Şimdi Ara

AMD ve 8000 serisi :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
104
Cevap
1
Favori
2.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dedikleri gibi şimdiye kadar yapılmış en baba yeniden isimlendirme :) OEM yada değil fark etmez :)

http://www.anandtech.com/show/6570/amds-annual-gpu-rebadge-radeon-hd-8000-series-for-oems

• Üst ve orta seviye HD 7000 serisi karta sahip olan kişiler, kartlarını 1 yıl daha kullanacak desene. Bu bakımdan güzel oldu bence. Hem HD 7000 serisi kartların fiyatları düşecek, hem de HD 8000 ile aynı performansı verecek.

Ayrıca AMD'nin bu hareketi %90 mali sebeplerden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: el_jericho

Üst ve orta seviye HD 7000 serisi karta sahip olan kişiler, kartlarını 1 yıl daha kullanacak desene. Bu bakımdan güzel oldu bence. Hem HD 7000 serisi kartların fiyatları düşecek, hem de HD 8000 ile aynı performansı verecek.

Ayrıca AMD'nin bu hareketi %90 mali sebeplerden.

Bizim için elbette iyi ama AMD için çok kötü bir hareket. f/p olarak avantajları azaldı. Güç tüketimi ve ısınma konusunda avantajlarını kaybettiler. Hız olarak zaten eşit sayılırlar. Üstüne nvidia her seride teknolojik bir yenilik sunuyor. Physx, CUDA, TXAA vs vs. AMD nin elindeki tek koz kartları erken çıkartmaktı. İşlemci tarafında da bu sene pek bir yenilik olmadığını düşünürsek AMD belki tarihinin en zor senesini geçirebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagataykoroglu -- 9 Ocak 2013; 1:34:04 >

• HD7000 serisi stoğu çok fazlaydı. Şimdi tahminler, yeni serinin HD9000 olarak isimlendirilmesi şeklinde.

Bildiğiniz gibi Nvidia benzer bir hamleyi 2 kere yapmıştı. Daha doğrusu aynı mimariyi ve aynı üretim tekniğini temel alan gpu'larını 2 farklı seri olarak isimlendiriyor. Misal;

G200/300: 65/55nm Tesla mimarisi

G400/500: 40nm Fermi mimarisi

G600/700: 28nm Kepler mimarisi gibi...

AMD de bu yolu izlemiş olabilir. Yeniden isimlendirme olayına dair ilk haber, HD7770 ve HD7750'nin HD8760 ve HD8740 olarak isimlendirileceği şeklinde geldiği için bazı gpu'ları yeni seride de kullanmak istediği şeklinde yorumlandı. Ama işin rengi sonradan değişti. HD8000 serisi, komple HD7000 serisinin OEM hali olarak tanıtıldı. Şimdi de ne olacağı belirsiz ama seri bütünüyle yeniden isimlendirildiği için yeni serinin HD9000 olarak gelmesi muhtemel. Nvidia'nın ise böyle bir şey yapacağını sanmam. Zira isimlendirme sistemini kurmuştu zaten Nvidia. AMD sanırım, baştaki numarayı da Nvidia'dan üstün tutmak istiyor.

• 8950 Crossfire
  • Tam olarak anlamadım eski 7 serisi kartları 8 olarak mı lanse ediyorlar şimdi herhangi bir yenileme iyileştirme yok mu bu sene amd için o zaman ?

7970

Up to 925MHz Engine Clock
    3GB GDDR5 Memory
    1375MHz Memory Clock (5.5Gbps GDDR5)
    264GB/s memory bandwidth (maximum)
    3.79 TFLOPS Single Precision compute power
    947 GFLOPS Double Precision compute power

8970

1GHz Engine Clock (up to 1.05GHz with boost)
    3GB GDDR5 Memory
    1500MHz Memory Clock (6.0 Gbps GDDR5)
    288GB/s memory bandwidth
    4.3 TFLOPS Single Precision compute power
    1.07 TFLOPS Double Precision compute power demiş yeni gördüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realturk -- 9 Ocak 2013; 2:55:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: realturk

Tam olarak anlamadım eski 7 serisi kartları 8 olarak mı lanse ediyorlar şimdi herhangi bir yenileme iyileştirme yok mu bu sene amd için o zaman ?

Eski GPU'ları, yeni kartlara takacaklar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu habere göre aynı çekirdekleri overclock ederek satacaklar. 7000 serisini overclock ederek 8000 serisine ulaşabileceksiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: omen1710

bu habere göre aynı çekirdekleri overclock ederek satacaklar. 7000 serisini overclock ederek 8000 serisine ulaşabileceksiniz.

