Şimdi Ara

AMD ve 8000 serisi :) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
1
Favori
2.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Infernall
    Öncelikle kusura bakma tekrar mesajı görmüş zorunda olduğun için,ben sizin mesajlarınıza bakıyorum genelde benim kafama yatan şeyler doğru şeyler olduğunuda görüyorum.Yaşınızda büyük sanırım konuya geleck olursak,zaten buraya kavgaya gelmiş gibi davrananlar var,bazılarıda insanlara iyi şeyleri anlatmaya çalışıyor.Örneğin geçen adamın birinde gtx560 var,oyunlarda sorun yaşamış(işlemcisi athlon) ve buraya konu açmıştı.Altına yorumlar yazılmış şok olacak derecede,
    560 iyi değil 7950 al bende var kasmıyo yağ gibi
    560 iyi değil kardeş 7850ye geç
    gtx 560 yaramaz 670e geçebilirsin soğutmalı al.Şeklinde yorumlar,ve ben konuya girdim dedim arkadaş bir kişide demezmi o işlemcide sorun var.gtx 560 almış sıfır almış bir adama yeni kart önerilirmi ya? 560 çöp yapılırmı daha bismillah
    Siz burada sanırım driver üzerinden oynamalarla performans testlerinde yüksek puanlar alınabilecegini anlatmışsınız,hileci damgası verilmeye çalışılmış,bağnaz birine laf anlatılamaz bağnaz bağnazdır
    Ve insanlara ekran kartları arasındaki farkları anlatan birininde böyle şeylere baş vurmayacağı düşünülmeli,şahsen bana komik geliyor 2 3 fps için her türlü yola başvuranlar.Hatta ekran kartına yeni bios atanlar dahi var,benim için gereksiz şeyler.

Sonuç olarak burda doğruları tartışıyoruz,ben sizin tarafınızdan yapılmış yanlış birşey görmedim İyi forumlar

560 ile oynamak isteyen öyle bir Bf3 oynar ki şaşar kalırsın. 2 ayrı Team Speak'de yeri geliyor yaklaşık 20 kişiyle bu oyunu oynuyorum ben. Bir şey daha söyleyeyim eğer Bf3'de iyi kill almak istiyorsan 1920*1080'ı bırak farkı gör. Bu oyunda Motion Blur HBAO ve AA'yı kapat 560 eşik kartıdır. Ayrıca iyi OC olur. Üstelik 560'ın aldığı driver desteğini Nvidia 580'e vermedi geçtimiz son 1 yılda

Driver optimizasyonu tabi ki hayat kurtarır. En azından yeni seri ilk başta pahalı gelir, fiyat düşüşleri zaten ilk bir ay içinde başlar 6 aya yarıya yakın fiyatlar görülür. Bkz. Nisan 2012 7870 hemde o malum P....land sitesinde o zaman forumda iyi kabuledilmiş haliyle 700 TL. Bugün ASUS DCII V2 modeli bile 530 TL, 450'ye kadar yolu var.

Adama şimdi desek ki, yani adamın birine, kardeşim 1GB 7850 var, zaten bu 7850 ultra veya 120 HZ gibi monitörle sürülecek kart değil sen bunu sıfır 375 TL'ye bulduysan alabilirsin. Hem de driver desteğiyle 1Gb dahi olsa 2 GB 6950'den iyidir, ayrıca 2GB 6950 bende severek kullandım ama en fazla 100 mhz stabil OC olurken bu kart 1200 bile görür ama sen yinede 1000-1100 aralığında paşa gibi kullan diye. Yüz tane cevap gelir 1250 7/24 akarım diyen olur 2GB şart diyen olur. Yüksek Vram iyidir de yüksek seviye kart olunca. Ama parasını da fazla alırlar, zevk meselesi diyene lafımız olmaz...

Ayrıca 3GB 580'i olanlar 660TI'nın altında kalmadı mı? Biraz olaylara farklı açılardan bakmak lazım. 580 ağır iş yükü gören uygulamalarda 680'den üstün bir GPU'ya sahipti ve adam gibi driver desteği görse acaba 670 satılır mıydı? Bende de 670 var ama bunu da yazıyorum.
    865 TL'ye %30 indirimde görünce ben Vatan Bostancı'ya sabah 09:30 gittim Powercolor 7970 vortex II almak için. Ama kart sorunlu çıktı. Buğra'da aynı karttan aldı paşa gibi kullanıyor. Kısmet meselesi ama Powercolor ve Sapphire başka, ASUS ve MSI başka, farkı sadece fiyatı değil. Kısa çöp çekme ihtimali var....

