Şimdi Ara

X.M.P ram AMD 7000 serisi işlemci

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
2
Favori
638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

AMD 7950X işlemci

Asus Rog B650E-F Gaming Wifi Anakart

Gskill Trident Z5 RGB 6600mHz CL34 2x16GB Ramli bir sistemim var.

Bu yeni AMD işlemcilerde EXPO diye intel X.M.P gibi bir profil gelmiş ben ramlerimi alırken bilmediğim için almış buldum sistemi kurdum. Herhangi bir Ram overclock yapmadığım için ramler 4800mHz'de çalışıyor Ramlerim X.M.P destekli fakat açık değil.

Anakartın max ram desteği 6400Mhz görünüyor. Biosa girip ram ayarlarının olduğu yere baktığımda DOCP1 DOCP2 gibi ram profilleri gördüm açıklamada AMD'nin ram profili diyordu, sanırım Asus'un EXPO'yu yeniden adlandırdığı şekli DOCP1 ve DOCP2. Neyse profili DOCP1 olarak seçtiğimde DDD5 66000Mhz CL34 1.4V olarak görüyor Ramlerim EXPO desteklemediği halde. Fakat ayarları kaydedip yeniden başlattığımda sistem açılmadı. DOCP2 seçtiğimde de sonuç değişmedi.

Sistemin açılmama sebebi anakartın max 6400mhz desteklemesi mi acaba, yoksa ramlerin EXPO değil X.M.P desteklemesi mi? Ayrıca manuel overclock yaptığımda ram voltajını ne seçmeliyim 6400Mhz için? Ramler 6600mhz CL34 1.4V destekliyor ben 6400Mhz CL34 için voltajı 1.4'den düşük mü yüksek mi yapmalıyım? Veya bu işin sınırını nasıl test edebilirim?

• Dandik IMC'den dolayı +6400 çalıştırmıyor. Anakartla ilgili sorun yok.
  • XMP profilindeki ayarları not edip aynı ayarları(timing voltaj9 manuel olarak girerek sadece frekansı 6400 seçtiğimde sistem açılıyor fakat ekranda garip şekiller çalışıyor windows login bile olamıyorum. Yine tüm ayarları xmp gibi yapıp ram frekansını 6200 yaptığımda sistem sorunsuz çalışıyor.

6400de xmpden farklı ayarlar mı yapmam gerekiyor anakart 6400 destekliyorsa neden o frekansta sistemi açamadım yorumlarınızı rica ederim.

Ayrıca IMC nedir @Fulukk

• Keşke gskill yerine kingston fury beast alsaydın.Kingston 6000mhz cl36 16x2 32Gb Versiyonlari vardı piyasada.Şuanda Ddr5 de en iyi Ram Kingston 6000mhz versiyonlarinda.Sen bakma gskillin 6600mhz yazdigina.Hikaye o.Testlerde kingston önde çekiyor.Bak şu KF560C36BBEK2-32 koda sahip ram senin ram belleginden daha performansli mesela.Sorunsal anlamda gskill ramler deki arıza oranlari da digerlerine oranla daha fazla olabiliyor.Profilleri biraz daha kurcala.O anakartta bu tarz işler çok kolay yönetilmesi lazım.Baktın olmuyor.Kafana göre manuel voltaj vs verme.Anlamiyorsan pek kurcalamanı tavsiye etmem.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    4x ram yeni 9000 serisi
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.