (*.trk)
    GPS eXchangeGpsExchangeFiles files (*.gpx)
    AutoRoute Pushpins AutoroutePushpins(*.csv)
    ExcelMicrosoftExcelFiles files (*.xls)
    OziExplorer Waypoint files (*.wpt), Route files (*.rte), Track files (*.plt)

Also the following formats can be read
    TomTom Navigator Log files (*.pgl)
    MapSourceMapsourceFiles waypoint, route and track data (*.txt) using decimal Lat/Long coordinates
    Microsoft Maps files (*.axe, *.est, *.ptm) PushPin and route data
    Pocket StreetsMicrosoftPocketStreets PushPin files (*.psp)

and the following formats can be written
    AutoRoute PushPinsAutoroutePushpins with Continental numbers (*.tab)
    Destinator 3 waypoint files (*.csv)
    Mapopolis waypoint files (*.mlp)

http://rapidshare.com/files/92308528/POIConverter_setup318.rar.html

POICOMMAND V.1
    POICMD allows you to handle ".OV2" (TomTom Overlay), ".KML" (Google Earth Place) and ".ITN" (TomTom Itinerary/Route) files.

http://rapidshare.com/files/92309707/POICommand_PC.NET11_10_English.zip.html

I-Go Poi Convert

http://rapidshare.com/files/92310055/I-Go_POI_Convert.zip.html

I-go Poi Explorer

http://rapidshare.com/files/92311307/Poi-Explorer.rar.html

Rar sifresi : marcopolo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marcopolo -- 16 Şubat 2008; 14:16:37 >

• Hangi Programlara Hangi POI Datasi gerekli...?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marcopolo -- 16 Şubat 2008; 16:29:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: marcopolo

Hangi Programlara Hangi POI Datasi gerekli...?

Harika.. teşekkürler..
    İşte bunları paylaşabilmek baştan beri amacım. İzniniz olursa siteyede koyayım bunları..
    Ve hatta yine izniniz olursa yasak olup olmadığını bilmiyorum ama yasak değilse link olarak verdiğiniz programları siteye direk download olarak koymak isterim.

• quote:

Harika.. teşekkürler..
    İşte bunları paylaşabilmek baştan beri amacım. İzniniz olursa siteyede koyayım bunları..
    Ve hatta yine izniniz olursa yasak olup olmadığını bilmiyorum ama yasak değilse link olarak verdiğiniz programları siteye direk download olarak koymak isterim.

Alıntıları Göster
    Ben koydum bile siteye, yalniz yukardaki resmi koyamadim olmadi birtürlü..
    quote:

Orjinalden alıntı: ccamur

Harika.. teşekkürler..

• quote:

Ben koydum bile siteye, yalniz yukardaki resmi koyamadim olmadi birtürlü..
    quote:

Orjinalden alıntı: ccamur

Harika.. teşekkürler..

Alıntıları Göster
    Evet. Bende beceremedim o tabloları koymayı.. Yarın ayrı bir sayfa yapayım siteye forum dışı, oraya koyayım uyum tablolarını...
    Gönderdiğiniz 4 programıda direk download sayfası açıp oradan rapid'e gerek kalmadan download edilebilecek şekilde paylaşıma koyacağım.

• quote:

Evet. Bende beceremedim o tabloları koymayı.. Yarın ayrı bir sayfa yapayım siteye forum dışı, oraya koyayım uyum tablolarını...
    Gönderdiğiniz 4 programıda direk download sayfası açıp oradan rapid'e gerek kalmadan download edilebilecek şekilde paylaşıma koyacağım.

Alıntıları Göster
    Igo poi explorer i koymani tavsiye etmem
  • quote:

Igo poi explorer i koymani tavsiye etmem

Alıntıları Göster
    Tamam :)
    Ben en iyisi hiçbirisini direk koymayayım :) Nasıl olsa linkleri var
  • quote:

Tamam :)
    Ben en iyisi hiçbirisini direk koymayayım :) Nasıl olsa linkleri var

Alıntıları Göster
    Sitenize ben de üye oldum, yardımım dokunabilirse ne mutlu bana ama, sıfır bilgiye sahibim diyebilirim.

Cihazım Garmin Nüvi 660. Harita olarak Ekim 2007.

Ancak;

Seslendirme Türkçe değil,
    Gittiğim yolları iz olarak kayıt edebilir miyim?
    Bulunduğum yeri favori olarak işaretleyebilir miyim?
    Yukarıda yazılanlardan bir şey anlamıyorum, bizim cihaza göre mi? neler denmek isteniyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: S.R.YILDIRIM

Sitenize ben de üye oldum, yardımım dokunabilirse ne mutlu bana ama, sıfır bilgiye sahibim diyebilirim.

Cihazım Garmin Nüvi 660. Harita olarak Ekim 2007.

Ancak;

Seslendirme Türkçe değil,
    Gittiğim yolları iz olarak kayıt edebilir miyim?
    Bulunduğum yeri favori olarak işaretleyebilir miyim?
    Yukarıda yazılanlardan bir şey anlamıyorum, bizim cihaza göre mi? neler denmek isteniyor?

Alıntıları Göster
    Merhaba sereye.. hoşgeldiniz :)
    Ancak ben bu konuları burada tartışmak değilde kendi siteme taşımak istiyorum artık :)
    Bu arada açıkça söyleyeyim.. En çok altta yazan V-Storm hoşuma gitti :)
    Bende 1200 RT :)))
    Hadi bu konuyu gelin poiturkey'de açında orayı biraz hareketlendirelim...
    Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışayım oradan sorduklarınıza

• quote:

Merhaba sereye.. hoşgeldiniz :)
    Ancak ben bu konuları burada tartışmak değilde kendi siteme taşımak istiyorum artık :)
    Bu arada açıkça söyleyeyim.. En çok altta yazan V-Storm hoşuma gitti :)
    Bende 1200 RT :)))
    Hadi bu konuyu gelin poiturkey'de açında orayı biraz hareketlendirelim...
    Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışayım oradan sorduklarınıza

Alıntıları Göster
    www.poiturkey.com adresinde POI sekmesine örnek bir gpx dosya ekledim. Ankara'da 3 adet restoran. Download edip cihazlarınızda çalışıp çalışmadığını, Türkçe karakter sorunu ve farklı eleştirilerinizi yazarsanız bu dosyaları tamamlayıp, ayrıntılı birkaç poi yükleyeceğim.
    Teşekkürler

• quote:

www.poiturkey.com adresinde POI sekmesine örnek bir gpx dosya ekledim. Ankara'da 3 adet restoran. Download edip cihazlarınızda çalışıp çalışmadığını, Türkçe karakter sorunu ve farklı eleştirilerinizi yazarsanız bu dosyaları tamamlayıp, ayrıntılı birkaç poi yükleyeceğim.
    Teşekkürler

Alıntıları Göster
    Cihazda nereye koyacağız bu Ankara'daki restoranları Sayın Cihangir Bey?
  • quote:

Orijinalden alıntı: S.R.YILDIRIM

Cihazda nereye koyacağız bu Ankara'daki restoranları Sayın Cihangir Bey?

Alıntıları Göster
    Güzel fikir eline sağlık
  • Sayın sereye,

Sorunuzu yalnızca bu işe odaklı kendi sitemdehttp://poiturkey.com/forum/viewforum.php?f=3 adresinde cevaplamaya çalıştım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.