Şimdi Ara

X10 Protokolü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ya Allah aşkına X10 protokulü hakkında bilgisi olan,bilgisi olan birini tanıyan,kaynak kitap yada site bilen arkdaşlar lütfen yardımıznızı bekliyorum.yaptığım araştırmalarda karşıma TW 523 MOdulü ve X10'a uygulanabilen hazır cihazlardan başka bişey çıkmıyo,birçok forum sayfasında da rastlamadım,bu konuyla ilgilenen hiç mi elektronikçi yok.
    pic ile ev içi X10 İletişimi....... lütfen yardımlarınızı bekliyorumm.
    herkese ii çalışmalrr

• CCS PIC C compilerin X10 haberleşme protokol modülü var. Ayrıca bu modülle yazılmış örnek bir programda. Sanırım işine yarar. Programı kurunca bu modül ve örnek programda kurulmuş oluyor.
  • Selam

Microchip web sitesinde X10 ve 16f877 ile güzel bi app note ve data source var. Web adresi:

http://www.microchip.com/stellent/idcplg?IdcService=SS_GET_PAGE&nodeId=1824&appnote=en012050

Umarım işinizi görür. Saygılar
  • Doğru söylüyorsun arkadaşım.. Türkiye'de henüz bu konu yeterince bilinmiyor. Elektronik forumlarında bu konuda açıklayıcı bilgiler yok.. Gerek Amerika ve Avrupa ülkelerinde "x10 Home Automation" konusu yaygın. Gerek yazılım gerek donanım konusunda epeyce bilgi var.
    Türkiye'de benim bildiğimwww.aktifev.com sitesinde x10 tabanlı donanım ve yazılımlarını bulabilirsin.
    TW 523 Amerikan standartlarında bir cihazdır (110 Volt) .

CK17G 8in1 Uzaktan Kumandalı 7 Parça ActiveHome Seti:

"İçinde 8in1 multimedia uzaktan kumanda cihazı bulunan 7 parçalı ActiveHome seti. Ayrıca bir adet CM11 PC-arabirimi, 1 adet LM15 duy tipi lamba modülü, 2 adet LM12 lamba modülü, bir adet AM12 cihaz modülü ve bir TM13 Transceiver (alıcı-verici) modülü vardır. Beklentisi yüksek olan ev otomasyonu kullanıcıları için mükemmel bir kombinasyondur. Modülleri kontrol etmek için PC veya uzaktan kumanda cihazınızı kullanabilirsiniz (açma-kapama, Dim veya senaryo başlatma gibi). "

x10 modülleri PIC tabanlı sistemlerdir.. Bunu ayrıca geliştirebilirsiniz..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.