Şimdi Ara

AMD ve 8000 serisi :) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
1
Favori
2.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: WarSaw

quote:

Orijinalden alıntı: cenkyyy

fıssssssssss

fıss diyonda aynı fısı nvidia zaten yapmıştı Gtx680 yerine normalde Gtx670 olacak kartı -> Gtx680 yaptılar hatırlatırım

Şakamısın? Neden yaptılar peki gerçekte üretmesi gereken gtx 680 i üretmedi çünkü karşısında rakibi yoktu ve şu andaki 680 leri 7970 in karşısına konumlandırdıki rekabet olsun diye şimdi amd adam gibi kart yapamadı diye nvida mı fıss oldu ? Diyecenki şu anda 7970 çok fazla toparladı evet toparlamış olabilir ama kart çıkalıda bir seneyi geçti onyüzden amd fıssss

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Nvidia'yı olması gereken modelleri çıkarmadığı için suçlamak abes bir durum. Tek gpu da HD7970 1Yıla yakın zamanın ardından bir toparlanmaya gitti F/P açısından güzel bir yere oturdu. Nvidianın ise tek gpuda amd nin high end kartından daha güçlü bir tek gpulu high end kart çıkartması zaten mantıksız bir durumdu.Burada algılanmayacak bir durum yok zaten. Orta üst sınıfta esas çekişme vardı. HD7850 ve HD7870 karşısında konumlanan GTX&60 ve 660Ti nin fiyatları da henüz F/P olarak denklik sağlayacak seviyelere geldi. Bu kuşkusuz orta sınıfta rekabeti kızıştıracak bir durum. Bir çok kişi sırf Nvidia diye HD7870 yerine aynı fiyata GTX660 Ti yi tercih edebilir orta üst sınıfta.

Onun dışında amd ye de fıss demek yanlış olur zira apularda fm2 sokette atılan adımlar hayli sevindirici. Onun dışında cpuda intel ile yarış içerisinde olmadıklarını zaten kendileri söylediler. İntelde Soket 2011 de amdnin karşısına dikeceği cpu yok. Aynı şekilde 3770K nında. Gpu olarak ise GTX690 a erişme çabaları malesef genelde başarısız sonuçlandı.

Genelde zaten baktığımızda amd için fısss gibi düşünceleri olan arkadaşlarımızın özellikle cpu anlamında amd yi kullanmaya tenezül etmeyen arkadaşlar olduğu görülüyor. Gpu olarak ise nvidianın manttıklı hareketi dolayısı ile renk zevkine kalmış durumda

• AMD Nvidia amma tartışıyoruz ha o tıs bu fıs 8000 çıkmadı vah vah GTX780 ezer 8970 geçer Çıkarmazlarsa çıkarmasınlar piyasaya göre ne uygunsa ne en iyi performansı en rahat veriyorsa alır kullanır geçeriz tanrı AMD vs Nvidia savaşlarını korusun rekabet olmazsa ne yaparız biz
  • nvidia gerçek 680 ni çıkartmamış da bilmem neben de kendi atölyemde 9xxx serisi gpu hazırladım ama zamanı gelince çıkartacağım haberiniz olsun çıkartsaydı ya kim tuttu onu.rakibi yok da ondan çıkarmamış ee tamam işte o zaman nvidia bizi keriz yerine koyuyor demektir. veya amd ile gizli anlaşma yapmış performansları gıdım gıdım verelim diye."niye çıkarmıyorsun" rakibim yok ondan. nvidia zamanında 8xxx serisi ile atiyi ezdiğinde de rakibi yok diye mi çıkarmıştı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epicus -- 10 Ocak 2013; 12:45:44 >
  • quote:

quote:

quote:

fıssssssssss

fıss diyonda aynı fısı nvidia zaten yapmıştı Gtx680 yerine normalde Gtx670 olacak kartı -> Gtx680 yaptılar hatırlatırım

Şakamısın? Neden yaptılar peki gerçekte üretmesi gereken gtx 680 i üretmedi çünkü karşısında rakibi yoktu ve şu andaki 680 leri 7970 in karşısına konumlandırdıki rekabet olsun diye şimdi amd adam gibi kart yapamadı diye nvida mı fıss oldu ? Diyecenki şu anda 7970 çok fazla toparladı evet toparlamış olabilir ama kart çıkalıda bir seneyi geçti onyüzden amd fıssss

yıl olmuş 2013 ortalık hala fanboy dolu

• quote:

Orijinalden alıntı: confuest

quote:

quote:

quote:

fıssssssssss

boş boş konuşma fanboymuş gerçekleri söylüyoruz ( 7970 kullanıcısıyım bumu fanboyluk ? )

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

fıssssssssss

boş boş konuşma fanboymuş gerçekleri söylüyoruz ( 7970 kullanıcısıyım bumu fanboyluk ? )

7970 kullanıcısı olman fanboy olduğun gerçeğini değiştirmez. Öyle bir konuşuyorsun ki sanki 1 sene önce üretilen 7970 ler farklı şimdi üretilenler farklı!! Arkadaşım AMD driverlarını düzeltti olan biten bu kadar kart aynı kart.... Ben şuan elimde 7950 ile GTX670 ile aynı performansı alıyorum üstelik 200-300 tl daha ucuza.... Beni ilgilendiren de bu seni bilmem.......

