Bülent abi dediklerine sonuna kadar katılıyorum. Daha yeni çıkmış bir donanımın sınırlarını bulamadan hop değiştir deniyor. Bu aralık giderek sıklaşmaya başladı. Ben de 2006 testini yaptım elimdeki donanım ile ve x1800xt'nin stok fanı ile fazla yüklenmeden fikir vermesi açısından bir test yapalım dedik. Gerçekten artık çift çekirdekli işlemcileri gazlıyorlar zorla insanlara. Bunu net bir şekilde anladım.
iyki de 3 ay önceden almışın çift çekirdeğimi.. yakında kıtlık başlar
son demlerinde ne kadar fx60 satsak kardır diye yaptılar bunu her halde
opteron 170-175 fln almak varken FX60 ne kadar mantıklı baya bi tartışılır
bülent abi eline sağlık gerçi gerçek oc ciler hala 2k1 de takılıyor onun tadı başka...
sitem +vga olduundan biraz yüksek puan almak yürek istiyor..
Ama seni şöle nVida saflarında görsek çok gzüel olcak amma ATIyide senden başka destekleyen kalmıcak..
işin şakası gerçekten bir ders edası içinde okuyorum topiğini herşey için teşlekkürler..
Çift çekirdekli işlemciler bitmez üzülmeyin de bu kadar hızlı bir entegrasyon olacağını düşünmemiştim açıkçası.
Bu arada ati'yi crossfire teknolojisini zamanında çıkartamadığı ve kendi ürettiği kartlarda cf'ı tam manasıyla çalıştıramadığı için ve de yeni çıkan ekran kartlarına düzgün yazılım ve sürücü temin edemediği için de demin söylemeyi unuttum, ayrıca tebrik ediyorum!!!
quote:
Orjinalden alıntı: Ozan Baseski
Çift çekirdekli işlemciler bitmez üzülmeyin de bu kadar hızlı bir entegrasyon olacağını düşünmemiştim açıkçası.
Bu arada ati'yi crossfire teknolojisini zamanında çıkartamadığı ve kendi ürettiği kartlarda cf'ı tam manasıyla çalıştıramadığı için ve de yeni çıkan ekran kartlarına düzgün yazılım ve sürücü temin edemediği için de demin söylemeyi unuttum, ayrıca tebrik ediyorum!!!
ben tebrik değil küfür ediyorum sürekli ama buraya yazmıycam
2k1 skoru oldukça iyi Bülent abi.Ama 2*256 ramlerle yapmışın skorları..512lık bh5 haremine bir zewal gelmedi inşallah(: ..2k5de dual core 2950mhz aldığım skoru 300puan ileri taşımışın...hernekadar 2006 kadar olmasada 2005tede dual core farkı hissediliyor...vga bıraz daha gidebilse 12k yı devirebilrdin..kısmet x1900serisine inşallah (:
quote:
Vgpu 1.550 ye kadar verdim,ama gördümkü belli bir akımın üzerinde artefact vermese ve testi bitirse dahi daha kötü sonuçlar veriyor.
Kartların belli bir aralığı var gercektende..mısal bende 776gpu hızını 1.475 ile yapıyor...ama bunun üstünde ne kadar denedıysem bir sonuç alamadım,voltajda artırdım,saat hızıylada oynadım.....776dan üstüde sürekli puan düşüyor..o da olmadı kilitlenıo zaten
elimde dual core olmasına rağmen benımde 2006dan aldığım skor 5002 de kaldı..hiç ama hiç sarmadı bu test ve uğraşma gereği duymadım şimdilik...
Yeni vgalara gelince ; gercektende bu işin sonunun olmadığını anlamış olduk Daha x1800xt sahibi kişi bile çok azken ve piyasaya tam anlamıyla xt'ler oturmamışken x1900ün hemen gözümüze sokulması bence hiç hoş değil...Elimizdekı kartların limitlerını bilmıyorken,atitool bile bu kartlar için yeni çıkmışken,hala belırsızlıkler varken kartta(throtlıng,voltaj ayarları ws..) x1900serisi geldi kapımızı çaldı...Bu kartı alsan bir türlü almasan bir türlü...iki ucu .oklu deynek oldu tam olarak
Belki aptalca bir soru olacak ama bilgisizliğime verin,
Bu crossfire sadece rdx200 ile mi yapılabiliyor yoksa Nvidia chipsetli bir anakartla da crossfire yapmak mümkün mü?