Bir zamanlar bu forumda başka bir mevzu vardı; AMD vs Nvidia grafik kalitesi hakkında. Test yaptık bir sürü SS koyduk, forumda daha örneği yoktu. AMD default olarak daha canlı renklerle gelir, Nvidia da aynı ayarı panelden yaparsanız yakalarsınız dedik. O zaman başka bir arkadaş her konuda tartışırdı. Bunun bir de Nvidia'cı versiyonu vardı, konu komple adminler tarafında çöp edildi. Çünkü usluplar bozuldu, karşılıklı suçlamalar balşadı o konuda. Bir ihtimal bu konuda aynı riski taşıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setek01 -- 12 Ocak 2013; 19:08:25 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Rocky Balboa®

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Blast4620

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

AMD Batsınlar iflaslarını açıklasınlar defolsunlar piyasadan. HD 7870 aldım yine başıma bela oldu yine ama suç bende arkadaş. Nvidiayayın niye bırakıyon ki.

Firmayı beğenmiyorsan ürünlerini almazsın olur biter ne bu şiddet bu celal ?

Diyosun. Performans araştırması yapıp en mantıklısı neyse onu aldım herkes gibi. Hatta bir yerde de yazdım GTX 660 ti ile kafa kafaya gidiyor yiğidi öldür hakkını ver diye ama AMD yine şaşırtmadı beni :D Bundan sonra 8000 de çıkartsa 18000 modelinide çıkartsa daha AMD adam olmaz :D

Ne gibi bir sorun yaşıyorsunuz ?

http://www.youtube.com/watch?v=OSu1z9BVeLY izle gör kardeşim. Sadece ben değil dünya muzdarip bu olaydan.

Bu tür sorunlar nvidia kartlardada oluyor, kartı sıfır aldıysan garantiye gönderirsin ya yenisini verirler yada tamir edip gönderirler burda gelip amd batsın gibi saçma laflar söylemeye gerek yok. Amd batarsa eğer bu biz kullanıcılar için hiç iyi olmaz rekabet olmadığı için fiyatlar cep yakacaktır

Ya dünyada bu kadar çok AMD ekran kartının bozuk olması bir şey ifade etmiyor mu size? :D 4. ATI kartımdı bu ötekiler gibi yine sorunlu çıktı. Bu da mı gol değil :D Batsın gitsin diyorum batacak zaten bu tür saçmalıklar yüzünden. Dh da bir eleman demişti dersiniz zamanı gelince :D

Şu ana kadar onlarca ati-amd kart kullandım 5970'ten tut 7970 kadar hiç bir sorun yaşamadım bu kartlarda, kullandığım nvidia kartlardada herhangi bir sorun yaşamadım, ya sizde bir şanssızlık var yada amd'yi kötülemek için böyle konuşuyorsunuz.

sen boşer o tarz yorumları
    Şu 5970 nasıl durumu,driver durumu ve performansı,sadece bir oyun üzerinden ve sistem etkisinden kısaca bahsedersen sevinirim.
    Birine övdüm ve alacağım önerdim yani,mahçup olmayalım.Ben kartdan eminim harika kart ama driveri falan filan batırmamışlardır inşallah kartı

5970 efsane kart hocam benim için genel performans olarak 7950 seviyesinde bir performansı var. Mahçup olmazsınız kesinlikle. En son driver kasım ayında çıkmıştı sanırım 5000 serisine Ben bf3,mw3,fifa 13 gibi oyunlar oynuyorum genelde 5970'li sistemde herhangi bir sorun yaşamadım şu ana kadar

Teşekkür ederim ben biliyorum ya harika kartdır,çok güçlüdür zorlanacağı yerde yoktur ama işte amd driver çıkarmamışsa işimiz yaş olur Aldırayım gitsin ucuzda bulduk 300 liraya 300 liraya 7950 hatta 7970 almış olacak arkadaş.
    Ona sipariş verirken,acaba kendimemi alsam da dedim içimden

