Şimdi Ara

X BOX360 MKV AÇARMI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Benim sorum şu, xbox 360 almayı düşünüyorum ve hd film izlemek gibi bi hobim var.Ama xbox 360 ın mkv uzantılı filmleri gösterip göstermediğini bilmiyorum

• .mkv uzantılı doyaları xbox360 ile izleyemezsiniz. Yalnız hd çözünürlüklü filmler izleniyor. Ama .avi olmak zorunda hd filminizin uzantısı. Yani çözünürlük 1920*1080 veya 1280*720 olabilir ama uzantısı .avi olmak koşulu ile.
    Bazı xbox360 sitelerinde xbox360 uyumlu .avi uzantılı hd filmler bulunmaktadır.(convertlenip hazırlanmaktadır.) Hali hazırda indirip izleyebilirsiniz. Konsolda son divx update yapılmasıda gerekiyor codec yüklemesi için. Zaten kendi media formatı karşısında ezici üstünlük sağlayan bir media formatını açması beklenemezdi zaten. ( geçtiğimiz senelerde xbox360 hd dvd formatı , ps3 ün bluray formatı karşısında başarısız olmuş ve piyasadan kaldırılmıştır.) Birde onun orjinal hali değil de onunda kırılmış hali imkansız gibi birşey...

Ona keza ps3 te aynı durumdan müzdarip.Hala hd videolar stabil çalışmıyor. En azından .mkv filmler. Alt ve üst satırdaki siyah bantların üstte yazdığım değerlere uymaması durumunda videoyu ps3 e uyumlu hale getirirken , o bahsettiğim siyah bantların yeşil bir hal alması gibi sorunları var. Ps3 korsan olarak kırılamadığı için oyun ve film mediaları bluray formatında orjinal olarak satılmaktadır. Bluray formatı piyasada hızla büyümeye ve benimsenmeye başlamışken , ps3 ünde bir benzeri sorunu olan kendi orjinal mediasının illegal olarak kırılarak( bluray formattan .mkv formatına çevrilmesi) kendi konsolunda oynatmasına izin vermeside( stabil ve sorunsuz olarak günceleme aracılığı ile tam desteği) mümkün değil. En azından şuan için.

Yazımdan da anlaşılacağı gibi xbox360 genel olarak hd film izlemek için pek tatmin edici değil.
    Forumun bu bölümdeki başka alternatiflere bakmanızı öneririm.(popcorn hour hd media player , wd hd player , tvix vs. gibi hd medya oynatıcılar)
    Oyun için inanılmaz bir konsol xbox360. Yeni nesil (next gen.) dediğimiz iki konsoldan (ps3 ve xbox360)biri sonuçta... Oyun ihtiyacınızı karşılayacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hell line -- 5 Nisan 2009; 11:03:52 >

• bahsettiğin şeyin avi ile çalıştığına eminmisin?
    wmv-hd açar xbox, altyazı desteği yoktur.
    mkv için xbox alınmaz yani.
  • quote:

Orjinalden alıntı: muratremix

bahsettiğin şeyin avi ile çalıştığına eminmisin?
    wmv-hd açar xbox, altyazı desteği yoktur.
    mkv için xbox alınmaz yani.

Evet şimdi baktım malum siteye .wmv uzantılı hd medialar varmış.(sabah vizem vardı erken çıkmam gerekiyodu.. uzantıyı .avi diye hatırlamışım. Arkadaşa yardımcı olmak adına mesajımı yazdım ve çıktım hemen:))
    .avi yazmamda ki sebep elimde bu formatta hd filmlerin bulunmasıdır. Sonuçta bu ayrıntı .mkv için xbox aldıracak bir hata olmasa gerek.
    Baya bir .mkv arşivine sahip olmama rağmen birtanesini bile konsolda izlemek için uğraşmışlığım yoktur. Pc veya pch varken zaten uğraşmaya gerek yok.
    .mkv için xbox alınmaz konusunda hem fikirsek problem yok.

• arkadaşlar xbox bolumune de acacagım konuyu ama belkı burada da bır bılen cıkar dıye sormak sıtıyorum harıcı hard diskim war maxtor 320gb 2.5 inchlıklerden ekstra guce gerek duymuyor dırek usbden calısıyor ancak ne yaptımsa xbox gormuyor bu hdd yı sebebı ne olabılır?
    dıger flash dısklerı gordu ancak harıcı hddyı gormuyor sız nasıl ızlıyorsunuz fılmlerı?
  • FAT32 formatlamak gerekiyor diski, format NTFS ise tanimaz. Belli bir kapasitenin sutundeki diskleri de FAT32 formatlamaz windows,
    bunu yapailen partition manager turundeki programlari kullanmaniz gerekir
  • cevap ıcın tesekkurler onclelıkle
    şimdi benım hdd ımde 7 gblık oyun ısoları var onları tekrardan kullanamayacagım degılmı fat32 formatlarsam?
    yanı bır daha 4 gb dan buyuk dosya atamayacakmıyım acaba?tesekkurler
  • yok artık
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.