Bir de Bülent abi siz her iki chipsetli anakartı kullanan birisi olarak (deneme fırsatınız oldu mu bilmiyorum) ati x1800 ve x1900 serisi ekran kartları için rdx200 ü önerir misiniz yoksa nvidia tabanlı anakartlar yeterli olur mu? Aradaki temel farklar nelerdir?
Teşekkürler...
Crossfire yapacaksanız Dfi Rdx200 şu anda Türkiyede bulunan kartlar arasında en iyi çöüzümü sunuyor. Bir de sanıyorum Sapphire'in Advantage kartı var. Ülkemize henüz gelmeyen Msi ve Asus firmalarının crossfire anakartları da bulunuyor. Sonuç olarak eğer crossfire yapmayı düşünüyorsanız tek çare bu kartlardan birini almanız. Tek kart kullanacaksanız hangi anakartı alırsanız alın farketmez ama nforce4 çipsetli anakartlarda maalesef crossfire çalışmıyor
quote:
Crossfire yapacaksanız Dfi Rdx200 şu anda Türkiyede bulunan kartlar arasında en iyi çöüzümü sunuyor. Bir de sanıyorum Sapphire'in Advantage kartı var. Ülkemize henüz gelmeyen Msi ve Asus firmalarının crossfire anakartları da bulunuyor. Sonuç olarak eğer crossfire yapmayı düşünüyorsanız tek çare bu kartlardan birini almanız. Tek kart kullanacaksanız hangi anakartı alırsanız alın farketmez ama nforce4 çipsetli anakartlarda maalesef crossfire çalışmıyor
Teşekkür ederim sağolun.
İlk önce tebrikler abi skorlar genede guzel ama x1800xt seninde benimde beklentilerimizi karşılamadı galıba. Yanlız su bir gerçek crossfire için erken yeni chipsetini beklemek lazım x1900 çıktıgında bile büssürü software eksiği olacağı belli. Rdx200 desen alınmaz rezil bir chipset.Sapphire'nin boardına da fazla güvenmeye gelmez En iyisi en az 3-4ay beklemek. x1900 alırız arkasından daha iyisini çıkartırlar x1800 lerde oldugu gibi sinir oluruz .Hiçbir karta overclock yaparken x1800 deki gibi zorlandıgımı hatırlamıyorum.
x1900 serisi alınabilir çünkü x1800 gibi kısa ömürlü olmayacak. X1300 ve 1600 serileri de aynen kalacak bildiğim kadarıyla
quote:
x1900 serisi alınabilir çünkü x1800 gibi kısa ömürlü olmayacak. X1300 ve 1600 serileri de aynen kalacak bildiğim kadarıyla
oyle deme abi x1800 u alırken aklında x1900 un cıkacagı varmıdı ? bunların sagı solu belli olmaz.Bakarsın 7900 serisi bunlara nal toplatır vga degiştirmekten sistem kullanamaz olduk yahu.Valla ben en az 3 ay bekliyeceğim.7900 çıksın yeni soketler çıksın yeni chipsetler çıksın anca öyle
bence artık beklemek diye bişey yok.. 3 ay sonra onlar çıkarken sen tam ne alıcaana karar verdiğin sırada 2 ay içinde bi üst modeller çıkıyor diye ilan edilcek çünkü artık herşey çok hızlı ilerliyor
quote:
Orjinalden alıntı: King_Arthur
bence artık beklemek diye bişey yok.. 3 ay sonra onlar çıkarken sen tam ne alıcaana karar verdiğin sırada 2 ay içinde bi üst modeller çıkıyor diye ilan edilcek çünkü artık herşey çok hızlı ilerliyor
oda dogru sende haklısın iyice azıttılar be
En iyisi beklememek bence.En iyi kartı çıktığı anda alacaksın sonrada yenisi çıkacağına az zaman kaldımı az zararla satacaksın sonra yeni VGA alacaksın.Bu iş böyle gidecek
quote:
Ozan abi doğru söylüyor daha X1900'un 5-6 ay piyasada kalıcak hatta daha fazla.X1800 basına gelebilecekleri daha önceden tahmin etmek zor değildi hele ki HandSome ve Benim yazdıklarımdan sonra.....