OC falan da yok. Zaten HD7000 serisindeki bazı kartları oc etmişti AMD, daha sonra yayınladığı bios'larla. Şimdi de güncel bios'larla satışa devam edecek. Ama artık aynı kartları HD8000 adı altında OEM olarak da göreceğiz.
  • Mobildekiler yeni masaüstü eski mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: realturk

Tam olarak anlamadım eski 7 serisi kartları 8 olarak mı lanse ediyorlar şimdi herhangi bir yenileme iyileştirme yok mu bu sene amd için o zaman ?

7970

Up to 925MHz Engine Clock
    3GB GDDR5 Memory
    1375MHz Memory Clock (5.5Gbps GDDR5)
    264GB/s memory bandwidth (maximum)
    3.79 TFLOPS Single Precision compute power
    947 GFLOPS Double Precision compute power

8970

1GHz Engine Clock (up to 1.05GHz with boost)
    3GB GDDR5 Memory
    1500MHz Memory Clock (6.0 Gbps GDDR5)
    288GB/s memory bandwidth
    4.3 TFLOPS Single Precision compute power
    1.07 TFLOPS Double Precision compute power demiş yeni gördüm.

8970 7970 GE ın yeniden isimlendirilmişi.
  • amd inteli nasıl yavaşlattıysa şimdi de nvidia yı yavaşlatacak
  • çok düşünmüştüm zamanında 7850 alsam mı 8000 serisi beklesem mi diye

aldım 7850 gayet memnunum, iyi ki beklememişim

HD10000den önce yada dx12 2. nesilden önce değiştirmem

ayrıca hala 64bit kart var
    amd'nin işlemci içersindeki grafik birimi daha performanslı olur haricilerden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MIKROP DOGAN -- 9 Ocak 2013; 11:00:11 >
  • Bir konuda 8850'nin 7950 seviyesinde 8870'in ise 7970 seviyesinde olacağı söyleniyordu yalan oldu desenize
  • 8000 serisi çıkasada 8850 alsam hemen :D
  • 8000 serisi yalan oldu gibi, 9000 serisi olarak çıkabilir.
  • Hemen galeyana gelmeyin. AMD HD7000 serisi satışları iyi gitmediği için seriyi HD8000 serisi olarak isimlendirip toptan satışlarla stok eritmek istiyor. O nedenle HD8000 serisi doğrudan yeniden isimlendirilerek pazara sunulmuş değil. Yalnızca HD7000 = HD8000 gibi bir durum çıkıyor ama zaten biz istesek de gidip HD8000 serisi bir kart alamayacağız (en azından şimdilik). Bu nedenle yeni serinin HD9000 adı ile gelmesi muhtemel.

Nvidia da G100 ve G300 serilerinde bunu yaptı. Sırf OEM kartlardan ibaret seriler olabiliyor yani.

Ama şunu da görmek lazım, seriyi yakın zamanda yenileyecek olsa, AMD böyle bir işe girişmezdi. Demek ki değildiği gibi 1. çeyrekte yeni seriyi göremeyeceğiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: M@U

Hemen galeyana gelmeyin. AMD HD7000 serisi satışları iyi gitmediği için seriyi HD8000 serisi olarak isimlendirip toptan satışlarla stok eritmek istiyor. O nedenle HD8000 serisi doğrudan yeniden isimlendirilerek pazara sunulmuş değil. Yalnızca HD7000 = HD8000 gibi bir durum çıkıyor ama zaten biz istesek de gidip HD8000 serisi bir kart alamayacağız (en azından şimdilik). Bu nedenle yeni serinin HD9000 adı ile gelmesi muhtemel.

Nvidia da G100 ve G300 serilerinde bunu yaptı. Sırf OEM kartlardan ibaret seriler olabiliyor yani.

Ama şunu da görmek lazım, seriyi yakın zamanda yenileyecek olsa, AMD böyle bir işe girişmezdi. Demek ki değildiği gibi 1. çeyrekte yeni seriyi göremeyeceğiz.

Hocam yeni seri 2. çeyrek diye okudum. Bu saatten sonra 8000 serisini kullanamazlar. 9700pro felan gelebilir :D

• quote:

Orijinalden alıntı: cagataykoroglu

Hocam yeni seri 2. çeyrek diye okudum. Bu saatten sonra 8000 serisini kullanamazlar. 9700pro felan gelebilir :D

Belki de gerçekten efsane 9000 serisinin fayladanmak istemişlerdir. Tarih için bu konuda söyledikleri tutan birkaç kaynak 2. çeyrek diyor ama göreceğiz bakalım. Benim korkum daha fazla ertelenmesi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rocky Balboa®

Bir konuda 8850'nin 7950 seviyesinde 8870'in ise 7970 seviyesinde olacağı söyleniyordu yalan oldu desenize

sorma ya

yalan oldu o

heveslenmiştik ne güzel
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.