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

fıssssssssss

7970 kullanıcısı olman fanboy olduğun gerçeğini değiştirmez. Öyle bir konuşuyorsun ki sanki 1 sene önce üretilen 7970 ler farklı şimdi üretilenler farklı!! Arkadaşım AMD driverlarını düzeltti olan biten bu kadar kart aynı kart.... Ben şuan elimde 7950 ile GTX670 ile aynı performansı alıyorum üstelik 200-300 tl daha ucuza.... Beni ilgilendiren de bu seni bilmem.......

fanboy kim olduğu belli senle tartışamam amd 7xx serisi nvidia 6xx serisi hepsini kullandım sli ve crossfire olarak o yüzden sana şimdi uzun uzun anlatamam hangi kartın nasıl olduğnu

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

fıssssssssss

fanboy kim olduğu belli senle tartışamam amd 7xx serisi nvidia 6xx serisi hepsini kullandım sli ve crossfire olarak o yüzden sana şimdi uzun uzun anlatamam hangi kartın nasıl olduğnu

En ucuza aynı performansı AMD veriyorsa AMD alırım Nvidia veriyorsa Nvidia. Bu kadar basit. Sana fanboy derken konuşmalarını kastettim...

• quote:

En ucuza aynı performansı AMD veriyorsa AMD alırım Nvidia veriyorsa Nvidia. Bu kadar basit. Sana fanboy derken konuşmalarını kastettim...

O şahısla tartışmaya girme birader önce abuksabuk konuşur ve her argümanı kullanır (ben hepsinii kullandım Oyüzden herşeyi bilirim.siz kulanmadınız öyleyse bilmessniz ,cahilsiniz )pozlarından sonra tahrik etmeye başlar sonra anında ispiyon seçenegini kullanır (Belkide şu an beni ispiyonlamıştır)ve sana söyle yazar "sen bi tatile çık " aynen böyle yazar onun için he de geç Takılsın kafasına göre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Figther -- 10 Ocak 2013; 13:03:35 >

• ne zaman geliyor bu 8xxx serisi
    7xxxx serisi düşsede daha uygun fiyata sistem toplasak
  • off yaw hep 128 bıt hıcmı 256 bıt yok ama bunlarında tdp degerı yuksek
  • quote:

quote:

quote:

fıssssssssss

Ozaman Nvidia 'da fıss işte. Adam gibi bir firma olsaydı asla model kırpmasına gitmezdi ve fiyatlarınıda böyle şişirmezdi ama böyle gözleri bağlı fanatikleri olduğu müddetçe istediğini rahat rahat yapar. AMD HD8000 de fıss lık yaptıysa Nvidia aynısını defalarca kez farklı yaptı sanki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WarSaw -- 10 Ocak 2013; 15:14:27 >

• o zaman sizi şu konuma bekliyorum

http://forum.donanimhaber.com/m_69440647/tm.htm
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

fıssssssssss

aynı performansı alıyorsun sana göre ama? herşey fpsde değildir 2kart arasında real farklar vardır oc kapasitesi +physx real fizik motoru harcadığı watt performans oranı...

güncel çoğu oyuna sponsor olması ve stabil oyun deneyimi garantisi verir nvidia crysis3 gelince herşey değişcek nasıl bf3 ultrada gtx 580 krallığını gösterdiyse aynısı olcak daha geçen dönemde max payne3de çon dengeler değişdi... far cry3 gıbı bır oyunda 660ti ile 7970 aynı performansı aldı ki beğenilmiyor tipinden boyundan dolayı 660 ti atom karınca yaa

txaa aa modu nvidanın yazılımda diğer bir bombası..

• quote:

Ben şuan elimde 7950 ile GTX670 ile aynı performansı alıyorum üstelik 200-300 tl daha ucuza.... Beni ilgilendiren de bu seni bilmem.......

7950 ile hatırı sayılır bir performans alırsınız iyi karttır da GTX670 ile aynı performansı mı alıyorsunuz o kısmını merak ettim ben. Eğer sleeping dogs oyununu kastediyorsanız o zaman zaten 7870 ile 670 bile aynı sayılabilir diye hatırlıyorum.

7950 sanırım 800 mhz'dir. Fabrika çıkış 900 MHZ OC olan Asus top modeli de vardır. GPU iyiyse 1100-1150 MHZ'e kadar OC olur. İlk çıktığında malum 7950 BF3'de 580'in 2-3 fps önünde bir karttı. Betadan 7970 ile beraber en çok yararlanan kart oldu. Ancak min fpslerde hem AMD hem Nvidia'nın son performans driverlarının bir katkısı yok. Daha ziyade max fpslerde özellikle zaten yüksek seviyede skor alınan yerlerde %30'a varan (sabit %30 değil %30'a varan) artışlar olduğu söylenmekte.