quote:
iste bunun icin halen soguk bakıyorum atiye, bu sebepten x1900 serisi beklentileri karsılamicak, ama bu simdi degil 7900 cıktıgında tamamen anlasılcak.. ama ozamanda is isten gecmis oluyor kart alanlar icin. bence en mantıklısı 7900 kesşnlikle beklemek.. sizce x1900 serisi icin ati neden bu kadar erken davrandı? bana katılmayanlar olabilir ama bence x1800 ile bekleneni veremedi.. bu durum elbette düzelcek sular hep nvidia tarafına akacak degil ama zaman lazım..
quote:
Orjinalden alıntı: {PeGaSuS}
2k1 skoru oldukça iyi Bülent abi.Ama 2*256 ramlerle yapmışın skorları..512lık bh5 haremine bir zewal gelmedi inşallah(: ..2k5de dual core 2950mhz aldığım skoru 300puan ileri taşımışın...hernekadar 2006 kadar olmasada 2005tede dual core farkı hissediliyor...vga bıraz daha gidebilse 12k yı devirebilrdin..kısmet x1900serisine inşallah (:
quote:
Vgpu 1.550 ye kadar verdim,ama gördümkü belli bir akımın üzerinde artefact vermese ve testi bitirse dahi daha kötü sonuçlar veriyor.
Kartların belli bir aralığı var gercektende..mısal bende 776gpu hızını 1.475 ile yapıyor...ama bunun üstünde ne kadar denedıysem bir sonuç alamadım,voltajda artırdım,saat hızıylada oynadım.....776dan üstüde sürekli puan düşüyor..o da olmadı kilitlenıo zaten
elimde dual core olmasına rağmen benımde 2006dan aldığım skor 5002 de kaldı..hiç ama hiç sarmadı bu test ve uğraşma gereği duymadım şimdilik...
Yeni vgalara gelince ; gercektende bu işin sonunun olmadığını anlamış olduk Daha x1800xt sahibi kişi bile çok azken ve piyasaya tam anlamıyla xt'ler oturmamışken x1900ün hemen gözümüze sokulması bence hiç hoş değil...Elimizdekı kartların limitlerını bilmıyorken,atitool bile bu kartlar için yeni çıkmışken,hala belırsızlıkler varken kartta(throtlıng,voltaj ayarları ws..) x1900serisi geldi kapımızı çaldı...Bu kartı alsan bir türlü almasan bir türlü...iki ucu .oklu deynek oldu tam olarak
2*512 bh-5 lere çarpan bulamadım,dikkat ettiysen 2k3 ve 2k5 onlarla yapıldı,ama ne yazık ki 265 fsb üzerinde uzun soluklu benche izin vermiyorlar,ancak 270-272 de spi alabiliyor.Birkatla da 270-274 fsb de devamlı ısrar ettiğim için 2k1 de meşhur hyperxleri kullandım.
Beyler bir müddet donanım falan almaya niyetim yok,fx60 da bana göre iteleme oldu,,, elime geçseler ben onlara iteleyecem de işte dünya bu ,,,biz mecburen vazelin sürüp canımız yanmasın bari diyoruz.
Bu arada crssfire falan demeyin bana ,rdx200 denemelerinde de yazdım,birkat bağladığımda bir kez daha gördüm.Ati nin çıkardığı board "ben oc yapmayacam,günlük kullanacam"diyenler için. Koray o boardla x1900 leri oc yapsın,yapabilsin,,,neyse...:) Belki software çıkar belki bir programcıya yazdırır.