Şimdi Ara

x-fi xtreme gamer yerine auzen x-plosion 7.1 cinema?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar forumda baya arastırdım fakat ikide kaldım su an x-fi xteme gamer ses kartı kullanıyorum fakat dts ve dolby digital özlellikleri olmadıgından bu ozelliklerden yararlanamıyorum.auzen x-plosion cinema kartında ise istediğim dts ve dolby desteği mevcut.fakat creative'den dinlediğim müzikten inanılmaz memnunum özlellikle crystallizer özelliğinin olması değişilmez kılıyor.kısacası benim istediğim şey film ve müzikte beni tatmin etsin oyunlarda eax ten fedakarlık yapabilirim.auzenden film için creative den daha iyi bir performans alabileceğimi düşünüyorum fakat müzik konusunda şüphelerim var en az xtreme gamer kadar ii müzik performansı almak istiyorum.yani film + müzikte creative den daha iyi performans alabilir miyim?bunların peşine sorum elimdeki xtreme gamerı satıp auzen 7.1 cinema almamı tavsiye eder misiniz?yorumlarınızı bekliyorum. teşekkürler.

• quote:

x-fi xteme gamer ses kartı kullanıyorum fakat dts ve dolby digital özlellikleri olmadıgından

Bu çıkarıma nasıl vardınız ?

Eğer decodasyonu kastediyorsanız, bugün için AC97 gerekliliğini yerine getiren tüm seskartları güncel film izleme programlarının bazıları ile DTS çözmektedir.
    (Power dvd, windows media player vs.)
    DOLBY / AC3 e gelince onu çözmeyen ses kartı AC 97 standardından beri yoktur. (program bağımsız)
    üstelik extrem gamerin THX sertifikası olması var. (power dvd programı ile kullanılması kaydıyla: açıklama aşağıda)

DDL/DTS Connect = encodasyonu
    kastedyorsanız da onun film izlemekle bir ilgisi yoktur.

quote:

Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer

The Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer sound card makes the X-Fi chip available in a low-profile PCI format for small form factor or full-size PCs. Its enhanced connectivity includes an optical out and internal connectivity to audio jacks on the front panel of a PC for easy headphone and microphone access. Despite its reduced size, the Xtreme Gamer delivers the full power of Creative's award-winning X-Fi processor, including ultra-realistic CMSS-3D surround sound over normal headphones and hardware-accelerated Direct X, OpenAL and EAX 5.0 to give faster frame rates with cinematic sound. The X-Fi 24-bit Crystalizer restores sparkle to low-quality audio and upgrades games, MP3, DivX and TV audio to 24-bit quality. With THX Certification and Power DVD playback of Dolby and DTS decoding, it also guarantees excellent results in movies.

•X-Fi, the world's most powerful audio processor, delivers faster frame rates in games with hardware-accelerated Direct X, OpenAL and EAX 5.0.
    •X-Fi CMSS-3D Headphone delivers incredible surround sound over stereo headphones for gaming, movies and music.
    •X-Fi CMSS-3D Surround up-mixes audio and video to 5.1 or 7.1 surround.
    •X-Fi 24-bit Crystalizer makes all audio sound better and enhances games, MP3/WMA, streaming audio and video, TV and radio, DivX and DVD movies.
    •X-Fi Active Modal Architecture with ‘Entertainment', ‘Gaming' and ‘Audio Creation' modes dedicates the processor to the task at hand, with an easy-to-use Interface for each mode.
    •Low-profile PCI format with Intel HD compatible front panel connector and digital out is ideal for both standard and small form factor PCs.

• kastım dts destekli filmleri fln izleyemediğim ses alamadıgım değildi. tam 5.1 alamıyorum yanlıs tarif etmiş olabilirim ozr. onboard ses kartı dolby desteki butun kanallardan faydalanabiliyorum fkt creative'e gelince filmlerde aynı performansı elde edemiyorum. örneğin görüntüde arkadan gelen arabanın sesi solarka yerine sol ön ve sol arkadan aynı sekilde geliyor.sorumu tekrar ediyorum auzen x-plosion cinemadan fil+muzik daha iyi performans alabilir miyim(ses sistemi 5.1)
  • Başka bir sorununuz olmalı.
    kartınız normal olarak dekodasyonu yanlış yapmaz.
    Yüklediğiniz codecler sorun çıkarıyor olabilir. yada başka bir sorununuz var.
    Şu an makinemde aktif çalışan ses kartı xplosion cinema olmayan DTS ekli olan (yani sadece out opampleri farklı cinema olandak ki oda decodasyonla ilgili değil zaten).
    ama decodasyon konusunda xfi den daha iyidir, yada kötüdür diyemem.
    hem xfi kartlarımda( 1 adet prelude 2 adet extrem music) hemde bunda sesler olması gereken yerden geliyor.

bu teste de bakabilirsiniz ama sizin sorununuzla -seslerin farklı yerden gelmesi- pek ilgisi yok.
    http://forum.donanimhaber.com/m_30892628/tm.htm
  • Aynı ikileme bende kalmıştım ilk başta gamer kartı alacaktım ancak DVD-Audio ve Dolby Digital ve DTS kodlaması olmadığı için Extreme Music kartı aldım. Bilgi için verdiğim link e bakabilirsiniz

http://www.soundblaster.com/X-FiList/
  • arkadaşlar bende bu kartı almayı düşünüyorum ama ürünün teknik açıklamalardında xp ye verdiği desteği vistada vermediğini gördüm mesela 24bit 44.1kHz/48kHz/96kHz sample rate in XP .... 16bit 44.1kHz/48kHz sample rate in VIsta.... bu durumun ehemmiyeti nedir kartın peformansında bir değişiklik olurmu windows 7 ye geçtiğimizde kart çöpmü olacak bilgi verenlere şimdiden teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SATILIK X-Fİ PRELUDE 7.1
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.