7950 zaten eski sürücülerle yapılan FULL ULTRA ve 4XAA 16XAF testlerde 60 fps üstü bir kart olmadığına göre, eğer %30 sabit artış varsa 680'i de geçmiş olması gerekmez mi?

Biz o driverı bf3'de Rock and A hard Place gibi ağır bir bölümde test ettik. Aynı zamanda bende de o teste 8+8 pinli ve Fabrika 1100 MHZ OC'lu powercolor 7970 vortex II vardı. Hem son final sürücüyü hem de o zaman sanırım 12.11 Betayı orada test ettik. Ortalamada yine azımsanmayacak artış vardı ama min max ve ortalama olarak %30'u orada göremedik. Bu arada zaten ortalamada %30'u tutturmak için eğer min fps fazla artmıyorsa max fps'de artık %50-60 artışlar görmek gerekmez mi?

Şu an 670 kullanıyorum, hiç dokunmadan zaten Bf3'de 1137 mhz boost hızında çalışıyor. %10 OC edince 680'i yakaladığı malum. TDP'si yüksek bazı özel seri olanları stok 680'i de geçebiliyor. Ayrıca 3dMark11'i baz almayalım, powercolor 7970 ile GTX670'in OC limitlerinde unigine testlerini de yaptık. 1200 MHZ 7970 ile 1250 MHZ 670 çok yakınlar. Bu durumda 7950'yi bu noktada nasıl konumlandırabiliriz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setek01 -- 11 Ocak 2013; 13:34:57 >

• Bir süre buralara uğramamak lazım. İyiden iyiye uçanlar var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bonser24

demekkı en erken 9000 serısı ve nvıdıa ıcın 800 serısıne kadar devam

• quote:

Orijinalden alıntı: setek01

quote:

Ben şuan elimde 7950 ile GTX670 ile aynı performansı alıyorum üstelik 200-300 tl daha ucuza.... Beni ilgilendiren de bu seni bilmem.......

7950 ile hatırı sayılır bir performans alırsınız iyi karttır da GTX670 ile aynı performansı mı alıyorsunuz o kısmını merak ettim ben. Eğer sleeping dogs oyununu kastediyorsanız o zaman zaten 7870 ile 670 bile aynı sayılabilir diye hatırlıyorum.

7950 sanırım 800 mhz'dir. Fabrika çıkış 900 MHZ OC olan Asus top modeli de vardır. GPU iyiyse 1100-1150 MHZ'e kadar OC olur. İlk çıktığında malum 7950 BF3'de 580'in 2-3 fps önünde bir karttı. Betadan 7970 ile beraber en çok yararlanan kart oldu. Ancak min fpslerde hem AMD hem Nvidia'nın son performans driverlarının bir katkısı yok. Daha ziyade max fpslerde özellikle zaten yüksek seviyede skor alınan yerlerde %30'a varan (sabit %30 değil %30'a varan) artışlar olduğu söylenmekte.

7950 zaten eski sürücülerle yapılan FULL ULTRA ve 4XAA 16XAF testlerde 60 fps üstü bir kart olmadığına göre, eğer %30 sabit artış varsa 680'i de geçmiş olması gerekmez mi?

Biz o driverı bf3'de Rock and A hard Place gibi ağır bir bölümde test ettik. Aynı zamanda bende de o teste 8+8 pinli ve Fabrika 1100 MHZ OC'lu powercolor 7970 vortex II vardı. Hem son final sürücüyü hem de o zaman sanırım 12.11 Betayı orada test ettik. Ortalamada yine azımsanmayacak artış vardı ama min max ve ortalama olarak %30'u orada göremedik. Bu arada zaten ortalamada %30'u tutturmak için eğer min fps fazla artmıyorsa max fps'de artık %50-60 artışlar görmek gerekmez mi?

Şu an 670 kullanıyorum, hiç dokunmadan zaten Bf3'de 1137 mhz boost hızında çalışıyor. %10 OC edince 680'i yakaladığı malum. TDP'si yüksek bazı özel seri olanları stok 680'i de geçebiliyor. Ayrıca 3dMark11'i baz almayalım, powercolor 7970 ile GTX670'in OC limitlerinde unigine testlerini de yaptık. 1200 MHZ 7970 ile 1250 MHZ 670 çok yakınlar. Bu durumda 7950'yi bu noktada nasıl konumlandırabiliriz?

yapay testleri adam yerine koyma sen gerçege bak üstad
    http://www.techspot.com/review/603-best-graphics-cards/
    Burdan Neyin ne oldugu net anlaşılıyor

• bu teknolojik dedikodu topicleri ne çok tutuluyor arkadaş , ülke olarak dedikoducu bir ülkeyiz sanırım ondan
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.