300 liraya bulduysanız kesinlikle kaçırmayın derim, birde 300 liraya kart sıfırmı 2. el mi ? sıfırsa bende alayım bir tane

2. el ya ama hiç kullanılmamış gibi birşey,bir ara bizim bilgisayarcıya gelmişti çalıştıramadılar Uygun güç girişi yoktu,ben kendi psumla çalıştırmıştım 1 haftada bende kaldı .Kart asus ilk geldiğinde 650 lira denmişti ben gtx 570 aldıydım ozaman sli yapmıştım,gerek duymadım.Bilgisayarcının fantazisi var,evga set kuruyor anakart evga quad destekli g41 üstüne evga 295 taktığı için bu kartı kenara koymuş,300lira fiyat çekti ben şok oldum al götür dedi resmen
    Sonuç olarak şuan kartın arka kısmına bakır soğutma yapılıyor,arkadaşa al dedim bu kart iyidir,yoksa oda 670 almayı düşünüyordu.Driver mriver sorunuda yokmuş madem alsın gitsin kaçmaz.Benim pentium sisteme takılmazdı takılsa alacaktım

Eleman alsında benim 670i geri alayım Mecidiyeköyde böyle çok ekran kartı denk geliyor haberiniz olsun,geçende gtx 295i 180 tlye verdiler.Bende gtx280i 150ye vermiştim istanbulda olanlara duyrulur

Valla hocam 5970'i resmen bedavaya veriyorlar yahu zamanında 450 avroya almıştım

Zamanında almışsın ama o zamanın nimetlerindende faydalanmıştır kart Şuan seni üzüyormu üzmüyor daha uzun zamanda üzmez oyüzden değer yav
    Zaten ozaman euro 2 lira desek 900 eder,şuanda gtx 670 900 lira.Ve bu kart kaç sene önce çıkmış halen 670 seviyesinde.Yani şu farka bir bak,en iyi kart 900 liraymış çift gpulu,şuan 2500 tl gtx 690.Farka bak yav

Haklısın hocam, kartı aldığımda rakipsiz bir karttı zaten, yanlışım yoksa o sene nvidia 5970'e rakip olabilecek bir kart çıkarmamıştı Aldığım yıldan beri her oyunu en yüksek ayarlarda oynuyorum verdiğim parayı kuruşuna kadar hak ediyor kesinlikle

• AMD dediler geldik.
    Bu arada ben hala 6950 kullanıyorum, donanım alışverişi çılgınlığını bıraktım, götürdüğü yere kadar kullanmaya karar verdim, pc donanım borçlarım yeni bitiyor daha :) yeni ekran kartı vs alacağıma birikim yapıyorum, amd nvidia fanatikliği boş adamların işi, işinizi hangisi görüyorsa onu kullanın, yenisi çıkmış diye zıplamayın...

Hadi Eyvallah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rwenzori -- 12 Ocak 2013; 20:13:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eoudoxias

ne zaman geliyor bu 8xxx serisi
    7xxxx serisi düşsede daha uygun fiyata sistem toplasak

http://resim.donanimhaber.com/m_68762917/mpage_3/f_/key_//tm.htm#70251845

AMD, Radeon HD 7000 serisini HD 8000 haline getiriyor
    Ünlü Anandtech sitesinin haberine göre, AMD şu andaki Radeon HD 7000 serisinin tamamını Radeon HD 8000'li isimlerle donatmak hazırlığında.
    Sitenin verdiği bilgilere göre, örneğin şu andaki Radeon HD 7970 Ghz Edition bu değişiklikten sonra Radeon HD 8970 OEM olarak anılacak.

Popüler kartlardan Radeon HD 7870, yeni ismiyle Radeon HD 8870 OEM olacak. Hatta oldukça eski HD 5450 bile yeni isimlendirmede HD 8350 OEM olarak karşımıza çıkacak.
    http://www.darkhardware.com/haber/amd-radeon-hd-7000-serisini-hd-8000-haline-getiriyor

Yani OEM masaüstü hazir komple bilgisayarlar için, AMD Radeon HD 8000 serisi ekran kartları HD 7000 serisinin aynisi olacakmis, sadece isimler Radeon HD 8XXX OEM olarak anılacakmis.

Bakalim gercek HD 8000 lere ne isim takacaklar (HD 9000 mi yoksa yeniden HD 1000 ler mi geliyor )

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.