Şimdi Ara

X-Ray Cihazında Para Görünür mü?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
37.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

yurtdısından ülkeye para getirmek konusunda sınırlar var,en fazla 10000 euro civarında nakit para getiriliyor,peki fazla getiren nasıl tespit ediliyor?X-Ray cihazları parayı ayırt ediyor mu?

Yani çantaya 30 banknot,cüzdana 50 banknot,laptop cantasına 30 falan yerlestırılse sorun cıkar mı sızce?

Tesekkurler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

X-Ray Cihazında Para Görünür mü?

X-ray cihazları, elektromanyetik radyasyon kullanarak nesnelerin içini görüntülemeye yarayan cihazlardır. Bu radyasyon, farklı yoğunluklara sahip malzemelerden farklı şekillerde geçer.

Kağıt para, elektromanyetik radyasyona karşı düşük yoğunluğa sahip bir malzemedir. Bu nedenle, x-ray cihazlarında kağıt para görünmez.

Ancak, kağıt paraların içinde güvenlik amaçlı kullanılan metalik şeritler veya diğer metalik öğeler bulunabilir. Bu metal unsurlar x-ray radyasyonunu emer ve x-ray görüntülerinde görünür hale gelir.

Sonuç olarak, x-ray cihazları kağıt paraların çoğunu göremez, ancak paraların içindeki metalik öğeler görünür hale gelebilir.

Anahtar Kelime Kullanımı:

• X-ray cihazı parayı görür mü? - Hayır, kağıt para görünmez.
    • Para x-ray'de görünür mü? - Metalik öğeler görünür.
    • Kağıt para x-ray cihazında görünür mü? - Hayır.
    • X ray'de para görünür mü? - Metalik öğeler görünür.
    • X ray cihazında para görünür mü? - Hayır, kağıt para görünmez.
    • X ray cihazı kağıt parayı görür mü? - Hayır.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Fazla kalın olduğundan opak maddeye çeker o an da oparatör şüpelenir ise tabikide anlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinless34

Fazla kalın olduğundan opak maddeye çeker o an da oparatör şüpelenir ise tabikide anlar
    10bin € bişey değil ki 500lük 20 tanecik . 20tanecik ne ki

ha para ciddi sıkıntıysa altına çevir işçiliksiz .
    aşırı zarar etmeden burada çevirirsin
    hediye niyetine geçer
  • quote:

Fazla kalın olduğundan opak maddeye çeker o an da oparatör şüpelenir ise tabikide anlar

Fazla kalınlık yaratmadan yapamaz mıyız peki?

Mesela yukarıda yazdıgım gıbı farklı yerlere 20 ser banknotlar halınde konulursa da süphe çeker mi acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kasık biti

10bin € bişey değil ki 500lük 20 tanecik . 20tanecik ne ki

ha para ciddi sıkıntıysa altına çevir işçiliksiz .
    aşırı zarar etmeden burada çevirirsin
    hediye niyetine geçer

Altına cevırmek her sekılde kayıp yasatıyor,onu dusunmuyoruz.Aslında bahsı gecen mıktar cok degıl ama ulke lımıtlerınden dolayı sorun yasar mıyım onu bılmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CRiViLLe

quote:

Mesela yukarıda yazdıgım gıbı farklı yerlere 20 ser banknotlar halınde konulursa da süphe çeker mi acaba?

X-Ray oparatörü eğer tecrübeli ise çekersin 20 şerli desteler farklı renk çıkar 50-60 lılar daha farklı çıkar eğer oparatör tecrübeli ise zaten para boyutu beynine işlenmiş durumdadır. Çantanın çeşitli yerlerinde para boyutlarını gördüğü anda enselendin demektir.
  • quote:

quote:

quote:

X-Ray oparatörü eğer tecrübeli ise çekersin 20 şerli desteler farklı renk çıkar 50-60 lılar daha farklı çıkar eğer oparatör tecrübeli ise zaten para boyutu beynine işlenmiş durumdadır. Çantanın çeşitli yerlerinde para boyutlarını gördüğü anda enselendin demektir.

Alıntıları Göster
    Anladım.Banka yoluyla yapılan göndermelerde cok fazla komısyon kesiliyor.2-3 bın euro komısyon odemektense kendım goturme yolunu denemek daha mantıklı gelıyor.Zaten cıkıs yapacagım ulkede paranın nerden geldıgıne daır evraklar,noter işlem tutanakları hersey olacak.Ona rahmen sorun yasar mıyım onu ogrenmek nıyetım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Anladım.Banka yoluyla yapılan göndermelerde cok fazla komısyon kesiliyor.2-3 bın euro komısyon odemektense kendım goturme yolunu denemek daha mantıklı gelıyor.Zaten cıkıs yapacagım ulkede paranın nerden geldıgıne daır evraklar,noter işlem tutanakları hersey olacak.Ona rahmen sorun yasar mıyım onu ogrenmek nıyetım.

Evrakların olduktan sonra kim ne karışır sana cebinde dair götürürsün :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jan.Valjan.

Bu mesaj silindi.
    1000 euro yaptır 10 tane eder...ama 15000 euro max sınır olarak biliyorum sıkıntı çıkmaz bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: mmelihfb

1000 euro yaptır 10 tane eder...ama 15000 euro max sınır olarak biliyorum sıkıntı çıkmaz bence

Hocam 1000 euroluk banknot mu var,nasıl yaptıracağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CRiViLLe -- 1 Şubat 2014; 21:08:04 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mmelihfb

Hocam 1000 euroluk banknot mu var,nasıl yaptıracağım

Alıntıları Göster
    İyi de adamın cüzdanını açıp tek tek paraları mı sayıyorlar , size kim söyledi böyle bir şey olduğunu?

• quote:

Orijinalden alıntı: Tek Kural Ahmet Kural

İyi de adamın cüzdanını açıp tek tek paraları mı sayıyorlar , size kim söyledi böyle bir şey olduğunu?

Alıntıları Göster
    Kitap yapraklarının arasına koyarsanız ya da bir kitabın ortasını kesipiçine koysanız anlaymazlar
    Bir ihtimal kıyafete zula yapın.
  • quote:

2-3 bin euro mu? Yazık günah.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sorma Kalbim Sorma

Cüzdanda fazla para oldugunu cihazdan tespit ederlerse açıp sayabilirler.Getirilen para yüklüyse kayda geçmesi lazım ki vergi ödensin.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Sorma Kalbim Sorma

Cüzdanda fazla para oldugunu cihazdan tespit ederlerse açıp sayabilirler.Getirilen para yüklüyse kayda geçmesi lazım ki vergi ödensin.

Alıntıları Göster
    10000'e kadar sorun yok, cebinde geçirebilirsin. Ha zaten aradıkları pek yok da, risk alıp 15-20 de sokabilirsin. Millet bavullarla sokuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: PcCopat

10000'e kadar sorun yok, cebinde geçirebilirsin. Ha zaten aradıkları pek yok da, risk alıp 15-20 de sokabilirsin. Millet bavullarla sokuyor.

Alıntıları Göster
    Boxerın içine sokabilirsin. 21 adlı filmde öyle yapıp geçiyorlardı
  • Boxerdan cıkan paradan hayır mı gelır be kardesım:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Boxerdan cıkan paradan hayır mı gelır be kardesım:)

İkinci el basit bir laptop alıyorsun.

Anakartı söküyorsun. Kasanın için parayla dolduruyorsun.

Bilirsin, hdd ler xray de bozulur okunamaz hale gelir. Adama diyeceksin laptop var x rayden geçmemesi lazım hdd bozulur diye.

(Biz öyle duyduk, hiç deneyimim yok uçakla)
  • sinless34 kullanıcısına yanıt

Hocam xray de ağrı kesici hap gözükür mü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: notguest

Hocam xray de ağrı kesici hap gözükür mü

ufak yuvarlak turuncu bir nesne olarak gözükür.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.